Şimdi Ara

@@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@ (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.162
Cevap
58
Favori
1.364.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@
  • Bu pakette son bir tane daha yükleyeyim

Arkadaşımın kit lensi ile tripod üzerinde çekildi.
    Diyafram F/4
    Perde hızı 1 sn
    ISO 200

• cfiliz fotoğraflar çok güzel olmuş eline sağlık

K100D
    Sigma 70-300 APO macro
    300mm
    Diyafram F/8
    Enstantane 1/5 sn
    ISO 200
  • erenelhan güzel foto ama inşallah işaretlediğim yerler ölü piksel filan değil de yıldızdır.
  • boşver bende de var bi tane ölü piksel k100d için eminönünde servis var ismi aklıma gelmedi şu anda onda programı var k100dsuper için henüz gelmedi tr servislerine
  • karenin bende öyle sandım ama daha sonra ki fotoğraflarda göremedim.
    o yüzden pek umursamadım doğrusu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: chilbir

boşver bende de var bi tane ölü piksel k100d için eminönünde servis var ismi aklıma gelmedi şu anda onda programı var k100dsuper için henüz gelmedi tr servislerine

Hocam kusura bakmayın yoğun bir hafta geçirdim ondan dönemedim.

Bende ölü pikselleri kontrol edecem ama dediğiniz gibi siyah kare çekemiyorum.

Yardımcı oluranız sevinir.

böle oluyor çektiğim tüm fotolar.
  • objektifin kapağı kapalı iken çekmeyi dene, denediysen eğer başka bişey gelmiyor aklıma..
  • 55 mm al f değerini 42 yap öyle daha rahat belli olur tabi objektifi de kapat
  • merhaba arkadaşlar henüz yeni öğreniyorum makineyi aslında çokta karışık geldi İşler dolayısı ile fazla dışarı çıkma şansım olmadı birkaç fotograf ekleyim yorumlarınız benim için çok önemli

• @cfiliz dostum kedi fotografın çok güzel arkadaki fluluğu nasıl yapıyorsun ben biraz becerebiliyorum ama çok yakın çekimlerde birazda şansa oluyor nasıl bir teknik uygulamak gerekiyor?
  • arkadaki fluluk alan derinliginin kitligindan kaynaklaniyor ve alan derinligini etkileyen 3 faktor vardir, birincisi odak uzakligi:lensin odak uzakligi yani milimetre cinsinden olan deger arttiginda alan derinligi kitlasir, ikincisi:diyafram degeri diyafram ne kadar aciksa alan derinligi o oranda azalir, ucuncusu ise senin farkettigin gibi odaklanan objeye yakinlik, yaklastikca alan derinligi azalir uzaklastikca artar, lens uzerinde metre cinsinden gosterilen deger sonsuza ulastiginda yani artik alan derinligine mudahele sansimiz kalmaz kadrajdaki tum alanlar net olur yani hiperfokal uzaklik sonsuza ulasir,
    umarim aciklayici olmustur
  • tesekuler açıklama için ama dediğin kriterleri dikkate alıp tekrar deneyeceğim
  •  @@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@

Pentax K10D + Pentax SMC FA 28-80mm f/3.5-4.7
  • quote:

Orjinalden alıntı: chilbir

55 mm al f değerini 42 yap öyle daha rahat belli olur tabi objektifi de kapat

Hocam dediğiniz gibi çektim sorun benim raw formatında çekmemden kaynaklanıyormuş.
    Jpeg çekince simsiyah çekebildim ancak bu seferde hiç ölü piksel yok.Ama raw da çekmiş olduğum fotoların hepsinde ortada ve üst köşede oluyordu.
    Anlamadım gitti.Acaba bu sorun sadece raw çekerken mi kaynaklanıyor?
  • jpeg de iso 200 de cek derim 6mp olsun ki buyutme sansin daha fazla olsun yani eger varsa tam ekranda bile dikkatli bakildiginda gorulebilir ancak tam boyutta actigimizda kirmizi pembe bir + olarak beliriyor ama 1 2 taneden zarar gelmiyor zira ben onunla yasamaya alistim
  • müdür ile Maşukiye gezisinden bir kare.. (Samanlık Cafe :)

• siz de iyi geziyorsunuz kiskanmamak elde degililginc bir ortam
  • Müsait zamanlarda haftasonlarını değerlendirmek güzel oluyor. Umarım İstanbul gezisinde bir araya geliriz..

Renault CLIO

• quote:

Orjinalden alıntı: yildiz

müdür ile Maşukiye gezisinden bir kare.. (Samanlık Cafe :)

Bu kafeyi görmüştüm geçen hafta. Hatta arabayı oradaki otoparka çektik.

Bu arada fotoğraflar çok güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 23 Mart 2008; 18:32:02 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.