Şimdi Ara

Pda'i Bluetooh ile Pc ye bağlayıp, Adsl i Pda da kullanmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
8.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bakın buradan yararlanıp istediklerinizi yapabilirsiniz benm i-mate JAm imle ben aynı şekilde Activesync yapıp nete baglanıyorum BT ile ama bence 10 metre gibi hayal perest olmayın çünkü elimizdeki BT donglelar çok kötüler araya bir duvar giricne anında yavaşlıyor baglantı yada düşüyor...
    İşte o link
  • Arkadaşlar ben de bunu çok aramıştım bluetooh'u kaldırıp tekrar kurduğumda xda2'yi com 7 de buldu.Active sync programına bağlantı ayarlarında bağlantı noktasını com 7 ye ayarladım ve pocket pc de active sync programında tools-->connect via bluetooth seçeneği ile bilgisayara bağlandım.Şebeke sinyalinin olduğu yerde The İnternet pc connection olarak yazdı ve bağlandı ne olur ne olmaz diye sim kartı çıkarıp tekrar denedim yine bağlandı.
  • ya bulutooth kaldırdım yenıden kurdum of bunda çok acemıyım hala butoothla baglanamadımharman muco01@hotmail.com msn adreim bir yardım edinya bedne sp2 kurulu deyıl widcom bluetooth var..
  • Bi de bu konuya bakalım

http://www.eten-users.net/topic284
  • YAPILACAK İŞLEMLER
    1-EĞER IVT BLUESOLEİL PROGRAMI KURULU İSE SİSTEMDEN KALDIRIN.
    2- PROGRAMI TEKRAR KURUN
    3-PROGAMDA BİLGİSAYARINIZIN ADINI GÖSTEREN EKRANA OK'LEYİN
    4-PROGRAMDAKİ TURUNCU YUVARLAĞA TIKLAYIP TELEFONUNUZUN BULUNMASINI SAĞLAYIN
    5-TELEFONUN ADINA ÇİFT TIKLAYIN
    6-ÜSTTEKİ RESİMLERDEN SERİAL PORT SERVİCE'İ TIKLAYIN VE ÇIKAN EKRANI OK'LEYİN
    7-TELEFONDAN BLUETOOTH'U KAPATIP BİLGİSAYARDA TURUNCU YUVARLAĞA TIKLAYIN.
    8-TELEFONDAN BLUETOOTH'U AÇIN VE ALTTAKİ BONDED DEVİCES KISMINA GEÇİN.BURADA NEW SEÇENEĞİNİ TIKLAYARAK
    BİLGİSAYARI BULUNMASINI SĞLAYIN.
    9-TELEFON BİLGİSAYARI BULDUĞUNDA NEXT TUŞUNA BASIN SİZDEN BİR PİN NUMARASI İSTEYECEK.BURAYA 1 GİRİN NEXT'İ TUŞLAYIN.
    10-ŞİMDİ BİLGİSAYAR SİZDEN BİR PİN NUMARASI İSTEYECEK O EKRANA DA 1 GİRİN OK'LEYİN.
    11-TELEFONDA EN SON FİNİSH SEÇENEĞİNE TIKLAYIN VE TELEFONDA GELEN EKRANLARA YES SEÇENEĞİNİ SEÇİN.
    12-BİLGİSAYARDA TELEFON SİMGESİNE ÇİFT TIKLAYIP SERİAL PORT SERVİCE'Yİ BAŞLATIN.
    13-TELEFONDAN ACTİVESYNC PROGRAMINI BAŞLATIN VE TOOLS BÖLÜMÜNDE CONNECT VİA BLUETOOTH İLE BAĞLANIN.
    14-BU İŞLEMİ YAPTIKTAN SONRA BİLGİSAYAR EKRANINA BİR KUTU GELECEK BUNU OK'LEYİN
    15-BU İŞLEMİ YAPTIKTAN SONRA SAATİN ORADA TELEFONUN HANGİ COM PORTUNDAN BAĞLANDIĞINI YAZAN BİR YAZI GÖRECEKSİNİZ.
    16-BİLGİSAYARDAKİ ACTİVESYNC PROGRAMINDA DOSYA ALTINDAKİ BAĞANTI AYARLARINDAN BAĞLANTI NOKTASINI
    BU YAZAN COM DEĞERİNİ GİRİN.DAHA SONRA TAMAM'LA DİYEREK AYARLARDAN ÇIKIN.
    17-BİLGİSAYAR TELEFONA BAĞLANACAK VE SENKRONİZASYON SAĞLANACAKTIR.
    17-TELEFONUNUZUN ŞEBEKE SİNYAL KUVVETİNİ GÖSTEREN YERE TIKLADIĞINIZDA THE İNTER KISMINDA PC CONNECTİON YAZACAK.

