< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 20 Nisan 2023; 10:9:0 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Bi-Led Projektör
-
-
Ben 3 sene önce önceki aracıma yaptırmıştım. Çok memnun kalmıştım ama bir süre sonra çatlak oldu farlarda. Gittikçe büyüdü buhar oldu hep. Kendilerine söyledim gelin bakalım dediler ben gidemedim sonra sattım aracı. Gidince yapacakları bişey olmayacaktı. En fazla cama tamir yaparlardı o da çözüm değil. Far açma işi çok riskli işin ehline vermek lazım. Belki ustalaşmışlardır şuan bilemem. Ama çatlağın geri dönüşü olmuyor.
-
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Farda öncesinde kırık çatlak yoksa şimdiye kadar hiç sorun yaşamadık demişler biraz da şanş işi sanırım. Bayram sonrası taktırmayı düşünüyorum.
Far için 5 yıl garanti veriyor fabrika biz 3 yıl birebir değişim garantisi veriyoruz demişler. Halojen ya da düz led far da patlayabilir ama onlarda yine iyi kötü değiştirebilir ve yola devam edebiliriz ama bu gece yarısı arıza verirse rezil oluruz. Tabi her satıcı gibi güveniyor firma ürününe. Benim de içime sindi ama soru işaretleri var aklımda o yüzden kullanan varsa merak ediyorum yorumları.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dediğim gibi performansını çok beğenmiştim. Videolarında ki gibi ürün. Ben yaklaşık 2 sene kullandım. Bir sorun olmadı. Far açma riski dışında o paraya değer bir iyileştirme.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tEmh@ -- 20 Nisan 2023; 11:3:50 > -
Teşekkürler hocam. Vallahi videolarda çok iyi ama bir videoda anlık ışık gidip geliyor. Firma tesisattandır demiş. Başka bir satıcının yorumunda da işçilik bir sene garanti veriyoruz demişler sıfır arabanın farı için. Aklımdaki tek soru far açma şuan. Biraz daha araştırayım. Düz led takıp karşıyı rahatsız edersem diye aklımda soru işareti var yoksa Philips Ultinon düşünüyorum.
Atölye Semih iyidir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fırsat bulup led taktıramadım. Bi Led projektör için de daha garantisi devam eden aracın farını açtırmak pek içime sinmedi her ne kadar fırınlayıp açıyoruz deseler de net bir garanti veremediler. En ufak bir sorun en az 10bin liradan başlayacağı için bi-led projektör dönüşümünden vazgeçtim. Led far için de kaliteli bir led ve far ayarı ile sorunsuz denilse de mercek olmadan karşıyı rahatsız etme fikrinden dolayı biraz çekiniyorum.
Şöyle bir ürün denk geldi ülkemizde değişik marka ve isimlerde 1600-1800 liralara satılıyor. Mini led projektör, led farın ucuna küçük bir mercek koymuşlar. Mercekli olması ilgimi çekti.
aliexpress.com660.06TRY 46% OFF|XSTORM H4 H7 Led projektör Lens H8 H11 9005 HB3 9006 HB4 9012 Car araba kafa lambası ampulleri Canbus 100W Powerful güçlü Mini lamba| | - AliExpresshttps://www.aliexpress.us/item/3256804824813425.html?gatewayAdapt=tur2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US
https://atolyesemih.com/urun/mini-h7-projector/
trendyol.comLed H7 Xenon Projektör Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/led/h7-xenon-projektor-p-383755386
trendyol.comC9 H4 - H7 Bi-led Mini Projektör Lens 90w 16000lm Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/c9/h4-h7-bi-led-mini-projektor-lens-90w-16000lm-p-463380142
Muhtemelen Çindeki 600 liralık ürüne kendi isimlerini yazıp 1800 tl fiyat çekiyorlar fiyat haricinde ürün ilgimi çekti mercek olmasından dolayı ama markasız olmaları birkaç ay sonra yolda bırakır mı sorusu oluşturdu bende. Muhtemelen böyle bir led alacağım. Hem konuyu güncellemek hem de yorumlarınızı almak istedim.
Herkese kazasız sağlıklı sürüşler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
osramın Almanya'da bile tüv'den geçen ürünü var. araç bazında sertifikalıyorlar, aracınıza uygunu varsa onu tercih edebilirsiniz.
ledin ucuna mercek takarak özülecek sorun değil bu.
