Şimdi Ara

Pcb trafolar hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

9-12 volt ile çalışan devreme adaptör niyetine pcb'li trafolardan bağlayabilir miyim? Bu pcb trafolar hakkında hiç bilgim yok. Bunların hepsi standart 220v'u düşürmek için mi üretilmiş? Bunlar çıktı olarak AC mi DC mi akım veriyorlar? Eğer AC veriyorlarsa, buna köprü diyot entegresi eklenebilir mi?

Devrem standart 9 voltluk pil ile (500ma) çalışıyor. 9x0,5=4,5 watt trafo bana yeterli mi? Kaç wattlık kullanacağım?

Satın almak istediğim trafolarda 2X12V, 2X15V benzeri ifadeler var, bunlardaki 2X 2 çarpı ne anlama geliyor?

Bunlar 220V u 12, 15 volt a düşürmüyor mu?

• abicim ben sana diğer konuda söyledim.devre hatalı
  • valla her yerde yakalıyorsun beni

ama bu sorduklarımı gerçekten merak ediyorum, bir cevap versen.
  • smps senin işini görür.

bunlar anahtarlamalı güç kaynaklarıdır.

220v ac doğrultulur kon. İle 310v dc gerilim elde edilir. Sonra bu dc gerilim yüksek frekansta anahtarlanır bu anahtarlama saniyede 1000-1500 kez arasındadır daha sonra ufacık bir trafoya verilir bu trafo aynı frekansta ac akım üretir bu akım doğrultulur filitre edilir ve çıkış alınır.

Kablosuz Modem adaptörü ile çalıştırabilirsin. Evdeki adaptörlere bak hafif olanlar işini görür.
    9-12 v arasında olması gerekir. Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 29 Ağustos 2011; 13:56:13 >
  • PCB trafolarda normal trafolar gibidir..adaptör değildir.
  • Pcb transformatörler adaptör degillerdir, Ac gerilimi istenilen oranda dönüştürerek AC çıkış verirler.Çıkışları uygulama alanına göre (tam/yarım dalga dogrultularak ) devrelere uygulanabilirler.

2x12 olan trafo _12veya 24v ac çıkış verir ,genelde simetrik besleme devrelerinde kullanılır..
    Trafolar ac çıkış verirler ,senin için uygun olan smps adaptörler olacaktır
  • Teşekkür ederim, sağolun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.