Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
28
Favori
312.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar deneme amaçlı bir kaç haftalığına pellet yakmak istiyorum. bildiğimiz odun şöminelerinde, gaz yağı işe yakılır mı? mantıklı olur mu? yoksa illa kendi düzeneğini mi görmek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba.ifyıl abant modeli pelet sobası kullanıyorum.1 dakikalığına bile elektrik kesintisi olsa makina tamamen söndürme moduna giriyor ve tekrar ateşlemeyle beraber inanılmaz bir enerji kaybı oluşuyor.bu soba ile normal ev tipi ups kullanabilir miyim?kullanan var mı?ya da tavsiyesi olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

arkadaşlar deneme amaçlı bir kaç haftalığına pellet yakmak istiyorum. bildiğimiz odun şöminelerinde, gaz yağı işe yakılır mı? mantıklı olur mu? yoksa illa kendi düzeneğini mi görmek lazım
    Dominique Chenaisyoutube
    BFC CONFORT DEMO
    https://youtu.be/yIuJZuHa7Ck

• en büyük avantajı pelette zehirlenme riski kömüre göre çok daha az. ölüm riski herseyden önce geldiği için ben pelet derim
  • merhabalar,

Pellet sobasının Pellet haznesine direk fındık kabugu kullansak acaba verimli yanar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: university

merhabalar,

Pellet sobasının Pellet haznesine direk fındık kabugu kullansak acaba verimli yanar mı ?
    Yanar. Hem fındık kabuğunu hemde sobayı yüksek verimle yakarsınız...

• quote:

Orijinalden alıntı: Uriel

Yanar. Hem fındık kabuğunu hemde sobayı yüksek verimle yakarsınız...

Alıntıları Göster
    Belki anlaşılmaz diye düşündüğüm için bu mesajı yazma gereksinimi duydum. Fındık kabuğunun hacim/kütle oranı pelletden çok daha düşük olduğundan sobadan performans alınamayabilinir. Yükleyici surekli çalışsa belki! "Sobayı da yakarsın" sözümden kastım ise; yine fındık kabuğu odun pelletinden daha sert olduğundan pellet yükleyici sıkışma yapabilir, yükleyici motoru yanabilir soba bozulabilir.
    Sonuç: Pellet sobasinda odun pelletinden başka birşey yakmak için yapılmamıştır, yakmayın!

• Arkadaşlar,
    Pelet kazanında kaba ağaç talaşı yakabiliriz değil mi ?

Kaba ve odun talaşı olduğundan pelet yükleyicide sıkışmaz, dakika başına düşen ağırlığa görede kalibrasyon yaparsak
    yanma oksijen ayarını da yapmış oluruz. Bunu deneyen var mı acaba :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealX11

Arkadaşlar,
    Pelet kazanında kaba ağaç talaşı yakabiliriz değil mi ?

Kaba ve odun talaşı olduğundan pelet yükleyicide sıkışmaz, dakika başına düşen ağırlığa görede kalibrasyon yaparsak
    yanma oksijen ayarını da yapmış oluruz. Bunu deneyen var mı acaba :)
    Kaba da olsa talaş yakamazsınız. Pellet soba ve kazanların üzerinde " tozsuz pellet kullanın" diye uyarı vardır. Helezonu sıkıştırırsınız. Birde bu kaba talaşın içinde mutlaka kabukta bulunacaktır. Cüruf yapar, yanmayı kesintiye uğratır.

• quote:

Kaba da olsa talaş yakamazsınız. Pellet soba ve kazanların üzerinde " tozsuz pellet kullanın" diye uyarı vardır. Helezonu sıkıştırırsınız. Birde bu kaba talaşın içinde mutlaka kabukta bulunacaktır. Cüruf yapar, yanmayı kesintiye uğratır.

Alıntıları Göster
    Cevap için teşekkürler.

