Şimdi Ara

Pcdeki donmalar için öneri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bilgisayarım eski şuan yenileme imkanım yok.Film izlerken tam ekran yapınca donmalar oluyor bunu iptal etmek için ram alayım diyorum 1gb ram var şuan pcde alırsam düzelir mi? pc internette takılırken donmalar falan oluyor buda can sıkıyor.

işlemci:inter core duo E4300
    ram 1gb
    anakart: Socket 775 LGA(anakartta kaçtane slot var ram için ?)
    ekran kartı:ge fource 7100 gs
     Pcdeki donmalar için öneri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gold_Spear -- 23 Haziran 2015; 21:00:00 >

• Ram alman çok iyi olur. 1GB Ram ile hiçbir şey yapılmaz artık. 2GB ddr2 ram al tak. Rahatlar bilgisayar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: torata90

Ram alman çok iyi olur. 1GB Ram ile hiçbir şey yapılmaz artık. 2GB ddr2 ram al tak. Rahatlar bilgisayar.

Peki anakart bunu destekler mi iki tane mi 2gb alayım kaç slot yer vardır acaba kasanın içini açmadım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gold_Spear

quote:

Orijinalden alıntı: torata90

Ram alman çok iyi olur. 1GB Ram ile hiçbir şey yapılmaz artık. 2GB ddr2 ram al tak. Rahatlar bilgisayar.

Peki anakart bunu destekler mi iki tane mi 2gb alayım kaç slot yer vardır acaba kasanın içini açmadım ?

Açıp bak.

• Anakartı söyleseniz buluruz. Siz sadece anakartin soket yapisini yazmişsınız. Ama benim tahminim 2 slot olduğu. Ram takviyesi yapin kesinlikle.

• Pc kendini toplar mı en azından nette falan gezerken kasma yapmaz demi film izlerken ? İki tane mi 2gb alayım yoksa tek bir tane mi 2gb alayım? Link ile örnek verirseniz sevinirim

• Simdilik 1 tane 2 gb ram alıp takarsan yeter. Toplamda 3 gb ram olur, sıkıntı yasamazsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • deatless22 kullanıcısına yanıt
    biri 1 gb diğeri 2gb bir uyumsuzluk olmaz mı ?
  • sorun olmaz kullandiginiz ramin mhz ve zamanlama degerlerini yazarsaniz yardim etmemiz icin iyi olur

• Gold_Spear kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle ram takviyesi yap bende'de benzer bir sistem var 1gb takviye yaptım rahatladı bilgisayar elinden geliyorsa 2gb tak .
  • 7100 ile HD video biraz zor gibi.

• Nette film izlerken takılması yazılımsal olabilir. Benim laptopta da vardı o sorun tam ekran yapınca kasıyordu filmler. Birçok kişide de var bu sorun google dan arat çözümünü bulursun. Ben format atarak çözmüştüm. Bu sorunu çözsen bile en az 1 gb daha ram al.
  • Ram bellek eklemen lazım dostum , bu kadar basit

Eski sistemimde 1024+512 Mb bellekler vardı XP kullanıyordum yinede netde gezerken sinir krizi geçiriyordum Ram kısa sürede şişiyor , hele Hd video izlerken ram kullanımı 2gb a çıkıyordu yani hantal hdd ramsiz sistemime geçici hafıza olmaya çalışıyordu pc kitleniyordu artık :) Tahminim sende de benzer sıkıntılar var.

Belleklerin aynı frekans hızında olmasına dikkat et , halihazırda kullandığın 1GB belleğin 667 MHZ ise aynı hızda 2gb tek modül bellek al ve tak , 800mhz ise o hızda al senkronize çalışması için bu gerekli boyuta takılma biri 1gb diğeri 2gb kullanılabilir.
  • Teşekkür ederim bu ramin hızlarını nasıl öğrenebilirim acaba ?

• quote:

Teşekkür ederim bu ramin hızlarını nasıl öğrenebilirim acaba ?

Cpu-Z programını kur ve çalıştır , Memory kısmından "Dram Frequency" karşısında yazan değeri burda paylaş mümkünse ekranın resmini alarak konuya yükle
  • Provisioner kullanıcısına yanıt
    hocam ekledim ramin hız az mı galiba ? ne önerirsiniz
  • quote:

hocam ekledim ramin hız az mı galiba ? ne önerirsiniz

Bellek frekans hızın 667 Mhz dostum , 2 GB , 667 mhz DDR 2 bellek alabilirsin sistemini hızlandırmak için.

http://www.gittigidiyor.com/masaustu-bilgisayar-donanim/ram-bellek/ddr2-ram?Spec=[Bellek%20Miktar%C4%B1~2%20GB]

Bu ve benzeri sitelerden 50 lira civarına belleğini alabilirsin.

• Provisioner kullanıcısına yanıt
    teşekkür ettim ilgi için.
  • Baslat>calistir>msconfig yaz

Baslangic taki tum programlarin tikini kaldir

+2 gb ram takviyesi olabilir 50 tl felan bu devirde sifirlari

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.