Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
312.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslında bu tarz yersiz, anlamsız tartışmalara girmeyi hiç mi, hiç sevmem. Ama nedense Bu markaya "yaw ! kaşın biraz yukarıda" denilse bu markayı kullananlardan belli bazı kişiler (Önemli bir bölüm arkadaşımız hariç) Adeta bu markanın meccani distribütörü (!) ya da bu markaya bağlı reklam ajansı gibi davrandıkları da açık bir gerçek.
    Bu hiç HOŞ değil, üstelik eleştride bulunanları dolaylı ya da dolaysız DELİ veya FECAAT olarak nitelendirme hakkı da kimsede yoktur.
    Bu forumda önemli bir kısmımız ben dahil profesyonel değiliz. Olanlarımızından bir arkadaşımız (!) da profesyonelliğini, Sağ olsun "FOTOGRAFLA ADAM DÖVEREK"(Orjinali ......Fotoğraflarla döver, çeker giderim..)kanıtlıyor zaten !,
    Şahsımla ilgili eleştirinize gelince, Böyle eleştriye can kurban, Çoğu topikte yeri, sırası geldikçe RAW formatında fotograf çekmeyi, sonra saatlerce PC başında oturup yapay harikalar (!) yaratmayı hiç sevmediğimi ve bu nedenle de benim için önemli olan, sıkıştılmış kipte (JPEG veya benzeri) en iyi neticeyi veren makinanın olduğunu defalarca belirttim. (Beğenin ya da beğenmeyin, kişisel tercihim malesef bu yönde....Elbette bu tercihim "fotoğrafın aslı RAW dır" gerçeğini değiştirmiyor...)
    Şunu da açıkçası anlayamıyorum. "dSLR-Compact karşılaştırılması YAPILAMAZ ! ". NEDEN ?. Sadece son verilen örnekte K-x' in JPEG' de çekilen ve renk detayları ile keskinlik ve detayın garip bir şekilde neredeyse %40-50 kaybolduğu O fotografları, o Compact diyerek küçümsediğiniz A-620 nin (Bildiğim 4 makina daha var farklı markalarda, A-620 yi kullandığım için örnekliyorum) bir tek kare fotograflarında bile ASLA ve ASLA GÖREMEZSİNİZ. Keşke Şu an imkan olsaydı da aynı şartlar altında deneyebilseydik. Ayrıca, kullandığınız 5D' nin özellikle bu konuda hakkını yemeyin lütfen
    Kaldı ki işin başından beri bu makinada renklerin doğallığı ve canlılığı ile yüksek ISO' lardaki başarısını gözlemlediğimi ama iş detay zenginliğine ve keskinliğe (yatay ve dikeyde okunabilen Pixel sayısı) gelince muhtemel nedenlerini de açıklayarak (doğrudur/yanlıştır) özellikle org. boyutlarda K20D' nin çok çok gerisinde kaldığını (Üstelik bu değerlendirmemi farklı markalarla da yapmıyorum) söyleyende benim. Kaldı ki verilen max 2-3 mpx ölçülerindeki üretici Firma fotograflarına da ne derece GÜVENİLİR, takdirinize bırakıyorum. Hepsi bir tarafa, bu tarz fotografların bu konudaki gerçeği yansıtmayacağı, açıkçası bu ölçülerdeki malzemenin amatörlere hitap ettiği de bir gerçek..... Bunu söylerken amatörleri küçümsediğim asla düşünülmesin. Bende Bir AMARTÖRÜM sonuçta.....
    quote:

Orijinalden alıntı: enzof

Sayın bipekkan, fotoğrafın aslı RAW dır. İstesenizde istemesenizde profesyonel seviye makine kullanan biri JPEG den maksimum medet umuyorsa ne yaptığını pek biliyor sayılmaz. Sizin bu konudaki bilgi ve deneyim eksikliğinizi kompakt - dslr kıyaslaması yaparak gösteriyorsunuz, bence Ahmet bey haklı ve örnekleride bilerek vermiş (Sanırım kaynaklar Japon - yada Kore menşeili) Çünkü her istediğinize link vermişti zamanında sizde Japonca olmasın falan demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.

Ben Canon 5d kullanıyorum (eşimin ve arkadaşlarımın elinde) bazen bu FF gövde bile tanıyamadığım bir berbatlıkta fotoğraf veriyor. Jpeg modda detayları yarıdan fazla kayboluyor. Eğer olay anı kurtarmaksa amenna ancak detaylar önemliyse RAW şart. Gövde kullanıcıya göre değişir, her örneği profesyonel kullanıcı çekmiyorki ona göre yorum yapmak lazım. Ben şahsen ışık ve renk koşullarını göze alarak her değerde çekilen bu örnekleri heleki bu fiyata çok beğendim ve yedek gövde olarak almayı bile düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mboyaci

Ahmet abi bu forumda keyfimize bakabilmek için K20D ,1d mark d3 hasselblad mamiya leica firt zirt killer demek lazim
    Ayrica Ahmet abi biri kuyuya taş atti şeklinde hakaret etmende bence hoş değil.. Sonuçta forum ortaminda makinalari tartişiyoruz. 1d mark 4'e bile tonla eleştiri yapiyor millet ,kimse cıkıp siz delisin demiyor

Neyse herşeyden ote hayirli olsun Pentax'a yeni makinasi..

yildiz'in bana itham ettiği şey kendisini gösteriyor buraya yazacak şeyim çok inanın, ancak büyüklük bende kalsın diyorum. Pentax'a bir şey söyledik de itham edildiğimiz duruma bakın, ne kadar vahim bir durum. Yazık.

• @Zommby,
    Verdiğin linklerde "ÜYE GALERİ"sayfalarında onlarca fotograf var, kimi Katolik Kutsal Surisan Kilisesi toplantısından veya kilisenin enteresan görüntüleri bazıları Seul Orman gezisinden, Vaftiz töreni sırasında (Sağ olsun FireFox' un Korece tercüme servisi ) çekilmişler ve org boyutları yok. Epey fotografa PC' ye indirerek baktım. Mükemmel renkler ama gerisi malum. Bu boyutta bile farkediliyor ne yazık ki. Kanımca artık Pentax mevcut JPEG yazılımını değiştirmeli, "PROFESYONELLER RAW ÇEKER" denir Ama Görünen O ki ! bu fotografları çekenlerin tamamı AMATÖR müş ! .....
    quote:

Orijinalden alıntı: Zommby
    ...........................
    O fotoların olduğu Kore kaynağını daha önceden ben incelemiştim. Festival görüntüleri çok güzel olmasına rağmen Full olmadığı için de buraya koymak istememiştim.

http://www.popco.net/zboard/zboard.php?id=dica_forum_pentax&page=2&sn1=&divpage=2&sn=off&ss=on&sc=on&select_arrange=headnum&desc=asc&no=5787

http://www.popco.net/zboard/zboard.php?id=dica_forum_pentax&page=2&sn1=&divpage=2&sn=off&ss=on&sc=on&select_arrange=headnum&desc=asc&no=5794

http://www.popco.net/zboard/zboard.php?id=dica_forum_pentax&page=1&sn1=&divpage=2&sn=off&ss=on&sc=on&select_arrange=headnum&desc=asc&no=5820

• @mboyaci,Cromartie,
    Üzmeyin kendinizi, MECCANİ Reklama, Distribütörlüğe uzun zamandır alıştık ta, konuyu kişiselliştirme noktasında bazen sıkılıyorum ! Vahim olan O..... (Hadi o kelimeyi kullanmayım) ben burada en gencimizin dahi aklının başında olduğunu düşüyorum.....
    quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

quote:

Ahmet abi bu forumda keyfimize bakabilmek için K20D ,1d mark d3 hasselblad mamiya leica firt zirt killer demek lazim
    Ayrica Ahmet abi biri kuyuya taş atti şeklinde hakaret etmende bence hoş değil.. Sonuçta forum ortaminda makinalari tartişiyoruz. 1d mark 4'e bile tonla eleştiri yapiyor millet ,kimse cıkıp siz delisin demiyor

yildiz'in bana itham ettiği şey kendisini gösteriyor buraya yazacak şeyim çok inanın, ancak büyüklük bende kalsın diyorum. Pentax'a bir şey söyledik de itham edildiğimiz duruma bakın, ne kadar vahim bir durum. Yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@Zommby,
    Verdiğin linklerde "ÜYE GALERİ"sayfalarında onlarca fotograf var, kimi Katolik Kutsal Surisan Kilisesi toplantısından veya kilisenin enteresan görüntüleri bazıları Seul Orman gezisinden, Vaftiz töreni sırasında (Sağ olsun FireFox' un Korece tercüme servisi ) çekilmişler ve org boyutları yok. Epey fotografa PC' ye indirerek baktım. Mükemmel renkler ama gerisi malum. Bu boyutta bile farkediliyor ne yazık ki. Kanımca artık Pentax mevcut JPEG yazılımını değiştirmeli, "PROFESYONELLER RAW ÇEKER" denir Ama Görünen O ki ! bu fotografları çekenlerin tamamı AMATÖR müş ! .....
    quote:

O fotoların olduğu Kore kaynağını daha önceden ben incelemiştim. Festival görüntüleri çok güzel olmasına rağmen Full olmadığı için de buraya koymak istememiştim.

http://www.popco.net/zboard/zboard.php?id=dica_forum_pentax&page=2&sn1=&divpage=2&sn=off&ss=on&sc=on&select_arrange=headnum&desc=asc&no=5787

http://www.popco.net/zboard/zboard.php?id=dica_forum_pentax&page=2&sn1=&divpage=2&sn=off&ss=on&sc=on&select_arrange=headnum&desc=asc&no=5794

http://www.popco.net/zboard/zboard.php?id=dica_forum_pentax&page=1&sn1=&divpage=2&sn=off&ss=on&sc=on&select_arrange=headnum&desc=asc&no=5820

Bu linkler değil de bi üstte verdiklerimi diğer markalara da bakıp incelersen forumlarda müthiş beğeni toplayan bir çok fotonun sadece raw çekilmekle kalmayıp pcde de bir çok işlemden geçtiği de kolayca anlaşılıyor zaten. Öbür tartışmaları bir yana bırakıp aynı dili konuştuğumuzu söyliyebilirim...

