Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
28
Favori
312.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçmiş olsun. Hata kodunu neydi acaba? Pellet kalitesinden de olabilir? Hangi marka pellet kullanıyorsunuz? Fotoğraf atmanız mümkün mü? Baca sistemi de düzgün yapılmamış olabilir. Rüzgâra karşı baca açık birakildiysa kuvvetli ters rüzgarda baca fanı yeterli gelmemiş olabilir. Fotoğraf atarsanız daha iyi yardımcı oluruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu tesadüfen gördüm ama fiyatları görünce şaşırdım. bence çok gereksiz fiyatlar dönüyor piyasada, daha dayanıklı ve döküm malzemeden üretilen kömür kazanları bile üçte biri fiyatına satılıyor. sistemi güzeldir kötüdür demiyorum bakın, bu malzemenin maliyeti nedir korkunç bir kar marjı valla çok tuhaf

• KÖMÜRLÜ KAZANLAR:

(Burada ki fiyatlar klimakalorifer.com dan alınmıştır ve güncel değildir.)

Termodinamik EKY/S 25.000 kcalKömürlü Stokerli Kazan: 4820₺

Kozlusan KOZ-25 Stokerli Kül Çıkarmalı Kazan: 8075₺

Kozlusan KYK-30 Full Otomatik Kazan: 10865₺

Totem Marka 20.000 kcall Stokerli Kazan: 5300₺

Zümrüt Marka Pistonlu Stokerli 35kw Kazan: 9400₺

Ünmak 25.000kcal Stokerli Kazan: 5200₺

PELLET KAZAN VE SOBALARI:

(Güncel Fiyatlar)

Daiwa Dp-30 sulu sistem pellet sobası: 7100₺

Arıkazan Caria 23kw Tam otomatik kazanı: 13600₺

Arıkazan Ecomini 23kw yarı otomatik kazan: 9600₺

Kozlusan Lidya Compact 25kw yarı otomatik kazan: 7500₺

Kozlusan Slimpel 25kw yarı otomatik kazan: 12300₺

Kozlusan Proper 25kw tam otomatik kazan: 15400₺

Sonuç: Kaliteye, istenilen özelliğe göre fiyatlar değişiyor. Şu anda en iyi en pahalı 24kw yoğuşmalı bir kombi 3000₺ yi ancak bulurken kömürlü ve pelletli sistemlerde durum böyle. Bir kombi 20-25kg, kazanlar 150-400kg aralığında değişiyor. Ağırlık bile fiyat farkını açıklıyor. Ülkemizin ekonomik durumuda ortada. Daha iyi açıklamak için güncel, manuel, aynı segmentteve 2018 model birkaç araba fiyatıda paylaşayım:

Renault Clio Joy 1.2 :72.250₺

Renault Clio Joy 1.5dci : 87.750₺

Renault Clio İcon 1.5dci: 101.000₺

Ford Focus 1.6 trendx : 85.000₺

Ford Focus 1.5 dizel trendx : 111.000₺

Ford Focus 1.5 dizel Titanyum : 126.500₺

Kömürlü kazanlar benzinli araba, pellet kazanlar dizel araba gibi düşünebilirsiniz.

• selamlar. İzmir Urla'da yaşıyoruz. evimiz dükkan üstü çatı dublexi. yaklaşık 115 metre kare. yalıtımlı duvarlarımız var ve iki cepheden tüm gün güneş alıyoruz. bebek bekliyoruz doğal olarak da artık ısıtma sistemlerine yönelmemiz gerek.

aslında evimizde kalorifer boruları döşenmiş durumda ama petekler yok henüz. 1-2 yıla kadar doğalgaz glme durumu var. amacım doğalgaz gelene kadar pelet sobasıyla idare etmek sonrasında duruma göre ya doğalgaza geçmek ya da kaloriferli pelet sistemine geçmek.

konunun uzmanı arkadaşlardan fikir talep diyorum. hatta bilgi sahibi olanlar varsa 2. el pelet sobası arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanalog

selamlar. İzmir Urla'da yaşıyoruz. evimiz dükkan üstü çatı dublexi. yaklaşık 115 metre kare. yalıtımlı duvarlarımız var ve iki cepheden tüm gün güneş alıyoruz. bebek bekliyoruz doğal olarak da artık ısıtma sistemlerine yönelmemiz gerek.

