Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
312.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yildiz

Hakan, FF çıkacak büyük ihtimalle bende bekliyorum 1-2 yıl içinde ancak gövdesi eminim d300 den büyük olmayacak Tabi önemli olan fotoğraf kalitesi, özellikleri ve fiyat performans oranı..

Nokia 5800 objektifinden Pentax K-x + Tamron 70-200 f/2.8
    (Nokia 5800 + Carl-Zeiss Tessar f/2.8-3.7)

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

Eline sağlık hocam çok güzel bilgiler. Diyarbakırdasın herhalde, fotoğraf öyle gösteriyor. (Dağkapı tarafı)
    Fotoğraf makinesini nasıl ve kaç paraya temin ettin öğrenebilir miyim??

• Top namlusu gibi gerçektende harika valla bukadar kaliteli olduğunu bilmiyordum doğrusu,
    gövdeden titreşim önleyici bu bazokayla başa çıkabiliyorsa helal olsun.

Son karenizde harika, tonlar detaylar hissedilir şekilde kaliteli neredeyse bir FullFrame kıvamında.
    Bu gövde ile yeni başlayan kullanıcıların daha doğru seçim yapacakları kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeckoBoy -- 9 Kasım 2009; 18:06:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekonomisty
    Eline sağlık hocam çok güzel bilgiler. Diyarbakırdasın herhalde, fotoğraf öyle gösteriyor. (Dağkapı tarafı)
    Fotoğraf makinesini nasıl ve kaç paraya temin ettin öğrenebilir miyim??

Yer Diyarbakır, güzel bir şehir tarihi ve eski yapılarla süslü, bir süreliğine burdayım ancak asıl memleket Bursa ve İstanbula sık aralıklarla geliyorum. K-x Amerikadaki aile yakınım aracılığı ile alıyorum isteyen arkadaşlarada bu şekilde getirttim.

K-x + Tamron 70-200 f/2.8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 9 Kasım 2009; 22:29:01 >

• Güzel kareler, keskinlik ve renkler çok hoşuma gitti ama kit lens fotoğraflarını çoğaltmalısınız herkesin elinde sizdeki gibi lensler yok maalesef.
  • selam ,
    bu yukaridaki ornek fotografta ne cs mudahalesi var mesela?
  • imza ve çerçeve haricinde Raw dan jpeg dönüşüm.. Zaten lensler yeterince keskin uğraşmaya gerek kalmıyor. Bazı kareler oluyor anı kurtarmak değerlendirmek adına keskinlik kontrast yada dolgu gibi müdahaleler oluyor ancak hiçbir zaman fotoğrafın aslını bozacak bir müdahale hoşuma gitmiyor. Eğer bir değişiklik yapılacaksa bu köklü ve hissedilir bir değişiklik olmalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 10 Kasım 2009; 13:27:51 >

• K-x + Da 17-70mm f4

K-x + Tamron 70-200mm f/2.8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 12 Kasım 2009; 10:18:54 >

• yapraklı foto baya güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles

yapraklı foto baya güzel.

kesinlikle
  • Teşekkürler arkadaşlar. K-x ön izlenimlere devam etmeye çalışayım..

* Gövdenin işlem hızı önceki modellere nazaran çok daha iyi (mesela K200D ile çekilen RAW fotoğrafları ardışık seri halde geçiş yaparken aradaki farkı hissediyorsunuz), bir üst sınıftaki K7 de birlikte kullanılan yeni PRIME2 işlemci ile birlikte işleme algoritmasındaki olumlu değişiklikler farklı cmos sensör kullanımı ile ISO performansı konusunda ciddi ilerleme kaydedildiğini gördüm. Bu bize düşük ışıkta yada gölgenin hakim olduğu kapalı havalarda daha hızlı bir kullanım imkanı sunuyor. Bunun yanında detay ve renkleri koruması tipik Pentaxlarda olduğu gibi üst düzeyde iyi diyebilirim.

* Menüler tamamen yenilenmiş bunun yanında üst bilgi ekranını hiç aramıyorsunuz çünkü çekimden sonra (otomatik ayarlanabilir) arka LCD ekran isteğinize göre üst bilgi ekranındaki tüm değerlerin dahada fazlasını renkli bir menü şeklinde arka ekranında gösteriyor. Deklanşöre yarım basıldığı anda kapanıyor isterseniz bu özelliği kapatıp sadece istediğiniz anda görebilmek için INFO tuşuna basmanız yeterli oluyor.

* Çok sorulan sorulardan biri Kit lens ile neler yapabildiği; Açıkçası hiç kullanmıyorum desem yeridir. Hem stil hem kalite açısından diğerlerine alıştığım için DA-L 18-55mm lensi pek aramıyorum. Şu bir gerçekki kesinlikle K20D ile birlikte verilen 18-55 AL2 lens ile eşdeğer bir kaliteye sahip değil. Her nekadar optik eleman sayısı 18-55 AL2 yada WR ile aynı olsada öceki modeller ile birlikte verilen lensin performansıyla aynı diyebilirim. Bunun yerine aynı ölçülerde imkanlar dahilinde Pentax 16-45mm f4 - Pentax 17-70mm f4 - Tamron 17-50mm f2.8 yada en uygun Sigma 17-70mm f2.8-4 gibi lenslerin tercih edilmesini öneriyorum.

K-x + Tamron 70-200mm f/2.8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 12 Kasım 2009; 21:25:38 >

• quote:

Her nekadar optik eleman sayısı 18-55 AL2 yada WR ile aynı olsada önceki modeller ile birlikte verilen lensin performansıyla aynı diyebilirim.

@yildiz şu cümlenizi tam anlayamadım.

Diğer makineler ile verilen kit lenslerden daha kalitesiz olduğunu söylemişsiniz. Ama performansı diğerleriyle aynı demişsiniz. Yeni başlayan birini tatmin eder mi?
  • Pentax K10D ve K100D ile birlikte verilen lensler ile yaklaşık olarak aynı kalitede diyebilirim öte yandan diğer (Canon yada Nikon) kit lenslerden daha iyi ancak Pentax K20D ile birlikte verilmeye başlanan yeni 18-55mm AL2 nin kalitesini gördükten sonra bana bu K-x ile birlikte verilen kit lensin optik kalitesi yetersiz geldi.

Ama yeni başlayan biri için tabiki tatmin edici düzeyde. Bu aslında yeni başlayan ve uygun fiyatla satılan bir gövde ile birlikte başlangıç lensi olarak yanında ucuza verilen bir lens ve bu fiyata verilen eniyi lens (yaklaşık 50 dolar gibi komik bir fiyata geliyor gövde ile birlikte) Daha önce Pentax K20D ile birlikte verilen ve şuan K7 ile birlikte verilen AL2 (WR) su geçirmez 18-55mm lensin kalitesi ise şuan dünyadaki eniyi kit lens..
  •  @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

K-x + 70-200mm f/2.8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 13 Kasım 2009; 0:16:06 >
  • pentax IS icin censor shift kullaniyordu sanirim, peki ayrica Lenste IS olan bir objektif taksak, 2 ayri IS olsa nasil olur?
  • Dostum mesela hangi IS lensi takmayı düşünüyorsun Pentax'a ?
    Bir örnek verir misin? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

pentax IS icin censor shift kullaniyordu sanirim, peki ayrica Lenste IS olan bir objektif taksak, 2 ayri IS olsa nasil olur?

Senkronize çalışmaz birini kapamak zorunda kalırsınız, olsa zaten seçenek olarak Pentax yapardı. Tamron'un yeni lenslerinde var sanırım ama onlarda Pentax mount olanlarda varmı IS bakmak lazım varsa gövdeden kapatırsınız. Lensten IS ye gerek kalmıyor zaten titreşim gövdeden başlayıp direk gövdeden absorbe edildiği için (Pentax Sensör Shift - Shake Reduction) daha etkili çalışıyor.

K-x + 70-200mm f/2.8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 13 Kasım 2009; 11:48:30 >

• @yildiz mükemmel kareler ellerine sağlık özellikle netlik ve bokeh muhteşem. IS konusundan biraz bahsedermisiniz ? Birde video modunda nasıl performans gösteriyor görsel olarak olmasada enazından kalite olarak bir fikir oluşmuştur herhalde, merak ettiğim diğer bir konu kromatik düzeltmeyi nasıl yapıyor ? Çok sormadım inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeckoBoy -- 13 Kasım 2009; 20:12:34 >
  • @ Yıldız

İzlenimlerin ve fotoğrafların için teşekkürler. Şu anda gövde ve objektifleri kullanıyorsun merak ettim?
  • Geckoboy ve Knight Teşekkürler, (Pentax SMC A 50mm f/1.7 - SMC 135mm f/2.5 - Tamron 70-200 f/2.8 - SMC DA-L 18-55mm f/3.5-5.6)

Titreşim önleyici Tamron 70-200 f/2.8 gibi bir objektifle rahatlıkla başa edebilecek kadar etkili daha evvelde 300mm lens ilede denedim sonuçları çok iyi düzeyde. Özellikle Video modunda titreşim önleyici tam performansını arka LCD ekrandanda görebileceğiniz şekilde bariz hissettiriyor buda özellikle tele lenslerde daha iyi bir hakimiyet ve netleme imkanı sunuyor.

Video kalitesi tam bir HD kalitesinde kullandığınız lens ile orantılı sonuçları çok iyi seviyeye ulaşıyor. Otomatik Netleme sistemi *yüz tanıma, kontrast ve 11adet AF gibi 3 ayrı seçenek ile deklanşöre yarım bastığınızda sağlanıyor ancak manuel kullanmak istersenizde çok zevkli bir hal alıyor (özellikle açık diyaframlı lenslerde)

Kromatik sapmayı düzeltme sistemi ve bazı geniş açı lenslerde köşelerde oluşabilecek (genelde mimari çekimlerde hissedilen) distorsiyon yani dikey eğiklikleri düzeltme sistemi info tuşu altında bir menüden kısayol olarak aktif edilebiliyor dilerseniz menüdende ulaşabiliyorsunuz. Bu iki özellik dışında gölge telafisi ve D-range (dinamik aralığı 2 katına çıkaran) özelliği ile yüksek ve düşük ışıklı ortamlarda detayların daha belirgin hale gelmesi sağlanıyor.

• d-range ozelligini gosteren foto ve tam boyutlu foto da koyabilirmisiniz acaba,bir de video,,
    siz verdikce istiyor bu insanoglu yawff :))
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.