Radyatör Su Deposuna Conta Kaçtı
|
Laptop şarjda olmasına rağmen şarj olmuyor
Merhabalar öncelikle iyi forumlar dilerim,
2019'un son çeyreğinde almış olduğum laptobum (3 yıl oldu olmadı) prizdeyken bataryayı doldurmuyor. Sağ alttaki pil simgesinin üzerine geldiğimde sadece "%32 kullanılabilir (prize takılı)" diyor. Normalde, 'tam dolum için şu kadar dakika' falan yazardı. Prizden fişi çektiğimde bilgisayar sanki masaüstü pc gibi direkt kapanıyor.
Oyun laptobu olduğu için zaten hep prizde kullandım. Prizde kullanmadığım süre çok azdır. O da kütüphaneye gittiğimde word, pdf dosyalarına bakarken yani hiç yükte prizsiz kullanmadım.
Sorun direkt bataryada mıdır? yoksa yazılımsal da bir durum olabilir mi? Windows10 kullanıyorum. Yapmam gereken bir şey var mıdır yoksa batarya değişecek mi?
Şimdiden teşekkürler.
Windows 10 siyah ekranda kalıyor!
Merhabalar iyi forumlar,
Bilgisayarımda windows10 kullanıyorum, bugün bilgisayarı açmak istediğimde şifreyi girdikten sonra masaüstü gelmedi siyah ekranda kaldı. Ctrl+Alt+Del görev yönetici falan çalışıyor. Hatta görev yöneticisi ~ çalıştır ~ explorer.exe yi de denedim ama bir şey değişmedi. Aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcılarını kaldırdım getirdim o da olmadı. Hiç bir şekilde masaüstüm gelmiyor. Bir gün öncesinden adını unuttuğum bir .dll indirdim ondan dolayımıdır bilmiyorum. Aklıma pek bir şey gelmiyor. Formatsız çözüm yolu arıyorum.
Fikirlerinizi yardımlarınızı bekliyorum.
(fotoğraf güvenli moddayken çekildi)
Edit:
Aygıt yöneticisinden ekran kartını kaldırdığımı/ devre dış bıraktığımı belirtmiştim. İntel grafik kartıyla da aynı sorunu yaşıyorum. Problemin donanımsal olmadığını düşünüyorum. Görev yöneticisindeki işlemler/hizmetler/ayrıntılar bölümünde explorer.exe dosyası bulunmuyor. Yani yeni problemim “explorer.exe” nasıl geri gelecek?
TINA-TI Süre hesaplama var mı?
İyi akşamlar elektrik elektronik 1. sınıfa gidiyorum bir projem var bunun similasyon sonuç değerlerini ve gerçekleme değerlerini karşılaştırmam gerekiyor. Ancak bu zamana kadar similasyon programı hiç kullanmadım bugün TINA-TI yi buldum ve gerçeklediğim devremi çizdim lakin ledimin kaç saniye yanık kalacağını ölçemiyorum. Devremin resmini aşağıya bıraktım çizimimde yanlış olabilir (Gerçekleme devrem düzgün çalışıyor.) Lütfen kalp kırıcı da olsa : D bir yorum eleştiri yapın. Ayrıca bu programda zaman ölçme var mı onu da bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
C# ArrayList Sorunu
C#'ı btkakademi üzerinden öğrenmeye çalışıyorum. Şu anda da Collections lardan ArrayListi öğrenecektim lakin Arraylist yazmama rağmen kullandığım ide programı olan visual studio bunu tanımlamıyor. Yanlış söylüyorsam kusura bakmayın daha çok yeniyim en başa usung System.Collections; eklememe rağmen değişen bir şey olmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Visual Studio 2019 bilenler bi yardım ?
|
Arduino için yazılım dili tavsiyesi
|
1700-1900 Tarihleri Arası Oyun Önerisi
|
Hangisi ? (1650 lik Laptop tavisyesi)
MikroTik Nedir
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 41
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.898 (Bu ay: 74)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware