Şimdi Ara

PDR ve Okul Öncesi Öğretmenliği Mezunuyum (Bölüm bilgisi/İş imkanı/Dersler-EA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
5
Favori
3.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba kardeşlerim PDR ve Okul Öncesi Öğretmenliği mezunuyum.(Ana lisansım PDR üniversitede Gano'm yüksek olduğu için Çift Anadal yapmak nasip oldu çok şükür )...
    4 sene de 2 üniversite bitirdim zamanında buranın eski tayfalarındanım eski hesap şifrem unuttum gitti o yüzden yeniden açtım.. Zamanında çok ekmek yedik burdan şuan Malezya'da yüksek lisans yapmak için hazırlanıyorum dil kasıyorum..(Sıralama tahminleri vs sormayın öğrenci yerleştirme vs hiç ilgilenmiyorum alanım farklı kız kardeşim de sınava girdi onun için bile bir öngörüm yok
    Bu alanlar hakkında her türlü yardımcı olmaya çalışırım sizlere...
    1-Is imkanı
    2-Maddi getirisi..
    3-Bölüm dersleri
    4- Üniversite durumları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam pdrde atanmak zor mu sizce?
  • up faydalı
  • Green190309 G kullanıcısına yanıt
    Kardeşim hangi alanda çalışmak istedin ile ilgili bir durum örneğin risk alamayan birisi isen ya da sabit maaş endeksli biri isen
    MEB-Öğretmen atamalari son 2 senedir Milli Eğitim bakanının etkisiyle arttı 80 bandında bir atama puanı var Kpss'de alan sınavı ve eğitim bilimleri ciddi emek istiyor ancak atanan çok arkadaşım var

• Genel yorum olsun diye yazıyorum benim abimde PDR mezunu ilk mezunlardan
    Birden çok alan var sadece MEB gözüyle bakmamak lazım
    1-MEB
    2-ASDEP(Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığina bağlı)
    3-Adliyelerde özellikle tasralarda Pedegog unvanı ile
    4-Özel Ofis (Eğitim Danışmanı adı altında..bu alanda gerçekçi olmak lazım özellikle ilk 3 sene çok bir kazanç sağlamak zor isim ve mekan tecrübesi gerekir..sonra iyi para kazanabilirsiniz)
    5-Yüksek Lisans yaparak özel kurumsal okullarda Müdürlük/Kampüs müdürlüğü (ör.Sinav Koleji/Final Okulları/Bahçeşehir Koleji)(dolgun ücretli)
    6-Şu sıralar Diyanet Işleri Başkanlığı 4-6 yaş çocuklar için dönem içi alımlar yapıyor-(öğretmen statüsünde)
    7-Supervizor (terapist ya da eğitmenlik vs)

Uzun lafın kısası bizim insanımız biraz rahata alıştığı için geniş düşünemiyor..yoksa hâlâ eğitim fakültesinin vazgeçilmez bölümüdür..

• BagdahtsSniper B kullanıcısına yanıt
    Hocam benim abim pdr mezunu 2 3 yildir atanmaya calisiyor pdr mezunu olup devlete atanmak zor diyor hatta bana gosterdi kpssde pdr haric tum ogretemenliklerde çok rahata atanabiliyor hatta hepsinde derece yapiyor pdr bolumundeki kisiler daha mı fazla calisiyor anlamadim mesele ilkogretim matematik ogretmenliginde 200 300 gibi bir siralamasi var pdrde 2000. Oluyor yani sonuc olarak pdrde atanmak süper toto oynamak gibi sans işi oldugunu dusunuyorum

• Green190309 G kullanıcısına yanıt
    Evet o konuda bende aynı kanaatteyim..bir zamanlar hukuk fakültesinin alternatifi bir bölümdük o yüzden kıl payı kaçıranlar hep bizim bölüme gelirdi o yüzden ÖABT alan ortalaması çok yüksek...ancak tek MEB'e bağlı kalmak bende alan daraltmak... bizim işimizi bilmeden ekmek yiyen çok insan var...

