Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (208. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
312.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Sıfır kutularında Rokinon (Samyang) 85mm f/1.4 lens satılıktır bilginize..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 10 Nisan 2011; 23:28:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

K-X ile birlikte MF (manuel focus) lens kullanan arkadaşlara bir sorum var:

K-X'te AF noktalarını göremiyoruz. Peki MF lens kullanırken odaklandığında merkezdeki kırmızı nokta yanıp sönüyor ve 'odak uyarı sesi' geliyormu? (bip) yoksa yalnızca MF Lock uyarısı (şu alltaki petek gibi simge) mı yanıyor?

MF'ta evet merkez noktayı netliyorsunuz, petek sembolü göründüğü ve bip sesi duyulduğunda odaklama tamam demektir.
    Menülerden "catch in focus" (yakalama odağını) açarsanız, deklanşöre tam basılıyken netleme olduğu anda otomatik çeker. Bu da güzel bir kolaylık.

•  @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

Tamron 28-75

• quote:

Orijinalden alıntı: akanarya2

quote:

K-X'te AF noktalarını göremiyoruz. Peki MF lens kullanırken odaklandığında merkezdeki kırmızı nokta yanıp sönüyor ve 'odak uyarı sesi' geliyormu? (bip) yoksa yalnızca MF Lock uyarısı (şu alltaki petek gibi simge) mı yanıyor?

MF'ta evet merkez noktayı netliyorsunuz, petek sembolü göründüğü ve bip sesi duyulduğunda odaklama tamam demektir.
    Menülerden "catch in focus" (yakalama odağını) açarsanız, deklanşöre tam basılıyken netleme olduğu anda otomatik çeker. Bu da güzel bir kolaylık.

Bilgiler için çok teşekkürler. Peki hala odaklama noktalarını LCD ekran dışında görememe durumumuz sürüyor mu? Yazılım falan çıkmadı değil mi bunun için? Gerçi fiziki bir durum büyük oranda, yazılımsal değil ama..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akanarya2

quote:

Bilgiler için çok teşekkürler. Peki hala odaklama noktalarını LCD ekran dışında görememe durumumuz sürüyor mu? Yazılım falan çıkmadı değil mi bunun için? Gerçi fiziki bir durum büyük oranda, yazılımsal değil ama..

doğru, öyle bir gelişme yok, dediğiniz gibi olamaz da herhalde, iç panelin değişmesi gerekir.

• +1 AF noktaları tecrübeli bir kullanıcı için kullanımda sorun teşkil etmiyor.
  • Donanımsal birşeydi bu ama K-r'yi çıkardıalr ve K-r'ye eklediler o özelliği de..
    Bundan sonra da tüm makinelere ekleyecektir diye düşünüyorum Pentax'ın
  • merhaba.
    pentax alma arefesindeyim.K-x e daha yakın duruyorum ama fiyatı biraz yüksek olduğu için k100ds ye dönüyorum. ebaydan alınca (530 $ civarı) gümrükte sıkıntı yaşama ihtimalim yüksek. riske giremiyorum.

Düzeltme: k100ds aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 11 Nisan 2011; 8:02:00 >
  • kx ve k100d super aynı seviye (giriş) gövdeler olsalarda yapısal farklılıkları

nedeniyle birbirinden farklı fotoğraf performansları olan cihazlar.

K100D Super K10D nin çapraz sensörlerini taşıyan ilk giriş seviyesi ve imaj sensörü

olarakta Sony üretimi CCD yapıda daha canlı ve keskin sonuçları olan bir gövdedir.

6MP olması nedeniyle ISO performansı açısından K10D den bile iyidir. (Tabi herşey iso değildir)

Kx ise özellikle ISO performansı konusunda çıtayı yeniden belirleyen yine Sony üretimi CMOS

sensörü bulunan ve PRIME II yeni nesil görüntü işleme işlemcisi ile daha seri (sn de 5,2 kare)

teknik açıdan daha gelişmiş yapıda 12MP imaj üreten bir gövdedir. Aslında birbiri ile karşılaştırmak

yanlış olur çünkü sensör ve üretim farklılıkları sebebiyle giriş seviyesi olmalarına rağmen yapısal

anlamda farklı gövdelerdir. Yüksek ISO performansına (düşük ışıkta hıza) ve yüksek MP değerlerine

ihtiyacınız yoksa K100D Super SLR olarak gayet performanslı ve memnun edici bir gövdedir. Ancak

gelişmiş HD video özellikleri ile Kx te yeni nesil giriş seviyeleri içinde en çok satan gövdelerin başında

denilebilir. Tercihinizi bu doğrultuda farklılıkları kendinize göre değerlendirerek yapmanız daha doğru olur.

Öncelikli yatırımınızı herzaman lens (objektif) öncelikli yapmanızı tavsiye ederim.

Kalan meblağa göre gövde seçimi yapmanızda fayda var..

85+KR

55-300+KR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 5 Nisan 2011; 13:30:27 >

• Fotoğraflar çok hoş Ahmet abi, seyretmekten keyif aldım. Tebrik ederim.
  • "yildiz" ın bu lafı çok doğru.

"Öncelikli yatırımınızı herzaman lens (objektif) öncelikli yapmanızı tavsiye ederim."
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

quote:

Orijinalden alıntı: e-eyup

arkadaşlar k-x için 200$ a kadar dar açı ir lens almak istiyorum, galiba bu 50-200 olabilir. ya da tavsie edebileceğiniz başka bir marka modelde olabilir. dhleasyshop ile de getirtebilirim türkiye içide fark etmez ama en uyguna nereden albileceğmi merak ediyorum? siz bu ekipmanları alırken nerelerden alıyorsunuz?
    teşekkürler.

o fiyat aralığında en iyi seçenek 50-200 görünüyor. ama yinede mümkünse 55-300 alın derim.

zaten 55-300 tam 200$ a alınabildiğinden olabilr ama elimde makine kart ve pil den başka bir ekipmanım yok, bunun yerine tamron ya da sigma nın 70-300 lensleri nasıl olur? fiyatları da fena değil ama kullanıp deneme fırsatım yok bunların hiçbirine ve ayrıca karşılaştıracak kadar bilgimin de olmadığını söyleyebilirim? bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz? ayrıca filtre ya da başka ekipman tavsiyesine de ihtiyacım var
    teşekkürler.

• k-x 50mm

• quote:

Orijinalden alıntı: freedom36

Fotoğraflar çok hoş Ahmet abi, seyretmekten keyif aldım. Tebrik ederim.

Sağol Hikmet, senide aramızda görmek istiyoruz

K10D85
  • Bu 85mm benide sarmaya başladı. Harika karelenmiş, düzenleme konusunda bilgi verirmisin yildiz.
  • Beğendiğiniz için teşekkürler, sephia tonlaması ve imza haricinde müdahale yok.
  • cross processing

8
    5
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

ek olarak bana uygun fiyatlı bir k-x bulalım:)

<<< sahibinden com veya pentaxturkey com sitelerini ziyaret edin, göreceksiniz.
  • 
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.