Şimdi Ara

Antifiriz koydum radyatör delindi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
45.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kış gelmesi sebebiyle antifiriz koyayım dedim koymaz olaydım.
    Opet in 3 lt lik mavi renkli antifirizinden aldım.
    1.5 litresini koydum gerisinide saf su doldurdum fakat 2 gün sonra farkettim ki
    arabayı koyduğum yerin radyatör kısmı su olmuş hemde böyle yağlı su gibi
    radyatörden akmış belli.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Antifirizin Radyatörlere Zararları

Antifiriz, motorun aşırı ısınmasını ve donmasını önlemek için kullanılan bir araç sıvısıdır. Bununla birlikte, bazı durumlarda antifiriz radyatörlere zarar verebilir.

Antifiriz Radyatörü Deler mi?

Evet, antifiriz radyatörü delebilir. Antifiriz, suyla karıştırıldığında aşındırıcı bir madde haline gelebilir. Bu aşındırıcı madde, zamanla radyatörün metal bileşenlerini aşındırabilir ve küçük deliklere neden olabilir.

Antifiriz Borularını Patlatır mı?

Antifiriz, boruları patlatabilir, ancak bu daha az yaygındır. Yine de, antifirizin aşındırıcı etkisi, özellikle borular eski veya zayıflamışsa, boruların içinde baskı birikmesine neden olabilir ve bu da patlamaya yol açabilir.

Antifiriz Hortumunu Deler mi?

Antifiriz, antifiriz hortumunu delebilir, ancak bu çok nadirdir. Antifiriz hortumları genellikle lastiften veya kauçuktan yapılır ve bu malzemeler antifirize karşı dayanıklıdır. Ancak, antifiriz hortumu çok eskiyse veya hasar görmüşse, antifirizin aşındırıcı etkisi zamanla delebilir.

Antifiriz Ne İşe Yarar?

Antifiriz aşağıdaki işlevlere sahiptir:

• Motorun aşırı ısınmasını önleme
    • Motorun donmasını önleme
    • Korozyonu azaltma
    • Kaynama noktasını yükseltme

Antifiriz Nasıl Konur?

Antifiriz, soğutma sistemine aşağıdaki adımlar izlenerek konur:

1. Motoru soğutun.
    2. Soğutma sıvısı deposunun kapağını açın.
    3. Soğutma sistemini antifirizle doldurun.
    4. Soğutma sıvısı deposunun kapağını kapatın.
    5. Motoru çalıştırın ve soğutma sıvısı seviyesini kontrol edin.

Bilmen Gerekenler

• Antifiriz zehirli bir maddedir, bu nedenle kullanırken dikkatli olmalısın.
    • Antifirizi asla saf olarak kullanmamalısın. Her zaman suyla karıştırmalısın.
    • Antifirizi düzenli olarak değiştirmelisin. Değişim aralığı aracının kullanım kılavuzunda belirtilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • antifriz denilen madde, zaten asidik özellikler barındıran bir maddedir ve bu özelliğinden dolayı metallerde elbette ki aşındırıcı etkisi vardır. hatta sırf antirifizden dolayı metal katkılı kapak contalarından zaman içinde kaçaklar oluşabilir. bu belli bir süreç içinde oluşabilecek doğal bir etkidir. eski nesil antifirizlerde asit oranı daha yüksek iken günümüzde üretilen antifirizler asit oranı daha düşük olarak üretilmektedirler.

bu durumda anifirizlerle haşı neşir olan radyatörlerde de zaman içinde buna bağlı kaçaklar oluşabilmesi ihtimal dahilindedir. ancak bir antifirizin tek başına yeni veya yıpranmamış bir radyatörü o hale getirebilmesi imkansızdır. yani sizin örneğinizde tek suçlu antifiriz değildir. bu tür bir kaçak hemen oluşmaz. zaman içinde yıpranmaya bağlı oluşur. hiç bir antifiriz yeni bir radyatörü öyle şıp diye delemez.

dolayısıyla burada belli bir markayı karalamak doğru değil. yani zaten yıpranmış ve ömrünün sonuna gelmiş bir radyatöre opet değil başka x bir marka antifiriz de koysanız bu durum oluşabilirdi ya da oluşacaktı. dolayısıyla belli bir marka konusunda uyarı yapmak ve karalamak doğru değil. opet'in antifirizi de tıpkı piyasadaki aynı özellikleri taşıyan emsali bir çok antifiriz kadar güvenlidir ya da güvensizdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 9 Kasım 2011; 18:04:26 >

• fazla antifiriz koymuşsunuz galiba onun ayarını tutturamayınca deliniyor çünkü bende kış için antifiriz koycaktım demekki 1.5 litredende az koymak gerekirmiş birde saf su neden koydunuz onu anlayamadım ?
  • Marka kullanım hatası ile alakası yok radyotör haznesine yaz ayında su koymaktan kaynaklanıyor su pas olusturuyor ve arkadaşımızın dedigi gibi asit tarzı bir madde vardır oda paslı yerleri acıyor sonra üst kapak contası catlak vb seyler varsa ortaya cıkıyor nur topu gibi sandık motor gerekebilir farkedilmezse

Bizzat kendi aracımızdan biliyorum
  • Senin radyatör zaten delinecekmiş.
    Antifiriz süreci kısalttı sadece.
  • Ben de bugün PO marka koydum, kıllandım şimdi. 0.25 litre koydum.
  • Geçmiş olsun. O iyice aşınmıştır antifirizi koyunca bardağı taşıran son damla olmuştur delinmiştir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cam suyuna antifiriz ekledim???
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeNoMeN+35

