Evimizdeki 10 tane radyatör vanası üst kısmından patladı. (6 senedir kullanıyorduk) Şuan sıcak su giriş kısmına normal ECA vana(esnaf 13 TL), çıkış kısmına ise ECA termostatik vana(internet 20 TL) almayı düşünüyorum. inkanlar el verirse de "Siemens REV 24" hassas bir oda termostad ı almayı düşünüyorum.
sizce bağlantı sistemi mantıklı mı? termostatik vana 5 vinci kademeye kadar 29 derece diyor, eger vanayı otomatik olarak %100 kapatıyor ise bu tesisatta sorun yaratmaz mı? kombinin motoru fazla güç harcar, ses çıkarır, fazla elektrik gelir, basınç fazlalığından patlama yaşar tesisat...
vanalar normal, sadece oda termostad ı mı kullanalım (hassas bir derece ölçen cihazda...)
radyatör çıkışlarına eca gv2 reglaj vanası taktırın,banyodaki havlupan(veya varsa radyatör) ve kombiye en uzak en zor ısınan bir radyatöre termostatik vana taktırmayın bu radyatörlerin girişine eca rv2 köşe tip 1/2 vana,çıkışlarına eca gv2 reglaj vanaları taktırın (kombinin devir daim etmesi için)
evin ortasına evin genel derecesini yansıtabilecek bir yere koridor,hol...vb gibi siemens rev 24 alabilirsiniz, termo vanaların ayarı oda termostatına göre her zaman 1c aşağıda ayarlanacak önce termo vanalar radyatörü kısacak en son oda termostatı kombiyi susturacak bu kombinasyonda doğru kullanımda yakıtta tasarruf yaparsınız
çok güzel teknik bilgiler vermişsiniz teşekkürler.
Bizim evde sanırsam pex botu kullanmışlar.
benim alacağım malzemelerde ölçüyü bilmem için nereleri ölçüp şu değerlere varabilirim: 16 mm 1/2 3/4
(borunun iç kısmını mı, dış kısmını mı, dişi vidanın iç kısmını mı, erkek vidanın iç kısmını mı... ? )
S_ina_N
kullanıcısına yanıt
pex boru tesisatınız varsa yazdığım ürünlerin pex tesisat için üretilmişleri var linktekileri almanız yeterli pex 16mm 1/2
eca trv3 pex termostatik vana (pex borulu tesisatlar için)