Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
312.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@Zommby,
    Sonradan aklıma geldi. Pek emin değilim ama Bu makinada kullanılan kit lensler diğerlerinden farklı Acaba farklı olan nokta bu mu? O keskinliği veren aslında tartışmasız lens. Bende limited lenslerle çekilmiş öyle fotograflar elime geçtiki son zamanlarda özellikle portre çekimlerinde gövdenin performansını açıkça belli ediyor. Sizin örnekteki hanımın saçları, cilt net ve keskin değil. Bu durum lenstende kaynaklanıyor olabilir.

Problem de orda zaten...O hanımın çekildiği lens 77mm limited. Yakın plan çekimlerde hep kaliteli lensler kullanılmış.
  • Olmadı şimdi Lensler hk. çok bir bilgim yok ama limited lensler zaten sınırlı sayıda üretilen süper kalite lensler diye biliyorum. O zaman ya NR tamamen devre dışı olamıyor yada menüde sharpness istenilen seviyede değil. Ciltte fluğluk iyice belirgin. Bir diğer ihtimal çeken kişi tamamen ham fotografları hiçbir müdahale yapmadan koymuş olabilir.
    Bana linkini verirsen bir kaç deneme yapmak istiyorum org üzerinde @Zommby....
    quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

Problem de orda zaten...O hanımın çekildiği lens 77mm limited. Yakın plan çekimlerde hep kaliteli lensler kullanılmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

Olmadı şimdi Lensler hk. çok bir bilgim yok ama limited lensler zaten sınırlı sayıda üretilen süper kalite lensler diye biliyorum. O zaman ya NR tamamen devre dışı olamıyor yada menüde sharpness istenilen seviyede değil. Ciltte fluğluk iyice belirgin. Bir diğer ihtimal çeken kişi tamamen ham fotografları hiçbir müdahale yapmadan koymuş olabilir.
    quote:

Link bende oldukça hızlı şu anda. Bu açılmazsa daha önce verdiğim linkin ikinci sayfasında foto.

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&sl=zh-CN&tl=en&u=http://product.pchome.net/tools/see.php%3Fb%3DaHR0cDovL2ltZy5wcm9kdWN0LnBjaG9tZS5uZXQvc2FtcGxlX3BpYy8wMC8xNi8yNC84OC8xNjI0ODhfMV81LkpQRyZwYWdlTmFtZT1zYW1wbGVfcGljX3NlZSZzYW1wbGVfcGljX2lkPTMwMDYz%26m%3D8733afc10df590b399f8dbc79dac145d%26title%3DIMGP0065&prev=hp&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhg7Ssi0N3wVpTwLme7A5UgesWXwdA

Bu link daha hızlı olabilir...

http://product.pchome.net/digital_dc_pentax_k_x/sample-162488-2.html

Bu arada çekimlerde kullanılan lensler:

DA L 18-55mm F3.5-5.6AL II

FA 77mm F1.8 limited

SMC PENTAX-DA 300mm F4 ED [IF] SDM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zommby -- 10 Ekim 2009; 14:19:48 >

• @Zommby,
    Aynı sayfadan başka fotograflarada bakacağım tek bir fotografla karar vermek doğru olmaz ama daha evvelcede Fuji S100FS' de de çok tartışma konusu olmuştu 2 yıl evvel. Mavi kare ve daire içine aldığım ve gelişi güzel oluşan bu detay bozuklukları aslında konvertörlerin çevrim sırasındaki kayıplarıdır. Ve genelliklede bu tür durumlar yazılımla düzeltiliyor. Nitekim konu ettiğim makinada çıkan bir güncelleme sonrasında düzeltildi.

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

İlk Fotograf Org' den %100 crop, 2. Fotograf %40 Keskinlik verdim, 3. ise keskinliğe rağmen oluşan gelişi güzel detay kayıpları.

quote:

quote:

Olmadı şimdi Lensler hk. çok bir bilgim yok ama limited lensler zaten sınırlı sayıda üretilen süper kalite lensler diye biliyorum. O zaman ya NR tamamen devre dışı olamıyor yada menüde sharpness istenilen seviyede değil. Ciltte fluğluk iyice belirgin. Bir diğer ihtimal çeken kişi tamamen ham fotografları hiçbir müdahale yapmadan koymuş olabilir.
    quote:

Link bende oldukça hızlı şu anda. Bu açılmazsa daha önce verdiğim linkin ikinci sayfasında foto.