-
Led aldım Osram marka iyi de para verdim ancak ışık dağılıyor. Yolu çok güzel aydınlatıyor halojenlerden sonra ilaç gibi geldi ama duvara yanaşınca dağılıyor ışık ve karşı tarafı rahatsız etme düşüncesi ile kullanmaktan vazgeçtim. 300 km gece yolculuğu yaptım hiç selektör atan olmadı ama ışık dağılıyor. Ya karşı taraf rahatsız olursa düşüncesi ile Atölye Semih ile görüşüp bi led mercek yaptırmayı düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 4 Haziran 2023; 18:10:0 >
montaj şekli elveriyorsa ledlerin baktığı yönü ayarlamayı deneyin, dağılımın minimize olduğu bir açı olabilir.
-
1e1 uyumlu led takmıştım halojen ile aynı ama çok yaydı ışığı. Halojen tasarımında olduğu için hareket etmiyor. Photon aldım onda da adaptör almama rağmen durmadı led yapıştırma yapmak istemedim.
Konuya güncelleme olması adına. Atölye Semih ile görüştüm. 7bin TL başlangıç ürününe verdikleri fiyat. Angel olsun derseniz ekstradan bin lira istiyorlar. Daha iyisi olsun dersek çok daha yüksek fiyatlar çıkacaktır. Birçok soruma net olarak cevap veremedikleri için taktırmaktan vazgeçtim. Adamların dükkanı İstanbulda ben yeri geliyor Ağrıya sürüyorum. Gece yarısı yolda patlasa ne yaparız diyorum adamlar abi patlamaz kafasındalar. Tamam güveniyorlar cidden kaliteli hizmet veriyorlar ama taktıkları led çinli satıcıdan üzerine kendi isimlerini yazdırdıkları bi led ve yarın patlasa ne yapacağım. Halojen farı söküp yenisini takmam 10 dakika maksimum.
Kafamdaki bu soru işaretini gideremediler. Açıkçası ben abi yüzlerce uygulama yaptık hiç sorun yaşamadık yaşarsanız da yardımcı oluruz demelerini bekledim ama bu yanıtı alamadım.
Ayrıca far sökülecek çatlama su alma durumu oldukça riskli üstüne tampon sökülüyor. O yüzden vazgeçtim o işten Philips Diamond Vision H7 ampül aldım farlara dışarıdan bakınca beyaz duruyor, yola beyaz ile sarı arasında renk veriyor memnun kaldım. Kısalarım uzunlara yakın aydınlatıyor o yüzden bir takım da uzunlara alacağım. Halojenleri takınca kesme çizgisi çok net oluştu ve ışık dağılmıyor.
Aracınızda mercek yoksa 2bin lira da verseniz gidip led almayın paranıza ve çevrenize yazık.
Bu arada aldığım halojen farlar led kadar beyaz değil ama aydınlatma olarak led gibi güzel yol gösteriyor.
Kısmet olursa ileride fabrika çıkışı led farlı bir araç alırsak o zaman beyaz hevesimizi alırız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 12 Haziran 2023; 22:38:52 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
mercek olsa bile ledler sağ-sol 90 derece açıyla durmalı yoksa dağılma ihtimali yine var.
o yüzden de montaj şekli ampulu taktıktan sonra biraz çevirince sabitlenen tipse, birebir h7 boyutlu led almamalı bence.
-
Valla fabrikasyon ledli araç evet süper ama bozulunca yaşanacak mağduriyet hep kafamın bir köşesinde duruyor açıkçası halojen evet berbat ama güvenli bir yerde maliyet açısından sadece :D
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
90 derece olayına dikkat ettim tam 90 derece yapıyorum ama yine dağıtıyor ledler. Şimdilik vazgeçtim bakalım önceliğim güvenli bir sürüş ve trafikteki diğer araçları rahatsız etmemek.
Muhtemelen kolay arıza yapmıyordur fabrikasyon ledler ama en ufak arızasında sanırım bir otomobil parası isterler. Sıkıntılardan bir diğeri de muhtemelen parça yurtdışından geliyordur ve aylarca bekleniyordur.
İstanbul içi yada yakın çevresinde fiyat alan oldu mu yakın zamanlarda?
