Şimdi Ara

Radyatör Üst Hortumu Su Kaçırıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
14.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yeni aldığımız yumurtamızda radyatör üst hortumunun radyatör kısmından değilde diğer bağlantı yerinden az miktarda su kaçırıyor. radyatörü temizlemek için yıkarken suyun kirli paslı olduğunu gördüm boruyu söktüm temizledim geriye taktım su kaçırmaya başladığını farkettim. sonra tekrar söktüm hortumun bağlı olduğu metal borunun etrafını zımparaladım bayağı bir kireç olmuş kireci attırdım. sonra tekrar taktım şimdi eskisi kadar su kaçırmasada ıslaklığı görebiliyorum. zamanla yine kireç tutup geçermi acaba hortumu ve bağlantı kısmındaki demir boruyu değiştirmem şartmı ? -çok fazla su eksiltmiyor bu arada.suyunu devamlı kontrol ediyorum.ama altta elektrik bağlantı yeri gibi bi soket var oraya damlıyor antifirizli su-

• Yapay Zekanın Yanıtı

Radyatör Hortumu Su Kaçırıyor: Nedenleri, Belirtileri ve Çözümü

Radyatör hortumları, aracınızın motorundan gelen sıcak sıvıyı radyatöre taşımaya yarayan önemli parçalardır. Ancak zamanla veya aşınma nedeniyle su kaçırabilirler. Bu durum, aracınızın performansını ve güvenliğini etkileyebileceğinden, su kaçağını tespit etmek ve gidermek önemlidir.

Su Kaçağı Belirtileri

• Motor bölmesinde veya aracın altında sıvı birikintileri
    • Radyatör sıvı seviyesinde azalma
    • Aşırı ısınma göstergesi veya uyarı ışığı
    • Buhar veya duman
    • Motor gürültüsünde değişiklik

Su Kaçağının Nedenleri

• Hortumların aşınması veya hasar görmesi
    • Hortum kelepçelerinin gevşemesi
    • Radyatör veya motor üzerindeki bağlantı noktalarında hasar
    • Donma veya paslanma

Radyatör Üst veya Alt Hortumundan Su Kaçırıyorsa

Radyatör hortumunun üst kısmından su kaçırıyorsa, bu genellikle hortumun motor ve radyatör arasındaki bağlantı noktasında bir sorundan kaynaklanır. Radyatörün alt kısmından su kaçırıyorsa, sorun hortumun radyatör ve su pompası arasındaki bağlantı noktasında olabilir.

Çözüm

Radyatör hortumundan su kaçağını gidermenin en iyi yolu, hasarlı hortumu yenisiyle değiştirmektir. Bu işlem, mekanik bilgi ve araçlar gerektirir. Hortumu kendiniz değiştirmekten çekiniyorsanız, profesyonel bir tamirciye başvurmak en iyisidir.

Su kaçağını gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Aracını düz ve sağlam bir zemine park et.
    • Motoru kapat ve soğumasını bekle.
    • Su kaçağının kaynağını belirle.
    • Hasarlı hortumu kelepçelerinden ayır.
    • Eski hortumu çıkar ve yerine yenisini tak.
    • Hortum kelepçelerini sık.
    • Radyatör sıvısını doldur ve sistemdeki havayı alın.
    • Sızıntının durduğunu kontrol et.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bi resim koyabilirseniz yardımcı olmaya çalışırım...ayrıca kaçırma sebebi metal kısımda'ki çürük sebebiylemi yoksa hortum'mu bol geliyor, üzerinde kelepçe yok'mu ezbere cevap vermek zor...
  • Kelepçe var hortum bol değil metal kısımda sapa sağlam ama söküp taktığım için kaçırıyor. dikkat ettim araç çalışırken devir daim esnasında değilde durduktan sonra kaçırıyor. resim eklemeye çalışıcam

kelepçe resimde alttan ikinci sıradaki gibi bunu sıkılaştırmanın bi yolu var mı belki açarken gevşemiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaster2005 -- 12 Eylül 2013; 9:01:23 >
  • blaster2005 kullanıcısına yanıt
    Kolay kolay esnemez bu tür kelepçeler ancak her ihtimale karşı resimdeki tip kelepçe kullanmanızı tavsiye ederim en azından iyicr sıkıştırma şansınız var...

• quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun Uçar

Kolay kolay esnemez bu tür kelepçeler ancak her ihtimale karşı resimdeki tip kelepçe kullanmanızı tavsiye ederim en azından iyicr sıkıştırma şansınız var...

Teşekkür ederim. bu tür kelepçe kullansam herhangi bir sıkıntı olmaz değil mi ? kaçlık kullanmam gereklidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaster2005 -- 12 Eylül 2013; 14:25:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blaster2005

Teşekkür ederim. bu tür kelepçe kullansam herhangi bir sıkıntı olmaz değil mi ? kaçlık kullanmam gereklidir

Rica ederin hiç bir sıkıntı olmaz, hortumu yanınıza alın uygun olan ölçüde vereceklerdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun Uçar -- 12 Eylül 2013; 19:34:29 >
  • Kelepçe bir süre idare etti ama hortum özelliğini kaybettiğinden dolayı yarıldı ve su fışkırtmaya başladı. şansım varmış uzun yolda falan gelmdi başıma. değiştirdim mecburen şimdilik bir sorun yok.
  • blaster2005 kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun...
  • Coşkun Uçar kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.