Şimdi Ara

PIC18F2550 Mikro işlemci ile pwm çıkış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: s.krsat Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Elimde bir adet smd ve bir adet dip kılıflı PIC18F2550 mevcut. Bu mikroişlemcilerde pwm çıkış bulunmakta ancak aklımı karıştıran bir kaç soru var;
    13. bacakta pwm 1 out;
    12. ve 24. pinlerde pwm 2 out yazmakta. Bu ne anlama gelmekte? birisi kullanıldığında diğeri devre dışı mı oluyor? İkisi birlikte kullanılmıyor mu? Yoksa datasheette mi bir yanlışlık var? üçünü de ayrı ayrı kullanmam gerekiyor. Yapacağım devrede usb iletişim de mevcut olduğu için elimdeki mikroişlemcileri kullanmak istiyorum. Elimde bulunan pickit 2 clon'daki 18F2550 arızalandığı için programlayamıyorum. Çevremde de seri port kullanan bir cafe de yok, gidip hemen yazılımı atıp deniyemiyorum. Eğer akşama kadar yardım eden olmazsa merkeze inip 18F2550 dip kılıflıyı pickit 2 için kullanacağım. Daha sonrasında kendim birşeyler yapacağım.

• Sen de yazılım işleriyle uğraşıyorsun galiba birader. Bu mikro işlemcide Out 2 yazan çıkışların ikisi de aynı zamanda ayrı ayrı pwm olarak çalıştırılabiliyor mu?
  • datasheet'de 2 adet pwm modul olduğu yazıyor. 12. ve 24. pinlerinin ikisinde de ccp2 yazmasının sebebi de sanırım bir pini başka bir görev için yapılandırırsan diğer pini diğer iş için kullanabilmek. mesela 12 yi rc1 için kullanırsan pwm çıkışı için 24. pinini kullanabilesin diye

15.0 CAPTURE/COMPARE/PWM(CCP) MODULES
    PIC18F2455/2550/4455/4550 devices all have two
    CCP (Capture/Compare/PWM) modules. Each module
    contains a 16-bit register, which can operate as a 16-bit
    Capture register, a 16-bit Compare register or a PWM
    Master/Slave Duty Cycle register.
  • Out2'lerden istediğin birisini fuse ayarlarından seçip, sadece seçtiğin pini pwm için kullanabilirsin. Diğeri CCP modülüne bağlı olarak kullanılamazç
  • quote:

Orijinalden alıntı: diegorian

Out2'lerden istediğin birisini fuse ayarlarından seçip, sadece seçtiğin pini pwm için kullanabilirsin. Diğeri CCP modülüne bağlı olarak kullanılamazç

Anladım peki 4 veya 6 kanalı da pwm olarak kullanılabilen mikroişlemci varmı? varsa hangileri?
  • PIC 18F4431 6ad pwm var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.