Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
312.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ISO 800de bile detay kaybı var. zobbynin verdiği linkte iso 800 de iken bir netsizlik gördüm nereye odaklanmış anlayadım ancak geneli böyle. iso 6400 nrnin had safhada kullanmaya hiç lüzum yok. wbsini herhalde kullanan kişi kendi ayarlamış ancak tatminkar durmuyor.

bu fluluk neden var anlayabilmiş değilim. Ahmet abi tamam gren yokta nerede hani detaylar

Bu arada Ahmet abi yapacağın geziden sonra bu forum ahalisi adına senden ricam örnekleri raw olarak koyar mısın?

Her ne olursa olsun bu makinanın değişik bir albenisi var(renkli olması değil boyutları ve özellikleri benim gönlümü fethetti açıkcası)
    Not: örnekler raw olarak da gelse makinanın verdiği jpeg ile raw dönüşümünden elde edilen jpeg arasında büyük farklılıklar olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 7 Ekim 2009; 23:58:43 >

• Dur sen ben onun canını okurum

Yavuz, sende öyle amatörler gibi 1-2 fotoya bakıpta önyargıda bulunma hemen..

Cihaz ortalığa bir çıksın bakalım gelsin, neler yapıyor hepbirlikte gözlerimizle görücez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 8 Ekim 2009; 0:48:40 >
  • Accuk detay buldum gibi hadi gene iyisiniz. 800iso.

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @
  • Hocam detay kaybından ziyade bir fluluk hakim şu koyduğun küçük ebatlı fotoda bile sanki netlememiş gibi bana öyle geldi

Renkler çok doğal ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

Hocam detay kaybından ziyade bir fluluk hakim şu koyduğun küçük ebatlı fotoda bile sanki netlememiş gibi bana öyle geldi

Renkler çok doğal ama

Adam makinaya yeni yeni alışıyo yaw. Daha önceki kedileri bi görsen...
  • Harbiden öyle adam salı günü çekmiş

Benim monitörümde keskinlik çok az ondan da olabilir

Bunu bizim canon topiğine de koydum makinadan gelen nr-off biçimdeki jpeg çıktısı belki yararı olur.
    ISO1600 ve ISO3200 canon 400d
    http://hotfile.com/dl/14036002/6782cab/Yeni_Klasr.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 8 Ekim 2009; 0:55:37 >
  • Bunun pek yararı olmaz Yavuz, çünkü verdiğin örnekteki ışıkta sorun olmaz zaten, önemli olan düşük ışıktaki performansı..

Elde çekim olarak düşük ışıkta denersen ozaman anlarsın olayı..
  • İllaki Ahmet abi hadi onu geçtim lens devreye girer falan girer filan girer gene olmaz.

Yalnzı bu vatandaşın ne zoru var anlayamdım hepsini iso 800de çekmiş.

Bu makinanın bu arkadaşın koyduğu kadarı ile imaj kalitesini rawda daha iyi işler yapacağını düşünürekten tuttum manzara resimleri iso 800 bir hayli güzel geldi
  • @Cromartie, @yildiz,
    Aşağıdaki fotograflar @katze' den aldım. Canon 400D' nin yazılımı Hack' lendikten sonra 3200 ISO ilavesi sonrası, Bu fotograflarda bir önemli gariplik var 800 ve 1600 ISO' fotograflar da bir yumuşaklık hatta bana göre detay kaybı da var ama Noise durumu iyi. ama 3200 ISO' da birden detaylar ve keskinlik belirgin bir şekilde artıyor ama noise' de belirgin. Evvelce ya bir topikteydi yada farklı bir forumda konu edilmişti Canon dSLR' ler NR' yi kapatsanız bile arka planda çalışıyor diye bana hiç inandırıcı gelmemişti. ama şu fotograflarda çok açık orjinal programda NR yi kapatsanız bile arka planda çalıştığı açık ama 3200 ISO extra geldiği için bu kipte NR ile ilişkisi kurulamadığından bence gerçekten NR kapalı bir konumda.
    K-x ile bir bağlantısı yok gibi görünüyor ama yazılanları tekrar tekrar okuyunca HELE Bİ ŞEYTANIN AVUKATLIĞINA SOYUNAYIM dedim. Çünkü her nedense foıtografları çeken vatandaş ısrarla 800 ISO' da çekmiş. NR açık mı Kapalı mı belli değil ama çalıştığı çok açık en azından arka planda Ve bence o fluğlukta NR' nin çalışması sonucu detay kaybından kaynaklanıyor.
    Biraz evvel @Cromartie' nin 1600 ve 3200 ISO fotograflarınada baktım her 2 fotografta mükemmel ama şaşılacak şekilde 3200 ISO çok daha keskin ve net.
    @Katze' den alıntı:
    ISO 800

