Şimdi Ara

Pek bilinmeyen ama İyi Türk Rock Grupları Arıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Amacım daha önce fark edemediğim Türk Rock gruplarını keşfetmek ve keşfettiğim grupları paylaşmak aslında. Çok bilinmiş ve piyasada oldukça fazla göze çarpan isimler haricinde arka planda kalmış ve güzel işler yapmış grupları(farklı elementleri müziklerinde kullanmış ilginç gruplar da olabilir) arıyorum. Şu şekilde bir playlist yapmıştım:
    Spotify
    Underrated Turkish Rock, a playlist by Recep Can on Spotify
    https://open.spotify.com/playlist/7mVf5VKpVP3hW6EpM6LW9L

Bu isimler haricinde önerileriniz olursa sevinirim.

• Merhaba, listedeki isimlere önermeden önce eklenmiş mi diye şöyle hızlıca kaydırarak baktım da mesela Labirent grubunu göremedim. Diken yok mesela. Siddharta diye bir grup var, yabancı olanı da var ama bir Türk grubu da var. O da yok. Benim ilk gözüme çarpanlar bunlar.

Listeniz ve çabanız çok güzel. Hatta biz bu olayı bir aşama daha ileri götürüp bir site açtık. Onun da reklamını yapıyor gibi olmayayım ama :) pek bilinmeyen türk rock-metal gruplarına özel bölüm var. Tabii siz biraz eski gruplara yönelmiş gibisiniz. Bizim hali hazırda irtibat kurabildiğimiz ve cidden iyi işler yapan grupları "TANI" diye bir menüde toparladık. Sitedeki listeden gruplara ulaşabilirsiniz. Şu an yaklaşık 20 tane grup ekledik. Onların hiçbiri listenizde haliyle yok. Tabii brutal vokalli metal türevleri de elbette var ama brutal olmayan rock türevi gruplar da var.

Ayrıca "Grup-kişi" menüsünden "Rock).tr" ya da "Metal).tr" diye süzerseniz sitemizde paylaşılan tüm Türk gruplarına ulaşabilirsiniz. Tanı listesi de dahil orada olmayan tüm Türk grupları burada. Gözüme çarpan üç tanesini hemen ilk paragrafta ekledim.

Tabii ki biz de bu konuda bir arayış içersindeyiz hatta sitenin temel bilgilerinde bu cümleleri bolca kullandık. Yaptığınız listeleri orada da paylaşırsanız çok seviniriz. Hem sizin için arayan insanlar bir gün gelip listenize ulaşır hem bize de bir katkısı olur. Sitenin linki hemen altta imzamda bulunuyor.

• Börü dizisindeki müzikleri yapan Adamlar grubu.

https://www.youtube.com/watch?v=kACi2QLNKLY

Videodaki yorumlarda birinin yaptığı yorum çok güzel "Biraz Erkin Koray biraz Kaan Tangöze = Adamlar" demiş :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vettel -- 20 Haziran 2020; 20:39:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.