Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
312.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

K-x + 18-55mm kit

bence muhteşem...

• Kesinlikle katılıyorum +1

Renklerin doğallığı ve detaylar kit lens ile dahi üst düzey görünüyor. Bu daha iyi lenslerde daha iyi sonuç demek. Bu sınıfta incelediklerimin eniyisi diyebilirim (D90 - 500D dahil)

Ayrıca testlerde video çekimlerindeki gövdeden titreşim önleyicinin olumlu etkisi dikkatimi çekti. Bu zoom lenslerde (markaya bağlı kalmaksızın her çeşit zoom lenste) çok avantajlı bir durum.
  • @enzof Hocam iyi de 30 fps çekebilmek bir yetenektirki bir aletin işlemcisi 30fpsye izin vermiyorsa zaten onu 30fps yapamazsınız. Ama 30 fpsyi 24 de yaparsınız 10 da. Bu firmware ile daha kolay işleme, zamandan pil ömründen ve kapladığı yerden fayda sağlanacak.
  • 30 fps işin aslında amerikalılara yapılmış bir yalakalıktır. Pratikte abd dışı tüm ülkelerde 30 fps nin hiçbir espirisi yok. Çünkü o 30 fps abd nin NTSC sistemi içindir. Diğer tüm ülkeler pal sistemini kullandıklarından 24 fps ye ihtiyaç duyarlar... Yani pil ömrü ile falan alakalı bir durum değil, diğer ülkedeki kullanıcılar akıllarına geldiği için yapılan bir yama olarak görüyorum.. Geç kalınmış bir adım.

ABD uşağı canon işte daha nediyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatihKOC -- 21 Ekim 2009; 22:13:48 >
  • Ahmet abi sen şimdi bana mı sövdün, cromartie ya mı Canona mı Nikona mı anlamadım

dslr fc da gözlerimin en aradığı isimdin bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatihKOC -- 21 Ekim 2009; 22:30:53 >
  • Oraya bişey yazıp da sonradan sildiğin gözümden kaçmadı ama naber
  • " Daha çok beklersin, benim işim olmaz kavga dövüşle.. Fotoğraflarla döver, çeker giderim.. "

• Yeni K-x 6400 iso gece fotoları:

http://informationondigitalcamera.blogspot.com/2009/10/pentax-k-x-night-shots-at-iso6400.html

Bu da değişik isolarda ortaya karışık...

Alet yüksek iso ve renk konusunda ne kadar başarılıysa crop olayında da bir o kadar berbat görünüyor.

http://www.flickr.com/photos/heartlogic/sets/72157622494864286/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zommby -- 22 Ekim 2009; 0:48:47 >

• K-x + 18-55mm

• mükemmellllllllllllllllllllll
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatihKOC

30 fps işin aslında amerikalılara yapılmış bir yalakalıktır. Pratikte abd dışı tüm ülkelerde 30 fps nin hiçbir espirisi yok. Çünkü o 30 fps abd nin NTSC sistemi içindir. Diğer tüm ülkeler pal sistemini kullandıklarından 24 fps ye ihtiyaç duyarlar... Yani pil ömrü ile falan alakalı bir durum değil, diğer ülkedeki kullanıcılar akıllarına geldiği için yapılan bir yama olarak görüyorum.. Geç kalınmış bir adım.

ABD uşağı canon işte daha nediyeyim

Dün gece yari geyik bir mesaj yazmiştim ,silmişler mesajimi.. Bu dhnin yoneticilerini anlamak mümkün değil ya. Millet konu dısında birbirine küfür eder birşey olmaz ,biz burda yari geyik makinayla ilgili birşey yaziyoruz siliyorlar...

Neyse bu üstteki eleştiride haksizlik var ama. Yalakalikla falan bir ilgisi yok. Ayrica Diğer tüm ülkeler pal kullanmaz. Başta Japonya olmak üzere Güney Kore gibi gelişmiş ülkelerde NTSC kullaniyor. Yani üretici ve üreticinin en büyük pazarlari ntsc kullanirken hangi akla hizmet pala gore yapsinlar.. Yalakalikla falan uzaktan yakindan bir ilgisi yok yani

• Belki 20 kadar fotografa baktım. Malesef tam boyutta neden bu kadar keskinlik ve detaydan yoksun bir anlamda veremedim. Tam boyut tam bir fecaat. Tamam fotografları 3 mpx boyutuna indirince bir sorun yok gözüküyor ama tam boyutta bu kadar da olmaması gerekir. Hele bunları projeksiyonda perdeye yansıtıp inceleyince ? Benim A-620' nin detayları bile 7 mpx de açık ara solluyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

Yeni K-x 6400 iso gece fotoları:

http://informationondigitalcamera.blogspot.com/2009/10/pentax-k-x-night-shots-at-iso6400.html

Bu da değişik isolarda ortaya karışık...

