Şimdi Ara

PcKapat 3.0 Yeni Sürüm (Bilgisayarınız Otomatik Kapansın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Edit: Kapanma saati giriş penceresi eski sürümlerdeki şekle çevrildi. Menü sırası kullanım kolaylığı için tekrar düzenlendi.

Uzun bir aradan sonra PcKapat programını güncelleme fırsatı bulabildim. Yaptığım küçük değişikliklerin programı kullanmanızı kolaylaştıracağını ümit ediyorum.

Forumlarda rasladığım bu tip otomatik bilgisayarı kapatan uygulamalar ile ilgili bir yanlışı burada düzeltmek istiyorum.
    Çoğu kişi nedense bu tip programların bilgisayara ve işletim sistemine zarar verdiğini düşünüyor. Programın yaptığı bilgisayara kapat komutu göndermek. Bu komutu alınca windows normal olarak kapanıyor. Bunun elle bilgisayarı kapatmaktan hiçbir farkı yok. Bilgisayar kapanırken yanıt vermeyen bir uygulama olursa program sizin yerinize İşlemi Sonlandır düğmesine basıyor ve kapanma işlemi gerçekleşmiş oluyor.

Programı indirme linki mesajın sonundadır.

Program hakkındaki istek ve eleştirilerinizi paylaşırsanız programın daha kullanışlı hale gelmesine katkıda bulunmuş olursunuz. Şimdiden teşekkürler...

Programın hakkında kısa bilgiler

Program tek bir EXE dosyasından oluşmakta ve kurulum yapmadan çalışmaktadır.

1- Ayarlanan saatte bilgisayarı kapatır

2- Ayarlanan bekleme süresince klavye veya farede bir hareket olmazsa bilgisayarı kapatır (Windows un ekran koruyucu mantığı gibi)

3- Program Takip Özelliği: Bu özellikte windows altında çalışan uygulamalar listelenir. Seçilen uygulama kapanırsa bilgisayarı kapatır. Bu özellik en çok Tv kartının kumandası ile uzaktan bilgisayarı kapatmak için kullanılmaktadır.

PcKapat V3.0 (09.01.2008)
    Yenilikler:

-En son yapılan ayarları hatırlama özelliği eklendi
    -Font değiştirme özelliği eklendi
    -Saydamlık Özelliği geliştirildi
    -Kod optimizasyonu yapıldı
    -Herzaman üstte fonksiyonu aktif veya pasif yapma özelliği eklendi
    -Program Takip Özelliğinde sadece EXE olarak çalışan uygulamalar listeleye eklendi
    -Program Takip Özelliğinde çalışan programlar alfabetik olarak sıralanıyor
    -Çalıştığı işletim sistemleri WinXP ve Vista

Eski Sürüm ile ilgili tarihtem bir sayfa
    http://forum.donanimhaber.com/m_3246986/mpage_1/key_PcKapat//tm.htm#3316335

Programın Genel Görünümü Ana Pencere
     PcKapat 3.0  Yeni Sürüm (Bilgisayarınız Otomatik Kapansın)

Genel Görünüm Ana Pencere sistem saati ve kapanma saati

Bekleme Zamanı Ayarlama Penceresi (Ayarlanan sürede klavye ve fare hareketi olmazsa bilgisayar kapatılır)

Kapanma Saati Ayarlama (Ayarlanan Saatte bilgisayar kapatılır) Versiyon 1 deki şekline çevrildi

Çalışan Uygulamalar (Burada windows altında çalışan uygulamalar listelenmektedir. Listeden seçilen program kapatılırsa bilgisayarda kapanmış olur. Listede sadece EXE uzantılı çalışan programlar filtrelenmiştir. Eski sürümlerde hizmetler ve arka plandaki bütün işlemler listelendiği için listedede çok fazla satır bulunmakta ve seçimi zorlaştırmaktaydı. )

Saydamlık Özelliği

Menü (Kırmzı çerçeve içerisindekiler eklenen yeni özellikler)

Download :http://ra pidshare.com/files/81562691/PcKapat_3.0.zip Aradaki Boşluk karakterlerini silmeyi unutmayınız!

Download :http://ra pidshare.com/files/82560155/PcKapat_3.0.1.zip Kapanma saati V1 deki gibi

Edit : Download Linki
    Edit2: Kapanma Saati girme penceresi V1 deki şekline çevrildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 10 Ocak 2008; 10:21:24 >

• çok saol ben bunun v1 versiyonunu kullanıyorum tavsiye ederim v1 versiyonunda saati yazarklen direk rakamlara basarak yazılabiliyor v2 versiyonunda maus ile saat ve dakka kısmına tıklamak gerekiyordu bu yüzden halen v1 kullanıyorum izlenimime göre v3 de o şekilde

yinede paylaşım için teşekkürler v1 kullanmaya devam
  • Klavyeden direk saati girebilirsiniz fareyi kullanma zorunluluğu yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: rafet32

Klavyeden direk saati girebilirsiniz fareyi kullanma zorunluluğu yok

indirdimde açıkcası v1 e devam edeceğim orda saat + dakika kısmı var saat ile dakka kısmı arasında geçiş yaparken maus ile tıklamak gerekiyor v1 de direk saati yazıyoruz.... örneğin 22 30 yazınca o saatte kapanıyor

bu biraz değişik geldi bana belkide v1 in pratikliğindendir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 6 Ocak 2008; 0:34:05 >
  • quote:

indirdimde açıkcası v1 e devam edeceğim orda saat + dakika kısmı var saat ile dakka kısmı arasında geçiş yaparken maus ile tıklamak gerekiyor v1 de direk saati yazıyoruz.... örneğin 22 30 yazınca o saatte kapanıyor

bu biraz değişik geldi bana belkide v1 in pratikliğindendir

Artık V3 de V1 in pratikliğine kavuştu. Umarım beğenirsiniz.
    Not: Yeni link ilk mesajda
  • paylaşım için teşekkürler
  • saol paylaşim için
  • sağolasın
  • Sağolasın işe yarar.
  • Saolasın işe yarar bir proğram
  • Beyefendinin forumla ilişkin mesajından haberdarım. Konu eski ama belki okur...

Benzer şekilde shutdown komutunu schedule task ederek de yapılabilen bir eyleme güzel bir ön yüz olduğu için önermek isterim: Zamanlamalı Sleep, Hibernate nitelikleri de katılabilir. Hatta uzzak bilgisayar için eylem yapma da eklenebilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.