Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
28
Favori
312.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzmirde sabahtan akşama kadar ön cepheden güneş alan 160m2 dubleks evi ısıtmak için çok yakıt harcar mı? (Balkonlar da eve dahil cam balkon güneş alan kısımda kalıyor). Weber mantolama sistemi var yalıtım üst düzey

Daikin altherma var aslında daha mantıklı değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swonz

İzmirde sabahtan akşama kadar ön cepheden güneş alan 160m2 dubleks evi ısıtmak için çok yakıt harcar mı? (Balkonlar da eve dahil cam balkon güneş alan kısımda kalıyor). Weber mantolama sistemi var yalıtım üst düzey

Daikin altherma var aslında daha mantıklı değil mi?

Isı pompası daha verimli, daha konforlu ve daha çevreci. Lakin kurulum maliyeti yüksek olmakla beraber en verimli yerden ısıtma ile çalışmaktadır. Su sıcaklığını ne kadar yükseltirseniz verimde o ölçüde düşer. Örneğin 35° su sıcaklığınında verim 4.2 ise 50° su sıcaklığında 3 gibi. Evinizin boyutları göz önüne alındığında en az 20kw lık bir ısıtma sistemi seçilmesi gerekmektedir. Daikin Alterma 16kw ısı pompasıda yaklaşık 24.000₺. Isı pompası için olmazsa olmaz; 1) Yalıtımınız iyi olacak 2) Coğrafi konumda doğru olmalı 3) Mümkünse yerden ısıtma, olmadığı durumlarda evin 45-50° lerde isinabilimesini sağlayacak büyüklükte petekler olmalı.

İşin pellet boyutuna gelirsek; size Kozlusan Slimpel 25kw öneririm. Fiyatı 12.000₺ civarı. Evinizin durumu göz önüne alındığında tahmini 3,5-4,5 ton yakıt tüketiminiz olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uriel

KÖMÜRLÜ KAZANLAR:

(Burada ki fiyatlar klimakalorifer.com dan alınmıştır ve güncel değildir.)

Termodinamik EKY/S 25.000 kcalKömürlü Stokerli Kazan: 4820₺

Kozlusan KOZ-25 Stokerli Kül Çıkarmalı Kazan: 8075₺

Kozlusan KYK-30 Full Otomatik Kazan: 10865₺

Totem Marka 20.000 kcall Stokerli Kazan: 5300₺

Zümrüt Marka Pistonlu Stokerli 35kw Kazan: 9400₺

Ünmak 25.000kcal Stokerli Kazan: 5200₺

PELLET KAZAN VE SOBALARI:

(Güncel Fiyatlar)

Daiwa Dp-30 sulu sistem pellet sobası: 7100₺

Arıkazan Caria 23kw Tam otomatik kazanı: 13600₺

Arıkazan Ecomini 23kw yarı otomatik kazan: 9600₺

Kozlusan Lidya Compact 25kw yarı otomatik kazan: 7500₺

Kozlusan Slimpel 25kw yarı otomatik kazan: 12300₺

Kozlusan Proper 25kw tam otomatik kazan: 15400₺

Sonuç: Kaliteye, istenilen özelliğe göre fiyatlar değişiyor. Şu anda en iyi en pahalı 24kw yoğuşmalı bir kombi 3000₺ yi ancak bulurken kömürlü ve pelletli sistemlerde durum böyle. Bir kombi 20-25kg, kazanlar 150-400kg aralığında değişiyor. Ağırlık bile fiyat farkını açıklıyor. Ülkemizin ekonomik durumuda ortada. Daha iyi açıklamak için güncel, manuel, aynı segmentteve 2018 model birkaç araba fiyatıda paylaşayım:

Renault Clio Joy 1.2 :72.250₺

Renault Clio Joy 1.5dci : 87.750₺

Renault Clio İcon 1.5dci: 101.000₺

Ford Focus 1.6 trendx : 85.000₺

Ford Focus 1.5 dizel trendx : 111.000₺

Ford Focus 1.5 dizel Titanyum : 126.500₺

Kömürlü kazanlar benzinli araba, pellet kazanlar dizel araba gibi düşünebilirsiniz.

