Merhabalar, http://www.mcumall.com/comersus/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=3199 ürünü almış bulunmaktayım cihaz Parallel Port üzerinden haberleşiyor ve benim laptobumda parallel port yok tabiki. Gidip Mate marka PCIMCIA express Parallel Port dönüştürücü kart aldım ve cihaza monte ettim. Laptobumda Vista 32 bit Ultimate yüklü ve cihaz otomatik olarak driverını USB Yazdırma Desteği olarak yüklüyor Port 00001 Hub 00002 de takılı cihaz. Fakat williem eprom programında açıkça programlayıcının hangi lpt portunda olduğunu soruyor eğer olmazsa programlayıcıyı görmüyor. Ne kadar uğraşırsam uğraşayım cihazı COM veya LPT portunda gösteremedim. Bu durumdan muzdarip olan veya yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.
YARDIMCI OLABilecek kimse yok mu? en azından PCIMCIA katrı bilgisayara nasıl LPT portu olarak göstere bilirim direk usbprinter olarak driverı yükleniyor.
bilgisayarım üzerinde sağ tık yönet de aygıt yöneticisine gel. bağlantı noktalarında hangi lpt portu varsa sana lazım olan port odur. ancak usb dönüştürücü ile yapılmış paralel portlar genelde yazdırmadan başka işe yaramıyor.