Arkadaşlar kış gelmesi sebebiyle antifiriz koyayım dedim koymaz olaydım.
    radyatörden akmış belli. Siz siz olun Opet in anifirizini koymayın.

siz siz olun opetin antifirizini koymayın..demeyi hangi bilgi birikim ve deneyiminizle söylüyorsunuz...sizin bilgisisizliğinizin ceremesini opete yüklüyorsunuz...
    öncelikle; daha önce radyatörünüz antifiriz yüzü gördümü..cevap HAYIR....su soğutma sistemlerinde pas yapar buda zamanla oluşan küçük delikleri tıkar.antifirizi koyunca o delikler su koyverir....
    diğer yanlış:3 lt.antifiriz aldınız bunun 1.5 litresini koydunuz....remil mi açtırdınız falmı baktırdınızda hemen 1.5 litre koydunuz...sizin verdiğiniz yanlış bilgiye balıklama atlayan biridr hemen demekki 1.5 lt.den AZ KOYMAK GEREKİR DEMİŞ...
    ANTİFİRİZ NASIL KONUR:SİSTEM BOŞALTILIR BİRKAÇ KERE YIKANIR.SİSTEMİN ALACAĞI SIVININ LTRESİ MUTLAKA BİLİNMELİDİR..SONRA KUTUNUN ÜZERİNDE YAZAN TALİMATLAR DOĞRULTUSUNDA ÖNCE ANTİFİRİZ SONRA SU KONUR....
    fal bakmayla su konmaz.hatalarınızın bedelinide düzgün iş yapan firmalara ödetmeyin.bilgisizce karalamayın....
    sayın yöneticiler bu tür bilinçsiz karalamaları lütfen silin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hezerfen -- 9 Kasım 2011; 18:51:26 >

• Benim C4 aracıma da perşembe antifriz koydurdum içinde önceden su vardı ama o zaman Urfa daydım soğuk değil diye gerek duymuyordum (sıcak veya soğukla alakası yok diyorlar antifriz koymanın her zaman içinde olması gerekiyormuş)
    Şimdi Sivas tayım burası bayağı soğuk bir kaç kere cam suyum donunca kıllandım
    antifriz koydurayım diye servise gittim
    Tüm suyu boşalttılar sonra da 4 litre antifriz koydular bir gün sonra yola çıktım ama arabamda kötü bir koku vardı herhalde dedim yolda ezilmiş bir hayvanın üzerinden geçtim de o kokuyor sandım ama şoför koltuğunun altında sarımsı bir şey dökülmüş olduğunu gördüm. Gidip aracı temizledim o dökülen şeyinde herhalde yolda aldığımız meyve suyu olduğunu düşünüyordum ama bugün bir baktım ki göğsün altından içeriye o sıvıdan sızıyor
    servise gittim baktılar antifrizmiş sanırsam radyatör delinmiş çoktandır antifriz koymayınca o radyatörde suyun tıkadığı delikleri açmıştır dediler. Bilmiyorum ama üzerine yeniden 1 litre kadar su koyup geri döndüm yarın bakacaklar tekrardan.
    bakalım hayırlısı artık
    umarım çok masraf çıkarmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redstone78 -- 9 Kasım 2011; 20:07:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

quote:

Orijinalden alıntı: FeNoMeN+35

Arkadaşlar kış gelmesi sebebiyle antifiriz koyayım dedim koymaz olaydım.
    radyatörden akmış belli. Siz siz olun Opet in anifirizini koymayın.

siz siz olun opetin antifirizini koymayın..demeyi hangi bilgi birikim ve deneyiminizle söylüyorsunuz...sizin bilgisisizliğinizin ceremesini opete yüklüyorsunuz...
    öncelikle; daha önce radyatörünüz antifiriz yüzü gördümü..cevap HAYIR....su soğutma sistemlerinde pas yapar buda zamanla oluşan küçük delikleri tıkar.antifirizi koyunca o delikler su koyverir....
    diğer yanlış:3 lt.antifiriz aldınız bunun 1.5 litresini koydunuz....remil mi açtırdınız falmı baktırdınızda hemen 1.5 litre koydunuz...sizin verdiğiniz yanlış bilgiye balıklama atlayan biridr hemen demekki 1.5 lt.den AZ KOYMAK GEREKİR DEMİŞ...
    ANTİFİRİZ NASIL KONUR:SİSTEM BOŞALTILIR BİRKAÇ KERE YIKANIR.SİSTEMİN ALACAĞI SIVININ LTRESİ MUTLAKA BİLİNMELİDİR..SONRA KUTUNUN ÜZERİNDE YAZAN TALİMATLAR DOĞRULTUSUNDA ÖNCE ANTİFİRİZ SONRA SU KONUR....
    fal bakmayla su konmaz.hatalarınızın bedelinide düzgün iş yapan firmalara ödetmeyin.bilgisizce karalamayın....
    sayın yöneticiler bu tür bilinçsiz karalamaları lütfen silin....

Zaten 5 litre alıyor ben 1.5 litre tam kıvamında koydum %33 koyulur yazıyor zaten.
    Aynen sizin anlattığınız gibi yaptım. İlk defa antifiriz eklemiyoruz yani...
    Normalde hep ben yağ ağdığım yerden alırdım rengi onun kırmızı idi.
    bu sefer opet aldım keşke almasaydım

• Ben yazin 200 gram civarinda erikli su koymustum zarari var midir
  • az koymuşsun
  • Konu tarafımdan kapatılmıştır.

Opet'ten aldığınız antifirizden dolayı radyatörünüzün delindiği kanıtlanırsa eğer sonucu bildirmek için tekrar açılabilir.

İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.