Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (209. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
312.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    cross processing
    olayını PS ile mi yaptin yoksa eklenti ile mi?
  • RAW > JPEG PS-CS4 ile , Cross Processing ise farklı bir program ile yapıldı.
  • Fotoğraf sanatçısı ve reklamcı arkadaşımız ''Gündüz AKAGÜNDÜZ''

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

(CrossProcessing + Noise işlenmiştir)
  • Vay be ! sayfa 69'un büyüklüğü 18.5 megabyte ! Konuyu takip etmeye kalkan biri 1 cevap yazıp yazdığı cevaba cevap için de 2-3 kez açsa 60 megabyte. Ben bu forum olayında her seferinde ille de bu fotoğrafları tekrar tekrar görmek (yüklenmelerini de beklemek) zorunda kalınmasına anlam veremiyorum :)
  • Pentax makinalari satar fakat renkli bir stil ile anca cocukların ilgisini cekeceğini düşünüyorum. Pentax çok iyi fakat bu satış düşüncesiyle kaybedebilir.
  • Yakında Pentax K100D Super alarak aranıza katılacağım inşallah arkadaşlar. Makinesini satan varsa bilgim olsun
  • K-x 50mm f1,7

• K-X 50MM 1,7

• Emeğinize sağlık, çok güzel kareler yüklenmiş...
  • Arkadaşlar iki aylık Pentax kx makinemi satıyorum, ilgilenen olursa link:

http://forum.donanimhaber.com/m_48171648/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48171648
  •  @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilok -- 10 Nisan 2011; 23:11:18 >
  •  @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

K20D + FA 35mm f/2 (Hamburg)

K100D Super + FA 24mm f/2

• Pentax'cı kardeşler, bende bir pentaxcı olma yolunda ilk adımlarını atmaya çalışan biri olarak karamsarlığa düştüm, bana bi yardımcı olur musunuz

Arkadaşlar yakınlarda bi makina almayı düşünüyorum fakat kararsız kaldığım noktalar var.

*Nikon D3100: yeni bir sensör ve yeni bir algoritma, FullHD 1080p video (benim için önemi yok ama...), iso yönü de yadırganır değil
    *Pentax K-X : Sensörü daha büyük, dolayısıyla iso konusunda daha başarıı olduğu söyleniyor. HD 720p video

*Şimdi görünürde ikisinin de farklı noktalarda artıları ve eksileri var. Olması da normal fakat benim önemsediğim nokta çekilen fotoğraflardaki kalite. Biliyorum fotoğraf kalitesi sadece body ile alakalı değil, lensin çoook büyük etkisi var fakat sensörün renk algılama doğruluğu ve kalitesi de çok önemli.
    *Ben fotoğraf kalitesi ve başarılı renk tespiti arıyorum, sizce bu makinalardan hangisini tercih etmeliyim (ufak tefek de neden belirtirseniz daha iyi olur).
    *İlk defa DSLR makinam olacak, bu nedenle aldığımda makinamdan soğumak istemiyorum.

*Bu iki makinanın karşılaştırıldığı ufak da bir link vereyim sizlere :http://snapsort.com/compare/Nikon_D3100-vs-Pentax_K-x

Yardımlarınız için şimdiden çoook çoook teşekkürler.

• Giriş seviyesi için şuan itibariyle Pentax K-r tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

Giriş seviyesi için şuan itibariyle Pentax K-r tavsiye ederim.

Peki neden D3100 yerine Pentax K-r almalıyım ?
  • Öncelikle fotoğraf işleme algoritması, renkler, detaylar ve dokular daha iyi.

Gövde motoru olmaması gibi sıkıntısı yok, saniyede 6 kare fotoğraf verir,

9 çapraz sensör ile daha hızlı netleme daha hızlı işlemci (K5 teki ile aynı)

Gövde işçilik kalitesi ve malzeme daha iyi. ISO performansı tartışılmaz daha iyi. gibi..
  • Arkadaşlar, Pentax K-X arıyorum. Pembe olanı öncelikli tercih sebebidir. Sıfır yada temiz ikinci el olabilir.

Yalnızca BODY alınacaktır. Fiyat tekliflerinizi PM'den yapabilirsiniz..
  • Herkese merhabalar

Yakında makinemin (K-r) gelecek olmasının sevinciyle yazayım dedim.

Hafıza kartı araştırıyorum. 16gb ile 32gb arasında kaldım. Aslında 32gb alıp sorunu kökten çözmek istiyorum, ancak class 10 düşündüğüm için fiyat oldukça tuzlu oluyor. Video çekmeyi düşünmüyorum. Karttan bilgisayara veya tam tersi yöndeki yazdırma işlemlerindeki hızı da pek önemsemiyorum. 1-2 dk kaybetmek çok sorun değil. Ancak makineyle seri çekim veya raw formatlı çekim yaparken hafızaya kaydetme hızının benim için önemli olabileceğini düşünüyorum.

Toshiba 16gb class 10 prof+bl (beyaz renkli) modeli düşünüyordum. Ancak bu fiyat düzeyinde veya biraz üzerinde, 32gb class 6/10 kart önerisinde bulunabilir misiniz?

• Bende 32gb class 10 almayı düşündüm, sonra vazgeçip Ebay'den 60$ a Sandisk Extreme 16GB aldım. Şu an kargoda. Fiyat buraya göre oldukça uygun. sandisk in kalite ve güvenilirliği zaten tartışılmaz. Ayrıca kart 30 Mb/sn hız vaadediyor ki standart class 10 lara göre ciddi bir hız.
  • 
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.