Şimdi Ara

Pentium Dual-Core vs. Pentium 4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elimde iki işlemci var. Biri;
    * Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2160 @ 1.80GHz
    * Intel(R) Pentium4 @ 3.07GHz

Hangisinden daha iyi verim alabilirim? Bu işlemciyi takacağım bilgisayarda sadece internete girilecek, oyun vs. yüklenmeyecek.Konu hakkında bilgisi olanlardan ikisinin karşılaştırması hakkında yardım istiyorum.Bilgisayar internete hızlı girmesi seçim için yeterli...

• Arkadaşlar değerlendirmelerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Martin

Arkadaşlar değerlendirmelerinizi bekliyorum.

Al birini vur ötekine , ama dual core daha bi ehveni şer...
  • Dediğim gibi sadece internete girilecek bir bilgisayar.Sosyal paylaşım siteleri haber siteleri gibi...

Pekala hızlarının hiç mi farkı olmaz?
  • Arkadaşım gt430 ve 1gb ram pentium 4 de crysis 2 bitirdim mediumda
    Sen buna göre karar ver

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dediğim gibi sadece internete girilecek bir bilgisayar.Sosyal paylaşım siteleri haber siteleri gibi...

Bence dual core olan daha bi performanslı olur gibi. Bahsettiğiniz işlerde kullanılacak ise yeterli olur...
  • Arkadaşım gt430 ve 1gb ram pentium 4 de crysis 2 bitirdim mediumda
    Sen buna göre karar ver

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dediğim gibi sadece internete girilecek bir bilgisayar.Sosyal paylaşım siteleri haber siteleri gibi...

Dual core daha iyidir en azından çift çekirdek
  • quote:

Orijinalden alıntı: VECT0RX

Dual core daha iyidir en azından çift çekirdek

Alıntıları Göster
    elbette 2160,diğeri rakibi değil zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 16 Şubat 2014; 21:53:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

elbette 2160,diğeri rakibi değil zaten

Alıntıları Göster
    İlk önce Pentium 4 taktım, şimdi ise dual core olanı deniyorum dual core daha yavaş gibi geldi acaba neyden kaynaklanıyor?
  • quote:

İlk önce Pentium 4 taktım, şimdi ise dual core olanı deniyorum dual core daha yavaş gibi geldi acaba neyden kaynaklanıyor?

Dual core hertürlü daha iyidir şahsen defalarca kez test ettim çünkü defalarca kez sattım :) Pentium 4 devri kapandı artık minimum dual core... bi süre kullanımdan sonra anlarsın dual coreun daha iyi oldugunu istersen hafif overclock ile 2.2 ghz gibi bir değere çek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Dual core hertürlü daha iyidir şahsen defalarca kez test ettim çünkü defalarca kez sattım :) Pentium 4 devri kapandı artık minimum dual core... bi süre kullanımdan sonra anlarsın dual coreun daha iyi oldugunu istersen hafif overclock ile 2.2 ghz gibi bir değere çek :)

Overclock için riskli diye birşey okumuştum, o yüzden hiç denemedim.Pekala sizce şuanki aşırı yavaşlık neyden kaynaklanıyordur? Bilgisayar çok ağırlaştı.Ram 4GB bu arada....
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Overclock için riskli diye birşey okumuştum, o yüzden hiç denemedim.Pekala sizce şuanki aşırı yavaşlık neyden kaynaklanıyordur? Bilgisayar çok ağırlaştı.Ram 4GB bu arada....

Tahminimce harddiskinden kaynaklı Pm'e geçelim ordan yardımcı olayim konu kirlenmesin sonucu buraya yazarsın :)

• Eski sistemlerin gpu yeni tarayıcılar tarafından desteklenmedigi için video oynatmada cok sorun oluyor çünkü donanım hızlandırma çalışmıyor. İs işlemciye kalıyor. Bu konuda da e2160 öneririm. P4 tek çekirdek artı eski mimari her yonden daha geride.

• dual core e 6700 3.2 ghz + ati radeon hd 4350 600p :D:D:D:D de bitirdim.ne günlerdi ya far cry 3 ü falan da açtı gözlerim yaşardı sonra da konsola geçtim.ama gönlümde bi pc toplamak var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edd121

dual core e 6700 3.2 ghz + ati radeon hd 4350 600p :D:D:D:D de bitirdim.ne günlerdi ya far cry 3 ü falan da açtı gözlerim yaşardı sonra da konsola geçtim.ama gönlümde bi pc toplamak var.

Ben en fazla crysis 2 oynadım.gta4 ü düşünüyorum şimdi

• 800x600 low da distance view 18 civarı açıyordu benim kart birde amd'nin kendi pro.su ile küçük bir overclock ile 30 fps yi görüyor.birde geceleri arabanın farlarını duvara çarparak kapat.çok faydası oluyor inan bana :D
  • quote:

800x600 low da distance view 18 civarı açıyordu benim kart birde amd'nin kendi pro.su ile küçük bir overclock ile 30 fps yi görüyor.birde geceleri arabanın farlarını duvara çarparak kapat.çok faydası oluyor inan bana :D

Tek sorun PENTİUM 4

• açıyorsa sorun yok.crysis 2 çalıştıran işlemci gta 4 de kasıntı yapmaz gibime geliyor.
  • quote:

açıyorsa sorun yok.crysis 2 çalıştıran işlemci gta 4 de kasıntı yapmaz gibime geliyor.

Deneyeceğim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.