-
Baya kullanan olmaya başladı yurt dışında. Yorumlarda görüyorum, motor için çok alan var, araçlar için de uyuyor. İlk çıkanlar düdük kadar yuvarlak mercekti görüntü de ufaktı ama artık baya fabrikasyon mercek gibi ışık yayanları var. Yorumlar fake değilse eğer, ki bir çok ürün gezdim farklı farklı fotolar gördüm. Çok güzel görseller var. Bir tane mercedes vardı ona inanamadım h4 kullanan mercedes mi olur dedim :D
Ülkemizde normal le yerine artık şu sadece mercekliler satılsa dağı taşı aydınlatan ledlerden kurtuluruz bir de lazer led, cart led curt led diye isim koyarak 3 kat fiyata satmasa bizim türk esnaf.. Dediğim gibi görsellerde ufuk çizgisi bıçak gibi kesiliyor çok iyiler. Ben düzgün takarak yıllar önce normal led de kullandım kısa bir süre ve mercek kadar olmasada çizgisi falan baya düzgündü . Düzgün takınca o da göz almıyor testini falan da yapmıştık. biraz da aracın çanağı ile de alakalı ama, parklara led ampül takınca onlar göz almıştı söktüm. Zaten o diğer ledlerin de ömrü kısa olmuştu eski tip ledi patladılar.
Şu mercekliler hoşuma gitti.
Bu pahalı biraz
aliexpress.H4 Mini Bi LED projektör Lens kafa lambası ampulleri Canbus motosiklet Turbo lambalar yüksek işın düşük işın 12V 24V 32V 6000K araba far - AliExpress 34https://tr.aliexpress.com/item/1005006778092279.html?pvid=e91fb663-bbf0-4cf0-b3b9-01bb43dd21cb&_t=gps-id%3ApcDetailBottomMoreOtherSeller%2Cscm-url%3A1007.40000.326746.0%2Cpvid%3Ae91fb663-bbf0-4cf0-b3b9-01bb43dd21cb%2Ctpp_buckets%3A668%232846%238110%23382&pdp_npi=4%40dis%21TRY%212144.52%21829.69%21%21%21451.26%21174.59%21%402103853f17203731307823894efe8c%2112000039277264367%21rec%21TR%212717879288%21AB&utparam-url=scene%3ApcDetailBottomMoreOtherSeller%7Cquery_from%3A&search_p4p_id=202407071025311153599538431951149291_0#nav-reviewBen bunu düşünüyorum ,
aliexpress.H4 Bi LED projektör Lens LED araba kafa lambası ampulleri 29000LM 180W CANBUS Turbo lambaları otomatik/motosiklet ampulü H4 yüksek düşük işın 12V 24V - AliExpress 34https://tr.aliexpress.com/item/1005006965479839.html?algo_exp_id=78397466-4d79-4093-9fc3-aa540dc386b3-8&pdp_npi=4%40dis%21TRY%211867.37%21933.69%21%21%21392.94%21196.47%21%40211b813b17203156165438387e2c86%2112000039652505335%21sea%21TR%21703030289%21&curPageLogUid=mU7JKUhGGGKw&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A#nav-review
-
Bunlar h4de iyi kötü iş yapıyor ancak h7 gibi aydınlatma seçeneklerinde kötü olduğu söyleniyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir sene kadar Philips Diamond Vision kullandıktan sonra sarı aydınlatmaya geri döndüm. Mavi beyaz ışık veriyordu ancak yağmurlu ve kötü zeminde resmen kör gidiyordum. Kısaca özet geçmek gerekirse eğer ki aracınızda mercek varsa kaliteli led güzel aydınlatma sunuyor ancak aracınızda mercek yok sadece çanak varsa malesef tek seçeneğimiz halojen lamba oluyor. Şuan piyasasaki en iyi aydınlatmayı Osram Night Breaker 220 serisi sunuyor. Kısalara Oaram NB 220, uzunlara Osram NB Lazer takarak kullanıyorum.
Halojen aydınlatmada en iyi çözüm Bi Led Mercek montajı oluyor görünüşe göre onun da fiyatı 8500 ile 12bin arası değişiyor modeline göre.
Görüntüdeki sarı olanlar NB 220 serisi, beyaz olanlar Philips Daimond Vision
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benzer içerikler
- led sinyal hızlı yanıp sönüyor
- acea c2 nedir
- radyatör tıkayıcı motora zarar verir mi
- subap değişimi sonrası performans
- dizel aracım 2000 deviri geçmiyor
- citroen c5 aircross 2025
- byd hangi modelleri getirecek
- kg mobility fiyat listesi
- opel corsa 2024 özellikleri
- 2025 araba fiyatları ne olur
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X