BU İŞLEMLER ADIM ADIM KENDİ XDA2 POCKET PC'İMDE DENENDİ WİNDOWS XP SP2 İLE ÇALIŞIYOR.

• ARKADASLAR BU M 500 DE TİTREŞİM ve RADYO OLAYI VARMIYDIII...BİRAZ KOMIK 1 SORU OLDU BELKI AMA BEN MERAK ETTIM...SİZCE SX1 Mİ SATIP M500 ALMAYA DEGER Mİ???
  • harman senin yaptıklarını yaptım ama pc serialport işlemini desteklememektedir işlem devam edilsinmi yazısı cıktı.bende caspevar bluesolail kurdum.baglantı basarısız dior.
  • kardeş forma sırf senin için üye oldum (biraz abarttım galibaaaa )
    casper hand office m500 için (google da görünsün diye uzun uzun yazıyom )
    bluetooth ayarları nı çözdüm nihayet (pda yı alalı 2 gün oldu aynı sorun la bende karşılaştım) ama çözdüm :-p
    sözü kısa kesiyorum adım adım yap bakalım

YAPILACAK İŞLEMLER
    1-EĞER IVT BLUESOLEİL PROGRAMI KURULU İSE SİSTEMDEN KALDIRIN.
    2- PROGRAMI TEKRAR KURUN
    3-PROGAMDA BİLGİSAYARINIZIN ADINI GÖSTEREN EKRANA OK'LEYİN
    4-PROGRAMDAKİ TURUNCU YUVARLAĞA TIKLAYIP TELEFONUNUZUN BULUNMASINI SAĞLAYIN
    5-TELEFONUN ADINA ÇİFT TIKLAYIN
    6-ÜSTTEKİ RESİMLERDEN SERİAL PORT SERVİCE'İ TIKLAYIN VE ÇIKAN EKRANI OK'LEYİN
    (burdan sonrası farklı işte )
    7- casperda bir bilgisayar size bağlanmak istiyor onay veriyormusunuz gibisinden bişey çıkıyor
    ok diyorsun
    8- sonra seri port kaydı yapılsınmı diyor onada ok diyin ve va A veya B den birini secin
    9- herhangibir port numarası girdikten sonra
    10 Desktop pcden bağlantıyı kesin (nasıl mı ? blue soleilde pda nın ismi olan yere sağtıkla ve dissconnect de)
    11 Desktop pc den active sync connection settinge gel ve

BURDAN SONRA İŞİMİZ M500 İLE

11 PDA nın başlat düğmesinden programlara gel
    12 orada activesync var (yoksa dosya arattan bul muhtemelen PDA nın WİNDOWS KLÖRÜNÜN içinde)
    (hala bulamadım diyorsan setting today(tr ise bugün) orda items Quicklinks (hızlı başlat) Option (seçenekler) Activesync seç ana menüye gelir )

13 onu aç
    14 acılan pencerede tool ta via bluetooth connect var
    15 connect via bluetooth de
    16 hani pda da port adı vermiştinya
    17 onu A veya B diye ha işte hangi portu seçtiysen onu seçecen (aslında ikiside oluyor)
    18 artık bitti hadi hayırlı olsun :->
    19 Hala olmadı diyorsan kusura bakma ya ben anlatamadım (acele yazdım çözüp bile hemen üye olup anlatayım istedim ) yada sen yapamadın
    ama üzülme
    ulas_binici@hotmail.com msn 24 saat açık nede olsa pda mız var ama kendini tanıt oki mi :->