Alet yüksek iso ve renk konusunda ne kadar başarılıysa crop olayında da bir o kadar berbat görünüyor.

http://www.flickr.com/photos/heartlogic/sets/72157622494864286/

• Harika fotoğraflar gerçekten.
    Jpeg ile raw arasında muazzam bir fark var. Özellikle de renklerde.
  • quote:

Boşver sen Mahmut (mboyaci) ; keyfine bak, fotoğraflara bak.. biri kuyuya taş atınca böyle oluyor ortalık işte

Ahmet abi bu forumda keyfimize bakabilmek için K20D ,1d mark d3 hasselblad mamiya leica firt zirt killer demek lazim
    Ayrica Ahmet abi biri kuyuya taş atti şeklinde hakaret etmende bence hoş değil.. Sonuçta forum ortaminda makinalari tartişiyoruz. 1d mark 4'e bile tonla eleştiri yapiyor millet ,kimse cıkıp siz delisin demiyor

Neyse herşeyden ote hayirli olsun Pentax'a yeni makinasi..

• Walla Ahmet Bey ben gördüğümü yazıyorum.ç FECAATSE, FECAATTİR. Bunun benim yazdıklarımla uzaktan yakından bir ilişkisi olmadığı gibi linkte verilen bu görüntüleri, ben bir yerimden uydurmuyor yada kafayada takmıyorum..
    Verdiğiniz son 4 fotografta her ne kadar org. kaynağı vermediyseniz de, görüldüğü kadarıyla PENTAX' ın o meşhur JPEG formatındaki ANORMAL YETERSİZLİĞİ AYNEN DEVAM EDİYOR demektir.
    Bu görüntüleride siz verdiniz....
    quote:

Boşver sen Mahmut (mboyaci) ; keyfine bak, fotoğraflara bak.. biri kuyuya taş atınca böyle oluyor ortalık işte

Bülent bey (bipekkan) ; sizde herşeyi bukadar takmayın kafanıza, yazıktır

Bu kit lens ile çekilen örnekleri full inceleyin bakalım bu değerlerde a-620 yi kaç kere ezer.

Gerçi bunu yazmanız bile tam bir fecaat ya neyse

....................................

Jpeg - Raw farkı

Raw (işlenmemiş ham) fotoğrafta Prime-2 işlemcinin detayları işlemesi herzamanki gibi üst düzeyde.

• K-x + 55-300mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 22 Ekim 2009; 14:50:10 >

• Evvettttt makinaları 1 haftadır alıp kullanmaya başlayanlar bol bol foto yüklemiş....Aşağıda NR kapalı bir sürü örnek bulabilirsiniz. iyi incelemeler.

http://pentax.photoble.net/?L=en&page=1&camera=PENTAX+K-x
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

Walla Ahmet Bey ben gördüğümü yazıyorum.ç FECAATSE, FECAATTİR. Bunun benim yazdıklarımla uzaktan yakından bir ilişkisi olmadığı gibi linkte verilen bu görüntüleri, ben bir yerimden uydurmuyor yada kafayada takmıyorum..
    Verdiğiniz son 4 fotografta her ne kadar org. kaynağı vermediyseniz de, görüldüğü kadarıyla PENTAX' ın o meşhur JPEG formatındaki ANORMAL YETERSİZLİĞİ AYNEN DEVAM EDİYOR demektir.
    Bu görüntüleride siz verdiniz....

O fotoların olduğu Kore kaynağını daha önceden ben incelemiştim. Festival görüntüleri çok güzel olmasına rağmen Full olmadığı için de buraya koymak istememiştim.

http://www.popco.net/zboard/zboard.php?id=dica_forum_pentax&page=2&sn1=&divpage=2&sn=off&ss=on&sc=on&select_arrange=headnum&desc=asc&no=5787

http://www.popco.net/zboard/zboard.php?id=dica_forum_pentax&page=2&sn1=&divpage=2&sn=off&ss=on&sc=on&select_arrange=headnum&desc=asc&no=5794

http://www.popco.net/zboard/zboard.php?id=dica_forum_pentax&page=1&sn1=&divpage=2&sn=off&ss=on&sc=on&select_arrange=headnum&desc=asc&no=5820

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.