aslında evimizde kalorifer boruları döşenmiş durumda ama petekler yok henüz. 1-2 yıla kadar doğalgaz glme durumu var. amacım doğalgaz gelene kadar pelet sobasıyla idare etmek sonrasında duruma göre ya doğalgaza geçmek ya da kaloriferli pelet sistemine geçmek.

konunun uzmanı arkadaşlardan fikir talep diyorum. hatta bilgi sahibi olanlar varsa 2. el pelet sobası arıyorum.

Anladığım kadarıyla 1-2 kış kuru yani havaa ısıtmalı pellet sobası kullanıp daha sonra doğalgaza mı geçmek? Doğalgaz varken başka bir ısınma sistemi kullanmaya gerek yok. Yalıtımınız da iyi olduğuna göre 60-70m2 alanı ısıtabilen Kozlusan Airsmartpel 11kw tavsiye ederim. 2.el 3000₺ civarına bulabilirseniz kaçırmayın. Bir baca, birde elektrik işlem tamam. Yok ben sıfır alacağım derseniz 5000₺ sifirina vereceginize hazır tesisatinizda var sulu sistem 7500₺ 25kw Lidya Compact ı koyun balkonunuza bütün evinizi isitin. Ayrıntılı bilgiler forumda mevcut.

• Uriel kullanıcısına yanıt
    ilginize teşekkür ederim. doğalgaz şuanda yok. 2 yıldan önce de geleceğini de pek sanmıyorum. çalışmalar bu tarafa yaklaşıyor ama gaz ne zamana verilir bilemiyorum. o yüzden kararsızım biraz.
  • aanalog A kullanıcısına yanıt
    Urla'da tanıdıklar var. 3-5 sene en az zor gibi diyor. Yazlık yer olduğundan sıkıntılı ve yavaş işliyor süreç. Bizde burada aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Yazlık yer apartman çok az diye yıllardır oyaliyorlar burda. Çocuk da olması önemli. Bence ihmal etmeyin. 2-3 kış bile olsa çok iyi. Fiyatlar sürekli artıyor. 2016 ağustosunda 6800₺ olan kazan şimdi 10.100₺. 2 elde de zarar ettirmez. Şiddetle tavsiye ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sistemix

Merhaba,

Kozlusan Lidya Pelet sobası kurdurduk. Yer akyazı/Sakarya. Şu saate kadar sorunsuz çalıştı soba (zaten ilk kışımız). Ancak üç defadır soba arıza verip içindeki tüm dumanı odaya veriyor. İlkinde çok fazla pelet doldurmuş hazneyi ondandır dedik. Sonra pelet tozu akış haznesini tıkamış. Ateş oluşturulamıyor hatası aldık. Çubukla hallettik, avuç avuç toz indi aşağı. Ama dün gece güm diye bir ses duymuş annem, peşi sıra yine üst havalandırma deliklerinden odayı duman kaplamış. Ekranda hata uyarısı vermiş ama annem korkudan hatırlamıyor hata kodunu.

Hiç başına gelen var mı? Sebebi ne olabilir, ne tavsiye ediyorsunuz? Annem-babam klasik kömür sobası ile uğraşmasın dedik , güvenilir diye bunu kullandık. Allahtan büyüklerin öngörüsü ile gece açık bırakmadılar sobayı. Yoksa farkına bile varmazlardı gece..

Bir bilen var mıdır? Yardımcı olabilecek...

Bu işin İzmir'de ki duayenine danıştım. Oda büyük ihtimalle pellettendir dedi. Çok tozlu olabilir, pellet çok geliyor hava yetmiyor olabilir dedi. Patlama için ise ateş boğulmuş sonra tekrar tutuşunca patlama olmuş ancak arkada iç kısımda patlama kapağı var oradan patlama enerjisi sobaya zarar vermeden atılır dedi. Daha sonra da hata verip soba duruyor zaten.