• isteyene ekran görüntülü de yapabilirim
    Kesin çözüm sundum bi problem olursa temasa gecin çekinmeyin Paylaşım Herşeydir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugen -- 14 Mart 2006; 3:28:13 >
  • Ben de Asus 620bT ile bluetooth ile internete girmeyi başardım. Ancak k700i nin gprs bağlantısı ile yapamadım. Yukarıda da söylendiği gibi xp nin kendi driver ını silin. Sonra Kendi cd ile kurun. Bluetooth simgesinden Advanced Configiration a girin. Orda network access kısmında otomatik bağlanı seçin. Böylece bilgisayar açıldığında otomatik bluettoth network açılacak.Sonra pda dan Bluettoth ayarlarından internet connection u seçin. Bu şekilde bağlanıyor bende. Hatta bu şekilde bi programla uzaktan masaüstü bilgisayarı bile yönetiyorum.
  • arkadaslar ben bu internet olayıyla cok ugrastım olmadı, ben usb den girse razıyım normal wifi ile cok rahat giriyorum fakat usb uzerinden active sync ile senkronizasyonu aracılıgıyla birturlu yapamadım.internet explorer hep hata veriyor.alet MDAIII(pda2k) yardımcı olursanız cok sevinirim..
  • Arkadaşlar, üstadlar bugün gittim bir Billionton USB bluetooth adaptör aldım ve cd deki Bluesoleil 1.6 programını kurdum ancak ne yukarıda anlatılan bağlantıyı yapabildim ne de Imate jamimle PC m arasında dosya alışverişine olanak sağlayacak bağlantıyı kurabildim. Elimdeki olanakları kullanamayınca çok sinirleniyorum, pda imi yeni aldığım için bu konularda henüz acemiyim, eminim birkaç hafta sonra ben de acemi arkadaşlara yardım edecek düzeye gelirim ancak o zaman kadar bol bol tavsiyeye ve bilgiya ihtiyacım var. Bu konularda ustalaşmış arkadaşlardan ricam, bi zahmet bana msn den bağlanıp şu işlemleri beraber yapmamız ! Şimdiden teşekkürler
    msn: hornyturk@gmail.com
  • Çok ucuz olmasından anlamalıydım zaten, aldığım adaptör orjinal Billionton değilmiş, bugün iade ettim ve gidip orjinal son model Billionton aldım. PC ya kurdum çalıştırdım, dosya paylaşımı yapabiliyorum, ancak şu yukarıdaki işlemi hala yapamıyorum. ADSL yi kullanmak için bluesoleil programı şart mı ? Ha bir de activesync programını bluetooth üzerinden nasıl kullanabilirim ? Mesajlardan birisinde, activesync te TOOLS bölümünde connect via bluetooth seçeneği olduğundan bahsediyordu ancak bende öyle bi seçenek yok. Nasıl olur bu işler, yokmu yardım edip te öğretebilecek bir arkadaşımız ? Emin olun bu iyiliğin altında kalmam, unutmayın herkes bir zaman acemilik çekmiş ve yardıma ihtiyacı olmuştur.
  • Evet artık bende PDA de adsl keyfi yaşayanlardan birisiyim, 2 arkadaşımdan aldığım bilgilerin ışığında derinlemesine bir araştırmayla başardım sonunda. İlgilenen veya aynı şeyi başarmak isteyen arkadaşlara öğrendiğim birkaç ipucu vereyim ; öncelikle elinizde iyi bir bluetooth adaptör olacak tercihan Billionton marka, 2. olarakta activesync 3.80 versiyonu yerine 4.1 versiyonunu kullanın ( indirmek için buraya tıklayın ). Bunu kurduktan sonra pda den de activesync programını çalıştırın ve orada Tools-Connect Via Bluetooth seçin, port açıp PC nize bağlanacaktır. Sonrasında ise flight moda a geçin, bu aşamada activesync bağlantınız kopabilir, önemli değil tekrar bağlanacağız. Şimdi bluetooth bağlantınızın pasif olduğunu göreceksiniz, pda deki bluetooth ayarlarından aktif edin, program sizden flight mode u kapamınızı isteyebilir, ok kapatın flight mode u ama şebekeye bağlanmaya çalışıp PIN sorduğunda Cancel yapın, bakın bakalım bluetooth aktif olmuş mu ? Muhtemelen olmuştur ve aynı anda da flight moddasınızdır. PDA den Activesync programını tekrar çalıştırın ve yine Connect Via Bluetooth yapın, PC ile bağlantıyı kurduktan sonra yapacağımız çok az şey kaldı adsl yi kullanmak için. Şimdi PDA de sırasıyla şu işlemleri yapın Settigns-Connections-Connections-Advanced-Select Networks . Şu anda bulunduğunuz pencere Network Management olmalı, yanlış yerde olmayın, bu bölümde üst kısımdaki seçim yerinden "My Work Network" ü seçin MY ISP seçili olmasın. Bu işlemi yaptıktan sonra OK diyerek çıkın, açık bıraktığınız ve işiniz biten tüm pencereleri kapatın. Şimdi telefonun en üst kısmında hep G görünen yerde ters ikameti gösteren 2 adet ok çıkmış olmalı, üzerine gidip 1 kez tıklatın, solda "The Internet " sağda da "PC Connection" yazıyorsa başardınız demektir. Artık internet explorerı açıp deneme yapabilirsiniz. PC de XP SP2 , PDA de ise WM 2003 yüklüydü, Imate Jam kullanıyorum. Ben bu iş için 3 gün uğraştım, birçok yazı okudum, zorda olsa başardım, benim durumumda olan ve aynı şartlara sahip olan arkadaşlara bir referans olması açısından öğrendiklerimi paylaşmak istedim, umarım faydası olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: Marjinal01

