Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
312.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki Jpeg'de de D-Range aktif edilebiliyor mu, yoksa sadece Raw'dayken mi bu özellik kullanılabiliyor?
  • Aktif ediliyor tabiki.. Burda anlatılmak istenen çekebildiği normal mod (12mp de en düşük kapladığı yer olarak örneğin jpeg modda 8-10 mb dosya başına) ve en yüksek kalite (örneğin aynı kare raw formatta d-range açıkken 20mb dosya başına) arasındaki fark.. Yani jpeg normal modda çektiğiniz bir kare böyle iken raw + d-range açıkken bu hale gelebiliyor farkı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 5 Kasım 2009; 15:41:02 >
  • Ön izlenimler (Yüzeysel) K-x Beyaz gövde + kit lens

* İlk olarak dikkatimi çeken unsur Gövdenin işçilik malzeme kalitesi ve ''özellikle shutter'' sesi oldu. Neredeyse ''Nikon'' ile aynı perde sesi diyebilirim (Bana öyle geldi ve daha çok hoşuma gitti açıkçası) Beyaz gövdeyse tam kar beyaz değilde inci beyazı renginde kaplama kalitesi ile bu renk daha narin duruyor. Tabi K20D gibi tabiri caizse tank gibi bir gövdeyi beklememek lazım ona göre daha kibar ve hafif bir gövde ancak kalitesi oldukça yüksek.

* Gövdeyi kendi içinen çıkan ''Energizer Ultimate Lithium'' pillerle değilde tercihen yeni aldığım ''Sanyo Eneloop'' marka Ni-MH bataryalar ile açtım ve ayarlar bölümünden pil seçiminden otomatik pil tanımadan çıkarıp Ni-MH kullanıyorum seçeneğini işaretledim. (Otomatik ayarda bırakmak düşük amperde, yarısı boşalmış yada dengesiz bir batarya kullanımında sorun olabilir) En iyisi gövdeye aynı renk ayarlarında olduğu gibi ne kullandığını tanıtmak bunda fayda var.

* Menüler tamamen değişmiş daha kullanışlı hale getirilmiş ve renklendirilmiş bu daha basit bir kullanım sunuyor. Lcd K20D de kullanılan ekran ve oldukça kaliteli. (Her nekadar çok önemli değil desekte diğer rakipleri gibi 3 inch olmasını isterdim doğrusu)

* Manuel lens kullananlar için ilk dikkat çekecek şey vizördeki netleme esnasında merkezde yanan kırmızı netleme ışığının eksikliği ancak netlediğinde zaten K20D de olduğu gibi vizördeki bilgi yazılarının olduğu yerde yeşil altıgen yanarak size sesli bir ikazla haber veriyor buna 1 gün sonra alışıp sorunsuz manuel kullanabiliyorsunuz ancak ben yinede o merkezde yanan kırmızı ışıktan feragat edilmemesi taraftarıyım bu gereksiz kısılan bir özellik ve eksiklik mesela. ANcak çekim kalitesini ve sonucu asla etkilemiyor o yüzden problem yok.

* Yine manuel kullanıcıların gözdesi ''yeşil tuş'' manuel kullanımda anlık orbüratör hızını belirlediği gibi kısayol tuşu olarakta programlanabiliyor bu çok kullanışlı olmuş açıkçası bunun gibi özellikler alıştıkça menüye girmeden daha hızlı ve konforlu bir kullanım sunuyor.

* Düşük ışıkta ASA değerleri ve görüntü kalitesi şuana kadar ulaşılan eniyi düzeyde diyebilirim, 800 ve 1600 de K20D ye yakın bir detay kalitesi sunuyor, özellikle 1600 ve üstü tartışılmaz derecede iyi. Noise oranı dengelenmiş ve hiç rahatsız etmiyor bu giriş seviyesindeki gövdeler içinde eniyi düzey denilebilir.

* Titreşim önleyici daha etkili çalışıyor algoritması K20D ve K7 ile aynı yani 3 boyutlu hareket edebiliyor. Pixel haritalama (ölü pixel giderme sistemi) bu modelede eklenmiş ileride oluşabilecek bir ölü pixel sensör tarama sistemi ile tespit edilip yanındaki pixel ile remap edilip tamamen örtülebiliyor. Bu mükemmel bir özellik özellikle bu konu çok can sıkıcıdır başına gelenler bilir.