..................................

Bu link daha hızlı olabilir...

..................................

Bu arada çekimlerde kullanılan lensler:

DA L 18-55mm F3.5-5.6AL II

FA 77mm F1.8 limited

SMC PENTAX-DA 300mm F4 ED [IF] SDM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 10 Ekim 2009; 15:00:15 >

• Hocam foto direk kıza odaklanmadığı için bu tür bir inceleme doğru olmaz kanısındayım bu bir portre çalışması değil herşeyden önce. Takıldığımız nokta makinanın NR off olayı tam olarak var mı yok mu onu bilmiyoruz. Öğrendiğimiz zaman zaten sorun kalmayacak.

Mesela forumlarda aşağıdaki foto için çok şey yazıldı çizildi. Fotoyu çekenin kasten kötü çekmesinden tutunda, en acemi fooğrafçının bile böyle bir foto çekemiyeceği bunu çekenin rakip firmanın casusu olduğuna kadar...

http://www.flickr.com/photos/mbdb/3981826828/sizes/o/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zommby -- 10 Ekim 2009; 15:25:41 >

• Ahmet abi (yildiz) bile o şahısdan foto örneği gösterdiğine göre öyle bir şey olamaz.

Bir de rakip firmaların bu modelle uğraşacağını hiç sanmam daha önemli işleri var onların
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

Ahmet abi (yildiz) bile o şahısdan foto örneği gösterdiğine göre öyle bir şey olamaz.

Bir de rakip firmaların bu modelle uğraşacağını hiç sanmam daha önemli işleri var onların

En kaliteli lensin bile kusurlarını ortaya çıkaran odak aralıkları olur. Sana tanıtasın diye makina verseler. Gidip makinanın neler yapabileceğini mi göstermeye çalışırsın yoksa üzerindeki lensin kusurlarını mı ortaya çıkarmaya çalışırsın.
  • Bir de fotolardaki pozlamaya bakın derim ben
  • @Zommby,
    Benim işaret etmek istediğim nokta o değildi. Ben fotografları incelerken sadece monitör üzerinden bakmıyorum PC üzerinden projejeksiyonla yaklaşık 10 misli büyülterek perde de bakıyorum. Burada değindiğim nokta örneğin birbirleriyle paralel Dikey veya yatay ya da açılı farketmez 1400-2200 pixel sıklığında ince düz giden çizgiler düşünün. Eğer bu çizgiler objektif ve dolayısıyla sensör tarafından aynen algılanabiliyor ve A/D -D/A konvertörlerden de orjinal işaret gibi geçiyor ve işleniyorsa sonuçta ekran veya baskıda bu izgilerin her biri KESİKSİZ olarak seçilebilmelidir. Burada yer yer pul pul detay kayıpları oluşuyor. Buna benzer bir olay konu ettiğim makinada da yaşanmıştı. Olay eğer tümüyle , tek neden olarak NR nedeni ile olsa bu kayıp belirli bir piksel sıklığının üstünde ve her alanda görülürdü. Daire içine aldığım alanları özellikle seçtim. Bunun dışında daha %10 keskinlik verdiğimde cildin deri yapısı yer yer beliriyordu ama saçlar gibi pixel yoğunluğu fazla olan alanlarda bu mümkün değil. Aslında objektif bariz bir şekilde soldaki şahsın beyaz tişörtünün yazılarına odaklanmış. Burada konturlar son derece net keskin ancak biraz beyaz patlamasıda mevcut, bu nedenle kumaş dokuma desenini incelemek mümkün değil ama sol yanında arkaya doğru bir miktar belli ve o noktada fotograf büyütülünce yer yer detay kayıpları beliriyor Bunu monitörde görebilmek çok mümkün değil. Bunu görebilmek için %100 crop yapılan yeri 2-3 misli büyültüp bakmak gerekir. Zemini fazla dağıtmadan.
    Aslında fazla detaya biz girdik istemeden. Nasıl olsa makina çıkacak bu durum belkide o fotografları çeken kişinin elindeki makinaya mahsus bir durumda olabilir. Bekleyelim.
    Verdiğiniz linkteki fotografa aynı yöntemle baltım... Exif bilgileri şöyle:

Görüntü Tanımı9
    Yapı PENTAX
    Model PENTAX K-x
    Yönlendir upper left
    User comment
    X Karar 72
    Y Karar 72
    Pc Yazılımı K-x Ver 1.00
    Tarih Zaman 2009:10:03 17:18:59
    Sanatçı
    YCbCr Durum co-sited
    Telif Hakkı
    Zamanı Çıkar 1/15 s
    F-Numara 3.5
    Program çIKAR Normal program
    ISO speed ratings 800
    Date/time original 2009:10:03 17:18:59
    Date/time digitized 2009:10:03 17:18:59
    Component config YCbCr
    Exposure bias value 0
    Metering mode Center Weighted Average
    Flash
    Focal length 18 mm
    Colorspace sRGB
    Pixel X dimension 4288
    Pixel Y dimension 2848
    Sensing method One-chip color area sensor
    Koyulaştırdığım noktalara bakılırsa çeken ya çok acemi ya da SALATALIĞIN tekiymiş. Fluğluk makinanın aşırı sallantısından ve 1/15 sn. çekim hızına dayanamamış SR kontrol... İlk defa bir kit lensin merkezinde mor saçaklanma ve renk sapmalarına rastlıyorum. Lenste de bir prb. olabilir. Çünkü odaklanmada YOK !. 800 ISO' da ayrıca anormal bir NR kontrol var Bu da işi, iyice içinden çıkılmaz hale getirmiş. Ayrıca AWB' de az biraz sapıtmış.
    İşin doğrusu O fotografın orada bulunması HİÇ doğru değil......

quote:

Hocam foto direk kıza odaklanmadığı için bu tür bir inceleme doğru olmaz kanısındayım bu bir portre çalışması değil herşeyden önce. Takıldığımız nokta makinanın NR off olayı tam olarak var mı yok mu onu bilmiyoruz. Öğrendiğimiz zaman zaten sorun kalmayacak.

Mesela forumlarda aşağıdaki foto için çok şey yazıldı çizildi. Fotoyu çekenin kasten kötü çekmesinden tutunda, en acemi fooğrafçının bile böyle bir foto çekemiyeceği bunu çekenin rakip firmanın casusu olduğuna kadar...

http://www.flickr.com/photos/mbdb/3981826828/sizes/o/

• Hocam ben o kadar derinine inmeye şu aşamada gerek olduğunu sanmıyorum henüz. Misal kırmızı renkli olan model çıkış tarihi 17 gün ertelendi. Bu gibi sorunlar için zaten firmware update yaparlar.

Ben gene taze taze ultra high iso fotolarını veriyim sen derinlere dal gene...

12800-6400 iso örnekler:

http://www.flickr.com/photos/29738823@N02/3995214215/in/set-72157622549473808/
  • Ben de tam karar vermenin dayanılmaz hafifliğiyle mutlu mesut bekliyorken makineyi içime kurt düşer gibi oldu şimdi.

Neyse şunun şurasında 1 hafta kaldı çıkmasına haftaya daha iyi incelemeler, örnekler sunulur sanırım forumlarda. Daha net konuşabiliriz.
  • quote:

@Zommby,
    Acayip yavaş çalışan bir site bir fotografı org. boyutta 15 dk. indirebildim. Ortalama 7-8 kb/sn. PES walla ! Aşağıda RAPID' e yüklediğim 2 fotografta makina , tren'in ön cam yüzeyine odaklanmış ve detaylara özellikle plaka ve camdan görülen güneşliğin altıgen dokusuile o hizada istasyon zeminindeki lastik tekerlek ve zemindeki malzemenin tırtıllarına bakın. Bence netlik ve keskinlik çok iyi. Ancak fotografta odaklanan kesimde bile bir yumuşaklık var. Bu 2 nedenden olabilir. Ya NR kapalı olmasına rağmen arka planda etkisini gösteriyordur. Buna pek ihtimal vermiyorum 800-1600-3200 ISO olsa bir mantığı olabilir. 100 ISO' da ne gerek var. Ya da fotografı çeken Fabrika ayarlarında çekiyor ve Sharpness normal Fb ayarlarında bırakılmış. Neden bu olabilir. Bunun dışında bu makina CMOS sensörlü olmasına rağmen renkleri ve doygunluğu çok hoşuma gitti. 2. fotografda sadece %20 keskinlik verdim ve sonuç ortada. Tahminimce makina fb. ayarlarında bırakılmış. Eğer makinadan ek bir keskinlik verilseydi ilave çok az bir keskinlik verdiğimde kontrastlı obje kenarlarında aşırı parlama başlardı. Bu fotografta olmadı. Kullanılan lens tahminimce kit lens 18 mm F:8 ve 1/400 sn. perde hızında, 100 ISO' da çekilmiş. Kenarlarda ve köşelerde kabul edilebilir renk sapmaları, mor saçaklanmalar var. Sonuçta adı kit lens ve kanımca iyi bir lens.
    http://rapid-share.com/files/290633690/TREN.rar.html
    quote:

Sıcak sıcak taze yeni full örnekler. Her çeşit iso mevcut bu sefer...

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&sl=zh-CN&tl=en&u=http://product.pchome.net/digital_dc_pentax_k_x/sample-162488-1.html&prev=hp&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhgUMUMTSRNW3staXynO_yeEMWCAuQ

Senin trene napmış adam bak ilgini çekecek kesin...

http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=zh-CN&tl=en&u=http%3A%2F%2Fblog.pchome.net%2Farticle%2F210754.html

• http://www.flickr.com/photos/29738823@N02/3995974846/sizes/o/

Bu foto K-X gece çekiminden bir örnek, sizce diğer makinelere göre ne seviyede kalitesi?

Bir de hala fotoların netliği bakımından K20D ve K-X arasında kararsız kaldığım oluyor, açıkcası K-X ile hayalkırıklığı yaşamaktan çekiniyorum.
  • K20D üst segment mutlaka işleme farkı olacaktır kıyaslamak doğru olmaz. K-x ise henüz piyasaya dahi çıkmayan ve amatör kullanıcıların elinde birkaç örneği yayınlanan bir gövde. Örnekler fena değil gibi duruyor tabiki gerçekleri elimize alıp kendimiz denediğimizde görücez, örneğin orta segmenttin eniyileri sayılan d300, 40d yada k20d gibi üstün gövdelerde dahi bazen nice berbat çekimler görüyoruzki bunu asla birebir görüp denemeden gövdenin performansına bağlamak yanlış olur. Aralarında detay ve tonlama açısından orta segmenti aratmayacak örnekleride mevcut K-x in.
  • işte k-x ler

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @
  • Beyler Pentax K-X modeli amerika'da satışa sunulmuş durumda eğer almayı düşünenler olursa muhtemelen bir ay içerisinde makinayı getittirebilirim.
    Fiyatı hakkında yorumlar yapmayayım ama tahmini 18-55 kit lens BEYAZ body 1200 tl
    18-55 ve 55-300 f4/5,6 ED lens 1500 tl ye getittirebilirim.
    Almayı düşünenler olursa PM atabilirler...
  • Amerikada nerde satışa çıktığını öğrenebilir miyim zira Pentax'ın kendi sitesinde ve amazonda pre order olarak gözüküyor.
  • bhphotovideoda şu anda satışta görünüyor ama kasımda dağıtım başlayacakmış, yani 15 günlük bir bekleme söz konusu

http://www.bhphotovideo.com/c/product/651676-REG/Pentax_16394_Pentax_K_x_Digital_SLR.html
  • Siyah ve Beyaz 3 gün sonra 16 ekimde satışta.. Kırmızı ve Navy mavis ile diğer renkler kasımda satışına başlanıyor..

Japonyada diğer renklerin siparişinde yoğunluk olduğu yazıyor. (özellikle kırmızı renkte sipariş fazlalığı nedeniyle yetiştiremedikleri için 17 gün ertelenmiş)

Pentax.jp sitesinde bilgi mevcut..

Bunlarda siparişi alınan diğer renklerin birkısmı >>

http://www.amazon.co.jp/s/ref=nb_ss_0_6?__mk_ja_JP=%83J%83%5E%83J%83i&url=search-alias%3Daps&field-keywords=pentax+k+x&x=0&y=0&sprefix=pentax

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 13 Ekim 2009; 19:38:36 >

• Alanlardan incelemelerini bekliyorum...Ben ancak yılbaşında alabilirim.Birde 55-300mm lens nasıldır acaba onunla birlikte almaya değer mi
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.