ISO 1600

ISO 3200

@Cromartie' den alıntı:
    1600 ISO

3200 ISO

Fotoğraflar % 100 crop, NR kapalı.
    quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

Harbiden öyle adam salı günü çekmiş

Benim monitörümde keskinlik çok az ondan da olabilir

Bunu bizim canon topiğine de koydum makinadan gelen nr-off biçimdeki jpeg çıktısı belki yararı olur.
    ISO1600 ve ISO3200 canon 400d
    http://hotfile.com/dl/14036002/6782cab/Yeni_Klasr.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 8 Ekim 2009; 14:31:49 >

• @ikarahal,
    Beni bu konuda en çok Panasonic FZ-50 uğraştırmıştı. 2 sene evvel Ankara' da yoğun bir kar yağışı sırasında AltınParka gidip yüzlerce fotograf çekmiştim ve ve neşeyle eve dönüp PC başında o rezalet renk tonlamalarını görünce mak,nayı duvara atıp kırasım geldi. Beyaz tonlamasını düzeltebilmek için neler yapmadım. Sonunda yaptığım şuydu ve kanımca %90 da başarılı oldu. 2 kişisel ayar yaptım, ilki kapalı bulutlu havada temiz ve düz zemimde bir kar kütlesinin fotografını, 2. sinde ise aynı ortamın güneşli ama civarda etken olacak sadece gökyüzünün maviliği ve güneşin 2700 kelvinlik ışığı altında yine kar fotografını çektim. Duruma göre, makinanın tüm beyaz ayarlarını bir tarafa bıraktım ve hatta hiç kullanmadım satana kadar bu 2 kişisel ayarları kullandım. Sonuç en azından benim gözümün algıladığı ve Philips monitörün renk ayarlarına göre süper mükemmeldi.
    Sizin çalışmalarınıza da baktım ve beyaz ayarı normal değil. Aslında tabiatta saf beyazı bulmak mümkün değildir. Renkli film banyo ve baskısını bizzat kendiniz yaptıysanız, özellikle gökyüzü mavisi ile yeşilliklerin hatta güneşin doğuşu ve batışı sırasındaki turunculuk veya kızıllığın hatta bulutların koyu veya açık griliğinin tüm renkleri boyadığını görmüşsünüzdür. Bunları baskıda kaldırabilmek için bundan 30-40 sene önce çeşitli filtreler kullanıp bir nevi cambazlık yapardık.
    quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Kelvin konusunda cok guzel detaylara deginmisiniz. Benim gordugumde her makinanın tonlaması yorumu farklı, ozellikle awb de her makinada farklı ısıklarda renk sapması mutlaka oluyor. K10D modelinde yesil ton hakim mesela. Bir ara bu olaya taklımıstım ve evdeki mor renk bir kumasın dogru cıkmadıgını gormustum. Olay belliydi awb kelvin degeri dogru degildi. Bunu en dogru kelvinmetre ile olcerek alırız muhtemelen. Fakat o imkan yok. Objektif onune beyaz kagıt tutup kalibre ederek awb den daha dogru sonuc alınıyor. Ama bundanda iyi netice alınan beyaz ayarı filtreler var. Sonucta auto poz olcum bile %18 yansıma degeri veren gri kartla alınıyor. Olmadı pozometre ile. Auto ile makinalarda tam netice almak mumkun degil. Birseyler mutlaka eksik oluyor. Zaten D-SLR almanın espriside burada baslıyor. Kullanılan makinanın awb skalasınıda bilmek lazım. Mesela K10D modeli awb de renk sıcaklıgı 4000-8000 K arası calısmakta. Bu degerler bilinirse makinanın nerelerde yanılacagıda kestirilebilir.

Bu konuda DIY calısması yapmıstım ve hala onu kullanıyorum. Gunduz bile awb ayarında ufakta olsa sapmalar oluyor. Bende deneme yanılma ile en dogru sonucu bildigimiz plastik beyaz tabagı kullanarak aldım. Plastik tabagı dairesel sekiled kesip beyaz ayarını elle ayara alıp objektife tamamen kapatıyorum ve deklansore basıyorum. Boylece ortamın beyaz ayarını tanıtmıs oluyorm. Bu sekilde awb den cok daha dogru bir sonuc alıyorum. Renk histogramdan bakıp renk tablosundan gerekli duzeltmeyi yapıyorum boylece dogru tonları alıyorum. Gecen haftasonu bu is icin yapılmıs urunlere baktım. Hatta bir urun cok hosuma gitti. Plastik diktortgen kutuda beyaz ayarı filtresi, gri kart ve renk skalası koymuslar. Cuzdan gibi yapıda ve 2 boyutta yapılmıs cok kullanıslıydı. Gir kartlarada baktım ama onları muhafaza etmek bir sorun. Boyle urunler kullanılarak awb den daha dogru sonuclar alınabilir.

