Bildirim
pdf dosya boyutu küçültme
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Benim bildiğim kadarıyla, PDF zaten sıkıştırılmış (veya az yer kaplayan-tam bilmiyorum) bir format. Özellikle sadece text içerikli dosyaları (mesela .doc) pdf'ye çevirdiğinde boyutları oldukça azalıyor. Ancak, belgelerin içinde bol bol grafik olduğunda, pdf dosyasının boyutu oldukça büyüyor.
Zaten word metni gibi dosyalar WinRAR ile çok verimli şekilde sıkıştırılabilmesine rağmen, pdf dosyaları neredeyse hiç sıkışmıyor.
Bu açıdan 7zip ile sıkıştırmayı denemeni öneririm.
Bir de, boyuta asıl etki eden faktör, pdf'ye çeviriken ayarladığın dpi değeridir. Onu düşürebilirsin (mesela 600 dpi, 1200 dpi'a göre çok daha az yer kaplıyor) -
Foxit PDF Editor
işini yarayabilir ayrıca pdf doyalarında değişiklik yapılabiliniyor..
http://www.foxitsoftware.com/pdf/pe_intro.php -
quote:
Orjinalden alıntı: computeron
Foxit PDF Editor
işini yarayabilir ayrıca pdf doyalarında değişiklik yapılabiliniyor..
http://www.foxitsoftware.com/pdf/pe_intro.php
Teşekkürler -
teşekkürler yardımlarınız için deneyince görücem -
600 dpi veya 1200 dpi ayarını nasıl değiştirebilirim
quote:
Orjinalden alıntı: boldshark
Benim bildiğim kadarıyla, PDF zaten sıkıştırılmış (veya az yer kaplayan-tam bilmiyorum) bir format. Özellikle sadece text içerikli dosyaları (mesela .doc) pdf'ye çevirdiğinde boyutları oldukça azalıyor. Ancak, belgelerin içinde bol bol grafik olduğunda, pdf dosyasının boyutu oldukça büyüyor.
Zaten word metni gibi dosyalar WinRAR ile çok verimli şekilde sıkıştırılabilmesine rağmen, pdf dosyaları neredeyse hiç sıkışmıyor.
Bu açıdan 7zip ile sıkıştırmayı denemeni öneririm.
Bir de, boyuta asıl etki eden faktör, pdf'ye çeviriken ayarladığın dpi değeridir. Onu düşürebilirsin (mesela 600 dpi, 1200 dpi'a göre çok daha az yer kaplıyor)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X