Pelet'te iyi pahalındı ucuz yol arıyoruz...
    Acaba ufak bir pelet makinası alıp talaştan kendimiz mi yapsak :))
  • Ülkemiz bu konuda bir hayli ilerledi.
    Türkiye ye uygun soba tasarlayan kazanıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaba Talaş yakmak çok zordur. Bizin memlekette gerçi herşey yakıyorlar

• Fındık kabuğu da yakar zeytin pirinasi da. Ama sistem bazen sıkıntı verebilir

• quote:

Cevap için teşekkürler.

Pelet'te iyi pahalındı ucuz yol arıyoruz...
    Acaba ufak bir pelet makinası alıp talaştan kendimiz mi yapsak :))

Alıntıları Göster
    Ucuz olan ne kaldı ki? Birşey ucuz ise genellikle kalitesizdir. Aynı kapıya çıkar. Mesela tonu 500₺ den toz kömür buldunuz kazaninizda onu yakıyorsunuz. Günde 70-80 kilo yaktınız. Birde 1000₺ den iyi kalite kömür buldunuz diyelim. 30-40 kiloda günde onun tüketimi olur. Hesap aynı kapıya çıkar. Daha fazla kül, pislik ve zahmetde ucuz ürünün hediyesi olur. Çevremde kullanan var, verdigim örnek yaşanmıştır. Aynı durum pellet içinde geçerli. İyi kalite pelleti uygun fiyattan, ederinden alabilmek önemli.
    Pellet makinasına ise hiç bulaşmayın derim. Makine maliyeti yüksek. Düzgün basabilmek zor. Emeginizin karşılığını alamazsınız.

• Küçük makina yi bizde tavsiye etmiyoruz. Talaş presleme zahmetli bir iş.
    Saatte 400 kg nin altında üretim yapmak kar sağlamıyor

• O zaman bulabildiğimiz en iyi kalite ve uygun fiyata pelet almaya devam.

Birde evimizi güzel yalıtım yapmaya bakalım, başka türlü yakıtı düşüremeyeceğiz.
  • quote:

O zaman bulabildiğimiz en iyi kalite ve uygun fiyata pelet almaya devam.

Birde evimizi güzel yalıtım yapmaya bakalım, başka türlü yakıtı düşüremeyeceğiz.
    Profilinizde Bornova yazıyor. İzmir'de misiniz?

• quote:

Profilinizde Bornova yazıyor. İzmir'de misiniz?

Alıntıları Göster
    Evet,
    İzmir Bornova...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealX11 -- 1 Mart 2019; 11:2:27 >
  • RealX11 R kullanıcısına yanıt
    Manisa Saruhan da Spil Pellet, Torbalı'da Çelikler Pellet ve 3 sezondur pelletini sorunsuz yaktığım Aydın'da KaanB pellet sizlere en yakın olanlar. Tek kişi olduğunuzdan nakliye ücreti çok gelebilir. İzmir'de KaanB pelletin bayiisi var. İsterseniz numarasını verebilirim.
    Bu arada soba veya kazanınız hangi marka model?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 1 Mart 2019; 13:25:59 >
  • quote:

Manisa Saruhan da Spil Pellet, Torbalı'da Çelikler Pellet ve 3 sezondur pelletini sorunsuz yaktığım Aydın'da KaanB pellet sizlere en yakın olanlar. Tek kişi olduğunuzdan nakliye ücreti çok gelebilir. İzmir'de KaanB pelletin bayiisi var. İsterseniz numarasını verebilirim.
    Bu arada soba veya kazanınız hangi marka model?
    Ben bir süredir Torbalı tarafında "Kavi Pelet" den alıyorum sorun yaşamadım hiç.
    Benim şikayetim pahalılığı. Şu an 900 TL Ton.

İzmir'deki bayinin numarasını alabilirim yakın olduğu için işime gelir, Teşekkür ederim :)

Kazanım: Arıkazan Cortena serisi. Tam otomatik herşeyi kendi yapıyor çok memnunum, ona birde Siemens'in oda termostatını taktım harika oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealX11 -- 1 Mart 2019; 13:57:37 >
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.