Şimdi Ara

PCIx ek güç bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde aşağıdaki anakart ve 3850 ekran kartı var, bildiğiniz gibi 3850 nin harici güç girişi de mevcut. Anakartın üzerinde şekilde kalın siyah kare içerisine aldığım 4 pin güç bağlantısı var ve anakartın kullanma klavuzunda bu bağlantının ekran kartının stabil çalışması için yapıldığı yazıyor. Ben şuan bu bağlantıya herhangi bir güç vermeden sistemi çalıştırıyorum oyun veya testlerde bir sorun yok. Benim sorunum şu acaba bu giriş mecburi olarak yapılmalı mı ya da harici güç girişi olan anakartlar için gerekli değil mi?

Anakartta bahsettiğim bağlantı için ingilizce açıklama şu şekilde yapılmış başka herhangi bir açıklama mevcut değil..

This 12V
    power connector PWR2 is used to provide power to stable the operation of graphics
    card.

PCIx ek güç bağlantısı

• Kardeş ekran kartın stabil bağlantı yapmadanda adam gibi çalışıyor madem bence hiç kurcalama.
    Okadar gerekli bir bağlantı olsaydı zaten hiç çalışmayıp seni bağlantı için mecbur tutardı. Bağlantıyı yaparsam ne olur diye merak ediyorsun ve bu merakın seni dürtüyor.Bende de öyle bir özellik var oradan biliyorum. O bağlantıyı yapmak istiyorsun. Yap çok istiyorsan hayatında birşey değişmeyecek. herhangi bir kayda değer özelliği yok yani. Karar senin.
  • ben topladığım makinelerde onu takıyordum hiç bir zaman da bir şikayet yada bir problem le karşılasmadım
    gene de sen bilirsin
  • Arkadaşım ekran kartı ısınması yada overclock lanması sonrasında oluşan overload yani aşırı yüklemede fan haddinden fazla çalışmaya başlar. Bu da ekran kartı için ek güç sarfiyatı anlamına gelir. Dolayısı ile ekran kartını zorlar, overclock eder veya ısınmasına müsade edersen kartın yanmasına bile seebiyet verebilirsin. Madem bağlantı noktası var, bağlamamak akıllıca değil zaten..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.