Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
28
Favori
312.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son durum kazanda pellet külünün boşaltıldığı bölümün duvarlarında kreozot (katran ruhu) oluşumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

son durum kazanda pellet külünün boşaltıldığı bölümün duvarlarında kreozot (katran ruhu) oluşumu.

Nemden dolayı mı oluyor pelletten mi? Fotoğraf koyabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uriel

quote:

slimpel 25kW son durum kazanda pellet külünün boşaltıldığı bölümün duvarlarında kreozot (katran ruhu) oluşumu.

Nemden dolayı mı oluyor pelletten mi? Fotoğraf koyabilir misiniz?

pellet sebepli oldugu kesin, buna paralel sezon acildigindan itibaren ortam lodos agirlikli, nemli.
    detaylandiracagim........

PELLET yakıtlı soba vs.

slimpel 25kW
    kazan ön ayarlı ısısına ulaşınca külü atamayıp ikaz veriyor. mekanik hata

PELLET yakıtlı soba vs. panodan exit sembolü tıklanınca az sonra "temizleme" oluşuyor ve uzun süre normal çalışmaya devam ediyor.

yapışkan katran kül kapağına veya komutu ileten "switch" e tutukluk yaptırıyor.
    pelletin zayıf kalorisinden kül odası gereğince ısınamayıp katran oluşuyor.

kazan ısı ayarı 48C° ve altında aralıklarla sorun mevcut.
    kazan ısı ayarı 60C° sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 5 Aralık 2017; 16:14:39 >

• son 48 saat hava lodos, 15 - 18C°
    kazan surekli en alt seviye 40C° 'de ayarli, hic bir teknik mudahalesiz sorun tekrarlamadi.
  • Arkadaşlar 3. bölgede olupta kullanan var mı pelet yakıtı ? Genelde ılıman iklimde kullanılmış Afyonda nasıl sonuç verir acaba ?
  • ArmaganT A kullanıcısına yanıt
    4. bölgede bile kullanılır. Hatta kutuplarda bile kullanılır. Sonuçta ısı pompası değil ki dış ortama bağlı olarak çalışsın.

• Tam anlatamadım. Kullanacağım yer Afyon ve 200 m2 alanda ne kadar tüketim olur onu merak ettim.
  • quote:

son 48 saat hava lodos, 15 - 18C°
    kazan surekli en alt seviye 40C° 'de ayarli, hic bir teknik mudahalesiz sorun tekrarlamadi.

hava poyraz, gece 3C°
    kazan 45C° 'de ayarlı, mekanik hata sorun 'u tekrarladı.

daha 1 ton kadar sorunlu pellet stoku bitene dek böyle idare edeceğim.
  • Geçen kış Kozlusan Lidya 25 pelet sobası kurdurdum evime. Evim Seferihisar'da dostlar. Geçen sene biraz sorun yaşadım soba ile ilgili olarak ama sonra anladım ki sorun sobada değil yakıttaymış.

Şu an sorunsuz bir şekilde sobayı kullanıyorum. Bütün gün çalışıp, sadece akşamları evde oluyoruz. Bu sebeple çok soğuk olmayan akşamlar da saat 19.00 dan 23.00 e kadar açık oluyor sobamız. Bir torba pelet bu şekilde 3-4 gün rahat gidiyor. Gece çok soğuk olduğunda ısıyı biraz daha yükseltiyorum 19.00 dan sabah 7 ye kadar 1 torbadan çok az kalıyor.

1 torbayı 12.50 alıyordum zam gelmiş 14 tl olmuş :)
    Apartmanda klima kullanan komşum sadece klimanın olduğu odanın ısındığını diğer odaların soğuk olduğunu ve aylık 400-500 tl elektrik parası geldiğini söylüyor (Onlar bütün gün evde ve klima inverter değil)

Isı pompası kullanan komşum yine aylık 450-500 tl arası elektrik parası ödediğini söylüyor. Bu sebepten oda çok fazla yakamıyor. Hatta onlarda inverter klima var mecburen bir odayı ısıtarak tasarruf yapmaya çalışıyorlar.

Ben her gün sabaha kadar yakarsam 400-500 tl arası bir maliyetim olur diye düşünüyorum. Lakin evim istediğim gibi sıcak oluyor. Doğalgaz bulunmayan bölgelerde tavsiye ederim.

Bir tane dandik elektrik süpürgesi ile 2-3 günde bir sadece 1 dakika temizleme yapmanız yeterli :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ArmaganT

Tam anlatamadım. Kullanacağım yer Afyon ve 200 m2 alanda ne kadar tüketim olur onu merak ettim.

Evin konumu, dairemi yoksa müstakil mi, yalıtım durumu gibi önemli bilgiler olmadan yapabileceğim tahmin; En iyi ihtimalle 4-5ton, en kötü 7-8ton.

• Evin yapımına başlıyoruz proje onayından sonra. Ev müstakil 2 kat 200 m2 olacak Yalıtım yapılacak. Sokağa doğalgaz gelme durumuda var ama tam olarak belli değil Afyongaz cevap vermiyor yeni bir yerleşim bölgesi olduğu için. Bu arada bir kaç markada pelet yakan kazan var eski tip ve manuel olarak odun yüklemeside yapılabiliyor. Kozlusan ve diğer pelet kazanlarına göre çok mu yakar eski tip stokerli kazanlar bununla ilgili olarakda bilgisi olan var mı ? Kozlusandan kazan alıp doğlagaz gelirse kozlusana yapacağım yatırıma yazık olur. Anladığım kadarıyla kozlusan pelet kazanları kaliteli pelette tam verim veriyor.
    3-5cm eps koyuyorlar, yalıtımlı ev diye yutturuyorlar. Hem müstakil hem de siz yaptırıyorsunuz, Afyon gibi soğuk bir şehirde çok dikkat edin. Bir kere yapacaksınız .

