Şimdi Ara

PCDEPO/Norma Bilgisayar -SON DURUM- Yapılması Gerekenler (159. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.735
Cevap
45
Favori
216.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Roark

quote:

Orijinalden alıntı: manjimaru

Yine insanları yanlış yönlendiriyorsun hocam:)
    Adam oraya ben tanıyorum demiş mi dememiş mi? Bu dosyadan çete olayı bile çıkarırlar durduk yere 25 yıldan yargılanırsaniz şaşırmayın:)
    En fazla bak en iyi ihtimali söylüyorum, suçsuz olduğun ortaya çıkar ve yargilanmazsin. O kadar, karşı tarafa açacağın dava sadece avukatlarin cebini doldurur. Başka bir şey olmaz. Adam suç uydurmuyor haklı olarak şikayet ediyor.
    Parası kalan arkadaşlar dalga geçen trolllerin yüzünden psikolojim bozuldu desin bak ne oluyor
    Denemesi bedava.
    Kaç kere savcılıkta ifade verdin? Hiç mahkemelik oldun mu? Hayatının geri kalanını ağzından çıkacak kelimelere bağlı olduğu bir duruma düştün mu? Sadece bir tanesine evet demen bile yeterli.
    İcra da, savcılıkta ve mahkeme de çalışmış birisi olarak anlatıyorum. Neyin ne olduğunu biliyorum yani. Boş keseden sallamiyorum.

Amma sıkmışsın be patron. Adam öldürenin 10 sene yattığı ülkeden bahsediyoruz. sallamanın lüzumu yok. ne sen ne de yazan ceza meza almaz. "psikolojim" bozuldu diye hıyarla koşana hemen tuzluk uzatıyor yargı evet.

Eveeett bak şimdi ne oluyor. Yargıya ve adalete hakaret ettiğin için bak başına ne gelecek
    Davan hayırlı olsun kardeşim.
    İşin kötü tarafı senin olay kamu hukuku tarafından takip edilecek.
    Hayırlı günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manjimaru -- 10 Kasım 2015; 9:45:39 >

• İş Bankası'na 4 Kasım tarihinde vermiş olduğum Ters İbraz dilekçesine halen bir cevap verilmedi.

Maaş hesabım, otomatik ödeme talimatlarım İş Bankasında. Ayrıca kredi kartı dönem borcumun tamamını ödüyorum tek kuruş borcum yok ancak buna rağmen ufacık bir bilgi bile verilmiyor.

Eğer bu Ters İbraz olayı gerçekleşmezse İş Bankasına ait bütün ürünlerimi Yapı Kredi Bankasına taşıyacağım.

Olumlu/Olumsuz bir durum oluşursa konu sahibine bilgi verip ilk sayfaya ekletmeye çalışacağım.

Düzenleme:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oceanic815 -- 10 Kasım 2015; 9:52:29 >
  • Ekşi Sözlükten Alıntı...

quote:

batan şirketleri limited olduğundan, pay sahipleri şirketin tüm borçlarına müteselsilen kefildir. dolayısı ile alacaklar için pay sahipleri icraya verilebilir ama şirket iflasından sonra mı, yoksa şirket iflas etmeden verilebilir mi o kısmını bilemiyorum. avukat arkadaşlar daha iyi bilir.

ayrıca limited şirket sahibi olarak kendilerini yakmışlar, kişisel varlıklarını bilmesem de tüm borçları öderler artık. niye anonim şirket kurmadılarsa?

edit: fair uyardı. yazdığım bilgi yanlışmış, limited şirkette müteselsilen kefalet yokmuş. o zaman lambaya püf de...

edit: scener uyardı, batmadan evvel ortaklık yapısı değişmiş. o zaman ah deme oh de...

edit: fair yine uyardı, ded ki adi ortaklıkta o işler öyle. o zaman perdeyi ört gız...
    #56132115 09.11.2015 16:43 ~ 16:53chevolution···

• Yaklaşık 40 gün önce lenovo z50 almıştım arkadaşıma bu firmadan fatura vs sorunsuz geldi. Biraz geç gelmişti ama neyse ki ulaştı.Millete rezil olucaktım az daha iyilik yapalım derken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar garantiye göderdiğim dilekçeden bana bugün şöyle bir mail geldi. sizinle paylaşıyorum.

Yukarıda ayrıntıları verilen harcamaya ilişkin olarak yapmış olduğunuz itiraz tarafımıza ulaşmış olup, üyesi
    olduğumuz uluslararası kredi kartı kuruluşlarına ait kurallar çerçevesinde işleme alınmıştır.

