Şimdi Ara

PCI-e slotunu kapamak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
79
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam herkese, öncelikle MSI X570-A Pro anakart üzerinde iki ekran kartı kullanıyorum. Kartlar RX 7800XT ve RX 580. iki kart kullanmamın sebebi Windows ve macOS olarak 2 işletim sistemi kullanmam ve RX 7800XT'nin macOS desteği olmaması. Aslında RX 7800XT'yi yeni aldım ve bazı sorunlar yaşamaya başladım. ( önceden RX 6700XT kullanıyordum sadece ve hiçbir sorun yaşamadım.) Windows kullanırken oyunlarda DirectX hataları almaya başladım. İlk aldığım RX 7800XT kartı iade edip yeni bir tane aldım ama aynı sıkıntılar devam ediyor. Sanırım sorunum sürücülerden ve RX 580'in sürücüleri ile çakışıyor olabilir. Aygıt Yöneticisi'nden RX 580'ni devre dışı bıraksam bile Windows bir şekilde sürücülerini kuruyor.

Benim isteğim RX 580'nin bağlı olduğu PCI-e slotunu tamamen devre dışı bırakmak ve aygıt yöneticisinde vs. gözükmemesi. Bunun bir yolu var mıdır?

• BIOS'ta olur varsa. Kılavuzunu okuyun yahut biraz gezin menülerinde...

• ekran kartı hızlandırma seçeneklerini 2 karta göre düzgün yapılırsa hiç bir hata almadan çalıştırırsınız. yalnız aklıma birşey takıldı yaklaşık seri kullansaydınız biraz daha rahat ederdiniz diye düşünüyorum. ben physx hızlandırma için 9500gt kullanırken ekran kartım 8800gt idi. yakın seride kullanmaya çalışıyordum ki driver sorunu vs olmasın diye. tabi bu ayarları nvidia nın ara yüzünden hangi kart ne edecek sorusuna cevap veriyordum. Bence driver sorunu değil sadece sizin sıkıntınız. ekran kartlarının ne kadar veriyolu aldığından ne kadar güç çektiğine kadar bağlayan bir durum bu.

• Bir saniye... aklım şimdi yerine geldi. sizin 1 tane çıkışınız olabilir. bunu windows değil öncelikle bios seçer. Biosta da ilk görüntüyü kime verdiği önemli. siz macos açarken 1 kart 580 windows açarken ilk kartı 7800 olarak seçiyor musunuz

• Hocam önceki kartım 6700xt ile Rx 580 ni kullanırken aynı driver üzerinden kullanabiliyordum yani bir tane driver 2 ekran kartına da uyumluydu. Sonrasında Macos'a Rx6700xt desteği gelince Rx580'i sökmüştüm. Şimdi 7800xt alınca ve 7000 serisinin desteği olmadığı için mecbur Rx580'i kasaya tekrar taktım. Bu arada eski PSU da artık ölmek üzere olduğu için PSU da değiştirdim. Rajintek Ampere 850W 80+ Platinum PSU aldım taktım. Ekran bağlantımda 7800xt display port üzerinden direk bağlı, RX580 bir çift yollu HDMI switch üzerinden ekranın HDMI portuna bağlı. HDMI switchin 1 girişi boş 1 girişinde Rx580 takılı. Macos kullanacaksam bilgisayar kapalıyken switch üzerinden ilgili girişi aktif ederek HDMI üzerinden RX580 i otomatik olarak, windows kullanacaksam boşta olan switchi aktif ederek display port üzerinden 7800xt'yi otomatik algılatıyorum ekrana.

• cafyon C kullanıcısına yanıt

BIOS'tan kapatırsam ilgili slotu bu sefer Macos kullanamayacağım.

• emhhre E kullanıcısına yanıt

Çift-önyükleme (dual-boot) mi, tip-1 yada tip-2 VM mi, Windows ile MacOS?

Çift-önyükleme ise, hangi işletim sistemini başlatacaksanız onun kullanacağı GPU'nun PCIe slotunu açar öbürünü kapar öyle sistemi başlatırsınız.

• cafyon C kullanıcısına yanıt

opencore bootloader ile dual boot olarak çalıştırıyorum. BIOS ta ilgili alan neresi acaba? kullandığım anakart msi x570-a pro

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emhhre E kullanıcısına yanıt

Anakartın ya da BIOS'unun kılavuzunu indirip yahut BIOS'ta gezerek -özellik varsa- bulabilirisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 8 Aralık 2024; 1:3:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.