Dış forumlarda K-x in iç mekan ve gece çekimleri için son derece kullanışlı bir giriş seviyesi dslr olduğu konusunda hemfikir oluşmuş gibi...

Bol ışıklı gündüz fotoları içinse çok fazla eleştiri var. Daylight fotolarındaki keskinlik ve detay konusunda IQ nun poor olduğunu savunanlar da bizim kafada diyebiliriz kısaca...

• @Zommby,
    "IQ nun poor" Burası bütün sıkıntımı aldı götürdü......Teşekkürler....
    quote:

Bu linkler değil de bi üstte verdiklerimi diğer markalara da bakıp incelersen forumlarda müthiş beğeni toplayan bir çok fotonun sadece raw çekilmekle kalmayıp pcde de bir çok işlemden geçtiği de kolayca anlaşılıyor zaten. Öbür tartışmaları bir yana bırakıp aynı dili konuştuğumuzu söyliyebilirim...

Dış forumlarda K-x in iç mekan ve gece çekimleri için son derece kullanışlı bir giriş seviyesi dslr olduğu konusunda hemfikir oluşmuş gibi...

Bol ışıklı gündüz fotoları içinse çok fazla eleştiri var. Daylight fotolarındaki keskinlik ve detay konusunda IQ nun poor olduğunu savunanlar da bizim kafada diyebiliriz kısaca...

•  @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 22 Ekim 2009; 19:02:40 >
  • quote:

@mboyaci,Cromartie,
    Üzmeyin kendinizi, MECCANİ Reklama, Distribütörlüğe uzun zamandır alıştık ta, konuyu kişiselliştirme noktasında bazen sıkılıyorum ! Vahim olan O..... (Hadi o kelimeyi kullanmayım) ben burada en gencimizin dahi aklının başında olduğunu düşüyorum.....
    quote:

quote:

Yok Bülent Abi ne üzülmesi Forum sonuçta , yaziyoruz geçiyoruz Dandik içinde şak şuk diye donen aynali makinalar için birbirimize darilmak olmaz. Ben pentax makinamdanda yavaşliği ve pozlamasi hariç gayet memnundum. Zaten bu kalite olayinida anlamiyorum. Eski pentaximla bile 30x40 baski aldiğimda gayet güzel cıkıyordu.Birkaç dergide de yayinlandi fotoğraflarim. Kimse bu 6mp fotoğraf ,cok dandiktir falan filan demedi. Cogumuz duvar boyutunda baski almadiğimiza gore pixel pixel incelemenin bir esprisi yok bence. O yüzden benim gözümde fotoğraf kalitesi acisindan bütün dslrlar gayet güzel. Tabi pentax hariç Buraya Canon 400D ,K100d ,nikon d60 gibi makinalarla çekilmiş fotoğraflari koysak kim bu fotoğraf bu makinayla çekilmiş diyebilirki.. O yüzden tavsiye isteyen çevremdeki arkadaşlarima lenslere ,fiyata ,yayginliğa ,ekstra ozelliklerine falan bakip alin bir tane diyorum. Mesela nikonda veya pentaxta 400mm bir lens aliyim deseniz ya bulamassiniz ya servet ayirmaniz lazim. Ama nikonda da 18-200 araliğinda cok güzel lensler var. Pentaxta bodyye sr koymuş. Yani hepsinin güzel yonleri var.. Neyse K-X topiği sonucta bu Tekrar alan arkadaşlara hayirli olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mboyaci -- 22 Ekim 2009; 21:04:04 >

• quote:

quote:

@mboyaci,Cromartie,
    quote:

quote:

Yok Bülent Abi ne üzülmesi Forum sonuçta , yaziyoruz geçiyoruz Dandik içinde şak şuk diye donen aynali makinalar için birbirimize darilmak olmaz. Ben pentax makinamdanda yavaşliği ve pozlamasi hariç gayet memnundum. Zaten bu kalite olayinida anlamiyorum. Eski pentaximla bile 30x40 baski aldiğimda gayet güzel cıkıyordu.Birkaç dergide de yayinlandi fotoğraflarim. Kimse bu 6mp fotoğraf ,cok dandiktir falan filan demedi. Cogumuz duvar boyutunda baski almadiğimiza gore pixel pixel incelemenin bir esprisi yok bence. O yüzden benim gözümde fotoğraf kalitesi acisindan bütün dslrlar gayet güzel. Tabi pentax hariç Buraya Canon 400D ,K100d ,nikon d60 gibi makinalarla çekilmiş fotoğraflari koysak kim bu fotoğraf bu makinayla çekilmiş diyebilirki.. O yüzden tavsiye isteyen çevremdeki arkadaşlarima lenslere ,fiyata ,yayginliğa ,ekstra ozelliklerine falan bakip alin bir tane diyorum. Mesela nikonda veya pentaxta 400mm bir lens aliyim deseniz ya bulamassiniz ya servet ayirmaniz lazim. Ama nikonda da 18-200 araliğinda cok güzel lensler var. Pentaxta bodyye sr koymuş. Yani hepsinin güzel yonleri var.. Neyse K-X topiği sonucta bu Tekrar alan arkadaşlara hayirli olsun.

