Şimdi Ara

Penguen çizerlerine 11 ay hapis cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Erdoğan'ın önünde ceketini ilikleyen bir vatandaşın başparmak ve işaret parmağını yuvarlak hale getirerek hakaret ettikleri gerekçesiyle Penguen dergisinin iki çizerine 11'er hapis cezası verildi.

Penguen Dergisi’nin 2 çizeri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ’ın Köşk’e çıkışını konu alan kapak karikatüründe, Erdoğan’ın önünde ceketini ilikleyen bir vatandaşın başparmak ve işaret parmağını yuvarlak hale getirerek hakaret ettikleri gerekçesiyle ikinci duruşmada 11 ay 20’şer gün hapis cezasına çarptırıldı. Dergi çizerleri Bahadır Baruter ve Özer Aydoğan’a verilen hapis cezası, günlüğü 20 TL’den 7 biner lira para cezasına çevrildi.

Penguen çizerlerine 11 ay hapis cezası

'HAKARET YOK'

Hürriyet gazetesinden Ayşegül Usta'nın haberine göre İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya hakaret suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Penguen Dergisi çizerleri Bahadır Baruter ve Özer Aydoğan katılmadı. Mahkeme, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılma talebini kabul etti. Baruter ve Aydoğan’ın avukatı Tora Pekin, “Erdoğan aleyhine bir çizim ya da hakaret söz konusu değildir. Müvekkillerimin ayrı ayrı beraatine karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.
    Mahkeme, hakaret suçundan 3’er ay hapis cezasına çarptırdığı çizerlerin cezasını, eylemin 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı işlendiğini' belirterek 1’er yıl hapis cezasına çıkarttı. Cezayı ‘aleniyet unsuru’ oluştuğu gerekçesiyle 1/6 oranında arttırarak 1 yıl 2’şer aya çıkartan mahkeme, sanıkların iyi halini dikkate alarak cezalarını 11 ay 20’şer gün hapse indirdi. Mahkeme daha sonra cezayı 7’şer bin lira para cezasına çevirdi ve 10 eşit taksitle ödenmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca sanıklardan Bahadır Baruter hakkında bir önceki oturumdaki savunması nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Baruter, söz konusu savunmasında, “Karşılayan kişinin köşk görevlisi olduğu düşünüldüğünde hem Cumhurbaşkanı’nın karşılanması hem de ona el hareketinin yapılması mizah tarzı olarak uygun değildir. Bu şekilde tanımlamanın savcının da şuuraltıyla ilgili olabileceğini söyleyebiliriz” demişti.

SS'ler bugda galiba böyle idare edin.

Söz konusu karikatür
    http://i.posta.com.tr/editor/ER/2015/03/25/fft31_mf6875114.Jpeg

Penguen çizerlerinden gelen cevap
    http://imgim.com/muzcumhur%C4%B0yet%C4%B0.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgoth Melkor -- 25 Mart 2015; 21:32:18 >

• Hükümeti sevmem ama iyi olmuş. Karikatürün içine siyaset girmemeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke eyiye gidiy

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bencede iyi olmus pek sevmem kendilerini zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demokratik muz cumhuriyeti

• Hukumet zaten nerden ceza versem diye bekliyor isarette bahane olmus..

• Bu kadar alınganlığa gerek yok...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Malaga'ya şok ceza! 4 yıl men
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ondan sonra neden otosansür var

• quote:

Orijinalden alıntı: Pabliato

quote:

Orijinalden alıntı: deadmau5.

Hükümeti sevmem ama iyi olmuş. Karikatürün içine siyaset girmemeli.

Cahil cühela yorum yaparsa böyle olur.

Sana şimdi uzun uzun yazardım da o kapasiteye sahip olmadığın için parmaklarımi yoramam git müzik dinle sen. En iyi yaptığın şey.

Yazılan çizilen şeyler işin komik kısmından çıkıp hakarete dönerse böyle olur işte. O yüzden gereksiz.