...........................

• Bu sıradışı örnekler pek bişey ifade etmez, ben bunlardan binlecesini gördüm asıl olan böyle absurtik yazı çizi vs fotoğrafından ziyade genel fotoğraf çekimlerindeki performansıdır. Çünkü aynı deneyleri ben zamanında k100d superle yapmıştım iso3200 ile buyrun pek fark yok.. O yüzden hikaye bunlar..

k100d super ile manuel netleme / iso3200 elde çekim düşük oda ışığı (hem 1/20 , hem 3200 asa , hem f/2.5 okadar düşük ışık yani)

eski bir ccd bile bunu yapıyorsa gerisi teferruattır. Demem oki genel çekim performansından bahsedin.. (portre - manzara - vs) Konumuzun dışınada gereksiz çıkmayalım..

buda başka bir örnek (yeterli bir ışık kaynağı ile)

Bakalım Standart K-x neler yapıcaz. Gelince görücez hepbirlikte..

• bipekkan

Onemli ve kritik fotografları raw cekmek en guzeli ve en garantisi. Raw da beyaz ayarını dusunmuyorsunuz.
    Kar fotograflarıda zordur. Ozellikle karda pozlama makinayı cok yanıltır biliyorsunuz.
  • K100D Superin en buyuk artısı mp in az olusu. Buyuk sensor az pixel harika iso performansını beraber getiriyor. K100D nin 1.7 MP/cm² pixel density degeri var. Pixellerin ısık yakalama yuzeyleri bayagı buyuk.
    O yuzden 200 isodan baslıyor.
    K10D modelinde bu deger 2.7 MP/cm² pixel density. Her iki makinayıda kullandım. K100D Super noise acısından bu yuzden daha basarılıydı.

• Taze dedik ama meğer eski fotolarmış ama en azından full olarak yeni vermişler.

İso 100 de bir miktar detay var gibi ama gene de NR açık anlaşılan.

iso 100 full crop...
  • @ikarahal,
    RAW tartışmasız en makulü.
    O makinada zaten iyice alışayım diye sürekli mauel ayarları kullanmıştım ve aynı karelerin belki farklı diyafram ve çekim hızı ayarlarıya 10-15 arası fotografını çekmiştim ve özellikle beyaz patlamasına meydan vermeyecek şekildeydi. Sonuç tüm renklerin üzerinde garip bir kahverengi ton hakimdi. Benim kar üzerinde kişisel beyaz ayarı için çektiklerimdi, yani beyaz kağıt vb. kullanacağıma ortamda bulunan karı, beyaz kağıt yerine kullanmıştım. Üstelik bu tonlama sadece kar değil normal manzara fotograflarındada çok belirgindi AWB' de, Oynanmamış kişisel ayarlarla çektiğim 1-2 örnek verebilirim ama konuyu dağıtıyorsun diye birileri kızabilir !
    quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

bipekkan

Onemli ve kritik fotografları raw cekmek en guzeli ve en garantisi. Raw da beyaz ayarını dusunmuyorsunuz.
    Kar fotograflarıda zordur. Ozellikle karda pozlama makinayı cok yanıltır biliyorsunuz.

• @Zommby,
    Acayip yavaş çalışan bir site bir fotografı org. boyutta 15 dk. indirebildim. Ortalama 7-8 kb/sn. PES walla ! Aşağıda RAPID' e yüklediğim 2 fotografta makina , tren'in ön cam yüzeyine odaklanmış ve detaylara özellikle plaka ve camdan görülen güneşliğin altıgen dokusuile o hizada istasyon zeminindeki lastik tekerlek ve zemindeki malzemenin tırtıllarına bakın. Bence netlik ve keskinlik çok iyi. Ancak fotografta odaklanan kesimde bile bir yumuşaklık var. Bu 2 nedenden olabilir. Ya NR kapalı olmasına rağmen arka planda etkisini gösteriyordur. Buna pek ihtimal vermiyorum 800-1600-3200 ISO olsa bir mantığı olabilir. 100 ISO' da ne gerek var. Ya da fotografı çeken Fabrika ayarlarında çekiyor ve Sharpness normal Fb ayarlarında bırakılmış. Neden bu olabilir. Bunun dışında bu makina CMOS sensörlü olmasına rağmen renkleri ve doygunluğu çok hoşuma gitti. 2. fotografda sadece %20 keskinlik verdim ve sonuç ortada. Tahminimce makina fb. ayarlarında bırakılmış. Eğer makinadan ek bir keskinlik verilseydi ilave çok az bir keskinlik verdiğimde kontrastlı obje kenarlarında aşırı parlama başlardı. Bu fotografta olmadı. Kullanılan lens tahminimce kit lens 18 mm F:8 ve 1/400 sn. perde hızında, 100 ISO' da çekilmiş. Kenarlarda ve köşelerde kabul edilebilir renk sapmaları, mor saçaklanmalar var. Sonuçta adı kit lens ve kanımca iyi bir lens.
    http://rapid-share.com/files/290633690/TREN.rar.html
    quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

Sıcak sıcak taze yeni full örnekler. Her çeşit iso mevcut bu sefer...

