Şimdi Ara

Pentel graph1000 vs rotring rapid pro (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
3
Favori
7.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Pentel graph1000 vs rotring rapid prou bebekler benim favorilerim. Ortada bulunan mavi ve siyah renkli Zebra m301 ultra kalemler de çok cicidir. Mekanik kısımları yarı yolda bırakmaz. Ama uçları çok nadirdir. Masadan sıradan yere düşürülmeyi hiç sevmezler. Bir kere uç kısmına doğru düşse işleri biter ama yine de kullanırken ciddi yazma keyfi veren kalemlerinden bir tanesi. Bulursanız ve yedekte 1 kalem olsun derseniz tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben fazlasıyla yardımcı olabilirim.

öncelikle graph 1000 bariz daha iyi bir kalem ama sınav senesi için önermem. çünkü bu kalem çoğunlukla çizime daha uygun bir kalemdir. o yüzden saatlerce ders çalışanlar için çok da öneremeyeceğim ama çizim için alınacaksa bu konudaki en iyilerden biri. rapid pro da fazla ağır bir kalem ve o kadar da iyi değil. uzun yazımlar için hyiç uygun değil.

sağlam yazım kalemi arıyorsanız birkaç tane önerebilirim.

pentel smash (0.7 yok)
    platinum pro-use i (msd-1000)
    platinum pro-use ii (msd-1500)
    pilot s20 (0.7 yok)
    uni kuru toga
    caran d'ache (sadece 0.7)
    pilot automac
    platinum press man (sadece 0.9)
    zebra delguard
    staedtler 925-25
    staedtler 925-35

10-20 lira civarı isteyenler için:
    tombow sh-300
    uni kuru toga
    pentel p205
    zebra delguard
    pilot h-325

ilk aklıma gelenler bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elevator

ben fazlasıyla yardımcı olabilirim.

öncelikle graph 1000 bariz daha iyi bir kalem ama sınav senesi için önermem. çünkü bu kalem çoğunlukla çizime daha uygun bir kalemdir. o yüzden saatlerce ders çalışanlar için çok da öneremeyeceğim ama çizim için alınacaksa bu konudaki en iyilerden biri. rapid pro da fazla ağır bir kalem ve o kadar da iyi değil. uzun yazımlar için hyiç uygun değil.

sağlam yazım kalemi arıyorsanız birkaç tane önerebilirim.

pentel smash (0.7 yok)
    platinum pro-use i (msd-1000)
    platinum pro-use ii (msd-1500)
    pilot s20 (0.7 yok)
    uni kuru toga
    caran d'ache (sadece 0.7)
    pilot automac
    platinum press man (sadece 0.9)
    zebra delguard
    staedtler 925-25
    staedtler 925-35

10-20 lira civarı isteyenler için:
    tombow sh-300
    uni kuru toga
    pentel p205
    zebra delguard
    pilot h-325

ilk aklıma gelenler bunlar.

Hocam ayrıntıya girmişsiniz teşekkür ederim

Mesajınız burada dursun

• İki üni bırakan adam kullanıcısına yanıt
    Caran d'Ache 844, veya 888
    Lamy Safari

Aga bu arada detaya girmedim, kısa öz.
    Bu kalemler seni asla pişman etmez. Yukarıdaki arkadaş Zebra DelGuard demiş o da iyidir plastik olanda metal olanda. Kuru Toga'ların mekanizması iddia edilen kadar iyi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3189175C2 -- 9 Eylül 2017; 0:24:53 >
    Hocam hiç boş vermeyin ikisini de Scrikss için. Zamanında metal gövdesine kanıp Rotring 500'ün üzerine almıştım. Tam anlamıyla felaket bi şeydi, iç mekanizması fazla dandikti.

Sorduğun iki kalem de çok iyi kalemler, 500'le beraber kalemliğimde taşıdığım üç kalemden ikisi. Ama günlük hayatta 500'le değişmeli olarak Graph 1000'i daha çok kullanıyorum. Rapid Pro bi yerden sonra elimi yormaya başlıyor. Fazlaca not alıyorsan sende de sorun çıkarabilir. Bu arada 500'ü 4 seneyi aşkındır, proyu 3 seneye yakın, graphı da bi seneye yakındır kullanıyorum.

Rapid pronun en büyük avantajı uç kısmının içeri gömülmesi, düşme vs olaylarda uçlar zarar görebiliyor. Uygun iğneyi bulana kadar 500'ü 4-5 ay dolapta yatırmak zorunda kalmıştım düşürdüğüm için düzelmesi şanstı belki de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkanİpek

Caran d'Ache 844, veya 888
    Lamy Safari

Aga bu arada detaya girmedim, kısa öz.
    Bu kalemler seni asla pişman etmez. Yukarıdaki arkadaş Zebra DelGuard demiş o da iyidir plastik olanda metal olanda. Kuru Toga'ların mekanizması iddia edilen kadar iyi değil.

Bakıyorum hocam

Herkesten farklı kalemlerden bahsetmeniz de çok iyi oldu teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: The-Engineer

Hocam hiç boş vermeyin ikisini de Scrikss için. Zamanında metal gövdesine kanıp Rotring 500'ün üzerine almıştım. Tam anlamıyla felaket bi şeydi, iç mekanizması fazla dandikti.