• İyi akşamlar. Ben de İzmir,Urlada ki 3 katlı müstakil evimin en üst katı için şekerli soba düşünüyorum. Altta ki 2 katta klima var ama önümüzde ki kış en üst kata geçmeyi düşünüyorum. En üst kar,yaklaşık 50 mk. Üstü çatı ve arasında köpük var. Dış cephede yazın mantolama yaptıracağım. Kozlusanın 11KW lık hava üflemeli sobası 80 mk yi rahat ısıtır diye yazmışsınız ama sanki bana büyük gelir gibi. Şekerli soba olarak korkudanım 11KW dan daha küçük 50 mk lik alanı ısıtabilecek hangi sobasını tavsiye edersiniz.

• Peletli soba diye şekerli soba yazmış telefon, kusuruma bakmayın..

• İyi geceler. Pelet yakıtlı soba tercihi için sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Antalyada kuzey güney ve doğu cephelere bakan Yeni yapı dublex bir ev aldım. Evin ısı yalıtımı iyiye yakın. Yaklaşık kullanım alanı 160 m2. Bir kaç gündür forumdan ve diğer forumlardan bilgi edinmeye çalışıyorum. Pelet sobasını balkona koymak istiyorum. Burada tercihi kozlusan lidya compact 25 kW olarak düşündüm. Acaba yeterli olucak mıdır? Ya da dış ortam kullanımına uygun daha farklı seçenekler var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• amithatb A kullanıcısına yanıt
    Geç gördüm. Kusura bakmayın. Bahsettiginiz doba Kozlusan Airsmartpel. Maximum gücü 11kw lakin pellet soba ve kazanlar klimalar, kombiler gibi modülasyon yapar. Yani anlık güçlerini degistirebilirler. Bu sobada kendini 3kw ya kadar kısabiliyor. Yani çalışma aralığı 3-11kw. Merak etmeyin hiç büyük gelmez. Bir hesap yapalım. 50m2 alan, tavan yüksekliği 2.6m olsun. Hacim 50*2.6= 130m3 yapar. Çatı katı ve yalıtım olmadığından 200 sabiti ile çarparsak 130*200= 26000 btu yaparki bu sizin ısınmak için gereken miktardır. Bir diğer deyişle siz bu mekanı ısıtmak için en az 26.000lik bir klima kullanmalısınız. Peki bu değeri kw ya çevirirsek ne çıkar: 26000/3415= 7.6kw çıkar. Sonuç olarak zaten çok iyi modülasyon yaptığı için 11kw lık airsmartpel fazla buyuk gelmesede isterseniz 9kw lık Kozlusan Magnesia sobada tercih edebilirsiniz. Çatı katinizin krokisini paylaşabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetserdar07

İyi geceler. Pelet yakıtlı soba tercihi için sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Antalyada kuzey güney ve doğu cephelere bakan Yeni yapı dublex bir ev aldım. Evin ısı yalıtımı iyiye yakın. Yaklaşık kullanım alanı 160 m2. Bir kaç gündür forumdan ve diğer forumlardan bilgi edinmeye çalışıyorum. Pelet sobasını balkona koymak istiyorum. Burada tercihi kozlusan lidya compact 25 kW olarak düşündüm. Acaba yeterli olucak mıdır? Ya da dış ortam kullanımına uygun daha farklı seçenekler var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

25kw lık Lidya Compact gayet yeterli. Hele ki Antalya için. Lidya Compact in tek handikapı ateşleme sistemi. İç mekan Lidya sobadan evrildiği için ateşleme sistemi kazanlar gibi hem kızdırıcı hemde üfleyici içermiyor. Sadece kızdırıcı var. Bu da çok soğuk havalarda sorun çıkarabilir. Çıkarır demiyorum çıkarabilir. Ancak Antalya olmasından ötürü bu olasılık çok düşük gibi. Ya da balkonu kapatırsanız Cambalkon vs. sorun yaşamazsınız. Fiyatıda kazanlara kıyasla uygun (7500₺). Diğer seçenekler Slimpel Easy ve Slimpel. 25kw gayet yeterli. Hele ki Antalya ve yalıtımlı eve. İmkânınız varsa Slimpek öneririm lakin balkonunuzun boyutu önemli.

