Şimdi Ara

pci e 2.0 x16 kart ile pci e x16 arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pci e 2.0 x16 kart ile pci e x16 arasında ne gibi farklar var?

pci2.0x16 kartı pci express x16 ya takabilirmiyiz takarsak ne olur?

• pci2.0x16 kartı pci express x16 ya takarsan x16 hızında çalışır.

farkınada burdan bakabılırsın

http://www.nvidia.com/page/pci_express.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erws -- 6 Ocak 2008; 14:21:03 >
  • herhangi bir sorun yaratmazmı asus p5k -se ile kullanacağım.
  • Hiçbir sorun yaratmaz pciex2.0 uyumlu ekran kartları pciex1.1 uyumlu anakartlarda sorunsuzca kulanılabilir ileri versiyon olan herşeyin geriye uyumluluğu vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 5 Ocak 2008; 21:30:23 >
  • tek sorun daha yavaş çalışması olacaktır.
  • yani o kadar yeni teknoloji kartı eski teknoloji kartı gibi kullanırsın o kadar!!!
  • evet aynen öyle
  • quote:

Orjinalden alıntı: erws

tek sorun daha yavaş çalışması olacaktır.

yavaş falan çalışmaz pcie 1.1de bile ekran kartları bant genişliğini dolduramıyor 2.0 ın espirisi çok daha fazla güç verebilmesi ekran kartlarına böylece belki ileride ek güç kablosu olmadan kartlar kullanabiliriz
  • yalnız arkadaşın ekran kartını bılmı yoruz belkı o bant genişliğini doldurabılıyordur
  • benim kafam allak bullak oldu.. forumdaki arkadaşların test sistemlerinde ki sistemler genellikle pci1.1 gibi şuan baktığımda. anakarta vereceğim parayı ekran kartına para vererek performansı maximum artırmayı hedefliyorum.bilmem yanlış mı düşünüyorum anakrta 300$ vereceğime. x38 ddr2 li bir karta pci ekspress 2.0 için o yüzden f/pürünü ı asus p5k-se alacağım. 110$+kdv ye

asus veya sapphire 3870 bulabilirsem alacağım hangisini tercih ediyim bilemedim bu noktada dayardımcı olurmusunuz?
  • bak hocam testlere ona göre karar ver forumda x38 kullananlarda var ati 790 da ikiside pcie 2.0 destekli .pcie nin espirisi daha çok güç verebilmesi pcie kanallarına belki ileride ek güç girişi olmadan ekran kartları kullanabilecez , tabi teknolojileri de şişiremek bir pazarlama stratejisi
  • testlere baktımda asus ile saphire testi bulamadım? asus 3780 de dx10.0 sm 4.0 var saphiree de 10.1 ile sm 4.1 var bu ikisi arasında tereddütte kaldım.
  • hocam forumda üst konu ekran kartı satın alma rehberi var o konuyu inceleyin isterseniz şu aralar dx10 oyunlar bile piysadaki kartlar ile sürünürken dx 10.1 in getirisini piyasada bunu kullanan oyun olmadıktan sonra görmek mümkün değil
  • haklısınız o zaman asus almak sadece markadan dolayı tercihim olacaktır.

100$ lık asus p5kse de 300$ lık ekran kartı kullanmak kötü bir fikir mi peki sence?
  • yavaş çalışmaz çalışsada farkedemezsniz...
  • Bende 965 chipsetli bir anakart ile 8800 gt yi kullanıyorum hiç bir sorun yok
  • herkesin ellerine,aklına ağzına sağlık yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
  • Yorumsuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diciotto -- 5 Ocak 2008; 23:31:19 >
  • her teknoloji sonuçta farklar getiriyor benim görüşüm bu farkları anlamak için yeni seriyi beklemek bakalım durum ne olucak o zaman

evet örnek 2.0 olan gt kartlar şuanki anakartlara oluyor ...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.