Hocam merhabalar,
    Toplam 7-8 metretül Petek kullanabilmek için 75 m2, alt katı garaj, üst katı boş, etrafında bina olmayan müstakil, yalıtımlı, yani ytong tuğla duvar ve mantolanmış dış cephe ve tavanı olan bir ev için kyk 30 modeli bir kazan çok fazla mı olur?
    Ya da bu eve uygun otomatik kül ve boru temizlemesi olan Stoker il, bir marka ve model önerebilir misiniz bana?
    Petekler ve işçilik ne tutar hiç bir fikrim yok. Tam bir acemiyim bu konuda. Teşekkür ediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Köyceğiz'de, ytong duvarlı ve mantolamalı 75m2 bir eve tam otomatik Kyk-30 çok fazla olmaz. Çok çok çok cok ama çok çok çok fazla olur. Size 9-10kw gücünde ısıtma sistemi yeterli olur. Kyk serisi kömürlü kazanların Mercedesi. İllaki kömürlü sistem mi bakıyorsunuz? Eviniz çok iyi yalıtımlı ve kömürlü kazanlar için bence küçük. En küçükleri 20kw dan başlıyor kömürlü kazanlar. Kyk-30 12.000₺ civarı ki montaj hariç. Bu paraları verebilecekseniz neden ısı pompası bakmiyorsunuz? Ya da size pellet sistem öneririm. Petekler ve işçilik konusunda pek bilgim yok. Etrafinizdaki firmalardan keşif yaptırarak fiyat alabilirsiniz. Evinizin yalıtımı çok iyi. Kömürü boşverin. Güzelim Köyceğiz'e zarar vermeyin.

• Uriel kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Yeni yıl ile yeni görev yerim değişti. Bunu belirtmediğim için özür dilerim.

Isı pompası ilk kez duyuyorum, kaliteli bir marka önerisi çok güzel olurdu. Kömür sobası kovası ile uğraşmak istemiyorum artık, pelet sobasını biraz araştırdım ama sanki yakıt tüketimi biraz yüksek geldi bana ve olumsuz yönleri daha çok gibi.

Tekrar teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaranınKarası

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Yeni yıl ile yeni görev yerim değişti. Bunu belirtmediğim için özür dilerim.

Isı pompası ilk kez duyuyorum, kaliteli bir marka önerisi çok güzel olurdu. Kömür sobası kovası ile uğraşmak istemiyorum artık, pelet sobasını biraz araştırdım ama sanki yakıt tüketimi biraz yüksek geldi bana ve olumsuz yönleri daha çok gibi.

Tekrar teşekkür ediyorum.

3 çeşit ısı pompası var. Hava, su ve toprak kaynaklı ısı pompası. Klimada bir ısı pompasıdır. Havadan aldığı enerjisi yine havaya vererek iklimlendirme yapar. Size bahsettiğim yine hava kaynaklı ısı pompasıdır. Havadan aldığı enerjiyi suya verir. Kombi gibidir. İse pise bulaşmadan bir tuşa basıp isinabilirsiniz. Örnek videoda çalışma prensibi basitçe anlatılmış. İnternettede ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Fiyat olarak nette bulabildiklerim ise; Midori 9kw 10.000₺, Lg 9kw 14.000₺, Toshiba 11kw 20.000₺ gibi. Tâbiki keşif yapilmasida zaruridir.

YouTube
    Isı Pompası Nedir ? Isı Pompası Çalışma Prensibi - ekotec.com.tr
    https://youtu.be/wzbSNlDAyzU

Pellet olsun kömür olsun evinizin yalıtım durumu ne ise onu yakarsiniz. Yalıtımınız iyi ise az, değilse çok yakarsiniz. Size kendimden örnek vereyim; Geçen kış 80m2 O yalıtımlı (yalitimin y si bile yok) ve kuzey İzmir'deki evimde 2.4 ton pellet yaktım. 2017 kışı gerçektende çetin geçmişti. Siz hem daha güneydesiniz, hem de evinizin yalıtımı çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 19 Ocak 2018; 18:55:51 >

• slimpel 25kW
    kül boşaltma kapağının devirlerini sayan switch 'in anında yenisi bulunamadı, kırılan temas yayının acil onarımı.