Sorduğun iki kalem de çok iyi kalemler, 500'le beraber kalemliğimde taşıdığım üç kalemden ikisi. Ama günlük hayatta 500'le değişmeli olarak Graph 1000'i daha çok kullanıyorum. Rapid Pro bi yerden sonra elimi yormaya başlıyor. Fazlaca not alıyorsan sende de sorun çıkarabilir. Bu arada 500'ü 4 seneyi aşkındır, proyu 3 seneye yakın, graphı da bi seneye yakındır kullanıyorum.

Rapid pronun en büyük avantajı uç kısmının içeri gömülmesi, düşme vs olaylarda uçlar zarar görebiliyor. Uygun iğneyi bulana kadar 500'ü 4-5 ay dolapta yatırmak zorunda kalmıştım düşürdüğüm için düzelmesi şanstı belki de.

Ağırlığı beni de düşündürüyor hocam pronun

Graph da çizim kalemi diye adı çıkmış

Uç konusunda en sağlamı isviçre firmasının

Kafam iyece karıştı

Teşekkürler hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: İki üni bırakan adam

quote:

Kafam iyece karıştı

Teşekkürler hocam

Pro evet ağır kalemdir ama öyle alışılmayacak kadar ahım şahım ağırlığı yoktur bilmiyorum ben 78 kiloyum günde ortalama 4-6 saat ders çalışan adamız. İlla ağırlık oluyor sonra ağırlığı falan hissetmiyosunuz.

------

Birde şöyle bir konu var ne olursa olsun tek kalemle devam et. Asla kalemin yanına başka kalem alma. Beyin sahiplenmeyi sever :)

Pensan iq kalemleride güzeldir 10 15 liralık faber castell kalemleride iyidir sonuç olarak bu kalem bundan ejderha çıkmayacak ama elin alışınca rapid pro'ya ne demek istediğimi anlarsın. Hatta dersinki kalemin hafifimi olurmuş :)))

Sonuç olarak pro iyi kalemdir elin alışır sıkıntı olmaz. Ne olursa olsun tek kalemle yola devam et bozulunca git başkasını al aksi takdirde kalemle oynama. Beynin hormonal yapıları değişiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Klakson Çalan Adam

Aynen öyle :) Şimdi 2 liralık faberle geometri çözmek var bir de 800+ veya rapid pro ile çözmek var

Motivasyon için ösym sınav kurşun kalemleri de denenebilir. Sınav esnasında o güzel kalemler güzel kalemliklerde yatışta olacak.

• harbless kullanıcısına yanıt
    Komple mi büküldü hocam? Bende de bükülme olmuştu uç çıkar çıkmaz kırılıyordu. Pensenin metal kısmıyla hafif baskılayınca (metalini kullandım yani penseyi değil ) hallolmuştu.

Bu arada ben de smash diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EquusAsillus

quote:

Orijinalden alıntı: İki üni bırakan adam

quote:

Kafam iyece karıştı

Teşekkürler hocam

Pro evet ağır kalemdir ama öyle alışılmayacak kadar ahım şahım ağırlığı yoktur bilmiyorum ben 78 kiloyum günde ortalama 4-6 saat ders çalışan adamız. İlla ağırlık oluyor sonra ağırlığı falan hissetmiyosunuz.

------

Birde şöyle bir konu var ne olursa olsun tek kalemle devam et. Asla kalemin yanına başka kalem alma. Beyin sahiplenmeyi sever :)

Pensan iq kalemleride güzeldir 10 15 liralık faber castell kalemleride iyidir sonuç olarak bu kalem bundan ejderha çıkmayacak ama elin alışınca rapid pro'ya ne demek istediğimi anlarsın. Hatta dersinki kalemin hafifimi olurmuş :)))

Sonuç olarak pro iyi kalemdir elin alışır sıkıntı olmaz. Ne olursa olsun tek kalemle yola devam et bozulunca git başkasını al aksi takdirde kalemle oynama. Beynin hormonal yapıları değişiyor.

Rotringe tav oldum hocam

Herkese teşekkürler

• hocam graph1000 mi diyorsun graphgear1000 mi diyorsun arkadaşlar ağır falan demiş graphgear o ağır olan

• Pentel graph 1000 kullanıyorum memnunum hafif bir kalem elinizi yormaz diye düşünüyorum
  • tavsiyem hic biri, git kursun kalem kullan
  • 3 sene olmuş acaba durum değişti mi?

pentel graphgear 1000, rapid pro ve caran d’ache 844 arasında kararsız kaldım. çizimle işim yok sadece yazı yazmak için kullanacağım. ağırlıkları korkutuyor biraz.

bu konuyu bulunca kararımı veririm dedim ama kafam daha da karıştı...

Uzun süreli bir kalem olmasını istorsanız diger kalemlerden ayrı tasimali ve titiz kullanmalısınız ne kadar 100tl civarinda paralar verseniz de çok hassas kalemler bunlar.

Aktif olarak pentel smash ve pilot the shaker kullanıcısıyım, sorduğunuz 2 kalemi de kullandım.

Birbirinden farkli kalemler rotring çok daha ağır ve metal govde, terletebilir ve çok da rahat bir kalem degildir. Graph 1000 çok daha iyi bir seçim olacaktır. Ancak bana kalirsa smash en iyi tercihtir.

Ama dediğim gibi titiz kullanın cok dikkat etmeme rağmen pilot the shakerı dusurup bozmustum, kardesime ödünç verdiğimde de bir sekilde pentel smashin uç kısmını yamultmus.

Kalemleri 0.5 almanızı tavsiye ederim kaliteli urunler oldukları için 0.5 i rahatlikla kullanırsınız.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.