Şimdi Ara

PCI-Express , PCI-Express 2.0 , PCI-Express 2.1 , PCI-Express x16 slotları arasında fark var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben CPU-Z programını açtığımda anakart bölümünde (Version) : PCI-Express yazıor alt tarafta da Max Supported : x16 yazıor . Yani bu durumda benim anakart PCI-Express x16 mi oluyor.
    Ayrıca sorum PCI-Express , PCI-Express 2.0 , PCI-Express 2.1 , PCI-Express x16 slotları arasında fark var mı? Yardım ederseniz çok sevinirim ?????

• google'da biraz araştır bunu anlatmak gerçekten 3 saatimi alır. sen acemisin herhalde
  • Lütfen bi anlat bari fark var mı onu söyle ???
  • Aynen, anakartın 16x PCI-E slotuna sahip demek. Yine de anakart modelini söyle, kesin ve ayrıntılı bilgi için.

Fark derken, slot yapısı olarak fark yok yani PCI-E 3.0 destekli kartı 2.0 anakarta takabiliyorsun mesela. Performans farkı dersen, PCI-E versiyonlarıyla değişen şey bant genişliği genel olarak. Yani perf farkı olması için ekran kartının ve CPU'nun bu bant genişliğini değerlendirecek güçte olmaları gerekiyor.
    Şu an en güçlü kartlar GTX 680/7970. Bu kartlar PCI-E 3.0 desteklemekle beraber, 2.0 16x modunda da tam performansta çalışabiliyor(fark olursa bile çok minimal kalır). Gelecekte bileşenler güçlendikçe 3.0'ın farkı görülmeye başlanacaktır.

2.0-3.0 testi:http://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Ivy_Bridge_PCI-Express_Scaling/1.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pcı-e x1 ve pcı-e x16 slotlar...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.