Bizim millettede bu var ya (Bende de oluyor bazen :) )
    Bir fotoya bakıyorum... " Ufffffffff bu ne beaaa acaba hangi makine ile çekilmiş ? "
    Çok yanlış elbette ama çoğumuzun gerçeği...

Hani bir kaç sayfa öncesinde "Bİpekkan ve Yildiz" ın konuşmaları bana doktorların latince konuşmalarına benziyor demiştim ya : )
    Çok detay işte : ) Süper seviyorlar fotoğraf makinelerini : )

Neyse çok teknik detaylara inilince şunu gördüm hep bir tartışma çıkıyor : ) Gerçi bu iki kişi araştırma ve geliştirme kısmında yer alsalardı çok güzel birşey olacaktı... En doğrusu bulunana kadar karşıt görüşlerden güzel makineler doğacaktı : ) Fakat biz tüketiciyiz :(

Hani şöyle olabilir.. Hmm fiyat güzel.. Makina iyi performans veriyor.. Evet bu bütçe aralığına sahip arkadaşlar bu makinayı alabilirler..
    Ha ama şöyledir ha aman böyledir.. Diye diye diye en sonunda tüm teknik detaylar kağıtlar havada uçuşuyor : )

Ben pentax'ı seçerken fiyatına baktım... Örnek fotoğraflarını bol bol inceledim... Aynı zamanda D90 ve 450D ve 40D'ninde fotoğraflarını inceledim..
    En çok hoşuma giden pentax oldu onu aldım... Fiyat makul kalite güzel... Manuel lens takıntım :) Hepsi bu...

Marka takıntım olmadığı içinde Samsung aldım :D Lens pentax aldım lens kapağı Canon aldım , Boyun askısında Nikon düşünüyorum valla

Geçen Kadiköyde Sağlık yürüyüşü vardı.. Bir arkadaş D60 'ı vardı ve şikayetçiydi.. Af motorlu lens almak gerekmiş şunu beğenmiyorum bunu beğenmiyor derken "Al bide benim Samsungu dene dedim... Aldı 30-40 kare onunla çekti.. Ustam şuyu çok güzel buyu çok güzel ama bu hoşuma gitmedi dedi... Diğer arkadaşda al benim Canon'u kullan dedi.. Onu aldı biraz kare çekti ... Bunda da bu ikisinden farklı bu güzel şu güzel ama hoş değil dedi... "

Yani önemli olan fotoğraf çekmek her markanın ve modelin kesinlikle bir eksiği vardır... Bu fotoğraf çekmeme etki etmiyorsa mutluysam sorun yok demektir : )

Fotoğraf çekin fotoğraf çekin fotoğraf çekin :)

• Detay fakiri K-x karelerine devam ozaman

K-x + 70mm f/2.4 Limited

• :( :( :( Abicim bu nasıl bir keskinliktir.. Yuh ! ! !

İki tane LTD lensim olsa başka birşey istemem :(

35mm , 77mm
    +70-200 tamron :) .....

Breh breh breh :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 22 Ekim 2009; 23:03:19 >
  • Görüntü Tanımı9
    Sanatçı
    Telif Hakkı
    Date/time original 2009:10:23 00:00:55 ??????
    User comment
    Yorum CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90
    Yap PENTAX
    Model PENTAX K-x
    ISO speed ratings 200
    Metering mode Pattern

Başka bir yoruma gerek var mı? Hiç elden geçmemiş bir ham fotograf göremiyecekmiyim ben bu markada?
    Ayrıca fotograftaki de tam bizden gibi, boynundaki altın zinciri ve atleti ile O derece SIRITIYOR.
    Demek K-x Diyarbakır' a arzı endam etmiş.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 23 Ekim 2009; 0:56:26 >

