Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (238. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.031
Cevap
7
Favori
312.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @pentax bilgilendirmen için saol. yalnız ben çekim konusunu yeni öğrendiğim için, kusura bakma dediğin bazı terimleri anlayamadım :-)
    anladığım kadarıyla şöle söyleyim, lensimin diyafram modu A da idi(bildiğim kadarıyla diyaframı ben değil makina kendi ayarlıyo bu moddayken)
    makinadaki awb modu ise sanırım otomatikte değildi,sen söyledikten sonra otomatiğe aldım saoalsın.

ilk çektiğim fotonun özellikleri şöle f: 4.5, poz süresi: 1/200, iso: 250, ölçüm modu: desen, doygunluk: düşük doyum keskinlik: sabit, beyaz dengesi: elle exif süresi: 0221 makina P çekim modundaydı.

ikinci fotoda ise f:5.6, poz süresi: 1/200, iso:250, ölçüm modu: desen, doygunluk: düşük doyum, beyaz dengesi: elle, exif süresi: 0221 bu fotoda makina M çekim modundaydı.

yanlış anlamadıysam sen bu değerleri öğrenmek istedin.birde sen fotolar üstüne oynamayı hangi programla yapıyosun?

•  @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

それは秋に来るときは (Sonbahar gelince) ahmet derici

Pentax K10D Grand Prix
    Pentax SMC FA 31mm f/1.8 Limited
  • quote:

Orijinalden alıntı: iceylanktu

@pentax bilgilendirmen için saol. yalnız ben çekim konusunu yeni öğrendiğim için, kusura bakma dediğin bazı terimleri anlayamadım :-)
    anladığım kadarıyla şöle söyleyim, lensimin diyafram modu A da idi(bildiğim kadarıyla diyaframı ben değil makina kendi ayarlıyo bu moddayken)
    makinadaki awb modu ise sanırım otomatikte değildi,sen söyledikten sonra otomatiğe aldım saoalsın.

ilk çektiğim fotonun özellikleri şöle f: 4.5, poz süresi: 1/200, iso: 250, ölçüm modu: desen, doygunluk: düşük doyum keskinlik: sabit, beyaz dengesi: elle exif süresi: 0221 makina P çekim modundaydı.

ikinci fotoda ise f:5.6, poz süresi: 1/200, iso:250, ölçüm modu: desen, doygunluk: düşük doyum, beyaz dengesi: elle, exif süresi: 0221 bu fotoda makina M çekim modundaydı.

yanlış anlamadıysam sen bu değerleri öğrenmek istedin.birde sen fotolar üstüne oynamayı hangi programla yapıyosun?

Bu link sana yardımcı olacaktır...

http://www.bascek.com/kategori/cekim-teknikleri/

• @pentax, çok saol yardımcı olduğun için. verdiğin link çok işime yarayacak.
  • PENTAX ile dünyadan kareler..

645D
     @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

(internetten alıntıdır)
  • Pentax 645d ile çekilen bir fotoya bakayım dedim; hala tam olarak açılamadı :))) 40 mp bu ne yaa :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

それは秋に来るときは (Sonbahar gelince) ahmet derici

Pentax K10D Grand Prix
    Pentax SMC FA 31mm f/1.8 Limited

Abi o biraz, "birisi sonbahara gidince" gibi bi anlam olmuş. Anlamsız yani.

もう秋になってしまった veya
    もう秋になっちゃった filan desen daha iyi sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktvrn -- 14 Kasım 2011; 23:51:49 >

• arkadaşlar bugün itibariyle pentax k-r makinemi teslim almış bulunmaktayım. ben acemi olduğum için ileride problem olmaması için makinenin kontrol etmem gerekli yerleri varmıdır? yardımlarınızı bekliyorum
  • Pentax K-r

IMGP2215 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP2200 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP2196 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP2147 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP2132 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP2111 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP2083 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP2053 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP2006 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1993 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1971 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1897 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1895 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1887 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1874 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1865 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1839 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1830 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1812 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1811 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1795 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1794 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1793 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1788 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1787 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1775 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1739 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1733 by Koray Yenidoğan, on Flickr

IMGP1462 by Koray Yenidoğan, on Flickr

• PENTAX ile dünyadan kareler..