Karşı bankanın veya işyerinin belge sunma hakkı bulunduğundan ve belgelerin de incelenerek sürecin devam
    ettirilmesi gerekebileceğinden, sonuçlanma süresi yukarıda belirtilen kurallara istinaden, 60 günden 180 güne kadar
    uzayabilmektedir. Bu süre içinde kart kullanımı ile ilgili sorun yaşamamanız ve kartınıza gecikme faizi
    yansıtılmaması için ilgili tutarı ödemeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz. İtirazınıza ait sonuç ayrıca yazılı olarak
    tarafınıza bildirilecektir.
    Bilgilerinize sunarız.
    T.GARANTİ BANKASI A.Ş.
    Genel Müdürlüğü
    Sevgi Kurtuluş Bengi Güleç Yaprak
    Yönetmen Müdür
    Sayfa 1 / 1

• başlığı açan arkadaş detaylı olarak ne yapılması gerektiğini yazmış. size düşen hiç vakit kaybetmeden harcama itirazında bulunmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

quote:

Orijinalden alıntı: smhyldz41

Herkes poliscilik savcicilik oynuyor bilader baksana. Bu konu ta..ak gecin diyemi acildi lan. Yok Sinan kankim yok Sinan panpam. Sinan s..sin sizi! Admin, o kadar denyodan gel beni banla simdi.

Sinan abi bizim reyizimiz düzgün konuş

20 yaşında üniversiteye hazırlanıyorsun hiç mi utanmıyosun bu yaptıklarından? Çocukta değilsin yani, burada hakkına girdiğin tüm insanların hıncı bir şekilde çıkar karşına, üniversite kazanamamak gibi

• Böyle küçük çaplı sitelerden alışveriş yapmayın dediğim için eksilenmişim ilginç.O zaman ne diyeyim devam edin 3 kuruş için böyle yerlerden alışveriş yapmaya.Bugün bu site böyle yapar başka gün b sitesi aynısını yapar.Size de arkasından soğuk su içmek kalır.
  • Firmanın açıklamasından ve yazılanlardan bir iktisatçı olarak çıkardığım sonuç:

Firmadaki finansal sorun çok açık. Firmanın oprasyonları zarar etmiş. Zarar büyüdükçe, düşük fiyata bilgisayar satmışlar. Nakit akışını çevirmişler. Zarar daha da büyümüş. Sonra da zararın büyüklüğü nakit akışının bu şekilde yönetilemeyeceği noktaya gelmiş. Sonuçta kar marjı çok düşük, tedarik vadesi çok kısa bir yapıdan bahsediyoruz. Oluşan ve birikmiş olan zararın, firmanın kendi faaliyeti ile kapanabileceğini sanmıyorum.

Şu an parasını ödemiş ama siparişini verdiği ürünü alamamış+para iade alamamış tutarların toplamı= Birikmiş zarardır.

Bu noktaya gelen firmalardan, eğer firma ortakları kendi mal ve mülklerini satarlarsa ve firma içine koyup birikmiş zararı kapatabilirlerse veya buna istekleri varsa, para iadesi ve/veya ürün tedariği ancak yapılabilir. Sonuçta ne olacak ki, firma kendi kendisini toparlayıp bu zararı kapatsın.

En kötü senaryo gerçekleşirse, kitaba göre hızlı davranan ve öncü olan bir azınlık parasını ve/veya ürününü alabilir. İflas durumunda, az sayıda alacaklı parasını alır, çoğunluğun parası teorik olarak batar.

Firma ortakları, web sitelerinde bir açıklama yapmış. İmla hataları bir yana, daha açık ve şeffaf bir yaklaşım ile konuyu daha rahat çözebilirler. Ürün iadesi ve/veya para iadesi şirketlerin bilançolarının çıkmasına bağlı değildir. Kısa vadeli varlık ve yükümlülük raporlarından, firmanın ne kadar zararı olduğu ve ortakların ne kadar nakit koyması gereği hemen ortaya çıkar. Bence bu konuda profesyonel bir yardım alınırsa daha kolay konu çözülebilir.

Tekrar söylemem gerekirse, firma ortakları hemen bir röntgen çekip, işletmenin ne kadar nakde ihtiyacı olduğunu belirleyip, bu parayı ceplerinden koymalıdır. Müşterilere de derhal tek tek bilgi verilip, açık ve şeffaf bir program açıklanmalıdır.