PELLET yakıtlı soba vs. PELLET yakıtlı soba vs. PELLET yakıtlı soba vs.

• arel.gr kullanıcısına yanıt
    Güzel işçilik. Bakır parça sanırım. Lehimlediniz mi?

• acil durumdu yenisinin tedarigi zaman alirdi. zahmetiyle pahaliya mal oldu.
    switch 'in kirilan orjinali bakir, ilave parcada yaylanabilme kuralina uygun sertlikte o an elimdeki 0,15mm pirinc (bronz) astari kullandim.
    0,75mm freze ile 4 noktadan delinerek percinlendi.
    yayi isitarak esnetmeden sadece iletkenligin guveni icin iki uc noktada korozyona dayanikli (DIN 8516 L-Sn60Pb40) kalay lehimleme yapildi, foto 'da yer almiyor

(PALET METAL MAKARALI SWITCH) kazandaki parca XURUI Switch XZ-15GW3-B-L

PELLET yakıtlı soba vs.

muadili Laptron 1,68$ + Kdv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 19 Nisan 2018; 2:42:35 >

• Denizli/Güney ilçesinde birkaç ay sonra 6-8 mm çapında pelet yakıt üretimine başlayacağız. Hammadde olarak kekik bitkisel atığı kullanılacaktır. Enerji , kül miktarları.. vb değerleri tüm çalışma bittikten sonra bilginize sunulacaktır. Kaliteli bir ürün olacağı kanaatindeyiz. Fiyat olarak kesinleşen bir rakam belirlemedik ancak piyasadaya uygun fiyatla sunma hedefindeyiz.

Forumdaki takipte olan arkadaşlara hayırlı günler.

• merhaba arkadaşlar,
    konuyu uzun zamandır araştırıyorum.
    internette araştırma yaparken
    https://www.nerotherm.com.tr/ sitesinde Anatole modelinde 25 kw sulu sistem bu ürüne rastladım.

PELLET yakıtlı soba vs.

Bu ürünü kullanan varmı daha önce?
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streetw1se -- 15 Ağustos 2018; 22:10:31 >

• Nerotherm piyasada yeni belirdi. Kozlusan gibi Manisada görünüyor. Bu kadar tesadüf olamaz. Kozlusandan bölünen bir grubun üretimi olabilir. Üstad M.Birolun foruma da yazdılar sorulara cevap vermediler.

• Arkadaşlar uzun süredir foruma girmemiştim. 2017 yazında pik döküm 100 bin kcal elle yüklemeli kömür kazanını otomatik üstten yüklemeli fındık kabuğu yakıtı kullanan bir kazana çevirdim. Bir ton fındık kabuğundan yaklaşık 15 lt bir kovayı dolduracak kadar kül çıkıyor ve zerre kadar yanmamış yakıt kalmıyor. Fındık kabuğunun tonu Giresun’da 300-400 tl arası ve 5000 kcal Enerjisi var.Kömürde yanmamış cürüfler kalırken bunda öyle bir sorun yok.Fındık kabuğu 10 m2 lik bir odaya üstten dolduruluyor ve bu depo yaklaşık 5 ton kabuk alıyor.Kabuk odadan kazana helezon ile paneldeki yükleme sn kadar yükleniyor ve bekleme süresi dolunca tekrar yüklüyor.Kazanın yanında stokerli kazanlarda olduğu gibi bir yakıt deposu yok. Binada 24 m tül 600 lük radyatör ve 1000 litrelik boyler var. Radyatörlerin üzerinde termostatik vana var ve bina mantolaması yapılmış.Binaya 24 saat 50 derece kullanım suyu veriliyor daire içi sıcaklık kışın sürekli 24-25 derecede sabit. Ayda yaklaşık 2,5 ton kabuk harcıyor.Geçen kış 20 ton kabuk yaktım. Bu yakıtla aynı zamanda 1 tonluk boyler ısıtılıyor ve 40 kişi sıcak su kullanıyor. Boylere Güneş enerjisi takviyesini de belirtmekte yarar var. Kazan Termostat ayarı 60 derece, bekleme 50 sn,yükleme 2 sn. Kazan 24 saat yanıyor ancak radyatörlere sıcak su 07.00-22.00 arası gidiyor.Zaman saati ile selenoid vana kontrol edilerek radyatörlere bu saatlerde su gidiyor. Kazanın videosunu becerebilirsem aşağıya yükleyeceğim.