Kozlusan hem kömürlü kazanlarında hemde pellet soba ve kazanlarında Türkiye'nin en iyisidir. Bu kadar iddalıyım. Doğalgaz gelecekse bilemem ama her şeyi ihtiyaç kalmadığında 2.el kolayca satabilirsiniz. Kozlusan'ı daha da kolay satabilirsiniz. Pelletin yanması kömürden çok farklı olduğundan, en güvenli ve en verimli yanmayı pellet yakmaya özel yapılmış soba ve kazanlardan elde edebilirsiniz. Kozlusan'ın pellet soba ve kazanı için konuşursak; yanma,fan,besleme den tutunda bütün ince ayarlarına bile kullanıcının müdahalesine izin verdiğinden hemen hemen bütün kalite odun pelletlerini yakabilirsiniz. Kaliteli olursa hem daha ekonomik hemde daha az kül çıkaracağından daha zahmetsiz olur. Kozlusan'ın pellet sistemleri yakıtı en iyi şekilde yakar. Verimi %95 e kadar çıkan kazanları mevcuttur. Yakitiniz ne kadar kaliteliyse o kadar fazla ısı elde edersiniz. Bu kömür ve diğer bütün ısı kaynakları içinde geçerli. Yalıtım

çok önemli . Yalıtımı çok iyi yapın.

• Beni en çok tedirgin eden ise doğalgazın gelme durumu yoksa direk olarak pelet kazanı alıp kullanırım. Sonuçta pellet kazana ödenecek rakamda az değil. En iyisi 2018 mayısı görmek o zamana kadar gazın gelip gelmeyeceğide belli olur bizde bir yol haritası çizeriz. Bu arada tahminim senede 7-8 ton arası rahat pellet yakacağız. Aslında biraz araştırma yaptım. Sonuçta mdf tozundan yapılan ve zararlı olan pelet bile kömürden daha az zehirli gaz salınımı var bu yüzden kömür kullanılan yerlerde insanları pelete yönlendirmek gerekiyor. Ama maddi olarak kimse pelet kazanına yaklaşmaz. Bu yüzden daha hesaplı mevcut kazanlara monte edilebilecek brülörlerin yapılması tüm ülke için daha iyi olacaktır.
  • Tesadüf eseri bir kafenin sigara içinlen bölümüne kurulmuş 3 adet kozlusan pelet sobası gördüm. İki tanesi kalorifer sistemine bağlı biride hava üflemeliydi. Kafe sahibi çok ilgisizce hareket edince birşeyler sormaktan vazgeçtim. Ama çok güzel yanıyorlardı. Yıllık 5 tonla çıkarabileceğimi bilsem gireceğim pelet işine 2018-2019 yılı için.
    Mayıs 2018 te doğalgazın gelip gelmeyeceği kesinleşecekse 1 kış daha bekleyin. Yakıt durumu ise sizin evin yalıtımına, tesisatına, petek boyuna bağlı. Bu etmenler düzgün değilse her ne kullanırsanız kullanın fazla yakacaksınız. Doğalgaz yok ise pellet en çevreci, verimli, güvenli, ekonomik?, konforlu ve zahmetsizidir.

• Ayrıca ekonomimizin harika olmasından ötürü sürekli zam geliyor. Kozlusan'ada 2017 de 3. zam geldi. 2016 Ağustos ayında 6800₺ olan Slimpel Easy 25kw kazan şuanda 10.100₺. Harika!!!!!

• slimpel 25KW (easy değil)

video - otomatik kül boşaltma

• Easy ye de geldi pota temizleme. Elle bile olsa gayet iyi. Keşke benim olsa!!!

• gayet iyi hocam, seninki de şanssızlık !
  • Merhaba,

Kozlusan Lidya Pelet sobası kurdurduk. Yer akyazı/Sakarya. Şu saate kadar sorunsuz çalıştı soba (zaten ilk kışımız). Ancak üç defadır soba arıza verip içindeki tüm dumanı odaya veriyor. İlkinde çok fazla pelet doldurmuş hazneyi ondandır dedik. Sonra pelet tozu akış haznesini tıkamış. Ateş oluşturulamıyor hatası aldık. Çubukla hallettik, avuç avuç toz indi aşağı. Ama dün gece güm diye bir ses duymuş annem, peşi sıra yine üst havalandırma deliklerinden odayı duman kaplamış. Ekranda hata uyarısı vermiş ama annem korkudan hatırlamıyor hata kodunu.

Hiç başına gelen var mı? Sebebi ne olabilir, ne tavsiye ediyorsunuz? Annem-babam klasik kömür sobası ile uğraşmasın dedik , güvenilir diye bunu kullandık. Allahtan büyüklerin öngörüsü ile gece açık bırakmadılar sobayı. Yoksa farkına bile varmazlardı gece..

Bir bilen var mıdır? Yardımcı olabilecek...

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.