Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (198. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
312.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akanarya2

quote:

Orijinalden alıntı: nonvolatile

quote:

Orijinalden alıntı: Dağılın

Pentax k-x ile video çeken var mı?

youtube da br kaç örneği var kx le çekilen. tabi biraz kaliteden düşmüş normalde daha kaliteli çıkıyor.

o nasıl bi şey?
    hot shoe'ya bağlı kamera mı? enerji almak için mi kullanıyor hot shoe'yu?

Stereo mikrofon gibi sanki.
  • Tascam profesyonel stereo ses kayıt cihazı (Ortalama 100$)

Bkz; >>> http://www.bhphotovideo.com/c/product/599284-REG/Tascam_DR_07_DR_07_Portable_Digital_Audio.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 24 Ocak 2011; 12:04:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

K10D en uzun ömürlü orta segmentlerden biri ve neredeyse üst segmentler kadar uzun ömürlü (pentaxa özgü mıknatısı sistem uzun ömürlü perdeye sahip) ortalama 500 bin ile 1 Milyon arası değişiyor. Bunun istatistiği vardı bir ara nette araştırırken bulmuştuk. 10 bin 20 bin gibi takıntılardan kurtulmak lazım. Aslolan makine ile perde sayısı gözetmeksizin rahat rahat fotoğraf çekmek. Makine bizimle yaşamicak sonuçta.

Anladım hocam cevap için teşekkür ederim..800 lira civarında k20d bulabilir miyim acaba? Shutter'ı 20-30binlerde fln? Araştırdım bu iki makina arasındaki farkları, açıkcası k20d daha çok işime yarar, tabi k10d de çok çok iyi bir makina bir sürü ödül kazanmış zamanında..

Bir de şu siteden yaptığım karşılaştırma var:

http://snapsort.com/compare/Pentax_K10D-vs-Pentax_K20D

Burada k10d için 3 tane + özellik gösterilmiş k20d ye karşı, bu özellikler ne gibi bir avantaj sağlıyor acaba k10d ye, k20d ye nazaran? Kusura bakmayın ilk defa dslr'ye geçiceğim için bu kadar soru soruyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RugbyUnion -- 24 Ocak 2011; 12:51:23 >

• İlk defa geçecekseniz K100D Super gibi yada K-x gibi giriş seviyesi bir gövde ile başlamanızı tavsiye ederim..

K10D ve K20D yeni başlayan arkadaşlar için biraz karmaşık gelebilir.

İyi sonuçlar elde etmek üzere cihazı tam manasıyla hakim olmak adına çözmek için duruma hakimiyet şart.
  • quote:

İlk defa geçecekseniz K100D Super gibi yada K-x gibi giriş seviyesi bir gövde ile başlamanızı tavsiye ederim..

K10D ve K20D yeni başlayan arkadaşlar için biraz karmaşık gelebilir.

İyi sonuçlar elde etmek üzere cihazı tam manasıyla hakim olmak adına çözmek için duruma hakimiyet şart.

Evet ilk defa ama arkadaşlarımın dslr makinalarından aşinalığım var. İncelediğimde pentaxları, onlar daha karışıktı ama kurcakaya kurcalaya öğrenilir, o yüzden pek dert etmiyorum onu
  • quote:

Orijinalden alıntı: RugbyUnion

quote:

K10D en uzun ömürlü orta segmentlerden biri ve neredeyse üst segmentler kadar uzun ömürlü (pentaxa özgü mıknatısı sistem uzun ömürlü perdeye sahip) ortalama 500 bin ile 1 Milyon arası değişiyor. Bunun istatistiği vardı bir ara nette araştırırken bulmuştuk. 10 bin 20 bin gibi takıntılardan kurtulmak lazım. Aslolan makine ile perde sayısı gözetmeksizin rahat rahat fotoğraf çekmek. Makine bizimle yaşamicak sonuçta.

Anladım hocam cevap için teşekkür ederim..800 lira civarında k20d bulabilir miyim acaba? Shutter'ı 20-30binlerde fln? Araştırdım bu iki makina arasındaki farkları, açıkcası k20d daha çok işime yarar, tabi k10d de çok çok iyi bir makina bir sürü ödül kazanmış zamanında..

Bir de şu siteden yaptığım karşılaştırma var:

http://snapsort.com/compare/Pentax_K10D-vs-Pentax_K20D

Burada k10d için 3 tane + özellik gösterilmiş k20d ye karşı, bu özellikler ne gibi bir avantaj sağlıyor acaba k10d ye, k20d ye nazaran? Kusura bakmayın ilk defa dslr'ye geçiceğim için bu kadar soru soruyorum..

k10d artık nuhnebide kalmış bir model ve temizini bulmakta gerçekten baya güç.iso başarısı olarak k100d den çok daha geride ayrıca.
    ben lensten ziyade makinanın iyi olması taraftarıyım.tutupta 77 limited yada yıldızdaki a85mm f1.4 gibi lensler almıycaksanız inanın çok farketmiyor.kit lens işini bilene çok fazlasıyla harika bir lenstir.
    belirttiğiniz 800 lira bütçeyle 1000-2000 shutterda tertemiz kit lensli kx bulup alırsınız.sıfır ekipman yada ikinci el ekipman arıyorsanız bakçağınız tek adres pentaxturkey olmalı

• Konu dışı paylaşım olacak ama iyi fikir olduğu kesin biraz gülmekte fayda var

Dip Not: Lensin üzerindeki ''SR'' ibaresine dikkat (Bu Pentaxa ait bir kısaltma değilmiydi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 25 Ocak 2011; 12:03:23 >
  • Bir dostum için Pentax K-X istiyoruz. Lakin sınırlı bütçemiz var. Seçimimiz ikinci elden yana olacak. Acaba igilenen arkdaşlar var mı istanbul da ?
  • zamanın durduramadığını durdurmak..

85

İnsan için zamanı durdurmak bir hayaldir ve bu hayal uğrunda yaşadıklarıdır geride kalanlar.
    Zamanı durdurmak moleküllere ayrılmak değil, optikler içinde parçalanmaktır aslında... *adr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 30 Ocak 2011; 13:03:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.G.A

Bir dostum için Pentax K-X istiyoruz. Lakin sınırlı bütçemiz var. Seçimimiz ikinci elden yana olacak. Acaba igilenen arkdaşlar var mı istanbul da ?
  • galiba yok :(
  • özel mesaj yoluyla ulaşırsanız bütün arkadaşlara PENTAX ekipmanlar konusunda yardımcı olurum.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 26 Ocak 2011; 21:07:28 >
  • Başarılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Major Depresyon -- 6 Şubat 2011; 11:03:59 >

• kx 50-200

İnsan için zamanı durdurmak bir hayaldir ve bu hayal uğrunda yaşadıklarıdır geride kalanlar.
    Zamanı durdurmak moleküllere ayrılmak değil, optikler içinde parçalanmaktır aslında... *adr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 30 Ocak 2011; 13:03:35 >
  • yildiz,her zamanki gibi harika kareler elinize sağlık.
  • Beğendiğiniz için teşekkür ederim.

Özel mesaj gönderen arkadaşların sorularını tek tek cevaplamaya çalışıyorum, lütfen arkadaşlar

lens vs gibi konularda bana ulaşamazsanız aklınıza takılan soruları çekinmeden forumdada

dile getirebilirsiniz. Buradaki arkadaşların çoğu bu konuda belirli tecrübeye ve bilgi birikimine sahip

arkadaşlar.
  • ilk deneme ..

• @caver, lens ne acaba?elinize sağlık.
    @yildiz,güzel kareler elinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

Bu harika işte....
  • bextu, teşekkür ederim..

Erdem (caver) yeni lensin hayırlı olsun

50mm f/?
  • 
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.