Akla gelmeyen başka bir nokta da şudur: Birikmiş bir zarar tek taraflı oluşmaz. Burada, olasılık çerçevesinde tedarikçiler, ürünlerini maliyet altı fiyata yani ucuza almış olan müşteriler, ortaklar ve çalışanlar kefenin bir tarafında, kefenin diğer tarafında ise birikmiş zarar vardır.

Firmaya ve müşterilerine kolay gelsin. Umarım çözülür. Tek çözümü yukarıda ifade ettiğim gibidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CCC3604E1 -- 10 Kasım 2015; 12:16:35 >

• tüm arkadaşlara geçmiş olsun, konuyu yeni öğrendim, oldum olası ısınamamıştım o firmaya zaten o yüzden de hiç ürün almamıştım. bu arada bigpara sitesinde pcdepo ile ilgili bir haber var mobilde okuduğum için link veremedim. hakem heyeti banka gibi konulara yer verilmiş sizler zaten bunları biliyorsunuz ama gene de bilginiz olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oceanic815 kullanıcısına yanıt
    POS işlemlerinde, bankanızın kartını kullanarak, karşı tarafın POS'undan alışveriş yaptıysanız, ortaya şu durum çıkar: Karşı taraf blokeli olarak çalışmıyorsa yani POS işleminden doğan alacağını beklemeyip, hemen bankasına iskonto ettirip (yani kırdırıyorsa) o zaman sizin kredi kartınıza geçen alışveriş tutarı, işlem komisyonu+faiz düşülerek firmaya ödenmiş olur. Bnakalar aracı olduğu için siz bu durumda kredi kartınıza borç geçen parayı maalesef alamazsınız. Firmanın parayı geri POS bankasına yatırması, bankasına talimat talimat vermesi ve bu tutarı size bankalar aracığı ile kartınıza alacak geçirmesi gerekir.

Burada aslında sizin kartınızın ait olduğu bankanın kabahati yok. Burada en önemli aracılar, firmaya POS cihazı ya da sanal POS oluşturan bankalardır.
  • sterilsenfoni kullanıcısına yanıt
    Firma limited şirket olsa bile, eğer firma sorunlu hale gelirse, pratikte alacaklılar açısından değişiklik olmaz.
  • yapı kredi ve garanti bankasından yapılan kredi kartı ile birisi 2000 birisi 2500 tl lik alışverişler bugün iade edildi.15 gün önce ikisinede itiraz edilmişti dilekçe ile direkt olarak charge back kanunlarından söz edilerek
  • n11 in calisma sistemi nasil guvenilirmidir

• Garanti bile geri ödeme yaptıysa hepsi yapar artık geçmiş olsun .)
  • Oceanic815 kullanıcısına yanıt
    Bnmde durum aynı isbank kredi kartı kullandım inş bi sıkıntı olmaz ben bugun fazladm bi hazır form var onu doldurup dilekçeyle gerek yok dedi çalışan bayan

• yalvac Y kullanıcısına yanıt
    Bende Yalvaç Danım bir bilgisayarda ben almıştım Bakalim Bankaya itiraz ettik

• meameth kullanıcısına yanıt
    sürec nasıl işledi bilgilendırme yapar mısınız? dilekçeyi verdikten sonra geri donuş oldu mu olduysa ne kadar sonra ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: quickexec

POS işlemlerinde, bankanızın kartını kullanarak, karşı tarafın POS'undan alışveriş yaptıysanız, ortaya şu durum çıkar: Karşı taraf blokeli olarak çalışmıyorsa yani POS işleminden doğan alacağını beklemeyip, hemen bankasına iskonto ettirip (yani kırdırıyorsa) o zaman sizin kredi kartınıza geçen alışveriş tutarı, işlem komisyonu+faiz düşülerek firmaya ödenmiş olur. Bnakalar aracı olduğu için siz bu durumda kredi kartınıza borç geçen parayı maalesef alamazsınız. Firmanın parayı geri POS bankasına yatırması, bankasına talimat talimat vermesi ve bu tutarı size bankalar aracığı ile kartınıza alacak geçirmesi gerekir.

Burada aslında sizin kartınızın ait olduğu bankanın kabahati yok. Burada en önemli aracılar, firmaya POS cihazı ya da sanal POS oluşturan bankalardır.

Tamamen yanlış bilgi veriyosun kardeşim milleti yanıltma posla felan alaksı yol aç bi genel yönetmiği oku parayı kimin ödediğini öğren

• bu mesaja atılacak olan her + pcdepo'ya atılan 1 tokat olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydo6karakol -- 10 Kasım 2015; 14:31:07 >
  • 
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.