Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (206. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
312.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

1.4
  • quote:

Orijinalden alıntı: firstafa_

k-x te video modunda otomatik focus varmı?...

maalesef hayır, manuel yapmak zorundasınız
  • ahmet abi yukarıda da sormuş arkadaş ama ben de sorayım, japonya ile irtibat ne durumda bu aralar?
  • Japonya ile herhangi bir sıkıntı yok şuan için sürekli görüşüyorum, kargo hatları açıldı ancak 10 günlük süre 15 güne sarkabiliyor.

mardi.n.ight

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

• Arkadaşlar merhaba!

K-r siparişi verdim , birkaç gün içinde elimde olacak. 18-55 ile geliyor. Lens bakıyorum şu sıralar. Evvela 18-200 düşündüm. 18-55 i kenara koyup , bunu kullanırım diye. 2. el 380 TL ye bulabildim. ama genel olarak bu kadar geniş aralık pek tavsiye edilmiyor.

DH 2. elde , 260 TL ye 50-200 var. , bu durumda 2 lenside yanımda taşımam gerekecek. birde 2. el olarak Sigma 28-2OO ASPHERICAL buldum , 300 TL fiyatı var. nedir bu aspherical olayı?

şimdi bu durumda , 260 TL ye 50-200 mü (pentax marka f3,5-6,3) , 300 TL ye Sigma 28-300 3,5-5,6 mı? 18-200 ü salladım ama , yok oda çok iyidir mi dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 20 Mart 2011; 10:41:00 >
  • Ucuz olupta 5 lens alacağınıza 1 lensiniz olsun ama mümkünse eniyilerden olsun.

Lens konusunda acele etmeyin. Mümkünse Telede Sigma yada Tamron 70-200 f/2.8 almaya bakın.

50-200 , 70-300 yada 18-200 , 28-200 gibi seçeneklerin kaliteleri sınırlıdır. (pentax 50-200 fiyat / perf. iyidir)

Bunun ardına genişi kapatacak Pentax 16-45mm f4 yada Tamron 17-50mm f2.8 iyi gider.

Bir gövde ile iyi performans almanızın tek yolu iyi optikten geçer. Bunun için acele etmeyin derim.

Gerekirse kit lens ile bir müddet idare edin para biriktirin ama aldığınızda iyi lens almaya bakın.

SLR a geçmişsiniz bunu yapmanız ister istemez şart olmuş artık
  • Lensimi satıyorum,

SMC A 50 mm. 1.7 isteyenler baksın lütfen:

http://forum.donanimhaber.com/m_47577387/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47577387
  • quote:

Orijinalden alıntı: melyyh

Arkadaşlar merhaba!

K-r siparişi verdim , birkaç gün içinde elimde olacak. 18-55 ile geliyor. Lens bakıyorum şu sıralar. Evvela 18-200 düşündüm. 18-55 i kenara koyup , bunu kullanırım diye. 2. el 380 TL ye bulabildim. ama genel olarak bu kadar geniş aralık pek tavsiye edilmiyor.

DH 2. elde , 260 TL ye 50-200 var. , bu durumda 2 lenside yanımda taşımam gerekecek. birde 2. el olarak Sigma 28-2OO ASPHERICAL buldum , 300 TL fiyatı var. nedir bu aspherical olayı?

şimdi bu durumda , 260 TL ye 50-200 mü (pentax marka f3,5-6,3) , 300 TL ye Sigma 28-300 3,5-5,6 mı? 18-200 ü salladım ama , yok oda çok iyidir mi dersiniz?

kalite, keskinlik, düşük ışıkta performans istiyorsanız 18-200 tipi geniş aralıklı modeller tatmin etmez. ama bununla öğreneyim, sonra bunu satar başka alırım diyorsanız, o da mantıklı. tabii bu tip lensleri uygun fiyata satmak da o kadar kolay olmayabilir. Sigma 28-200 e ise o para verilmez.

50-200 fiyatına göre iyi bir lenstir. 2.el alımı ve satışı mümkündür. ilk etapta bunu almanızı ve tele açığınızı kapatmanızı tavsiye ederim. Tamron ve sigma 70-200 elbette daha iyi ancak çok pahalı ve taşıması zor lensler bunlar... belki hiç almayacak ya da alamayacaksınız.

neyse uzatmayalım: Tamron 17-50 veya Pentax 16-45 veya geniş açı kullanmayacaksanız tamron 28-75 de öneririm. zorda kalırsanız Sigma 17-70 bile olabilir. o da fena lens değildir. öncelikle bu lenslerden birini seçin.

bir tane de 50-200 da alın. uzun süre işinizi görecektir.

• Arkadaşın yeni oyuncağını kurcaladık biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

quote:

Orijinalden alıntı: melyyh

Arkadaşlar merhaba!

kalite, keskinlik, düşük ışıkta performans istiyorsanız 18-200 tipi geniş aralıklı modeller tatmin etmez. ama bununla öğreneyim, sonra bunu satar başka alırım diyorsanız, o da mantıklı. tabii bu tip lensleri uygun fiyata satmak da o kadar kolay olmayabilir. Sigma 28-200 e ise o para verilmez.

50-200 fiyatına göre iyi bir lenstir. 2.el alımı ve satışı mümkündür. ilk etapta bunu almanızı ve tele açığınızı kapatmanızı tavsiye ederim. Tamron ve sigma 70-200 elbette daha iyi ancak çok pahalı ve taşıması zor lensler bunlar... belki hiç almayacak ya da alamayacaksınız.

neyse uzatmayalım: Tamron 17-50 veya Pentax 16-45 veya geniş açı kullanmayacaksanız tamron 28-75 de öneririm. zorda kalırsanız Sigma 17-70 bile olabilir. o da fena lens değildir. öncelikle bu lenslerden birini seçin.

bir tane de 50-200 da alın. uzun süre işinizi görecektir.

teşekkür ediyorum cevap için. 50-200 e yöneliyorum bu durumda.
    fakat aklıma takıldı ; 50-200 ile 28-200 arasında 40 TL fark var zaten , pek bişey değil. ikiside f3,5 şu aspherical olayı mı işi bozuyo? sigma 28-200 dandik bi lens mi? şimdi bakınca aradaki fiyat farkını yok sayarsak , 50-200 den , minimum uzaklığı 28 mm olmasıyla biraz daha üstün değil midir?

quote:

Orijinalden alıntı:yildiz

sizin yorumu görmemiştim , sayfa saçmalamıştı bi an , sağa-sola genişliyodu sayfa. neyse...

şimdi s1700 den sonra , bi miktar zoom ihtiyacım olur diye düşünüyorum. o nedenle lens almaya yöneldim. ama dediğiniz gibi yapmak daha doğru demek ki.. o zaman gelsin makina da bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 20 Mart 2011; 12:07:12 >

• quote:

teşekkür ediyorum cevap için. 50-200 e yöneliyorum bu durumda.
    fakat aklıma takıldı ; 50-200 ile 28-200 arasında 40 TL fark var zaten , pek bişey değil. ikiside f3,5 şu aspherical olayı mı işi bozuyo? sigma 28-200 dandik bi lens mi? şimdi bakınca aradaki fiyat farkını yok sayarsak , 50-200 den , minimum uzaklığı 28 mm olmasıyla biraz daha üstün değil midir?

evet şu durumda tele ihtiyacınızı 50-200 le gidermek bence çok mantıklı olur... tele'ye ağırlık verecekseniz pentax 55-300 de olur tabii. yalnız 2 katı pahalıdır.

ikisinin de diyafram açıklığının 3,5'tan başlaması aynı kalitede olduklarını göstermez. (bu arada 50-200 4 ten başlıyor sanırım) ya da diyafram aralığı daha düşük değerden başlayan lens illa ki diğerinden daha iyi değildir. daha iyisini, daha iyi sonuç verenini aradığınızda araya pek çok farklı kriter girer. kağıt üzerinden lens özelliklerini okuyarak hangisinin daha iyi olduğunu tahmin etmek çoğu zaman mümkün olmayabilir.

50-200 kendi aralığında bahsettiğiniz lensten iyidir. dediğiniz lensi kullanmadım, kullanan da pek duymadım ama o aralıkta daha iyi olsa -ki değil- kesin bilirdik, emin olun.:)

bu arada sigma'nın aspherical olması sanırım küresel mercek içermediği için distortion miktarının daha az olduğu anlamına geliyor. (ya da öyle vaat ediyorlar) daha iyi bilenler açıklayacaktır. ama siz buna da pek takılmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 20 Mart 2011; 12:28:45 >

• quote:

ikisinin de diyafram açıklığının 3,5'tan başlaması aynı kalitede olduklarını göstermez. (bu arada 50-200 4 ten başlıyor sanırım) ya da diyafram aralığı daha düşük değerden başlayan lens illa ki diğerinden daha iyi değildir. daha iyisini, daha iyi sonuç verenini aradığınızda araya pek çok farklı kriter girer. kağıt üzerinden lens özelliklerini okuyarak hangisinin daha iyi olduğunu tahmin etmek çoğu zaman mümkün olmayabilir.

işte bende bunun için sormuştum. birinin değerleri daha iyi olmasına rağmen , aınmalı mı diye
    birde 50-200 de f4 imiş. ama makinenin iso performansı çok iyi olduğundan , problem yaşamam diye umuyorum.

quote:

dediğiniz lensi kullanmadım, kullanan da pek duymadım ama o aralıkta daha iyi olsa -ki değil- kesin bilirdik, emin olun.:)

işte bu tarz bişey bekliyodum.
    bu durumda makine gelsin , bigün okulu salalyıp , mini bi istanbul turu yapayım da karar veririm artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 20 Mart 2011; 12:31:46 >

• F4-F3,5 gibi ufak farklılıklara takılamayın. sonuçta iki farklı firmanın lensi, hiç belli olmaz bunlar en açık diyaframlarında aynı ışığı alıyor bile olabilirler.

bu arada 50-200 ün o kadar reklamını yaptık, 50-200 le kendi çektiğim birkaç örneği vereyim:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 20 Mart 2011; 12:40:33 >

• quote:

F4-F3,5 gibi ufak farklılıklara takılamayın. sonuçta iki farklı firmanın lensi, hiç belli olmaz bunlar en açık diyaframlarında aynı ışığı alıyor bile olabilirler.

bu arada 50-200 ün o kadar reklamını yaptık, 50-200 le kendi çektiğim birkaç örneği vereyim:

bir sorum daha olacak.
    şimdi ben öğrenci insanım (aynı zamanda çalışıyorum) , pek boş vaktim olmuyor. ama okula giderken , okul çıkışında falan fotoğraf çekmek için makinemi yanımda bulunduruyodum (fuji s1700). şimdi Pentax ı yanımda bulundurucam. Sizin gibi bikaç lens kullananlara soruyorum. zırt-bırt lens değiştirmek zorunda kalmıyor musunuz? gece gezintiye çıkıtğınızda diyaframı çok açılan , gündüzleri ise geniş açı ve zoom ları mı yanınızda bulunduruyosunz? eğer öyleyse çok zor değil mi? mesela 50-200 ile , nasıl bi manzara resmi çııkıyor ortaya?

• şimdi sizin söylediğiniz genel bir problem...

isterseniz 1 tane tamron 18-270 alıp, bu sorunu kökten çözebilirsiniz ama bu durumda geniş diyafram açıklıklarını, keskinliği vs. yi de unutacaksınız. yani ya şiş yanacak ya kebap, yapacak bir şey yok. dikkat ettiyseniz ben size sadece 2 tane lens almanızı önerdim, yani olayı abartmadım. yoksa normalde 50-200 le geniş açı gerektirecek manzara çekilmez elbette...

sen nasıl yapıyorsun derseniz, o gün ne çekeceğim belli oluyor, bir amacım oluyor, ona göre lens takıp dışarı çıkıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.