Şimdi Ara

'PCI-E x16 2.0 '& 'PCI-E x16' ikisi hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugun ekran kartı sipariş verecektim benim anakartım PCI-E x16 ama ekran kartların da şöle birşey PCI-E x16 2.0 var 2.0 ben pek çözemedim.. herneyse arkadaşlar ben mesela 2.0 alacağım peki bu 2.0 normal x16 da çalışırmı ? pek anlayamadım arkadaşlar vede arasındaki fark nedir ?

• Arkadaşım PCI-E 16 x anakartın ile PCI-E 2.0 kartını PCI-E 16 performansında çalıştırabilirsin. PCI-E (2.0) yeni nesil kartlarda var yani senin anakartın önceki nesili destekliyor. Ancak (2.0 ) olan kartıda alıp kendi anakartın üzerine takabilirsin. AGP 8X ler gibi değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: abdullahors84

Arkadaşım PCI-E 16 x anakartın ile PCI-E 2.0 kartını PCI-E 16 performansında çalıştırabilirsin. PCI-E (2.0) yeni nesil kartlarda var yani senin anakartın önceki nesili destekliyor. Ancak (2.0 ) olan kartıda alıp kendi anakartın üzerine takabilirsin. AGP 8X ler gibi değil

Aynı USB gibi yani anladım.. çoookkk teşekkür ederim
  • quote:

AGP 8X ler gibi değil

AGP 8x'ler nasıldı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: vespasianus

quote:

AGP 8X ler gibi değil

AGP 8x'ler nasıldı?

AGP 2X ekran kartı 8X anakarta takamamak gibi.
  • Elbette belli durumlar söz konusu. Eski anakartların voltajının uygun olması gerekliliği vs. vs.
    PCI-E 2.0 geçişinde bile çeşit çeşit durumlar gördük hatta.

Ama söylediğinden, AGP 8x ekran kartı örneğin 4x anakartta çalışmazmış gibi bir anlam çıkıyor ki, böyle bir şey elbet yok.
  • PCI-E x16 2.0 bant genişliği daha yüksektir.

Ama halihazırda PCI-E x16 da 8GB/sn veri aktarımına izin veriyor, hali hazırda bu değeri zorlayacak bir oyun bilmiyorum. Şu anki haliyle ikisi arasındaki fark, 0 ile %3 arası... O yüzden rahatlıkla PCI-E x16 üzerinde PCI-E x16 2.0 destekli ekran kartı kullanabilirsiniz.
  • Her hafta pcı-x 2.0 nasıldır konusu açılıyo foruma azcık arama yapın be abi
  • quote:

Orjinalden alıntı: vespasianus

quote:

AGP 8X ler gibi değil

AGP 8x'ler nasıldı?

Agp 8x ler çalıştıramaz onu kast etmiştim. tabiki PCI anakartın üzerinde agp yuvaları var. Ama kasdettiğim şey nesil farkı ve pcı ve pcı 2.0 ın uyumluluğu hakkındaydı.
    Ben düzgün açıklayamamışım kusura bakmayın. bakıldığında o anlam çıkıyor haklısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 8 Temmuz 2009; 1:05:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.