• @jimi1984,
    Genelde yazdığına katılmakla birlikte, Çok fazla detay indiğimi hiç düşünmüyorum. Bu makina ilgili sadece 3 değerlendirmem var.
    1. Renkler bir CMOS sensör için çok güzel hatta mükemmel
    2. Yüksek ISO' da ve yetersiz ışıkta başarım NR' ye rağmen çok iyi
    3. Ancak nedeni şudur veya budur özellikle gündüz çekimlerinde detay ve keskinlik K20D' nin çok gerisinde.
    Şimdi sorarım size. Bunun "çok detaya inilmesi" neresinde?
    Sorun 3. md yatıyor Bazılarımız için.
    "Çok detay işte : ) Süper seviyorlar fotoğraf makinelerini : )"
    Üstelik Canon 40D almama ve doğru dürüst kullanma fırsatı da bulamama rağmen bırak süper sevmeyi bir süre sonra sattığım makineyi karşıma çıkan ilk fırsatta tekrar aldım.
    Benim genelde belki de ana mesleğimden kaynaklanıyor, gerçekten tarafsızca her şeyi incelemeyi, araştırmayı çok severim. Sadece fotograf makinesi değil elime geçen herşeyi en ince detaya kadar iner incelerim. Yanıldığım olmaz mı? olur elbette ama aslında bu 3 konuda yaptığım inceleme tüketicinin en fazla dikkat etmesi gereken noktalar olması gerekmiyor mu? Yüzlerce FOTOGRAF DÜZENLEME YAZILIMININ cirit attığı bir ortamda makinaların gerçek HAM performansı bizim tüketicileri hiç mi İLGİLENDİRMİYOR ?
    Elbette önemli olan fotoğraf çekmek her markanın ve modelin mutlaka eksiği var hatta birden çok fazla eksiği veya fazlası var ama tüketicininde marka model seçerken bazı taleplerinin de olması gerekir. Sadece F/P oranının yetmediğini düşünürüm. Elbette CEP' te çok önemli ama RAW formatında fotograf çekerken 2. bir fotograf için bir çay kahve molası vereceksem yada JPEG formatında anormal renk ve detay kayıpları oluşacaksa yani elim DAİMA RAW formatına mahkumsa veya makinanın sensör konvertör performansını alabilmek için en az diğer markalar kadar ve de OKKALI bir kaliteli lens parası ödeyeceksem, Doğru dürüst bir distribütör ve dolayısıyla servis yoksa veya zırt-pırt değişiyor ve bir istikrar sağlanamıyorsa, elbette ISO performansı daha iyi, çok daha hızlı ve JPEG formatı kayıpları az ve daha iyi, beni tatmin edecek her keseye uygun ucuz lensleriyle en azından kişisel olarak beni tatmin edecek, menüsü içinde kaybolmayacağım ve satma gereği duyduğumda kolayca elden çıkartabileceğim bir başka marka modeli biraz daha pahalı da olsa da neden tercih etmeyeyim veya neden tercih edilmesin?

quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Bir fotoya bakıyorum... " Ufffffffff bu ne beaaa acaba hangi makine ile çekilmiş ? "

Hani bir kaç sayfa öncesinde "Bİpekkan ve Yildiz" ın konuşmaları bana doktorların latince konuşmalarına benziyor demiştim ya : )

Neyse çok teknik detaylara inilince şunu gördüm hep bir tartışma çıkıyor : ) Gerçi bu iki kişi araştırma ve geliştirme kısmında yer alsalardı çok güzel birşey olacaktı... En doğrusu bulunana kadar karşıt görüşlerden güzel makineler doğacaktı : ) Fakat biz tüketiciyiz :(

Hani şöyle olabilir.. Hmm fiyat güzel.. Makina iyi performans veriyor.. Evet bu bütçe aralığına sahip arkadaşlar bu makinayı alabilirler..
    Ha ama şöyledir ha aman böyledir.. Diye diye diye en sonunda tüm teknik detaylar kağıtlar havada uçuşuyor : )

Ben pentax'ı seçerken fiyatına baktım... Örnek fotoğraflarını bol bol inceledim... Aynı zamanda D90 ve 450D ve 40D'ninde fotoğraflarını inceledim..
    En çok hoşuma giden pentax oldu onu aldım... Fiyat makul kalite güzel... Manuel lens takıntım :) Hepsi bu...

Marka takıntım olmadığı içinde Samsung aldım :D Lens pentax aldım lens kapağı Canon aldım , Boyun askısında Nikon düşünüyorum valla

Geçen Kadiköyde Sağlık yürüyüşü vardı.. Bir arkadaş D60 'ı vardı ve şikayetçiydi.. Af motorlu lens almak gerekmiş şunu beğenmiyorum bunu beğenmiyor derken "Al bide benim Samsungu dene dedim... Aldı 30-40 kare onunla çekti.. Ustam şuyu çok güzel buyu çok güzel ama bu hoşuma gitmedi dedi... Diğer arkadaşda al benim Canon'u kullan dedi.. Onu aldı biraz kare çekti ... Bunda da bu ikisinden farklı bu güzel şu güzel ama hoş değil dedi... "

Yani önemli olan fotoğraf çekmek her markanın ve modelin kesinlikle bir eksiği vardır... Bu fotoğraf çekmeme etki etmiyorsa mutluysam sorun yok demektir : )

Fotoğraf çekin fotoğraf çekin fotoğraf çekin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 23 Ekim 2009; 1:03:16 >

• Aklımı başımdan almış, piyasada yaygınlaştıktan sonra tekrar Pentax'a döneceğimin sinyallerini şimdiden verdiren makinedir..

• Arkadaşlar fotoğraflar işlenmiş yada işlenmemiş olabilir ama asıl önemli nokta gözden kaçıyor.
    Çıkış fiyatı 1000 lira olan ve kit olarak verilen lens ile bu kalitede fotoğraf alabiliyorsak bu derece tartışmanın ne lüzumu var.

Giriş seviye bir makine ile orta seviye makineleri kıyaslıyorsunuz. Ve orta seviye makinelerden iyi olduğu noktalar da var bunları belirtiyorsunuz, daha ne olsun. Tabi ki o makinelerden eksik yanları da olacaktır. Sonuçta 1000 liralık aletin 5000 liralık aletler ile aynı başarıda olmasını beklenemez. Biraz eleştirileri bunu da hesaba katarak yaparsak daha sağlıklı olur ve ortam da gerilmez diye düşünüyorum.

Makineyi ilk alacak kişi forumdan, fotoğraflarını yüklediğinde heralde daha net yorumlar yapabilecek olursunuz.
  • quote:

.......

Şimdi sorarım size. Bunun "çok detaya inilmesi" neresinde?
    Sorun 3. md yatıyor Bazılarımız için.
    "Çok detay işte : ) Süper seviyorlar fotoğraf makinelerini : )"
    Üstelik Canon 40D almama ve doğru dürüst kullanma fırsatı da bulamama rağmen bırak süper sevmeyi bir süre sonra sattığım makineyi karşıma çıkan ilk fırsatta tekrar aldım.
    Benim genelde belki de ana mesleğimden kaynaklanıyor, gerçekten tarafsızca her şeyi incelemeyi, araştırmayı çok severim. Sadece fotograf makinesi değil elime geçen herşeyi en ince detaya kadar iner incelerim. Yanıldığım olmaz mı? olur elbette ama aslında bu 3 konuda yaptığım inceleme tüketicinin en fazla dikkat etmesi gereken noktalar olması gerekmiyor mu? Yüzlerce FOTOGRAF DÜZENLEME YAZILIMININ cirit attığı bir ortamda makinaların gerçek HAM performansı bizim tüketicileri hiç mi İLGİLENDİRMİYOR ?
    Elbette önemli olan fotoğraf çekmek her markanın ve modelin mutlaka eksiği var hatta birden çok fazla eksiği veya fazlası var ama tüketicininde marka model seçerken bazı taleplerinin de olması gerekir. Sadece F/P oranının yetmediğini düşünürüm. Elbette CEP' te çok önemli ama RAW formatında fotograf çekerken 2. bir fotograf için bir çay kahve molası vereceksem yada JPEG formatında anormal renk ve detay kayıpları oluşacaksa yani elim DAİMA RAW formatına mahkumsa veya makinanın sensör konvertör performansını alabilmek için en az diğer markalar kadar ve de OKKALI bir kaliteli lens parası ödeyeceksem, Doğru dürüst bir distribütör ve dolayısıyla servis yoksa veya zırt-pırt değişiyor ve bir istikrar sağlanamıyorsa, elbette ISO performansı daha iyi, çok daha hızlı ve JPEG formatı kayıpları az ve daha iyi, beni tatmin edecek her keseye uygun ucuz lensleriyle en azından kişisel olarak beni tatmin edecek, menüsü içinde kaybolmayacağım ve satma gereği duyduğumda kolayca elden çıkartabileceğim bir başka marka modeli biraz daha pahalı da olsa da neden tercih etmeyeyim veya neden tercih edilmesin?

quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

@Bipekkan

Yok abicim yanlış anladın beni : )

" Hani bir kaç sayfa öncesinde "Bİpekkan ve Yildiz" ın konuşmaları bana doktorların latince konuşmalarına benziyor demiştim ya : )
    Çok detay işte : ) Süper seviyorlar fotoğraf makinelerini : ) "

derken aslında demek istediğim şey şuydu... "Süper seviyorlar fotoğraf makinelerini" yani sahibi olduğunuz makineleri değil.. Tüm fotoğraf makinelerini seviyorsunuz demek istedim.. Ve onları araştırmayı... Siz ise sahibi olduğunuz makine ve onu yüceltme olarak algıladınız dediğimi...

Gerçi benim yanlış anlatımımdan kaynaklanıyor : )

Burda ben de dahil bir çok kişi saygı duyuyor görüşlerinize , bilginize... Tarafısızlık en çok aranan şey şu forumda : )

Makina alırken de servis ağını , kolay alınıp satılması gibi kriterleri göze almanız mantıklı düşüncenizden kaynaklanıyor. Ama ben makina almayı kafaya taktığımda düşündüğüm ilk şey fotoğraf çekmek ,gezmek , rota belirlemek ve hangi lens bana uygun acaba ? olmuştu...

Ama dediğim gibi ilk başta söylediğim şey yanlış anlaşıldı : ) Amacım sizi sinirlendirmek veya öfkelendirmek değil kusura bakmayın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 23 Ekim 2009; 11:55:15 >

• @enzof,
    Beni zaten işin video tarafı hiç ilgilendirmiyor, mesleğim gereği oldum olası Compact 2-3 işi bir arada yapan cihazlara sıcak bakmadım. (Yazıcılar hariç )
    "(Ayrıca elinizdeki 40d nin jpeg çıktılarıda bana göre pek parlak sayılmaz)" Elbette ama sonuçta Aynı kareyi RAW' ile çekip hiç fotografa dokunmadan 3 mpx' e indirdiğimle JPEG' li bu 2 fotograf arasında gözle hissedilir önemli bir fark göremiyorum ve genellikle 3-5 istisna dışında kullandığım büyüklük 3 mpx. Ayrıca elbette 40D dende memnun olmadığım bazı şeylerde var. Renk doygunluğu hatta ham halde tonlama hiçbir şekilde beni tatmin etmiyor. Menüden Saturation-Contrast vb aynı koşullarda doğru renk canlılığını elde etmek için belki 700-800 fotograf çekmeme rağmen beni tatmin eden bir sonuç alamadım. mutlaka üstelik CS veya benzeri gibi programlarla düzenlemek gerekiyor. Şu ana kadar doğru renkleri veren 2 makina gördüm CMOS sensörlü Biri K-x diğeri Nikon D90. D90 da da mutlaka iyi lens kullanmak gerekiyor tatmin edici netlik ve keskinliğe ulaşmak için. Belki FF' ler bu beklentilerimi karşılar ama şu CEP olayı yok mu?
    "(Ayrıca eğri oturup doğru konuşmak lazım bu fiyata ve bu segmentteki bir gövde için sanırım biraz fazla iyi olduğundan bukadar tartışılıyor olsa gerek, üretenlerin ellerini sıkıp tebrik etmek lazım diye düşünüyorum)"
    Evet baştan sona yurt dışı fiyat açısından haklısınız. Ancak giriş seviyesi bir makina için kullanıcının elini RAW' a mahkum etmekte ne derece doğru. Bu markanın özellikle piyasaya sürdüğü son modellerdeki en büyük zaaflarından biri JPEG çekimlerindeki başarısızlığı. Neden üretici firma bunu ısrarla görmezden gelir anlamak mümkün değil. Sonuçta bu bir algoritma ve bir yazılım. Bunu değiştirmek, iyileştirmek bu kadar zor mu? Lenslerin kaliteli, gövden tank gibi (K-x hariç) sensörün işlemcin iyi ama gidip bir kaşık suda boğuluyorsun.
    "dokuyu - detayı bize yeniden versin. Gövdenin ürettiği renk uzayının içinde saklı olan tonlama kullanılmış. Bu öncelikle tamamen lensin ve gövdenin sonucu bana göre. Zaten bir gövde bunları işlemediyse bu çıktıyı alamazsınız.
    İşin en başından beri anlatmak istediğimde bu. Zaten işe sistemin elektroniği ve optik kuralları açısından baktığınızda da bu böyle. Kullanılan lensin mercek grupları içinde, ışık ortam değiştirirken özellikle merkezden dışa doğru gittikçe artan oranda oluşan renk ve ışık kırılma ve dağılma hatalarını olabildiğince düzelten ASPH ve ED mercek yada grupları yoksa, o lensin okuyabildiği pixel sayısı yatay ve dikeyde bir hayli düşecektir. Kısacası lens keskin ve detayı verebilen bir lens değilse, siz istediğiniz kadar işlemcinizde bu fotografı 2 değil 40 defa işleyin, keskinlik ve netlik açısından bir sonuç alamazsınız. Üstelik boşu boşuna extra, bu defa elekronik gürültü yaratırsınız. Bu defada bunu yok etmek için 100 ISO' da bile NR devrede kalır. (?)
    Konu edilen makinaya dönersek, özellikle yeterli ışık koşullarında ve gündüz çekimlerinde daha çok hissedilen bu detay ve keskinlik düşüklüğü veya yumuşak fotograflar, kullanılan lens kalitesizliğinden mi bu nedenle mi oluyor, yoksa arka planda çalışmaya çaktırmadan devam eden NR mi neden (?), veya bir başka neden mi? Onu bilemem.....
    Ama son eklenenlerden şu fotograf, fotografın işlenmesi ya da ham konusuna mükemmel, iyi bir örnek. Fotografa O kadar çok keskinlik verilmişki sonradan, köprünün askı çubuk tellerinin sağında oluşan parlamalar ile yakın planda askı tel detayındaki yatay çizgilere ve yine en sağda ve daha uzakta bulunan elektrik aydınlatma direklerinin sağında oluşan parlamalara dikkat edin. Şimdi bu kadar küçültmüş bir fotografta bunların oluşması tabii mi, yani normal mi?

quote:

Orijinalden alıntı: enzof

Sayın bipekkan , uzun yıllardır fotoğraf işiyle meşgulüm ve takip ettiğim kadarıyla yanıldığınız birkaç nokta var fakat bunun sizde farkında olmadan yorum yapıyorsunuz belkide ortamı bunun gibi önyargılar geriyor. Bahsi geçen arkadaşların kendi topiklerindede takip ediyorum hepsi yardımsever arkadaşlar ama burda neden tartıştılar henüz anlayamadım. (video fps meselesi bir fotoğrafçıyı bukadar ilgilendirmemeli)
    Bakınız mesela tüm kareleri mac sistemde firmaya ait özel bir yazılımla inceledim ve neredeyse hepsi (gerek raw gerekse jpeg) ham kareler olduğunu gösteriyor. (Ayrıca elinizdeki 40d nin jpeg çıktılarıda bana göre pek parlak sayılmaz) Fotoğrafın oluşturulduğu yada boyutlandırıldığı programların imzası kati suretle işlendiği anlamına gelmiyor. Ayrıca bir program gösteremezsinizki dokuyu - detayı bize yeniden versin. Gövdenin ürettiği renk uzayının içinde saklı olan tonlama kullanılmış. Bu öncelikle tamamen lensin ve gövdenin sonucu bana göre. Zaten bir gövde bunları işlemediyse bu çıktıyı alamazsınız. Bütün kareleri sizden sonra bende özel yazılımlar ile inceledim orjinal görünüyorlar siz sanırım teorik yöntemler ile bakmaya çalışıyorsunuz. Yinede konuyla ilgili kafa yormanız ve detaya inmeniz bu işle teknik açıdan ilgilendiğinizi gösteriyor, çoğu gereksiz kavgadan iyidir.

(Ayrıca eğri oturup doğru konuşmak lazım bu fiyata ve bu segmentteki bir gövde için sanırım biraz fazla iyi olduğundan bukadar tartışılıyor olsa gerek, üretenlerin ellerini sıkıp tebrik etmek lazım diye düşünüyorum)

Konu çok güzel ve bilgilendirici içerikle ilerliyor , katılımcılara teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 23 Ekim 2009; 12:40:47 >

• @enzof, burada tartışma ortamı açmadan fotoğraf ekleyip gövde ile ilgili örnekler vermeye çalışıyorum dikkat ettiyseniz, bazı insanlar böyle çekemedikleri durum oluştuğunda bir kulp bulup saldırıya geçmeye bayılıyorlar, arkadaşlar forumda rahat rahat kavga etmek için fight club açtılar ama hala buraya taşıyor anlam vermek zor.. Özelden bana ''biraz sakin olun'' gibi mesaj göndermişsiniz özür dileyerek belirtmek istiyorum, ben sizin gibi düşünenleri savunmaya çalışıyorum aksini iddia eden arkadaşlar ortamı bulandırmaya çalışıyorlar. Hangi üreticinin, amacının ve önceliğinin ne olduğunu aslında herkes biliyorda görmezden geliyor çünkü çoğunluk o tarafta. Kimseye durduk yerde bu şekilde sataştığımı yada laf atmaya çalıştığımı hiçbir topikte asla göremezsiniz.

@bipekkan, abim siz detaylarda boğulmuşsunuz bende inceliyorum o gördüğünüz keskinlikten değil bilgisayarda yazı vs. eklenirken yazılımda boyutlandırılan fotoğrafın pixel sıkışmasından kaynaklanan bozulmalar olabilir. Diğer kareleri tam boy inceleyip 450d - 500d - d90 ve k200d gibi rakipleriyle kıyaslamaya çalışıyorum ve sonuç gayet başarılı. Böyle ince şeyleri tutmaya çalışırsanız fotoğraftan uzaklaşır olay teoriye girer. Madem öyle daha iyisini çeker cevabı öyle verirsiniz burda herkes görür takdir eder yada etmez. Beğeniler ve istekler görecelidir. Komple kusursuz gövde yapsanız mutlaka memnun olmayacak insanlar çıkacaktır. Heleki bizim milletimiz herşeye böyle bir kulp bulupta kendini ve başkalarını boş yere düşündürmeye zaman kaybına bayılırlar.

@jimi1984, artık kimseye bişey söylemeye gelmiyor kardeşim. Ortalık sanırım malum siyasi olaylar yüzünden gergin ne deseniz millet yanlışa çekiyor bende çözemedim durumu. Şakalaşmaya falanda gelmiyor. Konu içeriği itibariyle gövde hakkında olumlu fikirler çoğunlukta ve tabiki eksikleri olacak bunu tutupta kusursuz d,ye kimse demiyor ama olaya tarafsızca bakabilmeyi hala öğrenmiş değiliz. Bana diyorlarda ben Canonda kullandım Nikonda Sony de Leicada yıllarca çalıştım bu konuda neyin ne olduğunu çok şükür az çok biliyorum, en doğrusu sanırım polemiğe sürüklemek isteyenlere cevap vermeden fotoğraf eklemek.

Sonuç olarak Bülent beyin görüşlerine ve bakış açısına saygı duyuyorum sonuçta büyüğümüz. Ama bu iş yaşa değil konuyla ilgili tecrübeye ve geçirilen zamana paralel bir eğride ilerliyor. Eğer arkadaşlardan istemeden kırdığım olduysada burdan özür diliyorum.

• iso3200

iso6400

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 24 Ekim 2009; 21:12:28 >

• Gayet başarılı, adamın aklını çeliyor vallahi, sonra gitsin paralar bunlar son kullanıcı örneklerimi yoksa test sitelerindenmi ?

Bende bu vakitte nette aratırken birkaç örnek buldum, bu bebeği inceleyip kullanmak lazım.

Tr ye düşerse haberimiz olsun

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.