Evet artık bende PDA de adsl keyfi yaşayanlardan birisiyim, 2 arkadaşımdan aldığım bilgilerin ışığında derinlemesine bir araştırmayla başardım sonunda. İlgilenen veya aynı şeyi başarmak isteyen arkadaşlara öğrendiğim birkaç ipucu vereyim ; öncelikle elinizde iyi bir bluetooth adaptör olacak tercihan Billionton marka, 2. olarakta activesync 3.80 versiyonu yerine 4.1 versiyonunu kullanın ( indirmek için buraya tıklayın ). Bunu kurduktan sonra pda den de activesync programını çalıştırın ve orada Tools-Connect Via Bluetooth seçin, port açıp PC nize bağlanacaktır. Sonrasında ise flight moda a geçin, bu aşamada activesync bağlantınız kopabilir, önemli değil tekrar bağlanacağız. Şimdi bluetooth bağlantınızın pasif olduğunu göreceksiniz, pda deki bluetooth ayarlarından aktif edin, program sizden flight mode u kapamınızı isteyebilir, ok kapatın flight mode u ama şebekeye bağlanmaya çalışıp PIN sorduğunda Cancel yapın, bakın bakalım bluetooth aktif olmuş mu ? Muhtemelen olmuştur ve aynı anda da flight moddasınızdır. PDA den Activesync programını tekrar çalıştırın ve yine Connect Via Bluetooth yapın, PC ile bağlantıyı kurduktan sonra yapacağımız çok az şey kaldı adsl yi kullanmak için. Şimdi PDA de sırasıyla şu işlemleri yapın Settigns-Connections-Connections-Advanced-Select Networks . Şu anda bulunduğunuz pencere Network Management olmalı, yanlış yerde olmayın, bu bölümde üst kısımdaki seçim yerinden "My Work Network" ü seçin MY ISP seçili olmasın. Bu işlemi yaptıktan sonra OK diyerek çıkın, açık bıraktığınız ve işiniz biten tüm pencereleri kapatın. Şimdi telefonun en üst kısmında hep G görünen yerde ters ikameti gösteren 2 adet ok çıkmış olmalı, üzerine gidip 1 kez tıklatın, solda "The Internet " sağda da "PC Connection" yazıyorsa başardınız demektir. Artık internet explorerı açıp deneme yapabilirsiniz. PC de XP SP2 , PDA de ise WM 2003 yüklüydü, Imate Jam kullanıyorum. Ben bu iş için 3 gün uğraştım, birçok yazı okudum, zorda olsa başardım, benim durumumda olan ve aynı şartlara sahip olan arkadaşlara bir referans olması açısından öğrendiklerimi paylaşmak istedim, umarım faydası olur.

Tebrikler. Birde remote control programı ile pc yi yönet. Tadından yenmez valla.

• elinde bluesoleil programının serialı olan varmı cok lazım..yada full sürüm program varsa rapide veya hemenpaylasa upload edebilirmi cok tesekkür ederim.
  • benq p50 serial port desteği veriyor mu bilen varmı ben ayar yapamıyorum
  • peki arkadaşlar bu iş p990 ve toshiba tabanlı bt yazılımıyla nasıl ocak? bilen bar mi?
  • VALLA SUPER BİŞEY ARKADSLAR TAVSIYE EDERIM BIRDE BLUE TOOTH UN MESAFE SORUNU YOKSA SUPER DIYROUM:) MANYAK YAA BURDAKI ARKADSLARA ÇOK TESEKUR EDIRYOUM BASKA FAYDALI BRISEYLERDE OLRUSA SIMDIDEN TESEKURELR..
  • i-mate k-jam de bağlantıyı birtürlü gerçekleştiremedim.
    sp2 yüklü bundanmı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.