Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
28
Favori
311.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Üzgünüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerlğ arkadaşlar merhaba. Bir ev aldım. Müstakil hem şöminesi var hem dr alttan ısıtma sistemi. Şu anda hali hazırda pelet sistemi kurulmuş. Sorunsuz bir şekildr çalışıyor. Fakat evi aldığım siteye doğalgaz geldi. Biliyorsunuz kombinin bazı avantajları var. Peletlerin de ton fiyatı bir hayli yükselmiş durumda. En son evi aldığım kişi 3000küsür vermiş tonuna. Siz olsanız Pelet sistemini kullanmaya devam mı ederdiniz yoksa pelet sistemini satıp kombiye mi geçerdiniz? Ev çok büyük olduğu için ısınma giderlerini de düşünerek crevaplayabilirseniz çok mutlu olurum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kaisersoze81 K kullanıcısına yanıt

Son zamlardan sonra dogalgazin m3 fiyatı 4 lirayı geçti. Yaptığım hesaba göre önümüzdeki yaz pellet 2500₺ olsa kilogram fiyatı 2.5₺ olur. Kalori degeri 4600 desek %90 verimle 1kg pellet 4140kcal ısı verir. Kazanda %90 verimli olsa, 1kg pelletten yaklaşık net 3800kcal ısı alırız. Dogalgazin ortalama ısı değeri 8250kcal. Kombi %95 verimli olsa 1m3 dogalgazdan 7850 kcal ısı elde edersiniz. 7850 kcal ısı almak için 7850/3800= 2 kg pellet yakmak gerekir. Yani 4₺ lik dogalgazin karşılığı yaklaşık 5₺ pellet yapar. Temmuz, ağustos ta pelletin 2000₺ olursa tüketim ler eşitlenir.

• Uriel kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler cevabınız için. Şu durumda peletin tonu 3000tl olnuş. Doğalgaza geçmek daha mantıklı duruyor

• kaisersoze81 K kullanıcısına yanıt

Yaza ucuzlayacagini umut ediyorum her sene olduğu gibi.

Benim bir sorum olucak bizde daiwa pelet kaloriferli soba var alalı 2 ay oldu bacayı direk dışarı verdik apartmanın bacası yok zaten ama elektrikler gittiğinde bütün duman içeri veriyor buna bir çözüm var mı yoksa güç kaynağımı kullanmalı birde biz alırken oda termostatı kullanın yoksa çok yakarsanız demişlerdi ama servis oda termostatı kullanmayın camı patlatır dedi sizce ne yapmalı nasıl uygun kullanmalı yoksa çok pelet harcıyor

• kepek88 K kullanıcısına yanıt

Bacanın elektrikler olmadığında cebri yani doğal çekiş yapması için bacayı yukarıya doğru 1.5-2 metre kadar çıkarmalısınız. Tepesinede şapka takmayı unutmayınız.

Pellet sobaları modulasyonlu yanar yani kombiler gibi gücünü kısabilir. Evinizde yalıtım varsa, ev çabuk isiniyorsa ve kazanı kapatmaya ihtiyaç duyuyorsanız kullanabilirsiniz. Veya odalarda termostatik vana da kullanabilirsiniz. Ben 6 yıldır termostatik vana veya oda termostati kullanmıyorum. Evin sıcaklığını kazan su sıcaklığından ayarlıyorum. Çok ısınmasını istemediğim odaların ise petek vanasini kisiyorum. "Oda termostati kullanmayın, camı patlatır" sözüne ise sadece gülüyorum. :)

Evinizde yalıtım yoksa ne yakarsaniz yakın çok yakarsınız. Evinizin sıcaklığını ister termostatla ister su sıcaklığı ile kontrol edin, gereğinden fazla ev sıcaklığını da tüketimi arttırır.

Çok teşekkür ederim yoksa bize güç kaynağı alın dediler elektrikler kesildiğinde problem olmaması İçin 3kva tunçmatik marka ama baktım 5bintl civarı bacayı yukarı yükseltmek bu durumda daha mantıklı evimizin dıştan yalıtımı yoktu biz içten yalıtım yaptırdık çabuk ısınıyor yani 22,3 derece oluyor ama bize 21 derece uygun kazan kapandığında 2 saatte falan düşüyor termostat onun İçin mantıklı gibi biz kazanı kapattığımızda 1 saat soğumaya geçiyor tekrar açamıyoruz yada yanlışlıkla kapattığımızda bunun bir çözümü var mı

• kepek88 K kullanıcısına yanıt

Daiwa kazanlarla ilgili çok bilgim yok. Kozlusan da yaklaşık 7 8 dakika içinde alevi söndürüp hazır durumda bekliyor. Ayarlardan belki soğuma süresini düşürebilinen bir ayar vardır.