YouTube
    Döküm kazanı otomatik fındık kabuğu yakar hale dönüştürme
    https://youtu.be/ey4QCTaW7os

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tyanik

Nerotherm piyasada yeni belirdi. Kozlusan gibi Manisada görünüyor. Bu kadar tesadüf olamaz. Kozlusandan bölünen bir grubun üretimi olabilir. Üstad M.Birolun foruma da yazdılar sorulara cevap vermediler.
    sanırım m birol beye ulaşmışlar altına cevap yazmıslar o forumda.
    evet dediğiniz gibi söylemişler birol beye de
    Kozlusan 'dan ayrılan bir ARGE ekibinin ürünüymüş. Bunu da gördükten sonra ben sipariş verdim.
    Hayırlısı diyelim, ben sektörde yeni oyunculara da şans verilmesi kaanitindeyim. Bu yüzden sipariş verdim.
    Önümüzdeki hafta gelecek, telefonda da gayet bilgili biri vardı karşımda. Her sorduğuma cevap verdi.
    Hayırlısı olsun diyelim tekrardan...
  • Arkadaşlar kozlusan THYATEIRA LITE-25 modeli sulu sistem soba aldım. Baca için nasıl bir cözüm buldunuz. Hiç bir sobacıda 80 mm boru bulamadım. Ayrıca mini boyler kazanları randıman verirmi. Teşekkürler

• ruberto R kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın. Sizin sobanın yakıt deposu altta değil mi? Sobanızın birkaç fotografını buraya koyabilir misiniz? Hangi ildesiniz? İzmir'de değilseniz şu siteye bir gözatın derim. Tam size göre 80mm lik boru kitleride var.

maşinga pelet sobası
    maşinga pelet sobası
    http://www.masingasoba.com

PELLET yakıtlı soba vs.

Mini boyler kazanları derken kullanım suyu için termoboyler kullanımını kastediyor iseniz; neden olmasın. Tabi ki eviniz bu soba için fazla büyük değilse!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 10 Ekim 2018; 0:27:16 >

• Teşekkür ederim. Deposu üste. Sanırım aynı modelin küçüğünün deposu altta

PELLET yakıtlı soba vs.

PELLET yakıtlı soba vs.

• ruberto R kullanıcısına yanıt
    Hiç soba gibi durmuyor. Çok yakışmış. Güle güle ısının.

• sobaya yönelenler var, kül durumunu dikkate alın.
    kapağı açıp maşa veya levye ile külü yanma haznesinden alt kısıma düşürebileceğiniz çekmece mutlaka olmalı.
    kalite ile alakasız pellet çoğu kez aşırı kül yapıyor, vakumlama da çözüm değil.

videoyu ses kapali izleyin, da vinci bulgaristan imali ve oldukca verimli, itlyn filan diil.

PELLET yakıtlı soba vs.

• Sulu sistem sobamızı kurduk. Yanma olacağı zaman baca küllüğünden duman çıkıyor. Küllük olan kısmı tam kapatırsam sorun çıkarım veya nasıl bir çözüm olabilir.

PELLET yakıtlı soba vs.

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.