Şimdi Ara

Pentium D 945 Overclock Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pentium d945 işlemcime oc yaptığım zaman işlemcide performans düşüşü oluyor.Dorun nedir yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistem Özellikleri

Intel Pentium d945 - Asus Silent Square Pro CPU soğutucu
    Sapphire HD3870
    160 x 2 Samsung HDD
    High Power 500 Watt PSU

• Performans düşüşü derken kastettiğiniz nerdir??
  • İşlemci yavaşlıyor yani.Makine hantallaşıyor.
  • Bu olan genelde psunun yetmeyişinden oluyor.Eğer belli bir akımı sağlayamazsan işlemci de kararlı çalışmaz zira orthos testi yapsan alet muhtemel error verir.Ben d935 kullanıyorum. 4250 mhzde 1.41V değerlerim.

Voltajı da ai booster ile ayarlama.Aşırı veriyor alet şaşırıyor.Mesela 3600 mhz için 1.37-1.38 yeterli olur tabi bunu deneyerek öğreneceksin.

Bu işlemci aşırı güç çeker.Bildiğin sömürür güç kaynağını yanılmıyorsam senin anakart c2d destekliyor yol yakınken hemen al bir tane e8400 veya benzeri çünkü o ekran kartına da yazık o işlemci kısıtlar.

Bende 2900xt var kısıtlıyor oradan biliyorum.4250mhz de olmasına rağmen.
  • İşlemci sıcaklığını takip ediyor musun? İşlemci belli bir ısının üzerine çıktığında tam kapasite ile çalışmayacak ve performans düşüşü yaşatacaktır. Bu özellik ekran kartlarında da bulunur. Isıdan zarar görmemek için işlemci resmen kendi iç hızını keser.

Isıyı kontrol edip durumu belirtirsen düşüşün sebebini daha kolay çıkartabiliriz.

Eğer güç kaynağından kaynaklanan bir durum varsa sistemin hız düşüşü değil, stabilite sorunları yaratacağını söyleyebilirim. Dolayısıyla labrodorit'e katılmıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: labrodorit

Bu olan genelde psunun yetmeyişinden oluyor.Eğer belli bir akımı sağlayamazsan işlemci de kararlı çalışmaz zira orthos testi yapsan alet muhtemel error verir.Ben d935 kullanıyorum. 4250 mhzde 1.41V değerlerim.

Voltajı da ai booster ile ayarlama.Aşırı veriyor alet şaşırıyor.Mesela 3600 mhz için 1.37-1.38 yeterli olur tabi bunu deneyerek öğreneceksin.

Bu işlemci aşırı güç çeker.Bildiğin sömürür güç kaynağını yanılmıyorsam senin anakart c2d destekliyor yol yakınken hemen al bir tane e8400 veya benzeri çünkü o ekran kartına da yazık o işlemci kısıtlar.

Bende 2900xt var kısıtlıyor oradan biliyorum.4250mhz de olmasına rağmen.

Orthos testi yaptım herşey normal sadece performans düşük.Ayrıca işlemcimide yeniledim Core 2 E4600 aldım. Aynı psu ile 2.4 ghz olan işlemciyi 3.4 ghz de kullanıyorum.

• Benim yaşadıklarım tecrübe ile sabit.Bu işlemcinin çektiği akım e4600 veya herhangi bir c2d ile karşılaştırılacak seviyede değil.Boş 95 watt gibi bir değeri var.

Hızaşırtılmış ve yük altındayken psu çok zorlanıyor sabit bir akım vermekte 0.6-0.7 volt civarı oynama yapıyordu c2d işlemcide yapmazken.
    Yaptığı yavaşlama değil kitlenme tarzı bir hareketti kısacası stabil değildi.Sanıyorum ki arkadaşın dediği de buydu yavaşlamadan ziyade.
    Sıcaklık normal iken o kasılmaları yaşadım.Yeni psu ile 4.3 olarak günlük kullanıyorum ki bu eski psu da görebildiğim bir değer değildi.

Ayrıca yeni işlemcin hayırlı olsun doğrusunu yapmışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labrodorit -- 24 Mayıs 2008; 13:40:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eski işlemcim ile şuan kullandığım E4600 arasında sıcaklık farkı yok gibi.Sadece 1-2 derece.Sistem boşta iken 45-50 arası değerlerde geziyo.Ama oc yapmadan öncede sadece 3 derece daha düşüktü.Bir sorun olabilir mi ?
  • İşlemcine ne kadar voltaj verdiğinle alakalı voltajı artırmadan idle değerlerinde bir fark olmaması lazım.

Birde ortamını bilmiyorum ama muhtemel eski işlemcinin kullanırken hava daha serindi şimdi ise ısındı bende 3-4 derece fark etti son günlerde.
  • quote:

Benim yaşadıklarım tecrübe ile sabit.Bu işlemcinin çektiği akım e4600 veya herhangi bir c2d ile karşılaştırılacak seviyede değil.Boş 95 watt gibi bir değeri var.

Hızaşırtılmış ve yük altındayken psu çok zorlanıyor sabit bir akım vermekte 0.6-0.7 volt civarı oynama yapıyordu c2d işlemcide yapmazken.
    Yaptığı yavaşlama değil kitlenme tarzı bir hareketti kısacası stabil değildi.Sanıyorum ki arkadaşın dediği de buydu yavaşlamadan ziyade.
    Sıcaklık normal iken o kasılmaları yaşadım.Yeni psu ile 4.3 olarak günlük kullanıyorum ki bu eski psu da görebildiğim bir değer değildi.

Dediğime geliyor bu söylediğin, yani sistem voltaj dalgalanmasından dolayı kilitlenir. Fakat arkadaşın dediği hız düşüşü olduğundan burada söylediğin şey geçersiz kalıyor.

Örneğin zamanında Pentium 6xx ile yaptığım bir denemede işlemci su soğutma altında 4 GHz'de ısı kabul edilebilir seviyedeyken mesela 30 sn'de SPI bitiriyordu, biraz asılıp 4.8 GHz'e geldiğinde haddinden fazla ısındığından SPI tam 800 MHz daha hızlı olmasına karşın 40 sn gibi bir değerde sonlanıyordu. Burada sıkıntı ısıdan dolayı işlemcinin hız kesmesinden kaynaklanıyor.

• Yüksek ısıda performansın düştüğü doğrudur fakat arkadaşa az evvel sordum ve hızaşırtılmış olarak idle 40-45 loadda maksimum 65 dereceyi gördüğünü söylüyor.

Bu sıcaklıklar dediğinin olması için yeterli gözükmüyor.

En azından elimdeki d935 bu ısılara çıktığında sorun yaratmıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: SeVeRaL

quote:

Benim yaşadıklarım tecrübe ile sabit.Bu işlemcinin çektiği akım e4600 veya herhangi bir c2d ile karşılaştırılacak seviyede değil.Boş 95 watt gibi bir değeri var.

Dediğime geliyor bu söylediğin, yani sistem voltaj dalgalanmasından dolayı kilitlenir. Fakat arkadaşın dediği hız düşüşü olduğundan burada söylediğin şey geçersiz kalıyor.

Örneğin zamanında Pentium 6xx ile yaptığım bir denemede işlemci su soğutma altında 4 GHz'de ısı kabul edilebilir seviyedeyken mesela 30 sn'de SPI bitiriyordu, biraz asılıp 4.8 GHz'e geldiğinde haddinden fazla ısındığından SPI tam 800 MHz daha hızlı olmasına karşın 40 sn gibi bir değerde sonlanıyordu. Burada sıkıntı ısıdan dolayı işlemcinin hız kesmesinden kaynaklanıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.