Direk yapıştırın ön yargıyı cahilmişim valla güldürdün he hacı sende dinle öneririm iyi gelir

• Mahkeme gereken cezayı vermiş.
  • quote:

Görüyorum ki cahillik paçalarından akıyor.
    Karikatür nedir ? Ne işe yarar ? Karikatürün tarihçesi nedir ? Neden çıkmıştır ? Ele aldığı konular nelerdir ? Nasıl bir yöntem kullanır ? Bu soruların cevaplarını bir öğren.
    Boşuna nefes almayın, rica ediyorum.
  • quote:

karikaturun dogusu zaten politik ne konusuyorsun hocam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pabliato

quote:

Cahil cühela yorum yaparsa böyle olur.

Sana şimdi uzun uzun yazardım da o kapasiteye sahip olmadığın için parmaklarımi yoramam git müzik dinle sen. En iyi yaptığın şey.

Yazılan çizilen şeyler işin komik kısmından çıkıp hakarete dönerse böyle olur işte. O yüzden gereksiz.

Direk yapıştırın ön yargıyı cahilmişim valla güldürdün he hacı sende dinle öneririm iyi gelir

Sonuna koyunca havalı mesaj oldu YAV. Herneyse saka bir yana , dinler harici her seyin mizahi olur. Bu toplumun gelişmişliği ile.doğru orantılıdır tabi. Zamanında , erdogani kedi olarak cizdiler diye dava açıldı.bu tahammülsüzlük.hakaret olayı değil. Ayrıca bu tarz şeyler siyasetden doğmuştur zaten. Siyasetten beslenir. Siyaset katılmaması lazım demek komik oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pabliato -- 25 Mart 2015; 21:50:51 >

• Sevip sevmemek önemli değil. Kasıtlı bir hakeret varsa yapılmaması gerekir. Mesela bazıları Atatürk'ü kötüleyince tepki gösteriyorum sevmeyebilirsiniz ama en azından saygı duyun diye. Bu karikatürde el hareketi benim dikkatimi çekti karikatürist olsam kesinlikle farkederdim ve değiştirirdim. Gözden kaçmıştır diyecem ama o kadar çalışan var birinin dikkatini çekmiştir mutlaka. Kasıtlı çizildiğini düşünüyorum ve para cezasını haklı buluyorum. Çünkü sevmeyebilirsin bir insanı, düşünce yapınız farklıdır belki ancak hareket çekmek tamamen saygısızlık. Kendimi Akp'li gibi hissettim bi an ama bu mesajımı insanlara saygısızlık yapılmasını hiç sevmediğim için yazdım. Siyasetle filan işim olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: imakenya dragons

Hukumet zaten nerden ceza versem diye bekliyor isarette bahane olmus..

Gereken ceza verilmiş . Olayda köşk haklı bide hakaret yok demişler u dönüşü yapmışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Aoi.

quote:

Karikatür nedir ? Ne işe yarar ? Karikatürün tarihçesi nedir ? Neden çıkmıştır ? Ele aldığı konular nelerdir ? Nasıl bir yöntem kullanır ? Bu soruların cevaplarını bir öğren.

Benim anlatmak istediğim olay ne sen bana ne diyorsun

Neyse yav he sen haklısın tamam über zekalısın.

• quote:

quote:

quote:

Hocam karikatur zaten bi igneleme cabasi icinde olmali. Ama kalkipta hukumet uzerine gereginden fazla alinip hapise kadar uzatirsa bu iste bi terslik vardir derim ben.

• quote:

quote:

quote:

Karikatürlerin nasıl ortaya çıktığını bir araştırırsanız denmek isteneni anlarsınız. Bunda über zekalı olmaya gerek yok. Bilmeden yazmaya da gerek yok.

• quote:

quote:

quote:

kardeşim senin anlatmak istediğini herkes anladı. gayet açık ve net yazmışsın.

karikatüre siyaset karışmasın demişsin.

bu dediğin mecliste siyaset konuşulmasın demek gibi bir şey. karikatür siyasetten doğmuş bir alandır. sapına kadar siyasidir. ne demek siyaset karışmamalı?

saçmalıyorsun, ama daha kötüsü saçmaladığının farkında değilsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bildiğin diktatör oldu la adam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.