Şimdi Ara

'Pentax K-x' vs 'Olympus E-620' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Pentax'ın raw dosyasını Picasa, irfanview vs tüm programlarla açabiliyorsun ve bunlarla işleyebiliyorsun. Her birinde saçma sapan fotoğraflar çıkıyor.
    Bu raw ları pentax ın yazılımıyla açıp bakman bile yeterli olacaktır. Ondan sonrasına zaten sizde söyleyecek bir söz bulamayacaksınız. Yazılım oldukça basittir. Aynı fotoyu bir kaç yerden birden inceleyin. Sadece bir renge bakın Örn: kırmızı diğerlerinde (k10d ile raw çekilen ve başka yazılımlara baktığınız fotodan bahsediyorum) sadece kırmızı görünürken. Pentaxın programıyla baktığınız veya dönüştürdüğünüz fotoda kırmızı içindeki birden fazla kırmızı tonunu görebiliyorsunuz. İşte 22 bit burada devreye giriyor. Bu bilgileri sadece bu program işleyebiliyor. Bu kadar detaylandırabiliyor. Yanlış anlaşılma olmasın sakın. Her program kendi işine baksın. Fırıncı ekmek yapsın, Hp printer yapsın, ama herkes Pentax rawını Pentax photo lab. ile işlesin.
    Bu arada Pentax k10d de ik raw formatı var. Biri PEF biri DNG. DNG formatı çok tutulan evrensel bir formattır.(Digital Negatif) olarak geçer. Birde Renk uzayı seçenekleri var. Bu kadar detaylı makinayı kullanmayı bilmek lazım. Makinaya hakim olmak lazım.

• ilker hocam bu kadar yararli birseydi de acaba pentax neden sadece bir modelinde kullandi bu ozelligi?
    ayrica pentax'in kendi yazilimi falan yoktu silkypix veriyordu yaninda ben k10D'yi alirken, ki silkypix de ticari olarak satilan bir program. bir de 22bit AD modulu goruntuyu digitale cevirirken 12bite ceviriyor ve o dediginiz programlar dijital dosyayi goruyor (yani 12biti), 22bitle falan ilgileri yok. (olsaydi bile ACR'in tanimadigi bir ozellik varsa da Adobe bunu ekliyor). irfanview-picasa hizlica fotograf izlemek icin, fotograf duzenlemek icin iyi degil zaten.
    bana hala farkini gosteremedi kimse, sadece pentax'in brosurlerinde gordum bu farki. gorsem belki cidden inanirim. ama yazmak kolay tabi
    burada da tartismislar bunu zamaninda:
    http://pentaxworld.com/forum/pentax-dslr/22-bit-adc-image-processor/
    ben kullanirken rawlar hala 12bitti, sonradan firmware cikti mi bilmem (2007-Ekim'de almistim).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 21 Ocak 2010; 17:43:40 >

• K10D nin 22bit fotoğraf işlediğini bütün Japonya kabul ediyor biz yada bilmem kim kabul etmiyor (Etmez tabi işine gelmiyor)
    Adamlar bunu ürettiğinde tanıtırlarkende bağıra bağıra biz bu konvertörü en yüksek kalitede renk paletini işlemesi için 22 bit koyduk dediler ama orada hiçbir Japon kalkıp hayır kardeşim uydurmayın bu bir kandırmaca demedi ''DİYEMEZDE'' Çünkü dünyada en yüksek derinlikte renk işleyebilen tek gövde malesef K10D.. CMOS a geçtikleri için ve 22bit konvertör çok pahalıya mal olduğu için bu sistemi farklı bir yolda değiştirdiler ama sonuçlar yine diğerlerinden üstüne basa basa daha kaliteli.. Çünkü Pentax.. Bunu ancak ''kullabilen'' bilir (tabi her kullanandan bahsetmiyorum) Kullanabilen tadını başka hiçbir gövdede bulamaz çünkü K10D performansını tam boy karede doğru ayarlarda ve hakettiği lens ile gösterebilir..

K10D renkleri algılarken 22 bit derinlikte algılar ve o nedenle RAW çıktıları sanki sonradan doygunluk verilmiş ve kontrastı mükemmelleştirilmiş gibi doğal ve kusursuz işler. Bu kalitede ve renklerde başka hiçbir gövdenin ham RAW çıktısı bu tonlarda değildir istediğiniz şekilde karşılaştırın..

İbrahim (ikarahal) konuyu çok iyi açıklamış ama tabi anlayan için geçerli..

Varsa K10D den daha iyi bu makinede çektim işte budur dediğiniz tam kare fotoğraf buraya ekleyin değerlendirelim..
    Özellikle detaylar ve dokulardaki derinlik ile kalite portrelerde daha belirgindir her gövde ten rengini doğru işleyemez
    (Sonradan hangi programla nekadar işlerseniz işleyin tam tutturmanız çok ama çok zordur)
    Mümkünse çektiğiniz tam boy bir portre fotoğrafı yada bir detay çalışmasıyla bunu ispatlayabilirsiniz.
    (Örneğin ben D300 daha iyi diyorum işte bunu çektim mesela yada bir 40D ile şunu çektim sonuç budur ve daha iyidir gibi..)

'Pentax K-x' vs 'Olympus E-620'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 21 Ocak 2010; 19:07:20 >

• Tartisma cok sacma biyere gelmis.
    Arkadas bilgisayarda kolayca yapabilecegi bir islemle fotograflar arasinda karar verebilecekken, inatla detaysiz fotograf istedigini savunmus.
    Nasil bu kadar sacma birsey savunmus anlayamadim...

Fotograflari bu siteye upload ettim. Cok merak eden indirir. Boyutu 11mb.
    http://www.4shared.com/file/203262369/8ebaaf50/ISO_TEST.html
     'Pentax K-x' vs 'Olympus E-620'
    Ayni pozu sirasiyla ISO100-400-500-1000-1600 olarak cektim ve en basa da ISO1600'u PS'le Noise giderip koydum.

ISO 1600'de her ne kadar noise olsa da detaylar ISO 100dekiyle hemen hemen ayni.
    Yani oyle aniden gereken pozlar icin kullanilabilir. Daha sonra da en bastaki fotograf gibi PS'de islenerek ISO100'un noise durumuna getirebilir.
    Sonuc olarak surekli gerekmiyor bu kadar yuksek iso, arkadasin da dedigi gibi cok kisa zamanlarda gerekiyor, onda da hallediliyor hemen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 21 Ocak 2010; 19:52:01 >

• ozturert ,
    Picasa ve irfanviewer aynı zamanda editördürde. Irfanviewerde PS pluginlerini kullanabiliyorsunuz. Fotonun üzerine uygulatıp kullanabiliyorsunuz. Ligthroom, PS gibi. Teknoloji = para bu convertor zaten maliyetli.Diğer markalara göre zaten zor zaten zor bir marka olan pentax maliyeti arttırmamak adına bunu koymamış.Siz ve sizingibi düşünenler yada bende SLR var desinler mantığıyla hareket ettikleri için düşük modellere yöneliyorlar. Bazıları fotoğrafı sevip detayına inmek istedikleri için üst modele terfi ediyorlar. 2x2 nin 4 olduğu kadar gerçek olan şeydir bu 22 bit olayı. Yani Her fotoğrafta aslında 22bit renk detayı vardır. Buradan şunuda eklemek istiyorum her fotoğraf aslında RGB den oluşur diğer tüm renkler bunların içinde saklıdır. Fotoğrafı SB ye çevirikende bu renklerden faydalanır programlar. Her rengin gri, siyah ve beyaz kodu vardır. Diğer konu ise Pentax Photo Lab Pentax için Hoya ltd. tarafından Silkypix firmasına yaptırılmıştır.. Ve amacı Pentax raw formatlarını işlemesidir. Şimdi burada RAW nedire girmeyelim.Çünki bu onu beraberinde kalite ve fotoğraf konusunu açacaktır. Kimine göre fotoğraf anıdır , kimine göre çektim oldudur. Fotoğraf =ışık = ışığın yüzeylerden yansıyıp renk olarak geri gelmesidir. Işık kadar renk te önemlidir.Renkleride 10d de en iyi PPL ile alırsınız. Nikonun ,hasselblad ve mamiyanın bazı modellerinde ışık ölçümünü renk sıcaklıklarından aldığını ve tüm iyi pozometrelerden daha iyi sonuç aldığını biliyormusunuz .Peki JPG nedir biliyormusunuz. Kaç çeşit JPG vardır. JPG yi her açtığınızda bile kalitesinin biraz daha düştüğünü biliyormusunuz. Madem Jpg bu kadar önemliydi de TIFF veya başka formatlar üretildi.Niçin JPG ile raw arasında dünya MByte farkı var. Diğer Raw larla PEF arasında niye fark var.
    Peki Hangi sıkıştırma programı daha iyi sıkıştırır. Söyliyim winzip dokumanları iyi sıkıştırır ama film foto vs sanıldığı kadara iyi sıkıştırmaz. RAR genelini sıkıştırır ama filmlerde iyi performans vermez. Uharc veya lharc filmleri iyi sıkıştırır ama açarken CRC hatası verebiliyor. Daha bir sürü örnek var.
    Bence çok fazla emin olmadığınız konularda veya tam hakim olmadığınız konularda bu kadar emin konuşmayın. Japonya 22 bit olayını ispatlıyor anlayana. Eğer siz düzgün çalışmadığını söylüyorsanız ispatlarsınız dava açıp kazanırsınız paranızı alırsınız. Bunu yapabilirmisiniz ?

Iso konusunda da birşeyler söylemek istiyorum:
    Iso 100 de en iyi renk ve detaylar oluşur. Iso 400 den sonra zaten fotoğrafta gren beklenir. Iso herzaman gece için kullanılmaz. Perde hızını arttırmak veya düşürmek içinde kullanılır. Ben çoğu zaman gündüz yüksek iso da çekerim.Işığı düzgün kullanıp, pozlamayı düzgün yaptığınız takdirde iyi sonuç alırsınız.Gece fotoğraflarında Tripod şarttır. Tripod varsa zaten 100 iso ilede çekebilirsiniz. bunu büyütmeye gerek yok. Bugün Nikonda CCD sensör kullanıyor ve bazı modelleri 200 isodan başlıyor. Her şey tadında olmalı. ISO yu yazarken hiç ödül almış yüksek isolu fotolara baktınızmı ? Bazı fotoğrafçılar herşeyde tepeye ulşamışlar ve sırf 32 diaframlı fotoğraflar çekiyorlar.burada Isyo yükseltmek zorundalar ama çıkan sonuçları görün. Noise kötü birşey olsaydı PS de veya başka programlarda Noise eklentisi olmazdı. Noise istemiyorsanız ve JPG çekecekseniz K10D almayınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Ayrıca k10D nin menulerin karısıklıgında bahsetmissiniz. Orta segment makinada en cok kullanılan tum tuslar menu dısına cıkarılmıstır el altındadır visorden bakarken tum ayarları kolayca yaparsınız boyle bir sorun yasamazsınızki zaten. Simdi K-x giris seviyesi body daha iyi menulu demissiniz. K10D yi elime alıyorum ve visorden bakarken fotografcılıkta en onemli en cok kullanılan ozellikleri raw tusu, surekli focuslamayı, ısık olcumu, parantez cekimi, netleme noktalarının secimini, Sr acma kapatmayı, on ve arka tekerlekle kolayca enstantene diyafram degismeyi, alan derinligi gorme tusunu vs kolayca kullanıyorum. Simdi K-x elinizde hadi bakalım tuslar nerede hadi bakalım bunlar icin tek tek girin menulere kolay kullanım bumudur ?

K10D APS-C format CCD de zirvedir.

Hangi makinalarda en çok kullanılan tuşlar menü dışına çıkarılmıştır. Bu yönden en iyi ve yetersiz dslr ler nelerdir. Toplu olarak inceleyebileceğimiz bir yer var mı?

• bu cevaplari gormemisim, o yuzden biraz gec olacak pardon
    22bit olayi: 22bit'in ise yaradigi bir fotograf ornegi istemistim, gene teknik detay ornegi vermissiniz. 22bit orneklerini pentax'in katalog ve halkla iliskiler dokumanlarindan baska biryerde bana gosterirseniz olur bu is, eger gosteremezseniz 22bit yalan demektir. japonlar'la konusmaktansa ornek gormeyi tercih ederim. gercek dunyada sonucu olmazsa 44 bit de olsa bir ise yaramaz, zaten PEF dosyalari 12bit degil mi? dedigim gibi, belki ben gormedim, gorsem inanirim.
    ISO, noise: tamamen begeniye kalmis, ben begenmiyorum siz begenirsiniz.
    neyi anlamadigimi bir de ben anlasam
  • yıllar önce başıma bir olay geldi kaza yapan minibüsümün çarptıgı taksideki dijital makine çalındı zaten başım belada birde ugraşmıyayım diye abla 200-300 civarı ise vereyim dedim yok dedi gidip sordum 600tl görüntü falan çekiyor,dediler yıl2004 ,sony ona sor buna sor yok altınmı bu be dedim gidip bide pentax cıya sordum bu makine ne eder benim elimdekiler pentax bu daha düşük kalite ne dedim sony pentaxtan düşükmü,bu alanın lideri pentax dedi odur,budur pentax,ı merak ederim en sonunda bi pentax alacam,bana kalırsa pentax al.
  • pentax k-x derim ben, ama o fiyata nasıl buldunuz onu merak ettim?
  • almışsındır çok zaman geçmiş ama ....EGER VİDEO özelliğide olsun istiyorsan pentax kx al, AMA VIDEO ÖNEMLİ DEĞİL DİYORSAN TARTIŞMASIZ OLYMPUS E-620... DEWTAYDA FOTO KALİTESİNDE VE ÖZELLİK OLARAK DAHA İYİ. LENSTEKİ FOCUS HALARINA GÖRE FOCUS DÜZELTMESİ BİLE BAŞLI BAŞINA BİR OLAYDIR. LCD Nİ AYRILABİLİR OLUŞU FOCUS NOKTALARINI GÖSTEBİLMESİ... VE SENSÖRÜ DAHA DAYANIKLIDIR! OLYMPUS 50 YILDIR TIB VS GİBİ TEKNİK OPTİK KONULARDA PROFESYONEL ÜRÜNLER ÜRETİR...
  • sensoru neye karsi daha dayanikli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: buzlucam

almışsındır çok zaman geçmiş ama ....EGER VİDEO özelliğide olsun istiyorsan pentax kx al, AMA VIDEO ÖNEMLİ DEĞİL DİYORSAN TARTIŞMASIZ OLYMPUS E-620... DEWTAYDA FOTO KALİTESİNDE VE ÖZELLİK OLARAK DAHA İYİ. LENSTEKİ FOCUS HALARINA GÖRE FOCUS DÜZELTMESİ BİLE BAŞLI BAŞINA BİR OLAYDIR. LCD Nİ AYRILABİLİR OLUŞU FOCUS NOKTALARINI GÖSTEBİLMESİ... VE SENSÖRÜ DAHA DAYANIKLIDIR! OLYMPUS 50 YILDIR TIB VS GİBİ TEKNİK OPTİK KONULARDA PROFESYONEL ÜRÜNLER ÜRETİR...

Pentax da 1919'dan beri bu piyasada olan bir firma.
  • Çoktan kapanmış bir konunun neden tekrar canlandı anlayamadım.
    K-x' in bence en büyük başarısı CMOS sensörde gözle görülür, elle tutulur ISO başarımı. İddia edebilirim ki halen kullandığım 40 D' den de bir gömlek yukarda. Birde renklerde o CMOS' un soluk donuk renkleri bir hayli iyileştirilmiş. Elbette bir CCD canlılığı olmasada.
    Ama işler bununla bitmiyor ki Bulunduğum yerde dün ilk defa inceleme fırsatım oldu bir satış galerisinde. SR(IS) diğer modellere göre K7- K20D ve diğer eski modellere göre başarısı tartışılır bence hernedense geriye gitmiş. Live View' e aldığımda AF inanılmaz yavaş, ellerim küçüktür ama bu gövde elimde adeta kayboldu ki ben 450D' den vazgeçmemin nedeni gövdenin ergonomisi ile küçüklüğüydü. Üzerindeki 18-55 mm kit lensi şahsen başarısız buldum. Galerinin PC' sinde geniş açıda ve ters ışıkta kenarlara ve köşelere doğru hiçte hoş olmayan renk saçılmaları ve mor saçılmalar pek belirgindi ve detay dramatik bir şekilde bozuluyordu. 22 -12 yada 14 bit tartışmasına hiç girmeyeceğim. Teorik olarak Ahmet ve İbrahim Beylerin açıklamaları tamamiyle doğru. Ancak bunun pratiğe yansıması tartışılır bir konu. İnceleme sitelerine göre K-x' in JPG çekimleri RAW' e göre çok daha iyi deniyor. Ki evvelki modellerde tam tersiydi.
    Hepsi bir tarafa Bence F/P olarak size dSLR imkanları sunması bakımından iyi bir gövde ama bence iyi ve kaliteli lensler kullanmak şartıyla.

• ikiside 1919 da kuruldu benim demem o değil. ama ben pentaxın tıp ( http://www.olympus-europa.com/endoscopy/?_s_icmp=otrprod005 )alanındaki sanayi alanlarındaki üstün kalite gerektiren hiçbir alana girdiğini görmedim... bugün ameliyatlarda kullanılan microskopların yüzde 50 si olympusd endoskopik sistemlerin yüzde 70 i olympus onun için kalite sorgularken ciddi sektörlerede bakmak lazım... kaldıki pentax ın kalitesiz olduğunu söylemiyorum ama kit lens olarak bile olympusun zuikoları pentaxdan çok daha iyi kalitededir... özellik olarak pentax k7 mi yoksa olympus e -620 mi deseydiniz ozaman k7 derdim. KONU YENİ OLMASADA FİKİR JİMNASTİĞİ YENİ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzlucam -- 15 Mayıs 2010; 18:15:51 >

• @buzlucam,
    Haklısınız, ancak K7 olsun 40D-50D veya 7D, Olympus E30, Nikon D300S vb orta seviye makinalar. K-x ve benzerlerini mukayese etmemek lazım. Bazı üstünlükleri de olsa sonuçta giriş seviyesi. Bir zamanlar Nikon D90 içinde aynı tartışmalar yapılmıştı.
    Olympus' un TR için bence en büyük hendikapı tanıtımının yeterince yapılmaması. Zuiko' nun 14-42 mm objektifinin hayranıyım ve E620-E30 ve E3 modellerinin hareketli LCD ve ISO performası çok iyi.
    quote:

Orijinalden alıntı: buzlucam

ikiside 1919 da kuruldu benim demem o değil. ama ben pentaxın tıp ( http://www.olympus-europa.com/endoscopy/?_s_icmp=otrprod005 )alanındaki sanayi alanlarındaki üstün kalite gerektiren hiçbir alana girdiğini görmedim... bugün ameliyatlarda kullanılan microskopların yüzde 50 si olympusd endoskopik sistemlerin yüzde 70 i olympus onun için kalite sorgularken ciddi sektörlerede bakmak lazım... kaldıki pentax ın kalitesiz olduğunu söylemiyorum ama kit lens olarak bile olympusun zuikoları pentaxdan çok daha iyi kalitededir... özellik olarak pentax k7 mi yoksa olympus e -620 mi deseydiniz ozaman k7 derdim. KONU YENİ OLMASADA FİKİR JİMNASTİĞİ YENİ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 15 Mayıs 2010; 18:41:06 >

• Orijinalden alıntı: bipekkan
    ,
    Haklısınız, ancak K7 olsun 40D-50D veya 7D, Olympus E30, Nikon D300S vb orta seviye makinalar. K-x ve benzerlerini mukayese etmemek lazım. Bazı üstünlükleri de olsa sonuçta giriş seviyesi. Bir zamanlar Nikon D90 içinde aynı tartışmalar yapılmıştı.
    Olympus' un TR için bence en büyük hendikapı tanıtımının yeterince yapılmaması. Zuiko' nun 14-42 mm objektifinin hayranıyım ve E620-E30 ve E3 modellerinin hareketli LCD ve ISO performası çok iyi.

dediklerinize aynen katılıyorum.... olympus biraz daha güçlü girse ve fiyatları biraz daha aşagı çekse .... bu kesime yeterince eğilmiyorlar çünki asıl büyük sektörleri başka...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.