6x7 (filmli orta format)

(internetten alıntıdır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 14 Kasım 2011; 18:00:06 >
  • Pentax sever olmamın sebeplerinden....

• arkadaşlar pentax k-r makinem yeni geldi alışma evresindeyim. ilk izlenimlerim jpeg formatında bile oldukça kaliteli fotolar çekiyor. tabi acemi olduğum için bana öyle geliyorda olabilir bir sorum olacaktı. makineki batarya ile kullanıldığında pil ayarını lityum olarakmı ayarlamalı yoksa otomatikte mi bırakmalı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASİVOLKİX

arkadaşlar pentax k-r makinem yeni geldi alışma evresindeyim. ilk izlenimlerim jpeg formatında bile oldukça kaliteli fotolar çekiyor. tabi acemi olduğum için bana öyle geliyorda olabilir bir sorum olacaktı. makineki batarya ile kullanıldığında pil ayarını lityum olarakmı ayarlamalı yoksa otomatikte mi bırakmalı ?

k-r ve k-7 arasında kaldım kararsızım k-r gövde olarak sıkıntılı diye bazı yorumlar okudum nasıl memnunmusunuz ?
  • k-r ve k-7 arasında kaldım kararsızım k-r gövde olarak sıkıntılı diye bazı yorumlar okudum nasıl memnunmusunuz ?

Aslında bu sorunun cevabını ben de bir o kadar merakla bekliyorum. Ben k-r de karar kılmıştım ancak bu k7 yi incelemeye başlayınca kafam bir bulandı ancak bende pek iyi bir izlenim yaratmadı k5 kadar :s Üstadlarımızdan yorum gelirse bende çok sevinirim
  • K7 ve K-r birbirinden farklı karakterde gövdeler.

K7 nin gövde olarak üstün olduğunu anlatmaya gerek bile yok sanırım.

Video ve ISO performansı sizin için olmazsa olmaz ise (1600 ve yukarısı için) K-r alın..

Fotoğraf konusunda Pentax kalitesi herkesin bildiği gibi en üst düzeydedir

Hangi makineyi alırsanız alın memnun kalırsınız. (İkisi arasında kişisel tercihim K7 olurdu)
  • red-blue arkadaşım ben acemi olduğum için beni dikkate alırmısın bilmem ama. ilk izlenimlerim makineyi elime aldığımda biraz oyuncak gibi geldi. bu kadar popüler makine böylemiymiş diye şaşırdım biraz ufak çünkü. ancak kullanmaya başladıktan sonra abilerimizde gördüğümüz canon ve nikonlardan hiç aşağı kalır yanı yok. özellikle otofokus çok hızlı yapıyor ve jpeg modunda bile oldukça temiz fotolar üretiyor. kısacası ben memnunum şimdilik. bence 2000-3000 tl vermeye gerek yok aynı işi yapıyor. tek sıkıntısı lensleri pek kolay bulunmuyor. ama şanslısınız ki forumdaki ahmet bey bu konuda desteğini hiç esirgemiyor.

saygılar
  • quote:

red-blue arkadaşım ben acemi olduğum için beni dikkate alırmısın bilmem ama. ilk izlenimlerim makineyi elime aldığımda biraz oyuncak gibi geldi. bu kadar popüler makine böylemiymiş diye şaşırdım biraz ufak çünkü. ancak kullanmaya başladıktan sonra abilerimizde gördüğümüz canon ve nikonlardan hiç aşağı kalır yanı yok. özellikle otofokus çok hızlı yapıyor ve jpeg modunda bile oldukça temiz fotolar üretiyor. kısacası ben memnunum şimdilik. bence 2000-3000 tl vermeye gerek yok aynı işi yapıyor. tek sıkıntısı lensleri pek kolay bulunmuyor. ama şanslısınız ki forumdaki ahmet bey bu konuda desteğini hiç esirgemiyor.

saygılar

Peki ne kadara nerden aldiniz ?piyasada 2500 civarinda Yani cok uygun degil
    HAYYAM daki piyasa nedir bilmiyorum ama uygun bulamadim henuz

• quote:

Orijinalden alıntı: red_blue

quote:

red-blue arkadaşım ben acemi olduğum için beni dikkate alırmısın bilmem ama. ilk izlenimlerim makineyi elime aldığımda biraz oyuncak gibi geldi. bu kadar popüler makine böylemiymiş diye şaşırdım biraz ufak çünkü. ancak kullanmaya başladıktan sonra abilerimizde gördüğümüz canon ve nikonlardan hiç aşağı kalır yanı yok. özellikle otofokus çok hızlı yapıyor ve jpeg modunda bile oldukça temiz fotolar üretiyor. kısacası ben memnunum şimdilik. bence 2000-3000 tl vermeye gerek yok aynı işi yapıyor. tek sıkıntısı lensleri pek kolay bulunmuyor. ama şanslısınız ki forumdaki ahmet bey bu konuda desteğini hiç esirgemiyor.

saygılar

Peki ne kadara nerden aldiniz ?piyasada 2500 civarinda Yani cok uygun degil
    HAYYAM daki piyasa nedir bilmiyorum ama uygun bulamadim henuz

ben pentax k-r yi ahmet beyi tanımadan önce sipariş vermiştim başka birinden 1400 tl ye almıştım. bu forumdaki (yıldız nickli) arkadaşımız ahmet beyde sanalpazar sitesinden yine yanlış hatırlamıyorsam 1400 tl civarında yurt dışından getirtiyordu. hayyamdaki piyasayı hiç bilmiyorum malesef onu araştırmanız gerekli.

saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

K7 ve K-r birbirinden farklı karakterde gövdeler.

K7 nin gövde olarak üstün olduğunu anlatmaya gerek bile yok sanırım.

Video ve ISO performansı sizin için olmazsa olmaz ise (1600 ve yukarısı için) K-r alın..

Fotoğraf konusunda Pentax kalitesi herkesin bildiği gibi en üst düzeydedir

Hangi makineyi alırsanız alın memnun kalırsınız. (İkisi arasında kişisel tercihim K7 olurdu)

Peki ıso değerini yükseltmem hangi durumlarda gerekli ?kurs hocamız mak.1600 diyor bu durumda k-7nin bu konudaki eksikliğinin bir önemi kalmıyor
    Yeni olduğum için bu sorum saçma gelebilir :))
  • K7 gövde yapısı olarak biraz daha iyi (magnezyum) ancak daha yeni teknolojisi ve

yüksek iso performansı ile kr sınıfının üstündeki çoğu gövdedende iyi durumda.

Bunun yanında sıfır bir makine (KR) almak yeni başlarken daha avantajlı olabilir.

İleride satıp bir üst segmente geçerkende Kr yi çok daha çabuk elden çıkarabilirsiniz

Yani gövdelerin sınıfları farklı olsada birbirine üstünlük sağladığı bazı özellikler mevcut.

Eğer yeni başlıyorsanız ve düşük ışıklı ortamlarda çekim konusunda daha temiz kareler

arıyorsanız KR avantajlı duruma geçer. Bunun yanında açık diyaframlı ve kaliteli lenslere

ilk etapta para ayırmanız zor ise (yani kit lens ile bir süre idare edip daha sonra iyi lenslere

geçebilirim diyorsanız) KR yi almak "sizin için" daha mantıklı olabilir.

İkisinin fotoğraf kaliteside "çok iyi"dir.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 19 Kasım 2011; 14:17:33 >

• 
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.