Uriel,iyi akşamlar. Evin çatısı düz,yani odalara ayrılmış değil. Sadece 4 duvar var ve bir cephesi kapalı. Çatının üstü kapalı ve arada 5 cm lik fillinin dalmaçyalı köpük izolasyon malzemesi var. Tam olarak ölçüsü 45 mk ve 6 tane 1 metrelik pencere ve 2 metrelik balkon kapısı var. Ev,doğu,güney ve batı cephe. Kuzey cephesi kapalı. Komple güneş alıyor.Bu kadar teferruat yeterli mi bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: amithatb

Uriel,iyi akşamlar. Evin çatısı düz,yani odalara ayrılmış değil. Sadece 4 duvar var ve bir cephesi kapalı. Çatının üstü kapalı ve arada 5 cm lik fillinin dalmaçyalı köpük izolasyon malzemesi var. Tam olarak ölçüsü 45 mk ve 6 tane 1 metrelik pencere ve 2 metrelik balkon kapısı var. Ev,doğu,güney ve batı cephe. Kuzey cephesi kapalı. Komple güneş alıyor.Bu kadar teferruat yeterli mi bilmiyorum.

Yeterli üstad. Tam sobalık yer olmuş. Bilindiği gibi sıcak hava köşeleri dönemiyor. Soğuk hava da öyle. 9kw lık Magnesia veya 11kw lık Airsmartpel harika olur. 2.el de bakabilirsiniz. Başka marka tavsiye etmiyorum.

sayın uriel işlerimden dolayı bakamadım. ilginiz ve cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim. kusura bakmayın evin planına ulaşamadım. bu arada bir hata yaptım evin kullanım alanı 160 m2 değil. 195 m2. kombi tesisatı için merkez balkon seçilmiş evde. balkon 4.22 m2 (1.45x2.90). önerdiğiniz pelet sobaları için bu alan ve balkon yeterli mi acaba? yardımlarınız için tekrar teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetserdar07

sayın uriel işlerimden dolayı bakamadım. ilginiz ve cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim. kusura bakmayın evin planına ulaşamadım. bu arada bir hata yaptım evin kullanım alanı 160 m2 değil. 195 m2. kombi tesisatı için merkez balkon seçilmiş evde. balkon 4.22 m2 (1.45x2.90). önerdiğiniz pelet sobaları için bu alan ve balkon yeterli mi acaba? yardımlarınız için tekrar teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.

Lidya Compact 25kw: En: 83cm Derinlik: 55cm Yükseklik: 127.5cm

Slimpel Easy 25kw: En: 83.5cm Derinlik: 60cm Yükseklik: 166.5cm

Slimpel 25kw: En: 97cm Derinlik : 76cm Yükseklik: 175cm

Sonuç: Hepside sığar. Baca boruları için dirsek mesafesinide katarsan taş çatlasın her biri için 20cm yi derinliğe eklemen gerekir. Kazanları temizlemek, bakımını yapmak ve baca çıkıntılarının sorun olmaması için ön kısımları boş olacak şekilde yani genişlik kısmını 1.45m lik kısımda olacak şekilde yerleştirilmesi lazım.

• sen kozlusan propel 40kw al işin garanti olsun, küçüğü büyütemezsin, artmazsa yetmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

sen kozlusan propel 40kw al işin garanti olsun, küçüğü büyütemezsin, artmazsa yetmez.

Üstad çok haklısınız ancak Antalya'da ve iyi yalıtımlı bir ev için gereği yok. Ayrıca propel 40 ın boyutlarıda çok fazla. Genişlik 155, derinlik 105cm. Matematiği de işin içine katarsak: 190m2 alan, 2.7m tavan yüksekliği dersek; 190*2.7=513m3 ısıtılması gereken hacim. Ev hem Antalya'da hemde yalıtımı iyi olduğu için; 513*160=80.000btu yapar. Kw ya çevirirsek; 80.000/3412= 24.05kw yapar. 25 kw hele ki Kozlusan olunca gayet yeterli. Sizin yerinizde olsam, bütçem yeterli olsaydı bu 3 seçenekten Slimpel 25kw yı seçerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 15 Ocak 2018; 10:14:31 >
    sayın uriel yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.