Ek bilgi olsun eğitim fakültesi yazacak arkadaşlar
    1-Sınıf Öğretmenliği
    2-Özel Eğitim
    3-Ingilizce Öğretmenliği
    4-Ilkogretim Matematik Öğretmenliği
    5-PDR

(Ataması ve kontenjani en yüksek bölümler...bunlar üzerinde yoğunlaşabilisiniz..)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik ve KPSS
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o2ge -- 21 Ağustos 2020; 16:15:14 >
  • o2ge kullanıcısına yanıt
    Uludağ Üniversitesi mezunuyum Psikolojiye çift anadal yapabilirdim ancak istemedim çocukları sevdiğim için Okul öncesi öğretmeni tercih ettim.

Bana kalırsa PDR'yi yazmanız ilerisi için daha iyi olur çünkü kamu atamalarında Psikolojiden daha şanslı..(kamu düşünüyorsanız tabi yoksa özel sektörde 2 bölüm de hemen hemen aynı)
    Ama yüksek lisans noktasında düşünecek olursak Psikoloji daha iyi çünkü Anabilim dalı ve yurtdışı için akreditasyon daha kolay..

• ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o2ge -- 21 Ağustos 2020; 16:15:28 >
  • o2ge kullanıcısına yanıt
    Yok genellikle bütün eğitim fakultelerinde çift anadal programı mevcuttur diğer üniversitelerde eğitim fakültesinden çap yapan arkadaşlarım vardı.
    Örneğin
    Samsun 19 Mayıs
    Zonguldak'ta ismini hatırlayamadım şuan...
    Yani TR'deki unilerin % 60'da vardır

• Ne demek istediğinizi anlamadım ?
    Hangi mesajımda emoji kullanmışım ya da yanlış emoji kullanmışım?

• BagdahtsSniper B kullanıcısına yanıt
    Yanlış değil zaten bu işin yanlış doğrusu yok

Kendime saklamam lazımdı yorumumu. Sildim👍

İyi forumlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden malezya?
  • melihceliktas kullanıcısına yanıt
    1-Ingilizce eğitimi anlamında çok iyi bir ülke üniversiteleri gerçekten güzel dil eğitimi veriyorlar.
    2-Müslüman bir ülke olması kültür ve yaşantı anlamında benzerliklerimizin olması
    3-Alanima uygun bir çok dersin olması
    Bir de ekonomik anlamda birçok Avrupa ülkesine göre ucuz olması denilebilir..

• Okul öncesini önerir misiniz?

• Ataması iyi olan öğretmenliklerden birisi.. eğitim fakültesi bölümleri arasında kararsız kaldıysanız gözü kapalı yazabilirsiniz..(PDR den bile şuan iyidir

• Size 3 soru sormak istiyorum.
    1) Eşit ağırlıkta 48bine girdim. Psikoloji , PDR ve Sınıf Öğretmenliği bölümlerini düşünüyor ve araştırıyorum. Açıkçası kendimi geliştirmeyi , yüksek lisans yapmayı istediğimden dolayı psikoloji ağır basıyor ama sizin görüşlerinizi almak istiyorum 3 bölüm hakkında.
    2) Psikoloji ve PDR bölümlerini İngilizce okumak büyük bir avantaj sağlar mı ?
    3) Psikoloji ve PDR'yi bazı özel üniversitelerde tam burslu
    okuma şansım var. Özelde okumak dezavantaj mı veya artısı var mı ?
    Biraz çok sordum kusura bakmayın, cevaplarsanız sevinirim.

• wesley10 kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah
    Eğer bu üç bölüm arasında tercih yapacaksan sıralaman su şekilde olsun bence
    1-Sınıf Ogr.
    2-PDR
    3-Psikoloji
    Yanlız Psikoloji en iyi yüksek lisans alanı TR de çünkü denkliği ve uyumlu dersleri çok fazla
    Psikoloji seçip çift anadal PDR yapabilirsin.(böylece Yüksek lisans noktasında da bu sana artı değer katar..)
    PDR'de ozellikle kamuda İngilizce çok işine yaramaz ancak özel de kurum müdürlüğü ya da özel koç olarak çalışırken bu senin elini güçlendirir
    Bana kalırsa Sınıf öğretmenliği hariç diğer bölümleri özel burslu yazabilirsin.(Özel devlet farkı hic yok )
    Neden: iyi özeller, en köklü eğitim fak.daha iyidir emin ol çünkü devletler hep aynı kalıp düzende devam eder .

Umarım her şey gönlünüzce olur

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.