BENDE COMPAQ P III 550 Mhz BİLGİSAYAR VAR. ANCAK TARİH OLMAYA BAŞLADI. ŞU AN 64 MB RAM KULLANIYORUM 10 GB HARDDISK
ACABA DİYORUM BU BİLGİSAYARI 80 GB SEAGATE BARRACUDA VE 256 MB KINGSTON RAM'E YÜKSELTSEM SORUN YAŞARMIYIM? YAŞARSAM NE OLUR? YOKSA BU PARÇALARLA İŞİMİ GÖRÜRMÜ?
CEVAP VEREN HERKESE TEŞEKKÜR...
rami artırmak etkili olur ama.. ekran kartı da hızı etkiler.... ben de benzeri bir sistem kullanırdım , yavaşlığından bıkmıştım , 6 ay önce p4'e geçtim .. dünya varmış dedim yani..(özellikle de adsl kullanıyorsan)
quote:
Orjinalden alıntı: Arkadas
rami artırmak etkili olur ama.. ekran kartı da hızı etkiler.... ben de benzeri bir sistem kullanırdım , yavaşlığından bıkmıştım , 6 ay önce p4'e geçtim .. dünya varmış dedim yani..(özellikle de adsl kullanıyorsan)
+1
eğer p4 e geçemezsen( geçersen kasayı anakartıda değiştirmen gerek)
rami yükseltmen yeterli olacaktır tahminimce baya bir hızlanıyor ben hızlı olsun diye programları sildin sadece AV ve FW kurulu okadr
Ram i yükseltmen yeterli. Bence fazla masraf yapma en kısa zamanda P4 e geç..
ram in yanında diskde cok onemli 7200RPM ve 2 veya 8 MB cache bellek ile insan baya bir anlıyor hızı.. yalnız BIOS unu guncellemen gerekebilir...
Arkadaşlar öncelikle sağolun,
anlaşılan ilk başta ram'e geçmek gerekli ama şiddetle tavsiye edilende P4, aslında komple herşeyi değiştirmek istiyorum ama oda tuzlu oluyor. ADSL'e geçerken biraz bellek ve hızıda arttırmak iyi olacaktı, en iyis yeni bir ramle(dediğiniz gibi hızı arttırmak) sonrada P4
Tekrar mesaj yollayanlara teşekkür...
Yaw ucuz olsun diyorsun topla bi amd sistem (benim gibi) kurtul o p3 belasından Ama bu sistem için ancak ram değiştirebilirsin, ekran kartına para verilmez çünkü alacağın kartın gerçek performansını göremezsin
selam kardeş benim gecen hafta aynı bilgisayarım vardı bildigim kadarıyla remde kaldırıyor benim ki sorunsuzdu ama hardisk uymuyor 40 lık kaldıra bilir ama emin dilim ben 30 luk taktım ama dogrusu masraf yapma sık biraz degiştir artık gercekten kaldırmıyor yenile
istanbul daysan kadıköyde uranium bilgisayar var eskilerini ver yenilerini al ben yaptım...
o pc yi upgrade etmen demek yeni bi makina alman demektir... yeni makina al daa iii
mesela sana ekonomik bi tavsite
celeron 2,4
Upgrade etmek istiyorsan Mecidiyeköyde Ulus Bilgisayar var oarayı tavsiye ederim fiyatları çok iyi
sayın arkadaşım eğer oyun oynamıyosan ki sisteminden bunu anlıyorum ,işlemcin yeterli durumda çünki 550 mhzlerin 512 cache olanları var umarım seninki ondandır ama 256 ise yinede sorun olmaz ,ama illa işlemciyi de değiştireceğim diyorsan anakartının soket yuvası ve desteği varsa yükseltebilirsin ama eğer sadece slot ise p3650 mhz e kadar yükseltilir çünkü piyasada kaliteli dönüştürücü yok
şimdi sen enazından 256 mb ram yap ve 7200 rpmlik bir HDD al ,ayrıca ekrankartını yükseltirsen performansın enazından 5 kat daha fazla olur yani gözle görülür bir fark hissedersin ikinciel olarak 150 milyona vga+hdd+ram alabilirsin elindeki ekrankartı ve sdrami satarsan 120 milyona falan işini görürsün
bu da 90 $ para eder ,eğer işini görecekse P4 sistem almak mantıksızlıktır
quote:
Orjinalden alıntı: Arkadas
ADSL ye etkisi nedir ve niçin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme