Orijinalden alıntı:onno92 Yaninda gelen 18-55 ile kullaniyorum. Video modu niye lazim anlamadim cunku normal fotograf cekerken live view e alinca oluyor boyle.
Yanlış yazmışım live view netleme ayarlarından hangisini kullanıyorsunuz?
Kontrast ile netleme yada yüz takip ile netleme vs.
AE Olcme: Coklu-segment
AF Modu: AF.A
AF noktasi: Auto 5
AE ölçme (Ortam ışık ölçümü) Çoklu segment genelde live view için idealdir.
AF Modu: AF.A (Otomatik netleme noktası) Bu mod için farklı değerleri denemeye çalışın
AF netleme bu modda kontrast ve cisim gibi birkaç veride değerlendiriliyor.
AF Noktası: Noktasal deneyin daha hızlı ve etkili çalışacaktır.
Şuan için piyasadaki eniyi AF yapabilen Live View özelliği K5'te diyebiliriz, ancak Kr de fena sayılmaz.
üstadlar merhaba.bende artık pentax k-x kullanıcısıyım.makina çok hoş fakat hangi ayarları yapacağımı henüz anlamış değil. 18-55 kit lens ile kullanıyorum.neleri seçmem gerekiyor.af merkezmi spot mu?, 5 nokta 11 nokta vs bunlardan hangileri seçilmeli.birde oyuncak efektini bulamadım. seri çekim modunu bulamadım.yardımcı olursanız minnettar kalırım.....teşekkürler
Buraya ilk karemi ekliyeyim :)
simage ile ekleyince fotograf gözükmüyor nedenini anlıyamadım kusura bakmayın
quote:
Orijinalden alıntı: firstafa_
üstadlar merhaba.bende artık pentax k-x kullanıcısıyım.makina çok hoş fakat hangi ayarları yapacağımı henüz anlamış değil. 18-55 kit lens ile kullanıyorum.neleri seçmem gerekiyor.af merkezmi spot mu?, 5 nokta 11 nokta vs bunlardan hangileri seçilmeli.birde oyuncak efektini bulamadım. seri çekim modunu bulamadım.yardımcı olursanız minnettar kalırım.....teşekkürler
abiler bi yardım eli uzatın dr nr birsürü özellik var ne yapacağımı anlayamadım...
Merhaba, K-x gövdeniz hayırlı olsun.
Makinenizin ayarları konusunda çekmek istediğiniz objeye yada konuya göre yardımcı olmamız daha iyi olur sanırım zira çok fazla ayar söz konusu..
Genel anlamda portre çekeceğinizde AE ölçümü merkezi yada noktasal seçebilirsiniz bu ortam ışığına bağlı bir durum.
DR dediği dinamik aralık (Dynamic Range) Yani örneğin bir bina üzerindeki motifleri kabartmaları çekeceksiniz ancak bir kısmı gölge
bir kısmıda aşırı gün ışığından dolayı ışıkta patlama mevcut. DR aralığını genişlettiğinizde bu aradaki kontrast farkı daha iyi dengelenecek
ve RAW çektiğiniz fotoğrafı işlerkende karanlık bölgeyi aydınlatırken size daha çok yardımcı olacaktır. Aslında bu konu uygulamalı olarak
daha iyi anlaşılabilir. Bir diğeri NR ise Noise Reduction yani toz önleme sisteminin aktif edilme işlemidirki bunu tercihe göre kullanabilirsiniz
ancak K-x teki Noise oranı şimdiye kadar üretilen eniyi seviyelerden biri olduğu için ihtiyacınız olacağını pek sanmıyorum. Ayrıca Noise
önleme işlemi makineden aktif edilirse fotoğraftaki dokuları detayları yüzeysel olarak sileceğinden kaliteye olumsuz etki edecektir (Göreceli)
AF noktaları yine kadrajda oluşturulacak konuya bağlı olarak (mesela portrede seçilebilir tek nokta gibi) değişebilir.
Başka sormak istediğiniz varsa aktif K-x kullanıcısı arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır..
Ekmek teknesi
Arkadaşlar Sıfır 18-55mm kit lense ihtiyacı olan varsa irtibat kuralım (Pentax marka yaprak parasoley dahil)
Ahmet bey (yildiz) emeğinize sağlık, 85 ile yine döktürmüşsünüz.
Arkadaşlar 2. el satan arkadaşlarda şöyle bir ibare görüyorum : çekim sayısı = 4255 gibi Bu bugüne kadar kaç çekim yaptığını gösteriyor : arabalardaki km. gibi galiba. Bu sayının önemi nedir ? Kx de bu sayı en fazla kaç olabiliyor yada belli sayıdan sonra bir parça mı değişiyor .?
Önemi ne kadar kullanılmış onu gösterir ama bana kalırsa çok öenmli bir gösterge değildir.
Normalde ömürleri 80.000-100.000 civarı diye biliyorum. Ömrü bittiğinde parça değişimi yapılıp tekrardan kullanılabilir tabiki.
Yani çok büyütülecek birşey değil kullanımda ama satarken düşük olması avantaj sağlıyor.
K10D perde ömrü temiz bir kullanımla ortalama 700 bin shutter kadar çıkabiliyor (1 milyonu devirende var az sayıda)
K-x henüz yeni olduğu için ortalama rakam söylemek yanlış olur ama Pentax'a ait patentli mıknatıslı
shutter mekanizması (diğerlerinde yaylı) uzun ömürlü perde yapısıyla ünlüdür.
Yurtdışında 640 binde K100D Super gördüm (Kopenhag'da bir foto stüdyoda)
O nedenle Shutter olayına pek takılmayın derim yoksa aldığınızdada satarken çok shutter olmasın diyerek
rahat rahat fotoğraf çekemeyebilirsiniz (bilinç altı)
Polikarbon bir SLR perdesi asla bir fotoğrafçıdan değerli olamaz.
uzun zamandır girip bakamamıştım buralar hala çok güzel ellerinize sağlık:):)
k-x te video modunda otomatik focus varmı?...
quote:
Orijinalden alıntı: yildiz
K10D perde ömrü temiz bir kullanımla ortalama 700 bin shutter kadar çıkabiliyor (1 milyonu devirende var az sayıda)
K-x henüz yeni olduğu için ortalama rakam söylemek yanlış olur ama Pentax'a ait patentli mıknatıslı
shutter mekanizması (diğerlerinde yaylı) uzun ömürlü perde yapısıyla ünlüdür.
Yurtdışında 640 binde K100D Super gördüm (Kopenhag'da bir foto stüdyoda)
O nedenle Shutter olayına pek takılmayın derim yoksa aldığınızdada satarken çok shutter olmasın diyerek
rahat rahat fotoğraf çekemeyebilirsiniz (bilinç altı)
Polikarbon bir SLR perdesi asla bir fotoğrafçıdan değerli olamaz.