Şimdi Ara

Pcnin ekran gitti. Hiçbir şey gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim ekran kartı bu yazdan beri bozuk driveri yükleyince açılmıyordu. Bende driveri yuklemeden kullanıyordum. son günlerde pc açılırken ekranda garip renkler oluyordu. dün ekran gitti pcyi resetledim düzelmişti. ama bugün tekrar gitti kaç reset çektiysemde düzelmedi. Resimde görüldüğü gibi ekran böyle: a1201.hizliresim.com/t/
    r/21pb9.jpg

pcyi açtıktan bir süre geçincede böyle oluyor: b1201.hizliresim.com/t/
    r/21pcy.jpg

evet arkadaşlar sizce neden böyle oluyor ?

mobilde olduğum için resimlere büyük ihtimal tıklanmayacaktır bi zahmet kopyalayıp tarayıcıya yapıştırın :)

• dostum aynı sorun bende de vardı. gpu sorunu bu büyük ihtimalle parazitlenmeler oluyor ve bir yerden sonra komple gidiyor. ekran kartının modeli markası ne bilmiyorum fakat ekran kartını başka bir pc de denersin, sorun anakarttanmı slottanmı yoksa karttanmı görmüş olursun. aynı şekilde parazitlenme varsa, gpu göçmüş yeni ekran kartı alman gerekicektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dexter86

dostum aynı sorun bende de vardı. gpu sorunu bu büyük ihtimalle parazitlenmeler oluyor ve bir yerden sonra komple gidiyor. ekran kartının modeli markası ne bilmiyorum fakat ekran kartını başka bir pc de denersin, sorun anakarttanmı slottanmı yoksa karttanmı görmüş olursun. aynı şekilde parazitlenme varsa, gpu göçmüş yeni ekran kartı alman gerekicektir.

Kardeş bende ekran kartından olduğunu düşünüyorum ama malesef başka pcde deneme şansım yok. Ekran kartı modeli Nvidia GeForce 8600M GS. acaba yenisi ne kadar olur
  • Ekran kartında ya uyumsuzluk yada donanımsal bir problem var.Tüm bilgisyarın içindeki işlemci,RAM ve voltaj bağlantılarının kontrolünü yap ve ekran kartına gelen voltajın normal seviyelerde olduğundan emin ol.Haaa ayın zamanda ekran kartları işlemcilerden bile daha yüksek ısıda çalışır.Büyük ihtimalle senin ekran kartın aşırı sıcaktan yanmış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barodius

Ekran kartında ya uyumsuzluk yada donanımsal bir problem var.Tüm bilgisyarın içindeki işlemci,RAM ve voltaj bağlantılarının kontrolünü yap ve ekran kartına gelen voltajın normal seviyelerde olduğundan emin ol.Haaa ayın zamanda ekran kartları işlemcilerden bile daha yüksek ısıda çalışır.Büyük ihtimalle senin ekran kartın aşırı sıcaktan yanmış olabilir.

Benim ekran kartını nette aradım ama satan yer bulamadım. Bilgisayarcıya götürsem onlar bulabilir mi ?
  • Her kart her yerde satılmaz tabi.Ancak bilgisayarcıya veya(garantin bitmemişse) teknik servise sor.Ancak onlara dikkat et kazıklamasınlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barodius

Her kart her yerde satılmaz tabi.Ancak bilgisayarcıya veya(garantin bitmemişse) teknik servise sor.Ancak onlara dikkat et kazıklamasınlar

Donanımdan pek anlamam valla kandırabilirler ne yapmak lazım
  • İşte internetten bu parçayı enine boyuna araştır ardından GÜVENİLİR bir bilgisayarcıya git sor.Uygun gelmezse fiyatı,başka yerlerdende araştır.Fiyatı en güzel ve kaliteli olanı almaya çalış.Ama öncelikle internetin heeeeeeeer tarafını araştır.Gittigidiyor,hepsiburada,cimri,bestbuy,teknosa gibi yerlerde bu ürünün uygun fiyatını bul.Eskisinin markası neyse söleyiver bi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.