* Fotoğraf kalitesini ilerleyen saatlerde paylaşmaya çalışacağım henüz deneme fırsatım pek olmadı ancak K20D ye yakın olmasını istiyorum (Bu konuda K100D Super ve K200D de çok iyidir K10D yi söylemiyorum bile o zaten bu sınıftaki kralın (K20D) oğlu )

* Kit lens gövde kalitesi güzel fakat basit bir lens sonuçta 50 dolara geliyor yanında iki çekimde bana rengini gösterdi diyebilirim AL2 ile AL arasında sanırım bunuda daha net görücez ilerde şuan sadece tahmin bu ancak bir 16-45 gibi olmayacağı aşikar. Yinede yeni başlayan biri için uzun süre idare edecek düzeyde.

Şimdilik ön izlenimlerim bunlar ilerleyen zamanlarda kullandıkça daha sağlam fikir edinebiliriz. Bakallım ufaklık neler yapabilecek..

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

• ön-inceleme için teşekkürler. foto örneklerini en kısa zamanda bekliyoruz. hayırlı olsun.
  • Batarya konusu hassas, bence. "Yildiz" in tavsiyelerine dikkat edin derim, batarya yüzünden makina arıza yapabilir. (benim makina 4'ncü pozda yaptı, muhtemelen kullandığım piller yüzünden arızalandı). Eğer şarjlı pil kullanacak iseniz bilinmeyen marka pil kullanmayın, tercihen sayın "yildiz"'ın kullandığı sanyo pillerden kullanın.Bu makinada "center" focus seçilmez ise, makinanın nereyi focus'ladığını bilemeyeceğiniz için "back focus" sorununu kullanıcılar çok yaşayacaktır. Bunun için yine focus konusunda da "yildiz" ın tavsiyelerine uymak yerinde olur. Saygılarımla...
  • İnceleme için teşekkürler yıldız.

Yeni makinen hayırlı olsun. Fotoğrafları bekliyoruz.
  • Sayın Yıldız,

Video özelliğini de test edebilirseniz sevinirim. Ne derece manuel müdahaleye izin veriyor acaba video çekimi sırasında? Örneğin aperture ayarını değiştirebiliyor muyuz video çekim anında vs

tşk
  • * Öncelikle herkesin merak ettiği konuyu ileteyim bana çok ilginç geldi, fotoğraf kalitesi neredeyse K20D ile aynı, full cropta önceki çekimlerle kıyasladım ve hangisi K20D hangisi K-x anlayamadım desem yalan olmaz bu beklemediğim bir sonuçtu. Henüz giriş seviyesinde bu kaliteyi işleyebilmesi eniyisi olduğunun kanıtı. Makinenin işlemci hızı kaliteli ve yüksek hızlı bir SD kullanıldığında çok başarılı, işlemci farkını belli ediyor. Bununla birlikte yinelemek istiyorum özellikle deklanşör sesi alışılmadık bir toklukta daha sert vuruyor önceki modeller ile alakası yok çok daha güzel.

* Netleme konusunda gayet başarılı. Fokuslaması tahminimden daha hızlı. Manuel lensler ile merkezi netleme seçildiğinde zaten sorun çıkmıyor önce objeyi merkeze alıp netliyorsunuz sonra ne tarafa istiyorsanız o tarafa çok hafif kaydırıyorsunuz hepsi bu çok basit. AF lenslerle ise 5 nokta ve 11 nokta seçeneklerinin yanında hem seçilebilir 11 nokta hemde merkezi kilitleme gibi geniş bir fokus ayar menüsü size yardımcı oluyor. Zaten vizörden nereye odaklandığını kestirebiliyorsunuz bunun yanında sesli ve vizör bilgi satırındaki altıgen ışıklı yardımcı sensör imleci iyi işliyor. Kullanım kolaylığı menülere erken aşina olmakla doğru orantılı denilebilir çünkü yeni jenerasyon menü bir öncekinden çok farklı.

Bugün birkaç deneme fotoğrafı çekebildim vakit buldukça çekip eklemeye çalışırım. Umarım almak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.

K-x + Tamron 70-200 f/2.8

(Bu tarihi kapı 18-55 kit lens ile çekildi)

%100 Yakınlaştırma (%100 Crop)

%100 Yakınlaştırma (%100 Crop)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 8 Kasım 2009; 17:43:20 >

• Bu örnekler iyi oldu sağolun. Bukadarını bende beklemiyordum detaylar ve tonlar harika gerçekten. Video kalitesi 2nci planda belki ama yorumlarınızı bende merak ediyorum. Kullandığınız lenside inceledim muazzam ama boyutlara bakılırsa K-x ile top namlusu gibi duracağı kesin Manuel olarak hangi lensleri kullanıyorsunuz ? Tavsiyeleriniz nelerdir ? İnceleme ve harika fotoğraflar için tekrar teşekkürler.
  • detay hakkaten süper. renkler de canlı.

örnekler için teşekkürler.
  • Renkler ve detay çok güzel ellerinize sağlık incelemeler ve örnekler için...
  • @yildiz, kit lens ile de örnek foto koyarsan çok faydalı olur.

Teşekkürler.
  • Hepsini sırasıyla paylaşmaya çalışacağım.

K-x + SMC A 50mm f/1.7 - iso test performansı

Makinenin fotoğraf performansı sandığımdan çok daha yüksek bu konuyla ilgili cevaplayamadığım onlarca mesaj için buradan özür dilerim ama genel soruları derleyip buradan yanıtlamaya çalışıyorum. Evde ilk yaptığım iso testlerini paylaşmak istiyorum. (Çekimler elde yapıldı) Buradaki iso performansında gövdenin yanında en büyük katkı optiğin kalitesine ait. Çünkü işlemci sensörün emebildiği kadar ışığı konvertörden geçirerek işlemciye iletiyor ve işlemci ona göre imaja müdahale ediyor. Eğer ışık geçirgenliği çok yüksek bir kalitede ise sonuç gövdenin işleyebileceği eniyi değerlere ulaşıyor. Kit lens gibi objektiflerle bu sonuca ulaşılması güç. Her nekadar zorda kalınmadıkça (düşük ışıkta sokak cadde çalışması ve camii - kilise - vb. yerler gibi) iso3200 üzeri gereksiz görüyorum zaten iso performansı bir makine için nirengi olmamalı (her nekadar şuan sınıfının eniyisi olsada öncedende belirttiğim gibi önemli olan detay kalitesi derinlik hissi)

Raw dan Jpeg (Photoshop CS4 üzerinde) NR Off - ham kare..

ISO3200
    ISO3200 - %100 crop

*

ISO6400
    ISO6400 - %100 crop

*

ISO12800
    ISO12800 - %100 crop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 8 Kasım 2009; 10:32:47 >

• K20D'den beri dediğim gibi; Pentax'ı önyargısız ve tarafsızca incelerseniz hayran olmamanız imkansız. Iso bazında verdiği detay yine çok çok iyi, keskin ve doygun. Pentax FF çıkarsa piyasa kopar diyorum sadece.. Eti budu dolgun bi gövde çıkarsa Nikonu satabilirim
  • Hakan, FF çıkacak büyük ihtimalle bende bekliyorum 1-2 yıl içinde ancak gövdesi eminim d300 den büyük olmayacak Tabi önemli olan fotoğraf kalitesi, özellikleri ve fiyat performans oranı..

K-x + 18-55mm Kit lens (1/5sn elde çekim iso3200, karanlığı siz düşünün)

K-x + Tamron 70-200mm f/2.8

K-x + SMC A 50mm f/1.7

Nokia 5800 objektifinden Pentax K-x + Tamron 70-200 f/2.8
    (Nokia 5800 + Carl-Zeiss Tessar f/2.8-3.7)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 8 Kasım 2009; 19:00:05 >

• Ne yalan söyleyeyim, Nokia 5800 den alınan foto daha keskin geldi gözüme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

K20D'den beri dediğim gibi; Pentax'ı önyargısız ve tarafsızca incelerseniz hayran olmamanız imkansız. Iso bazında verdiği detay yine çok çok iyi, keskin ve doygun. Pentax FF çıkarsa piyasa kopar diyorum sadece.. Eti budu dolgun bi gövde çıkarsa Nikonu satabilirim

+1 , KX kesinlikle kullanmaya değer bir gövde. Parasını hakeden eniyi giriş seviyesi SLR bence. Fotoğraflar ve kalitesi bunu ispatlamış ellerinize sağlık sayın yildiz, aklımızdaki çoğu soru işareti cevap bulmuş oldu hep yabancı test sitelerinden incele incele nereye kadar önemli olan cihazın birebir kullanılması ve değerlendirilmesi.
  • Adidas- yazisindaki ISO3200 performansi gercekten harika gorunuyor.. veya iso6400 ve 12800 ile beraber gordugumuz icin mi oyle geldi ,,
    iso100 olan halini gormedigimizden mi aldatici geliyor olabilir mi,,
    fotolar cok iyi, devammini bekliyoruz. arada bir girip sayfayi refreshliyorum yenisi var mi diye
    tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 8 Kasım 2009; 21:11:01 >
  • K-x + Tamron 70-200 f/2.8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 8 Kasım 2009; 23:24:42 >
  • HARİKA HARİKA
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.