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&sl=zh-CN&tl=en&u=http://product.pchome.net/digital_dc_pentax_k_x/sample-162488-1.html&prev=hp&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhgUMUMTSRNW3staXynO_yeEMWCAuQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 9 Ekim 2009; 13:00:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@Zommby,
    Acayip yavaş çalışan bir site bir fotografı org. boyutta 15 dk. indirebildim. Ortalama 7-8 kb/sn. PES walla ! Aşağıda RAPID' e yüklediğim 2 fotografta makina , tren'in ön cam yüzeyine odaklanmış ve detaylara özellikle plaka ve camdan görülen güneşliğin altıgen dokusuile o hizada istasyon zeminindeki lastik tekerlek ve zemindeki malzemenin tırtıllarına bakın. Bence netlik ve keskinlik çok iyi. Ancak fotografta odaklanan kesimde bile bir yumuşaklık var. Bu 2 nedenden olabilir. Ya NR kapalı olmasına rağmen arka planda etkisini gösteriyordur. Buna pek ihtimal vermiyorum 800-1600-3200 ISO olsa bir mantığı olabilir. 100 ISO' da ne gerek var. Ya da fotografı çeken Fabrika ayarlarında çekiyor ve Sharpness normal Fb ayarlarında bırakılmış. Neden bu olabilir. Bunun dışında bu makina CMOS sensörlü olmasına rağmen renkleri ve doygunluğu çok hoşuma gitti. 2. fotografda sadece %20 keskinlik verdim ve sonuç ortada. Tahminimce makina fb. ayarlarında bırakılmış. Eğer makinadan ek bir keskinlik verilseydi ilave çok az bir keskinlik verdiğimde kontrastlı obje kenarlarında aşırı parlama başlardı. Bu fotografta olmadı. Kullanılan lens tahminimce kit lens 18 mm F:8 ve 1/400 sn. perde hızında, 100 ISO' da çekilmiş. Kenarlarda ve köşelerde kabul edilebilir renk sapmaları, mor saçaklanmalar var. Sonuçta adı kit lens ve kanımca iyi bir lens.
    quote:

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&sl=zh-CN&tl=en&u=http://product.pchome.net/digital_dc_pentax_k_x/sample-162488-1.html&prev=hp&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhgUMUMTSRNW3staXynO_yeEMWCAuQ

Tercümeyi Türkçe yapınca baya bir hızlıydı bende. Renkler şahane ama şu fluluk sinir ediyor. Rapid linkin bende çalışmadı o yüzden senin verdiğin keskinliği göremedim ama havadaki tellerin kenarlarında olan parlama zaten keskinlik verildiğini gösteriyor önceden. Bazı fotoların kit lensle çekildiği doğru ki forumlarda oldukça fazla mor saçaklanma olduğundan bahsediliyor zaten.

• pentax resmi olarakta satılacakmış ileride bu ürün garantili kaça satılır merak ediyorum.
    Saygılar
  • @Zommby,
    Sonradan aklıma geldi. Pek emin değilim ama Bu makinada kullanılan kit lensler diğerlerinden farklı Acaba farklı olan nokta bu mu? O keskinliği veren aslında tartışmasız lens. Bende limited lenslerle çekilmiş öyle fotograflar elime geçtiki son zamanlarda özellikle portre çekimlerinde gövdenin performansını açıkça belli ediyor. Sizin örnekteki hanımın saçları, cilt net ve keskin değil. Bu durum lenstende kaynaklanıyor olabilir.
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@Zommby,
    quote:

Tercümeyi Türkçe yapınca baya bir hızlıydı bende. Renkler şahane ama şu fluluk sinir ediyor. Rapid linkin bende çalışmadı o yüzden senin verdiğin keskinliği göremedim ama havadaki tellerin kenarlarında olan parlama zaten keskinlik verildiğini gösteriyor önceden. Bazı fotoların kit lensle çekildiği doğru ki forumlarda oldukça fazla mor saçaklanma olduğundan bahsediliyor zaten.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.