Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (226. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
312.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar üye olmayan varsa tekrar yazıyorum

Hepinizi yeni sitemize >> http://www.pentaxturk.com sayfasına bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 5 Ağustos 2011; 17:33:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyz

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @  @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

başlangıç için başarılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 6 Ağustos 2011; 20:10:46 >

• Arkadaşlar yeni açtığımız

www.PENTAXTURK.com

sitesine tüm kullanıcıları paylaşım için bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 8 Ağustos 2011; 10:27:47 >
  •  @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

Kx - Tamron 70-200 f2.8 (ISO-800 - 1/250sn f/4)
  • Arkadaşlar ben de bir kaç ay önce k-x aldım ancak kullanmaya da pek fırsatım olmadı. Bir kaç resim çekeyim diye bir kere dışarı çıkardım onda da şöyle bir sıkıntı yaşadım, standart 18-55 lens ile mesela vapurdan kız kulesinin resmini çekmek istedim ancak zoom yeterli olmadı, kız kulesi ile birlikte bütün Harem manzarasını da çekmek zorunda kaldım. Bana yakınlaştırma yapacak bir lens tavsiyeniz var mı? Asıl konu ise ben bir kaç tane lens buldum ancak ucuz olsun diye 2. el manuel fokuslu lens almak istiyorum ama pentax ile uyumlu olduğu söylenen bütün lensler (eski yada yeni) k-x ile uyumlu mudur? Bu arada oto fokus kullanmasam da olur, hatta kullanmazsam daha iyi olur. Cevaplar için teşekkür ederim.
  • Pentax ile uyumlu bütün lensler K-x ilede uyumlu tabiki çünkü Pentax yaklaşık 50 yıldır bayonet (bağlantı) değiştirmedi.
    Manuel tele lenslerde var ancak manuel kullanımı özellikle telede zordur bunun yerine size 18-55 kit lens yanına
    50-200mm tele af PENTAX lens tavsiye edebilirim. Fiyatı ortalama 250tl civarındadır ancak memnun kalırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz
    Arkadaşlar yeni açtığımız
    www.PENTAXTURK.com
    sitesine tüm kullanıcıları paylaşım için bekliyoruz.
    Hayırlı olsun yildiz. İlgisiz kalmaz inşallah site.
  • Teşekkürler Emirhan, Çok şükür ilk haftadan gereken ilgiyi gördü ve TR nin en iyi fotoğraf donanım ekipman sitesi olma konusunda hızla yükseliyor.

Seviyeli muhabbetler, bilgi ve öncelikli fotoğraf paylaşımları çok iyi düzeye ulaştı. Arkadaşlarımızın her türlü sorusuna hızlı cevap verebilme konusundada

bilgili arkadaşların siteye katkısı azımsanmayacak düzeyde.

Hepinizi www.PENTAXTURK.com bekliyorum...
  • Sitemiz ilk haftadan 100 üyeyi geçti arkadaşlar teşekkür ederiz Harikasınız.
  • Pentax k-x başlığını 2 gündür okuyordum. Epey şey öğrendim epey kafam karıştı. k-x yeterli ışıkta, düzgün lensle güzel fotoğraflar çekiyor.

Ama akşam evde/kapalı mekanda normal beyaz ampül altında çekilmiş fotoğraf örneği göremedim.
    Böyle bir ortamda AF hızı ne durumda acaba? Doğru yere netleme yapıyor mu?
    Makineler kontrasta dayalı netleme yaptıklarından netlemek istenen yere değil de farlı noktalara netleme de yapabiliyormuş.
    K100ds den sonra k-x hoşuma gider mi?
  • düşük ışık da olsa makinalar belirli bir yere kadar kusursuz netleme yapıyor. sanırım k-x'te AF assist lambası da var.

ama yapay ışıklar her zaman bizim makinaların düşmanı olduğundan, makinalar ne kadar iyi de olsalar, yapay ışık altında beklentileri düşürmek gerek. netleme, kumlanma, yanlış beyaz dengesi seçimi gibi problemler yapay ışıkta hep oluyor, özellikle beyaz dengesi problemi.

ama k-x'in bu konuda size büyük bir problem yaratacağını pek sanmıyorum, pentax'ın makinelerinde AF gayet iyidir genellikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 13 Ağustos 2011; 12:24:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

sanırım k-x'te AF assist lambası da var.

Merhaba,
    K-x'de AF yardımcı ışığı olmadığı için gerektiğinde flaşdan faydalanılıyor.Sanırım K-r ile karıştırdınız.
    İyi günler,hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 13 Ağustos 2011; 13:31:28 >
  • doğrudur, teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

doğrudur, teşekkürler

Rica ederim..
  • Kr bu konuda Kx e nazaran daha iyi. Doğru yapılandırılmış yeşil AF Asist lambası zifiri karanlıkta bile doğru netleme yapılmasına yardımcı oluyor. Bu K5 te üst düzey seviyede. Hatta D7000 ve K5 i aynı düşük ışıkta test ettiğimizde bariz üstünlüğünü gördük. Bu konuda AF asist lambası çok iyi oldu yeni modellerde.
  • Cevaplar için teşekkürler.
    K-r ve k-x kıyaslaması yaparsak fotoğraf kalitesi bakımından hangisi daha alınası sizce? Dpreview tetslerine bakılırsa k-x kazanmış görünüyor.
  • Fotoğraf kaliteleri aynı içiniz rahat olsun dpreview halt etmiş. Ben ikisinide alıp birebir kullandım hiçbir fark yok sadece kr kullanımı dahada kolaylaştırılmış biraz daha hızlı ve pratik bir model haline getirilmiş.
  • Pentax K-r
    Schneider-Kreuznach 50-200mm 4.0-5.6

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 13 Ağustos 2011; 21:46:54 >

• melyyh birbirinden güzel kareler.. devam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

melyyh birbirinden güzel kareler.. devam..

Teşekkürler

Vaktim olmuyor şu sıra, mümkün oldukça paylaşırım..
  • 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.