Şimdi Ara

PCI Express x8 Slotuna PCIe X1 Ses Kartı Takılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu mümkün müdür? Boşta tırnak kalacak şekilde bir kurulumdan bahsediyorum. Anakart X1 olarak algılayıp o modda açar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas

Bu mümkün müdür? Boşta tırnak kalacak şekilde bir kurulumdan bahsediyorum. Anakart X1 olarak algılayıp o modda açar mı?

Takabilirsiniz.
    Su andaki ses kartım bosta olan x16 slotunda takılı normal olarak calısıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas

Bu mümkün müdür? Boşta tırnak kalacak şekilde bir kurulumdan bahsediyorum. Anakart X1 olarak algılayıp o modda açar mı?

Takabilirsiniz.
    Su andaki ses kartım bosta olan x16 slotunda takılı normal olarak calısıyor.

Hocam genelde millet takiyor kullaniyor ayni sizin gibi sorunsuz calistigini soyluyor benim merak ettiğim sey kart PCIe ile sadece bilgi alisverisi yapmiyor ayni zamanda oradan besleniyor. Karta acaba fazla guc gider mi, uzun vadede elime alir miyim diye korkuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CVenturas kullanıcısına yanıt
    Sorun olmaz.
    Slotun uzun olması, daha fazla veri alısverisi yapan (ekran kartı gibi) ve daha fazla veri bant genişligine ihtiyac duyan cihazların baglanmasına olanak tanır. Sizin dusundugunuzu anladım. İsterseniz kart modelinizi soyleyin ona gore bakayım. Yanlıs birsey yapmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

Sorun olmaz.
    Slotun uzun olması, daha fazla veri alısverisi yapan (ekran kartı gibi) ve daha fazla veri bant genişligine ihtiyac duyan cihazların baglanmasına olanak tanır. Sizin dusundugunuzu anladım. İsterseniz kart modelinizi soyleyin ona gore bakayım. Yanlıs birsey yapmayalım.

Creative Sound Blaster Audigy FX hocam ilginiz icin tesekkur ederim

• http://forum.donanimhaber.com/m_94542179/tm.htm

Ozetlersek pciexpress 16x slot kendi icinde parelel calisan 4 adet 1x slot gibidir
    Rahatlikla 1x donanimi 16x slota takabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *666* -- 8 Şubat 2016; 17:05:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu dışı bir soru soracağım bu ses kartlarını ekran kartlarına benzetecek olursak onboard ses ekran kartı ile harici ekran kartı arasında dağlar kadar fark onboard ses kartları ile harici ses kartları arasında var mı sizce? demem o ki harici bir ses kartı alsam aradaki farkı hisseder miyim aldığıma değer mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pcı-e x1 ve pcı-e x16 slotlar...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CVenturas kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Kendi dokumanında su ibare var;
    ''Bazı anakartlarda sadece ekran kartları icin x16 slotu bulunur. Sizde x1 ve x4 yerine o slotu kullanabilirsiniz'' diyor. Fakat cevirim yanlıs olabilir genede size dokumanı ve resmi gondereyim birde siz bakın.

https://fast.ulmart.ru/manuals/584954.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: Powerofdreams

konu dışı bir soru soracağım bu ses kartlarını ekran kartlarına benzetecek olursak onboard ses ekran kartı ile harici ekran kartı arasında dağlar kadar fark onboard ses kartları ile harici ses kartları arasında var mı sizce? demem o ki harici bir ses kartı alsam aradaki farkı hisseder miyim aldığıma değer mi?

Zor soru.
    Bilgisayarda 2 seyin kalibrasyonu yok. Monitor ve ses. Bununda sebebi, kisisel tercihler.
    Herkes son cıkan anakartlardaki ses cipinin iyi oldugunu soyluyor ama ben genede ses kartı ile ses cipinin arasında cok fark duyuyorum. Ozellikle ses kartının kendi icindeki kod cozucusu olsun, sesin siddeti olsun benim icin ses cipinden cok ustun.
  • Anlıyorum hocam. Bende MSI z97 Gaming 5 anakart var. Sözde "Audio Boost 2" teknolojisi var ama ben pek ses kalitesinden memnun değilim.
    Ayrıyetten söz kulaklık anfisi var ama kulaklığa çok az ses veriyor. Harici kart şiddetli ses veriyorsa almalıyım sanırım.
  • Deliruzgar hocam iyi yakalamissiniz aciklama baya rahatlatti beni bende oyle anladim. Sitesindeki aciklamasinda bu satir yoktu.

*666* soru soran adami forum delirtmis herkes ucundan siyrilmaya calisiyor kimse sordugu soruyu cevaplamiyor aksine adamin üstüne geliyorlar niye kurcaliyorsun diye

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.