%100 çam peleti 4binden aşağı veren yok.. konuştuğum satıcılar kurbandan sonra bu fiyatlara da zor diyorlar.. doğalgaz imkanı olanlar için peletin hiç bir cazibesi kalmadı

• istanbul kartal-maltepe-pendik te oturan birisi 1 (bir) ton pelet almak istese nereden alabilir. cok da pahali olmamasi lazim, ureten yakinda bir yer var midir gidip alinabilecek? kendimiz tasiyabiliriz.

• Pelet fiyatı alan var mı arkadaşlar ?
    1 ton 6mm çam pelet 5000tl Alanya

• Fabrika ortamında böyle bir ısıtma sistemi kullanmayı düşünüyoruz.

Açık bir alanda, soğuğu kırması için, ortalama 450-500m2 için bir tavsiyesi olan var mı ya da mantıklı bir opsiyon mu geniş alanda kullanım için?

• Petekli sistemler mantıklı olmaz. Hacim çok büyük. Ufo kullanabilirsiniz .

• Deathicious kullanıcısına yanıt

Hangi yakıtı hangi yakıt sistemini kullanırsanız kullanın mutlaka hızlı hava sirkülasyonunu sağlamalısınız.Isıtma soğutma üzerine uzmanlaşmış bir mühendise danışın.

• iyi akşamalar, 2022 - 2023 kış'ı için slimpel 25kW kazanı temizleyip yaktım.

baca fanı uyumsuzluk gösterdi, daha sonra sorunsuz çalıştı.

1,5 ton geçen yıldan artan pelleti yakıyorum, yeni fiyatlar delice, bi süre bekleyip alım yapacağım.

• Henüz yakıt almadım.Fiyatlar çok yüksek.Pelet satıyorum diyende çok dolandırıcı var.Dikkat edelim!

• pazartesi 24/10/22 bulgaristan tedarikçisi, satıcı adrese teslim türkiye imali 15kg lık çuval ambalajlı pellete ton fiyatı 475,00€ istiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 11 Kasım 2022; 23:44:52 >
  • Hala doğalgaz mı pelet diye soran mı var? Pelet işi amelelik, getirmesi, koyacak yerin olması, sürekli doldur boşalt yapması ayrı dolandırıcılardan düzgün pelet bulması ayrı..Kime sorarsan sor hepsi yüzde yüz çam peleti der, birkaç firma hariç diğerlerinin hepsinde MDF karışımı vardır.

Dogalgaz gelse de kurtulsam bu saçma sapan pelet yakıtından, bir de yüzyılın buluşu gibi reklamını yapanlar var, pelet pişmanlıktır, Allah sabır versin uğraşana..

Bunu bazı belediyeler de vermeye başladı hizmet adı altında, yüzde yüz çam peleti diye, yalan, resmen MDF var, kardeşim niye yalan söylüyorsunuz ki? Bin lira fazla yapın doğruyu söyleyin, bir bardak suya koyun bazıları şişerken bazıları sert duruyor, sonrasında Arıkazan gibi nazik makineler de sürekli helezon sıkışması hatası veriyor..

• 14 aralık 22 sabahın erken saatlerinde kazan "alev söndü" ibaresiyle ikaz sinyali veriyordu.

yanmamış pelleti küllükten geri aldım ve tekrar başlatmayı çalıştırdım, yine alev almadı, poyrazdan geri teptiğini düşündüm, yine yanmamış pelleti geri aldım.

üçüncü girişimimde yanma üfleyicisinin rezistans borusunun üzerinde parmağımı bekletebildim, normalde saniyeler içinde aşırı ısındığından bu mümkün olamaz.

sonuçta bu kez güçbihal haznedeki pelleti tutuşturabildi ve gün boyu sorunsuz çalışıyor. kanımca evresini tamamladı son yakmalarını yapıyor.

bu kış evvelkiler gibi koşuşturmayacağım, yedek rezistanslı yakma üfleyicim hazırda bekliyor. yine masraf.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 14 Aralık 2022; 18:53:14 >
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.