Merhabalar, Bugün aracımın bakımlarını yaptırırken, usta radyatör suyuna antifriz eklemek için direkt kapağı açtı. Kapaktan ufaktan bir tıs sesi geldi. Araba sıcak mıydı? Soğuk muydu? kestiremediğim için kafaya taktım gece vakti açtım kaputu kapağı kontrol ediyim dedim. Tahmin ettiğim gibi kapak dağılmıştı.
Kapağın contası dağılmıştı ve o contayı radyatör suyu deposunun içine düşürdüm. Şimdi bu conta radyatörde bir yerleri tıkar mı veya bir sıkıntı oluşturur mu? Bu konuda bilgi sahibi olanları yoruma bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
Genleşme kabı birçok araçta kolayca sökülüyor. Arabayı kullanmadan önce parçayı bulup çıkarın tabiki. Conta kapak boyutundaysa zaten hortumdan geçemez de parçalanmış durumdaysa motor soğutma kanallarını bile tıkayabilir. Yani radyatörü tıkaması bunun yanında devede kulak kalır.
farukF
kullanıcısına yanıt
Çok sağolun hocam, birazdan sökmeyi demeyeceğim duruma göre yine size yazabilirim tabii rahatsız etmeyeceksem.
Genleşme tankını söküp içindeki kauçuk contayı çıkardım. Başınıza gelirse diye söylüyorum; genleşme tankının içi bölge bölge arabayı çalıştırmadığınız sürece kaçan madde orada kalır. Tankı çıkardıktan sonra içine su tutarak parçayı çıkardım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme