Şimdi Ara

Pentax Pentax Pentax

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sonunda pentax kullanma isteğim iyice arttı. fujifilm de tat vermemeye başladığı içn yeni bir.makina almaya karar verdim. Yalnız çok enteresan bir soru ile karşınızdayım.
    Malum iş güç varken fotoğrafa pek fırsat kalmıyor. Ben de hafta sonları fırsat buldukça ( bazen iki -üç haftada bir) fotoğraf için bi yerlere gidebiliyorum. karar veremedim nokta bu kadar az zaman bulurken 1400-1500 tl verip k5 almam mantıklı mı acaba? yoksa 600-700 tlye k10d mi alsam? Siz olsaydınız nasıl bir tercih yapardınız? Bütçe sıkıntı değil fakat o parayı verip makinayı kullanamamakta koyar. Diğer taraftan da aslında en iyisini mi alsam ikilemindeyim. Bildiğiniz arada kaldım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• K5 güzel bir gövde , 2. el düşünüyorsanız 10k shutter altında bir gövde alınabilir 1000 lira civarlarına .
  • bir pentax k-5 kullanıcısı olarak. k10d ile k-5 arasında çok fark var. k10d nin iso başarımı k-5 in yarısı kadar bile değil. dpreviev veya dxomark sitelerinden de kontrol edebilirsiniz. ama k10d nin de CCD sensörü varmış, bazı kişiler CCD sensörün renklerini daha çok seviyor. cmos mu daha iyi ccd mi onu bilemen. ccd çok çok sarj yediği için ondan vazgeçip cmos a dönmüşler ben öyle biliyorum. yanlışta biliyor olabilirim.
    Ayrıca fotoğraf çekmek için illa bir yerlere gitmeye gerek yok. güzel bir portre lensi alıp tanıdıklarınızı da çekebilirsiniz. manuel çekim konusunda ustalaşırsanız pentax bu konuda çok avantajlı, çünkü pentax ın manuel lensleri çok ucuz. illa pentax marka lens olmasına da gerek yok, uygun adaptörlerle tüm markaların lenslerini manuel olarak kullanılabilir. eskiden analog dönemde millet bu manuel lenslerle harika fotoğraflar çekebildiğine göre şimdi de manuel kullanıp harika fotoğraflar çekilebilir. Aslında bu yüksek teknolojik özellikleri olan makineler bizi tembelliğe alıştırıyor. netlemeyi makine yapsın,isoyu makine ayarlasın,diyaframı makine ayarlasın,estantaneyi makine ayarlasın, hatta wb ayarını bile makinenin seçimine bırakıp fotoğraf çekenler var. tüm bunları makineye bırakırsak fotoğrafı biz mi çekmiş oluruz makine mi?

• Aslında makinayı elime alamıyorum bile bazen. genelde de gezip fotoğraf çekmeyi sevdiğim için öyle dedim.

Evet ccd ve cmos sensör farkı ve iso başarısı korkutmuyor değil beni de. K5 in iyi olduğunu da biliyorlar aslında ama k10d ile çekilen fotoğrafları görünce acaba bana yeter mi diye düşünmeden edemedim. Parası da iyi olunca k5 alıp makina yatmasın diyorum. Kararsızım yani :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.