Bildirim
@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (237. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
-
Selam herkese,
Ben sizlerden birazcik fikir almak istiyorum.Prof bir fotografci degilim ancak bugunlerde profosyonel bir makine almak istiyorum esasinda kafamda olay bitik gibi.Pentax K5 alicam yuzde 99 kararimi verdim gibi.Daha once profosyonel makinalarla cekim yapmadim acemiyim.Ama pentax k5 uzun zamandir izliyorum sizlerden de bu makine kullancisi var ise birikimlerini paylasmasini rica edicektim.Su an kucuk bir Canon S95 im var cep icin ideal benimle heryere gidiyor ama keskin net bir makine almak istiyorum onun icin K5 i bayagi bi inceledim ustelik su an avrupada iyi bir fiyat a dustu original iki lens i ile birlikte.
Benim alicagim kutu da Objectif smc DA L 1:3.5-5.6 18-55mm WR + Objectif smc DA L 1:4-5.6 50-200mm iki adet orijinal bu lens ler mevcut. fiyatida Nikon yada canon a gore bence daha uygun.Biliyorum pentax da lens ler biraz okkali fiyat ama bu bahsettigim makina bana 929 euro ya gelicek ve sonra bana 100 euro daha geri oduyecekler cunku 1 kasimda 100 euroluk bir hediye cek i olayi basladi pentax K5 ler icin.
Simdi sizlerden ricam K5 kullanicisi var ise bu makine ve yatirimim icin fikir ve dusuncerini ogrenmek istiyorum Simdiden tesekkurler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BiggestNiko
Selam herkese,
Ben sizlerden birazcik fikir almak istiyorum.Prof bir fotografci degilim ancak bugunlerde profosyonel bir makine almak istiyorum esasinda kafamda olay bitik gibi.Pentax K5 alicam yuzde 99 kararimi verdim gibi.Daha once profosyonel makinalarla cekim yapmadim acemiyim.Ama pentax k5 uzun zamandir izliyorum sizlerden de bu makine kullancisi var ise birikimlerini paylasmasini rica edicektim.Su an kucuk bir Canon S95 im var cep icin ideal benimle heryere gidiyor ama keskin net bir makine almak istiyorum onun icin K5 i bayagi bi inceledim ustelik su an avrupada iyi bir fiyat a dustu original iki lens i ile birlikte.
Benim alicagim kutu da Objectif smc DA L 1:3.5-5.6 18-55mm WR + Objectif smc DA L 1:4-5.6 50-200mm iki adet orijinal bu lens ler mevcut. fiyatida Nikon yada canon a gore bence daha uygun.Biliyorum pentax da lens ler biraz okkali fiyat ama bu bahsettigim makina bana 929 euro ya gelicek ve sonra bana 100 euro daha geri oduyecekler cunku 1 kasimda 100 euroluk bir hediye cek i olayi basladi pentax K5 ler icin.
Simdi sizlerden ricam K5 kullanicisi var ise bu makine ve yatirimim icin fikir ve dusuncerini ogrenmek istiyorum Simdiden tesekkurler.
Gayet güzel fiyat 2 lens ve k5 body için.
K5 kullanıpta memnun kalmayanı henüz görmedim (K10D fanatikleri dışında)
ISO performansı şu ana kadarki en iyi pentax makinesi olduğunu gösteriyor.
DXOmark sitesinin verilerine göre sensör kalitesi olarak şu andaki en iyi 6. makine. 5Dmark2 hatta hasselbladın bile üstünde yani.
http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Camera-Sensor-Ratings
Yalnız indirimin olduğu siteyi bizlerle de paylaşırsanız memnun oluruz. Belki burdada bunu değerlendirmek isteyen arkadaşlar olabilir
-
Fransa merkezli bu siteler
www.rueducommerce.fr
www.cdiscount.com -
donanımhaber de yeni olduğum için fotoğraf eklemeyi yeni öğreniyorum. yildiz arkadaşa nası eklemem gerektiğini anlattığı için teşekkür ederim.benim forumdaki deneyimli k-x kullanıcılarından bir isteğim olacak,
makinadaki özel fotoğraf ayar kısmındaki doygunluk,renk,yük/düş.tuş ayarı,kontrast ve ince keskinlik değerlerinin hangi çizgilerde olduğunu yazabilirler mi? Ben ayarlamaya çalışıyorum ama bi türlü kesinleştiremedim.sürekli gözüme iyi gelmiyo ve ayarları değiştiriyorum. yardımcı olursanız sevinirim. -
Eğer uğraşabilirseniz RAW format fotoğraf çekerek Photoshopta JPEG e çevirin..
( SLR almanın mantığıda uğraşmak ve olabilen en kaliteliye ulaşmaktır)
Bu sayede neredeyse hiçbir ayar yapmanıza gerek kalmaz, neyse düzeltmeyi dönüşüm
aşamasında yapar tertemiz fotoğraf alırsınız. Bu arada Jpeg ve RAw kalitesi özellikle renklerde
ciddi farklılıklar ortaya çıkarır. Makineden alınan JPEG fotoğrafı renklerini tam anlamıyla düzenleyemezsiniz
ancak RAW ile rahatlıkla müdahale edebilirsiniz. (Örneğin sıkça karşılaşılan beyaz dengesi gibi) -
K-r + SMC-M 50 mm. f:1.7
İzmir Autoshow 2011 den.
IMGP1077 by Koray Yenidoğan, on Flickr
IMGP1075 by Koray Yenidoğan, on Flickr
IMGP1100 by Koray Yenidoğan, on Flickr
IMGP1122 by Koray Yenidoğan, on Flickr
IMGP1086 by Koray Yenidoğan, on Flickr
-
Bu dolandırılmam kötü oldu yaa :))) kuzu gibi bakıyorum şimdi K-R lere. Ama K-R elimden kurtulamayacak, Türkiye'ye döndüğümde alıcam bir tane. Sabırsızlanıyorum artık :))) -
-
SATILIK K-X, 16-45, SLİKPRO 340DX TRİPOD, LOWEPRO 200AW ÇANTA
http://forum.donanimhaber.com/m_54459597/tm.htm -
quote:
Orijinalden alıntı: healtyhead
Ahmet abicim bu fotoğrafına bayıldım. Diğerleri de çok güzel ama bu daha da bir güzel :)))) Eline sağlık üstadım.
Teşekkür ederim kardeşim.
Sendende güzel kareler bekliyoruz, iyi kötü güzel çirkin ayırmadan paylaşımlar yapmaya çalışıyoruz burada,
*Sanada çok geçmiş olsun, umarım parana el koyana hayrı olmaz o paranın. -
quote:
Orijinalden alıntı: yildiz
quote:
Orijinalden alıntı: healtyhead
Ahmet abicim bu fotoğrafına bayıldım. Diğerleri de çok güzel ama bu daha da bir güzel :)))) Eline sağlık üstadım.
Teşekkür ederim kardeşim.
Sendende güzel kareler bekliyoruz, iyi kötü güzel çirkin ayırmadan paylaşımlar yapmaya çalışıyoruz burada,
*Sanada çok geçmiş olsun, umarım parana el koyana hayrı olmaz o paranın.
İnşallah abicim. Ama bu da bana büyük bir ders oldu. Bunca sene netten alışveriş yaparım ilk defa böyle şeyle karşılaştım. Artık önceliğim elden alabileceğim malzemeler olmaya başladı :)) hayırlı günler.
-
-
-
-
-
@pentax eline sağlık fotolar böle daha güzel olmuş, gerçekten yaptığın ayarlamayı çok beğendim.
fotolarda ki bu ışık çokluğunu, makinadaki özel fotoğraf ayarlarından doygunluk-renk-yük düş tuş ayarı-kontrast ve ince keskinlik kısmından doygunluğu arttırmam mı gerekli benim ayar orta çizginin bir gerisinde bulunuyoda? -
quote:
Orijinalden alıntı: iceylanktu
@pentax eline sağlık fotolar böle daha güzel olmuş, gerçekten yaptığın ayarlamayı çok beğendim.
fotolarda ki bu ışık çokluğunu, makinadaki özel fotoğraf ayarlarından doygunluk-renk-yük düş tuş ayarı-kontrast ve ince keskinlik kısmından doygunluğu arttırmam mı gerekli benim ayar orta çizginin bir gerisinde bulunuyoda?
Işık ayarı belirttiğin yerlerle alakalı değil...Biraz kontrast düşükse ışığı çokmuş gibi sonuç çıkabilir...
Bu ışık durumu kullandığın lense görede değişebilir...35-80mm manuel mi? veya manuel modda mı kullanıyorsun?
EV auto ayarı merkezdeydi sanırım...ve merkezde ki nokta karanlık olduğu için makina pozlama süresini gerektiğinden fazla uzatıp fotoğrafın parlamasına neden olmuş olabilir...
Beyaz dengesini ben autoda (AWB) kullanıyorum...sonradan ayarlama yapıyorum....
Exif bilgileri olmadığı için varsayımlarla yorum yaptım....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pentax -- 12 Kasım 2011; 8:58:14 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X